Προς το περιεχόμενο

Ποιο από τα δυο CASES?

kergaz13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Aκριβώς :wink:

Κοίτα κάτι σε Tt Eureka ή Tt Armor με τιμές γύρω στα 135ε...

Αν καταλήξεις στο Armor, μάζεψε χρήματα, έτσι ώστε στο μέλλον να αγοράσεις αυτό, όπου ο 25άρης φυσάει πάνω στην cpu, και γενικά επιτυγχάνεται καλύτερη ψύξη :wink:

Έλα, άντε και για δώρο, δύο reviews by insomniacs: αυτό για το Armor, και αυτό για το window με τον Side Fan :wink:

Φίλε είσαι μέσα στο μυαλό μου! Ακριβώς αυτά σκεφτόμουνα και εγώ, και μάλιστα ψήνομαι για το http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650594 το οποίο έχει εξαρχής ενσωματωμένο τον πλαϊνό ανεμιστήρα - τέρας.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Aααπ! Δεν το είχα προσέξει αυτό! Αν έχεις πάντως την αγοραστική δύναμη then, go for it my friend :wink: Θα γλιτώσεις μια φραπεδούμπα έξω με την παρέα αν το πάρεις με ενσωματωμένο το window@side fan :mrgreen:

Δημοσ.
Aααπ! Δεν το είχα προσέξει αυτό! Αν έχεις πάντως την αγοραστική δύναμη then, go for it my friend :wink: Θα γλιτώσεις μια φραπεδούμπα έξω με την παρέα αν το πάρεις με ενσωματωμένο το window@side fan :mrgreen:

Μου φαίνεται θα το χτυπήσω, μαζί με μια zalman ψύκτρα για την CPU (9500LED). Το καλό είναι ότι υποστηρίζει και BTX motherboards οπότε θα κρατήσει άνετα για αναβάθμιση μελλοντική.

Το θέμα που τίθεται τώρα είναι: το δίνω να μου κάνουν την "μεταμόσχευση" των εξαρτημάτων και το κόλλημα της ψύκτρας στο e-shop (με κόστος 10euro) ή το κάνω μόνος μου (δεν το έχω ξανακάνει, και ειδικά η ψύκτρα πρέπει να είναι κάπως ζόρικη στην εγκατάσταση...)

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου ζόρικη... Ακολουθείς τις οδηγίες του manual, και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Όσο για την θερμοαγώγιμη πάστα που θα χρειαστείς, βάζεις λίγη πάνω στο καπάκι της cpu, και την απλώνεις με ένα ξυραφάκι προσεχτικά σε όλη την επιφάνεια :wink:

Για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν instructions στα manual :grin:

Όσον αφορά την ψύχτρα, καλύτερα άσε την υπερτιμημένη 9500 και πάρε μια Scythe Ninja Plus Rev.B με 34ε :wink: Απείρως καλύτερη!

Δημοσ.
Μου φαίνεται θα το χτυπήσω, μαζί με μια zalman ψύκτρα για την CPU (9500LED). Το καλό είναι ότι υποστηρίζει και BTX motherboards οπότε θα κρατήσει άνετα για αναβάθμιση μελλοντική.

Το θέμα που τίθεται τώρα είναι: το δίνω να μου κάνουν την "μεταμόσχευση" των εξαρτημάτων και το κόλλημα της ψύκτρας στο e-shop (με κόστος 10euro) ή το κάνω μόνος μου (δεν το έχω ξανακάνει, και ειδικά η ψύκτρα πρέπει να είναι κάπως ζόρικη στην εγκατάσταση...)

Αν το χερι σου "πιανει" σε τετοια θεματα δωκιμασε το.Δεν ειναι και τπτ το φοβερο απλα δωσε λιγο προσοχη οπως θα ξεστινεις το παλιο σου για να θυμασαι πανω κατω τι να κανεις και στο αλλο

Δημοσ.
Δεν είναι καθόλου ζόρικη... Ακολουθείς τις οδηγίες του manual, και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Όσο για την θερμοαγώγιμη πάστα που θα χρειαστείς, βάζεις λίγη πάνω στο καπάκι της cpu, και την απλώνεις με ένα ξυραφάκι προσεχτικά σε όλη την επιφάνεια :wink:

Όσον αφορά την ψύχτρα, καλύτερα άσε την υπερτιμημένη 9500 και πάρε μια Scythe Ninja Plus Rev.B με 34ε :wink: Απείρως καλύτερη!

Μου φαίνεται λίγο τεράστια αυτή και δεν ξέρω αν θα χωράει, ειδικά αν βάλεις και το fan που έχει μαζί...

Για τη ZALMAN πάντως, από αυτά που έχω διαβάσει, φαίνεται πολύ καλή...

Δημοσ.

Έχω πάρει το 2ο κουτί.Είναι μια χαρά κουτί,τα μαύρα τα μπροστινά που είναι για να κρύβεις τα cdrom είναι αποσπόμενα, έχει 1 12" πίσω και 14" μπροστά.Αν 8ες μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες για να δεις τι παίζει.

Δημοσ.
Έχω πάρει το 2ο κουτί.Είναι μια χαρά κουτί,τα μαύρα τα μπροστινά που είναι για να κρύβεις τα cdrom είναι αποσπόμενα, έχει 1 12" πίσω και 14" μπροστά.Αν 8ες μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες για να δεις τι παίζει.

Thank you! Τελικά θα πάω μάλλον για κάποιο full tower. Παρόλαυτα για πες μου, είσαι ευχαριστημένος από το κουτί?

Δημοσ.

Παιδιά, έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:

1) Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα υπολείμματα της "πάστας" από την CPU?

Επίσης, έχω καταλάβει ότι ο καλύτερος τρόπος μετά είναι να βάλεις μια σταγόνα στο κέντρο της CPU και να την αλείψεις σε όλη την επιφάνειά της? Πώς όμως, ίσως με γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιούν στην μαγειρική?

2) Κάτι άλλο σημαντικό! Αν πάρω τελικά το armor ή το kandalf, έχουν 5 ανεμιστηράκια. Από πού παίρνουν τροφοδοσια αυτά? Η μητρική μου έχει pins για 2 fans. Άρα τα υπόλοιπα τρια θα παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό, σωστά? Δεν ξέρω όμως ούτε με ποιό τρόπο συνδέονται, ούτε πόσα pins χρειάζονται (3 ή 4). Μπορεί κανείς που το έχει, να μου πεί τι γίνεται?

Δημοσ.

Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το κουτάκι μου :) ευρύχωρο πολύ! Μπορείς να καθαρίσεις την θερμαγώγιμη με οινόπνευμα καλά όμως.Βάζεις την πάστα στην μέση και μετά την αλοίφεις με μια κάρτα σε όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή.

Δημοσ.
Πώς μπορώ να αφαιρέσω τα υπολείμματα της "πάστας" από την CPU?

Μπορεις να τη ξεφορτωθεις με μια χαρτοπετσετα.Δεν ειναι τπτ.Φευγει ευκολα.

Επίσης, έχω καταλάβει ότι ο καλύτερος τρόπος μετά είναι να βάλεις μια σταγόνα στο κέντρο της CPU και να την αλείψεις σε όλη την επιφάνειά της? Πώς όμως, ίσως με γάντια μιας χρήσης που χρησιμοποιούν στην μαγειρική?

Με μια τηλεκαρτα ή κατι τετοιο μπορεις να απλωσεις τη παστα και εισαι κομπλε.

Κάτι άλλο σημαντικό! Αν πάρω τελικά το armor ή το kandalf, έχουν 5 ανεμιστηράκια. Από πού παίρνουν τροφοδοσια αυτά? Η μητρική μου έχει pins για 2 fans. Άρα τα υπόλοιπα τρια θα παίρνουν ρεύμα από το τροφοδοτικό, σωστά? Δεν ξέρω όμως ούτε με ποιό τρόπο συνδέονται, ούτε πόσα pins χρειάζονται (3 ή 4). Μπορεί κανείς που το έχει, να μου πεί τι γίνεται?

Τα ανεμηστηρια περνουν ρευμα απο τα molex του τροφοδωτικου οποτε δεν θα εχεις προβλημα.Μπορεις αν θελεις να συνδεσεις το δευτερο καλωδειακι που εχουν τα 12αρια πανω στο Μobo σου για να τα ελεχγεις εσυ

Δημοσ.
Μπορεις να τη ξεφορτωθεις με μια χαρτοπετσετα.Δεν ειναι τπτ.Φευγει ευκολα.

Με μια τηλεκαρτα ή κατι τετοιο μπορεις να απλωσεις τη παστα και εισαι κομπλε.

Τα ανεμηστηρια περνουν ρευμα απο τα molex του τροφοδωτικου οποτε δεν θα εχεις προβλημα.Μπορεις αν θελεις να συνδεσεις το δευτερο καλωδειακι που εχουν τα 12αρια πανω στο Μobo σου για να τα ελεχγεις εσυ

Όταν λες molex τι εννοείς? (δεν το ξέρω, sorry).

Δηλαδή τα 12αρια fans έχουν και 2ο καλώδιο αποκλειστικά για να ελέγχονται οι στροφές τους μέσω της mobo? Άρα αν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ουσιάστικα δεν συνδέω κανένα ανεμιστήρι στην mobo, αλλά όλα στο τροφοδοτικό σωστά?

Δημοσ.
Όταν λες molex τι εννοείς? (δεν το ξέρω, sorry).

Δηλαδή τα 12αρια fans έχουν και 2ο καλώδιο αποκλειστικά για να ελέγχονται οι στροφές τους μέσω της mobo? Άρα αν δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ουσιάστικα δεν συνδέω κανένα ανεμιστήρι στην mobo, αλλά όλα στο τροφοδοτικό σωστά?

Molex λεγονται οι ανταπτορες του τροφοδοτικου,δηλ.μπαινουν κατευθειαν πανω στο PSU.Τα 12αρια μπορεις να τα βαλεις στο mobo σου τα 8αρια ομως οχι.Το κουτι εχει 2x12cm & 2x8cm:)

Δημοσ.
Molex λεγονται οι ανταπτορες του τροφοδοτικου,δηλ.μπαινουν κατευθειαν πανω στο PSU.Τα 12αρια μπορεις να τα βαλεις στο mobo σου τα 8αρια ομως οχι.Το κουτι εχει 2x12cm & 2x8cm:)

Thank you για την απάντηση, και sorry για το σχεδόν ίδιο post στο άλλο thread!

Οπότε, η συνδεσμολογία για το συγκεκριμένο είναι η εξής, αν κατάλαβα καλά:

- Τα 2 12αρια ανεμιστήρια στο ΜΟΒΟ.

- Το μεγάλο πλαινό 25άρι, και τα 2 9άρια στο τροφοδοτικό (ίσως το 25άρι μόνο του και τα 9άρια, σε ένα άλλο το οποίο θα το "διπλασιάσω" με το καλώδιο-αντάπτορα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538443&product=878251)

Καλή η συνδεσμολογία?

Δημοσ.
Thank you για την απάντηση, και sorry για το σχεδόν ίδιο post στο άλλο thread!

Οπότε, η συνδεσμολογία για το συγκεκριμένο είναι η εξής, αν κατάλαβα καλά:

- Τα 2 12αρια ανεμιστήρια στο ΜΟΒΟ.

- Το μεγάλο πλαινό 25άρι, και τα 2 9άρια στο τροφοδοτικό (ίσως το 25άρι μόνο του και τα 9άρια, σε ένα άλλο το οποίο θα το "διπλασιάσω" με το καλώδιο-αντάπτορα: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=41538443&product=878251)

Καλή η συνδεσμολογία?

Βασικα ολα τα fans ακομα και το 25αρι παιρνουν ρευμα απο το τροφοδοτικο(και τα 12αρια).Αν θελεις ομως,δεν ειναι απαραιτητο,μπορεις να βαλεις τα 12αρια με ενα δευτερο βισματακι που εχουν πανω στο mobo για να τα ρυθμιζεις.Ρευμα ομως απο το τροφοδοτικο παιρνουν.Αυτα:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...