Cloud_7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Καλησπέρα σας παιδιά, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αλλάξω επιτέλους το Microsoft Multimedia Keyboard που έχω ύστερα από 3,5 χρόνια άψογης λειτουργικότητας και να πάρω κάποιο άλλο. Ο λόγος είναι κυρίως ότι κάποια πλήκτρα πατιούνται πλέον με δυσκολία σαν να έχουν σκληρύνει, σαν να μην έφτανε αυτό τις προάλλες του έδωσα μία από τα νεύρα μου για κάτι που με είχε ενοχλήσει και έσπασαν τα τακάκια από κάτω με αποτέλεσμα να οριζοντιωθεί τελείως και να γράφω πλέον με δυσκολία. Κοιτάζοντας προσεκτικά διάφορα πληκτρολόγια στο πλαίσιο, έχω καταλήξει στα εξής τρία : (τα 2 προσφέρονται set με ποντίκι και το ένα μόνο είναι ενσύρματο) Απ'όλα αυτά έχω καταλήξει πιθανότατα στην αγορά του DesktopS510 GR και επιπλέον έχω ακούσει καλές κρτικές. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα και την δικιά σας άποψη σχετικά με αυτά τα 3, αν βεβαίως τυχαίνει να είστε κάτοχοί τους, ακόμα καλύτερα για να ακούσω και κριτικές όσων τα δοκιμάζουν και στην πράξη. Και κάτι ακόμα το οποίο με προβληματίζει, έχω παρατηρήσει αυτήν την διαφορετική διάταξη κουμπιών σε πληκτρολόγια του στυλ : Natural Ergo 4000 (που βλέπετε και στην foto) και παρ'όλο που εμφανισιακά με εντυπωσιάζουν πολύ, αφ'ενός δεν καταλαβαίνω την λογική αυτής της λειτουργικότητας με το ''χώρισμα των πλήκτρων στην μέση και σε αντίθετες μεριές'', από την άλλη δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον που έχει συνηθίσει την οριζόντια κανονική διάταξη των πλήκτρων, να συνήθιζε σε μια τέτοια ''στραβή εργονομία''. Αν μπορεί κάποιος ας μου το εξηγήσει κι αυτό. :-D tnx in advance !!
Mik-1-s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 To desktop το πήρε ένας φίλος μου και πάνω στο 2μηνο του την έπαιξε ο ποντικός αρχικά.Μετά το πληκτρολόγιο όταν γράφεις ακούς ένα εκνευριστικό και ξερό τακ τακ τακ τακ που είναι από το πάτημα των κουμπίων. Αγόρασα πριν 3 μέρες το εξής πλήκτρολόγιο, φθηνό σχετικά αλλά πολύ αθόρυβο στο πάτημα των κουμπιών και laser ποντίκι.Το πάτημά τους είναι σχεδόν σαν laptop και έχει πολλα κουμπιά για συντομεύσεις.Δες το στο παρακάτω link: http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.575615
xaritos_ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 παρε το πρωτο το microsoft που απο οτι βλεπω ειναι με καλωδιο μην παρεισ ασυρματο γιατι δν σε βλεπω να το κρατας πανω απο βδομαδα.αλλα εμενα προσοπικα δν με βολευει που χωριζει τα πληκτρα στη μεση.παντως οτιδηποτε εκτος ασυρματο.
dreez Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 ενας φιλος μου εχει παρομοιο με το natural τις microsoft και τωρα δεν μπορει να γραψει με κανονικο πληκτρολογιο και γραφει ΠΟΛΥ γρηγορα!!!ΜΗΝ παρεις ασυρματο γιατι οταν θα τελειωνει η μπαταρια θα σου σπαει τα νευρα...αποψη μου παρε ενα ενσυρματο προς logitech μερια ομως!οι ανθρωποι ειναι ετη φωτος μπροστα!!!
Cloud_7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Παιδιά, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη ότι ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο είναι προτιμότερο, αλλά θα συμφωνήσετε και εσείς ότι αυτά που παρέχουν τις περισσότερες λειτουργίες και την καλύτερη εργονομία είναι τα ασύρματα. Σε όποιο site και να ψάξει κανείς, αυτό διαπιστώνει. Mik-1-s, αν αυτό που λες όντως ισχύει τότε πρόκειται για σοβαρό μειονέκτημα, είπαμε να είναι καλό εμφανισιακά αλλά αν σου σπάει τα νεύρα στην πληκτρολόγηση τότε δεν εξίζει και πολύ. Θα το ψάξω περαιτέρω. Αυτό που προτείνεις απ'ότι βλέπω το e-shop το έχει μισοτιμής από το πλαίσιο, τι στο καλό γίνεται???? Καλό, αλλά εμφανισιακά δεν λέει και πολλά ενώ αυτό το μικρό ζικ-ζακ στην μορφή του με χαλάει κάπως. Τα αθόρυβα πλήκτρα είναι όντως πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για οποιοδήποτε keyboard. dreez, το να βρεις πληκτρολόγιο της logitech καλό και ενσύρματο, θα έλεγα ότι είναι λίγο δύσκολο αν όχι αδύνατο.
Mik-1-s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Cloud_7 και εγώ στην αρχή πίστευα ότι το eshop έχει την πρώτη έκδοση του πληκτρολογίου γιατί αν δεις λέει Microsoft Wireless κλπ κλπ ενώ στο πλαίσιο λέει v2 γι'αυτό και θα είναι πιο φθηνό αλλά όταν το πήρα από eshop και το κοίταξα απο πίσω ήταν τελικά το v2.Όσο για την τιμή,θα σου φέρω το εξής παράδειγμα: αγόρασα τον AMD ATHLON 64 X2 6000+ 3.00GZ AM2 BOX όταν πλαίσιο και eshop τον είχαν 220 ευρώ μόλις 173 ευρώ από το Vision Studio! Είναι 50 ευρώ διαφορά.Και ο επεξεργαστής μια χαρά. Απλά στις τιμές παίζονται πολλά από κατάστημα σε κατάστημα (προμηθευτές, ζήτηση κλπ κλπ)
great Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Πλάκα κανετε ετσι ? Logitech diNOVO Edge δεν ξεκολας απο πανω του! απιστευτο πληκτρολογιο
dreez Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Cloud_7 πλακα με κανεις ε?Logitech G11.... αυτο εχω!
raven3x7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Αυτο τι εχει δλδ Logitech Media Elite Greek http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=89&product=778591
Cloud_7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Mik-1-S, αν όντως μιλάμε για την ίδια έκδοση πληκτρολογίου, τότε η τιμή του e-shop είναι εξωφρενικά καλύτερη, βεβαίως πάντοτε με ανησυχεί το μεγάλο χρονικό διάστημα που κάνουν να σου επιστρέψουν ένα ελαττωματικό προϊόν οι άνθρωποι του συγκεκριμένου καταστήματος και την ταλαιπωρία που σε κάνουν να υποστείς. great, ας είχαμε φράγκα, να αγοράζαμε όλο το σύμπαν. Είναι αδιανόητο να διαθέσει κάποιος 200 ευρώ για ένα πληκτρολόγιο όσο αποτελεσματικό και αν αποδεικνύεται στην πράξη, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να διαθέσω πάνω από 60-70. dreez θα προτιμούσα ένα keyboard πιο πολύ για δουλειές γραφείου και στοιχειωδών πλήκτρων multimedia με επαγγελματική όψη, όχι κάποιο για gaming που να φαίνεται τόσο παιδικό και κακόγουστο. raven3x7, πολύ καλή και απλή λύση το media elite, σαν το multimedia keyboard που έχω αυτήν την στιγμή και σκοπεύω να το αλλάξω, θα ήθελα όμως κάτι πιο επαγγελματικό πλέον με πιο μικρά σε πάχος και αθόρυβα πλήκτρα. Το ιδανικότερο για μένα θα ήταν κάποιο στο στυλ & το σχήμα του natural ergo (πολύ σημαντική για μένα η εμφάνιση)αλλά με κανονική διάταξη των πλήκτρων. Εξακολουθώ να γλυκοκοιτάζω το Desktop S510, αλλά με προβλημάτισε αυτό που είπε ο φίλος Mik-1-s για τα θορυβώδη πλήκτρα. Ελπίζω να καταλήξω σε μια απόφαση που θα με ικανοποιήσει στο τέλος.
Mik-1-s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Είναι η ίδια έκδοση πληκτρολογίου.Τα 200 ευρώ τα θεωρώ πεταμένα λεφτά να σου πω την αλήθεια για πληκτρολόγιο, καλύτερα μια 50άρα το πολύ να πάρεις κάτι που και να σου χαλάσει να μην τα κλαις τα λεφτά.Πολύ ωραίο εμφανισιακά το Logitech Desktop S510 αλλά θορυβώδες στο γράψιμο.Μπορείς να το τσεκάρεις αλλιώς.Πήγαινε σε ένα κατάστημα υπολογιστών να δεις αν υπάρχει να το τεστάρεις.
hermes1516 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Πάρε καλύτερα ένα Wireless Laser Desktop 6000 v2Gr ή ένα Wireless Laser Desktop 5000 Gr έναι πολύ καλύτερα, αν μπορείς να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω! ειδάλως από αυτό τα τρία πάρε το ΜΧ3000 (γιατί το Microsoft δεν είναι ασύρματο)
skarpelos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Το Natural Ergo ειναι by far απο τα πιο ανετα και πρακτικα πληκτρολογια.Το ειχα αγορασει και ειχα μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο τη χρηση του αλλα δεν προλαβα να το χαρω γιατι το επλυνε η αδερφη μου με coca-cola:cry:.Anyway.Το Logitech Desktop το εχει ενας φιλος μου και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα πρακτικο με τα κουμπια για τον media player που διαθετει και καποια αλλα.Επισης εχει πολυ καλη εμβελεια σηματος.Φαντασου οτι ποιανει 2 δωματεια πιο διπλα και με κλειστες πορτες!!Για το 3ο δεω μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν το εχω δει απο κοντα.Απο τα 2 πρωτα παντως σιγουρα θα επελεγα το 1ο
dark_banishing Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Έχω το ΜΧ3000. Αυτό το ασύρματο. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Τις μπαταρίες του πληκτρολογίου τις αλλάζω κάθε χρόνο μια φορά. Το ποντίκι έχει επαναφορτιζόμενες. Το αφήνω μια φορά το μήνα το βράδυ στη βάση του και αυτό ήταν. Η βάση που φορτίζει περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Το έχω 3 χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα απο τα φορτίσματα - ξεφορτίσματα. Design πάρα πολύ ωραίο. Αίσθηση πλήκτρων κανονική. Το κουμπάκια που έχει είναι απίστευτα χρήσιμα. Ειδικά η αυξομοιώση της φωνής. Ο λόγος που με έχει βολέψει το ασύρματο είναι ότι ξαπλώνω στο κρεβάτι άμα γουστάρω βλέπω ταινία - ακούω μουσική και έχω το πληκτρολογίο από κάτω και αλλάζω φωνή ή ότι άλλο θέλω χωρίς να πηγαινοέρχομαι. Στο τέλος πατάω και ένα κουμπί και κλείνει το pc. Λιγότερα καλώδια επίσης. Κατά τα άλλα το ενσύρματο είναι πιο φτηνό και μάλλον πιο αξιόπιστο αν θές να παίζεις fps και να μην χάνεις κλάσμα του δευτερολέπτου.
Cloud_7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απόψεις & συμβουλές παιδιά. Το δίλημμα αρχίζει να γίνεται μεγάλο. dark_banishing, μην σταματάς, σε λίγο θα με πείσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.