kanenas_allos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Καλημέρα / Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας για τη δημιουργία ενός HTPC που θα συνδεθεί σε τηλεόραση HD-Ready μέσω VGA/HDMI. Δεν θέλω τίποτα τραβηγμένο, ούτε να παίζω παιχνίδια, ούτε καίγομαι για Vista. Μόνο να σηκώνει HD βίντεο, να έχει κάρτα TV/Radio και το σημαντικότερο να είναι μικρό και αθόρυβο. Επίσης, δεν βιάζομαι. Η αγορά θα γίνει από Φθινόπωρο.
kanenas_allos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Το έχω ήδη σκεφτεί, αλλά δεν είναι επεκτάσιμο για την κάρτα TV.
tolis86 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 μεχρι το φθινοποροοοο....το φθινοπορο να ξανακανεις αντιστιχο ποστ. παντως σε γενικες γραμμες να παρεις μομπο που να εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων με εξοδο hdmi (πχ μια την αβιτ στο πλαισιο εχει πανω μια 1250) επεξεργαστη τον πιο φτηνο που θα βρεις που να μπαινει στη μητρικη σου αλλα να μην ειναι και πεντιουμ4 ή αν ειναι να μην ειναι πρεσκοτ δλδ να μην ειναι 5χχ ή 6χ0 αλλα 6χ1 διοτι αυτοι ειναι πολου μα πολυ πιο δοσεροι. ακομα και σελερον να βαλεις θα σε υπερκαλυψει.ριχτου πανω τα χπ και ενα γιγα μνημης τη φτηνοτερη που θα βρεις. και κουτακι αν θελεις να ειναι κομψο και να φενεται κοιτα κατι σε silverstone.
marios1957 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 μεχρι το φθινοποροοοο....το φθινοπορο να ξανακανεις αντιστιχο ποστ. παντως σε γενικες γραμμες να παρεις μομπο που να εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων με εξοδο hdmi (πχ μια την αβιτ στο πλαισιο εχει πανω μια 1250) επεξεργαστη τον πιο φτηνο που θα βρεις που να μπαινει στη μητρικη σου αλλα να μην ειναι και πεντιουμ4 ή αν ειναι να μην ειναι πρεσκοτ δλδ να μην ειναι 5χχ ή 6χ0 αλλα 6χ1 διοτι αυτοι ειναι πολου μα πολυ πιο δοσεροι. ακομα και σελερον να βαλεις θα σε υπερκαλυψει.ριχτου πανω τα χπ και ενα γιγα μνημης τη φτηνοτερη που θα βρεις. και κουτακι αν θελεις να ειναι κομψο και να φενεται κοιτα κατι σε silverstone. ...και μετά να πάει να δει 1080i,έτσι;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Full HD για να δεις θες 1GB ραμ και P4 2,4.... αρα με Celeron D 2,8 θα ειναι οχι απλα μια χαρα, ΤΕΛΕΙΑ!
marios1957 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 ...αρα με Celeron D 2,8 θα ειναι οχι απλα μια χαρα, ΤΕΛΕΙΑ! Tότε,γιατί σε μένα με PIV 3.0 1gb ram,στα 1080 "σπάει" την κίνηση στα mkv και μόνο με KM βολεύομαι;Λες να μην τόχω στήσει σωστά;Εσύ δηλ βλέπεις κανονικά με τις προδιαγραφές που βάζεις,η υποθέτεις η έχεις ακούσει ότι γίνεται;
dali13gr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Στο Mac Mini με τον CD 1.66 μια χαρά τα παίζει τα 1080p. Ειδικά τώρα με τα 1.25 GB μνήμη γιατί πριν έκανε σπασίματα. Η CPU δουλεύει γύρω στο 70% αλλά φταίει και το γεγονός ότι κάνει downscaling στο video γιατί η οθόνη μου δεν είναι HD και βγάζει ανάλυση 1280x1024. Με ένα τέτοιο και ένα τέτοιο είναι το τέλειο HTPC. Ή εναλλακτικά κάτι τέτοιο.
parsifal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Συμφωνώ με τον Μάριο. Καλό είναι να έχουμε μία στοιχειώδη γνώση, πριν εκφέρουμε ελαφρά τη καρδία απόψεις που μπορεί να παρασύρουν μέλη σε άχρηστες αγορές. Από doom9: 1080P H.264 Playback Discussion system requirements for 720p,1080i in h264/xvid etc ? MPEG-4 AVC/H.264 decoder comparison
kirimis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Tότε,γιατί σε μένα με PIV 3.0 1gb ram,στα 1080 "σπάει" την κίνηση στα mkv και μόνο με KM βολεύομαι;Λες να μην τόχω στήσει σωστά;Εσύ δηλ βλέπεις κανονικά με τις προδιαγραφές που βάζεις,η υποθέτεις η έχεις ακούσει ότι γίνεται; Τρεχω σε απλο Athlon XP 2000 βιντεο 1080p χωρις ΚΑΝΕΝΑ σπασιμο στην εικονα η στον ηχο.... Εννοειτε πως δεν τρεχει κατι αλλο το μηχανημα εκεινη την στιγμη. Μαλλον πρεπει αλλου να αναζητησεις τυχον προβληματ που εχεις (λαθος player?) O ποιο ξεφτυλα CPU που πουλιεται αυτη την στιγμη μπορει με χαρακτηριστικη ανεση να τρεξει HD περιεχομενο.
marios1957 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Τρεχω σε απλο Athlon XP 2000 βιντεο 1080p χωρις ΚΑΝΕΝΑ σπασιμο στην εικονα η στον ηχο.... Εννοειτε πως δεν τρεχει κατι αλλο το μηχανημα εκεινη την στιγμη. Μαλλον πρεπει αλλου να αναζητησεις τυχον προβληματ που εχεις (λαθος player?) O ποιο ξεφτυλα CPU που πουλιεται αυτη την στιγμη μπορει με χαρακτηριστικη ανεση να τρεξει HD περιεχομενο. Έχω και έναν athlonάκο που εξυπηρετεί [/b]τα[/b] raid μου.Είναι στα 1.91Ghz (2600+),με 512 mb ram.Μία απ' τα ίδια.Προφανώς παίζει ρόλο και η διαμεταγωγή (αποθηκευτικός χώρος ExtHD:Lacie500gb),αλλά και η μνήμη. Όχι,δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι,απλά νομίζω ότι είναι στα όρια ο μονοπύρηνος στην απόδοση mkv.Να σκεφτείς ότι βρήκα και CoreAvc και είναι ο μόνος συνδυασμός με MPC που γεμίζει όλη την οθόνη,ενώ οι άλλοι players (VLC,KM) ενώ προσπαθούν φιλότιμα,βγάζουν στη δεξιά πλευρά κάτι γραμμούλες. Εν κατακλείδει,κάτι λιγώτερο από duo είναι λεφτά πεταμένα για τέτοιου είδους επένδυση,δηλ για ένα standalone media player computer. Jst.my2.cents.
parsifal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Τρεχω σε απλο Athlon XP 2000 βιντεο 1080p χωρις ΚΑΝΕΝΑ σπασιμο στην εικονα η στον ηχο... Είναι εύκολο να κάνεις ένα post με τα στατιστικά ενός από τα βίντεο που έχεις, από την τελευταία έκδοση του MediaInfo (File ► Export ► Text) και το μέσο CPU usage κατά το playback από τον Task Manager ;
kirimis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Είναι εύκολο να κάνεις ένα post με τα στατιστικά ενός από τα βίντεο που έχεις, από την τελευταία έκδοση του MediaInfo (File ► Export ► Text) και το μέσο CPU usage κατά το playback από τον Task Manager ; > General #0 Complete name : F:\Victoria's.Secret.Fashion.Show.1080i.HDTV.ts Format : MPEG-2 Transport Format/Family : MPEG-2 File size : 5.34 GiB PlayTime : 41mn 6s Bit rate : 19 Mbps Video #0 Codec : MPEG-2 Video Codec profile : Main@High Codec settings/Matri : Custom PlayTime : 41mn 6s Bit rate : 18 Mbps Bit rate mode : CBR Width : 1920 pixels Height : 1088 pixels Aspect ratio : 16/9 Frame rate : 29.970 fps Chroma : 4:2:0 Interlacement : Interlaced Bits/(Pixel*Frame) : 0.287 Audio #0 Codec : AC3 Bit rate : 192 Kbps Bit rate mode : CBR Channel(s) : 2 channels Channel positions : L R Sampling rate : 48 KHz Video0 delay : 251ms CPU UTILIZATION παει γυρω στο 110% Βασικα τερματισμενο ειναι το Utilization, και για τα 1080p για να παιξουν καλα.... κανω unload services και λοιπα τριτα προγραμματα που τρεχουν στο background και το cpu priority το βαζω στο High για τον Player που θα το παιξει. Μεσω WMP10 δεν το σηκωνει το μηχανημα, αλλα μεσω VLC ολα πανε οριακα smoothly. Νταξ... φυσικα δεν ειναι βιωσιμη μια τετοια κατασταση, αλλα απλα ηθελα να καταδειξω πως υπο προυποθεσεις κατι γινεται ακομα και σε παλια μηχανηματα.
parsifal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Το συγκεκριμένο αρχείο για video δε χρησιμοποιεί MPEG4 AVC/MS VC-1 codec αλλά MPEG2 (πάρα πολύ λιγότερο απαιτητικός στο decoding). Και το να τερματίζει το CPU usage είναι απαράδεκτο από μόνο του, ούτως ή άλλως. Ίσως βιάστηκες λίγο να την πεις στον Μάριο. Γνώμη μου είναι ότι τα πράγματα είναι ακόμη λίγο περίπλοκα για όποιον θέλει τώρα να στήσει HTPC που θα παίζει απροβλημάτιστα τα προσεχή format (Blue Ray/HD DVD). Το παιχνίδι θα παιχτεί μάλλον στις κάρτες γραφικών και την ενσωματωμένη επιτάχυνση. Μένει να ξεκαθαρίσουν λίγο θέματα όπως σωστοί drivers και κυρίως, σωστή υλοποίηση ψηφιακής εξόδου βίντεο...
kirimis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δεν την λεω σε κανενα.... απλα λεω αυτο που βλεπω. Ναι μεν, δεν ειναι mpeg4... αλλα δεν παυει να ειναι HD το οποιο παιζει σε ενα πολυ παλιο PC, αρα αυτο που λεω απο την αρχη ειναι πως οποιοσδηποτε επεξεργαστης σημερα μπορει να διαχειριστει με ανεση Mpg2-4-6 u name it...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.