Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για καρτα γραφικων!!!

paonikgt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας!Σκεφτομαι να αγορασω την Χ2900χt.Θελω να με βοηθησετε στην επιλογη μου?Αξιζει τα λεφτα της?Κανει θορυβο πολυ?Θα μπορω να τα παιζω ολα τα παιχνιδια?

Εσεις τι μου προτεινετε?

Περιμενω τις γνωμες σας.:-D

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή αύριο θα πλακώσουν άτομα και θα ξεκινήσει πάλι topic τύπου 2900 vs 8800 δες το παρακάτω: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=198773

Γενικά να ξέρεις ότι η 2900XT (aka "ρουφίχτρα" :razz:) έχει ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση (ενεργοβόρα ντε! :razz:), ζεσταίνεται πάρα πολύ, και επίσης χρειάζεται βελτίωση με τους drivers μέχρι να κατασταλλάξει πλήρως το τοπίο... Πάντως συνεχώς βελτιώνεται :wink:, παρόλο που προσωπικά θα πήγαινα για 8800GTS 320MB ώστε να ξεμπερδεύω. (bare in mind that η 2900 είναι καλύτερη από 8800GTS 320 :!:, απλά υπάρχουν και τα προαναφερθένα γνωστά drawbacks της, που με αποτρέπουν από την αγορά της)

Δημοσ.

Εγω παντως θα πηγαινα για την 2900xt...

Eκτος και εαν το τροφοδοτικο μου δεν την σηκωνε και γλιτωνα την αλλαγη του με μια 8800gts 320.

Αληθεια πoιο εχεις?

Δημοσ.

Τροφοδοτικο εχω 560 watt-24 pin CHIEFTEC

Τι ειναι drawbacks?Απο θεμα θορυβου δηλαδη ειναι αστα να πανε?Δεν σκεφτομαι καθολου για o/c.

Δημοσ.

drawbacks = disadvantages = μειονεκτήματα :wink:

Ναι κάνει πολύ θόρυβο, αφού με το να είναι ενεργοβόρα, ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες και το cooleraki παίρνει τα πάνω του, σπινάροντας σαν τρελό... :mrgreen:

A btw, ποιος είπε για οverclocking?

Δημοσ.

Λες να παρω την 8800 GTS 640 MB HTDP.Τοσο πολυ θορυβο κανει?Στο θεμα παιχνιδια τα παιζουν ολα?και οι δυο καρτες?

Υ.Γ Δεν με ενδιαφερει να τα παιζω τα παιχνιδια στο full.Proteineteμου και καποια αλλη καρτα αν ειναι καλη.Δινω απο 150-350Ευρω

Δημοσ.

Φυσικά και παίζουν όλα τα παιχνίδια, με πολύ καλά γραφικά. Αν και όπως σου είπα παραπάνω, η 2900XT είναι καλύτερη από την 8800GTS 320MB, απλά με τα αρνητικά που έχει, αποτρέπει πολλούς από την αγορά της :wink:

Τώρα αυτό για τα 150-350 ασχολίαστο, μιας και βρίσκεσαι μεταξύ middle-ranged, και high-ranged κατηγορίας VGA...

Κοίταξε, όπως σου ξαναείπα, προσωπικά θα έπερνα την 8800GTS 320MB. Αν θες την Ati, τότε go for it!, δεν θα μπώ εμπόδιο στα σχέδια σου...

Υ.Γ. Η 2900XT κοντράρεται ουσιαστικά με την 640άρα 8800GTS. Εκεί είναι δίλλημα τώρα, αν και πάλι με n-vidia θα πήγαινα (όχι πως είμαι fan-boy της έτσι?)... Βέβαια η Ati έχει και κάποια καινοτομικά χαρακτηριστικά όπως τον tesselator, ή το Avivo HD αλλά λέμε τώρα...

Δημοσ.

Να προσθεσω ομως οτι η 8800 τρωνε περισσοτερο ρευμα σε idle απ'οτι η 2900ΧΤ. Οποτε το θεμα της καταναλωσης ειναι ουσιαστηκα υπερ της 2900ΧΤ εκτος και αν δουλευεις το PC μονο οταν παιζεις και βλεπεις ταινιες.

Δημοσ.
Τροφοδοτικο εχω 560 watt-24 pin CHIEFTEC

Τι ειναι drawbacks?Απο θεμα θορυβου δηλαδη ειναι αστα να πανε?Δεν σκεφτομαι καθολου για o/c.

λίγο δύσκολα αλλα θα την κάνει να δουλέψει βεβαια ξεχνάς οποιοδήποτε ίχνος oc σε όλο το pc σου καλύτερα σκάσε χρήματα για ένα καλο τροφοδοτικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

συν ότι είπε και ο Γιώργος για την υποστήριξη τις κάρτας καλύτερα πάρε μια 8800 320Mb μέχρι να βγούν όλα τα Dx10 παιχνίδια και να βγούνε και άλλες κάρτες να πέσουν οι τιμές άποψη μου πάντα

Δημοσ.

αυτο το τροφοδοτικο μου το προτειναν στο πλαισιο με σκοπο να παιζουν αυτες οι καρτες.με κοροιδεψαν λετε?

Δημοσ.

να σε κορόιδεψαν δύσκολο απλά αυτός που θα στο πρότεινε θα είδε μονο ποσα watt είναι και θα είπε ok κάνει

αυτά είναι τα specs σου

+3.3V: 28A

+5V: 30A

+12V1: 14A

+12V2: 23A

+12V3: 15A

-12V: 0.5A

-5Vsb: 2.5A

αν στην δεύτερη γραμμή είναι μονο η κάρτα γραφικών σου και το σύστημα σου δεν είναι παρα φορτωμένο με δίσκους dvd κλπ τότε θα δουλέψει αλλα και πάλι ξεχνάς κάθε ίχνος oc όπως σου είπα

Δημοσ.

ok φιλε μου o/c δεν με ενδιαφερει.αρα μια χαρα.το συστημα μου ειναι amd 5600+,2gb,2 σκληρους,2 dvd.Αυτα απλα επειδη το συστημα μου ειναι συνηθως 24 ωρες το 24ωρο.Ειμαι σε μεγαλο διλημμα.

Χ2900xt η 8800 GTS 640MB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...