Προς το περιεχόμενο

Evga 8800 Ultra

kostasSTi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, στο 2ο βίντεο ο τύπος είναι πολύ καμμένος.... 2 8800 ultra sli... Αυτό κι αν είναι τέρας! Πάντως η κάρτα είναι τεράστια και σε διαστάσεις. Οι 7800gt μπροστά της είναι παιδάκια.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλορίζικη man :D. Εγώ θα σου πρότεινα να της ρίξεις και overclock,να της πιεις κυριολεκτικά το αίμα για να το χαρείς κι εσύ :D.

PS: Πολύ καλά έκανες και πήγες σε EVGA IMO. Έχουν πάρα μα πάρα πολύ καλό support :)

Δημοσ.

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΓΕΙΛΑ ΤΗΝ 8800ΧFX ULTRA KAI TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ MSI K8 PLATINUM ME NFORCE4 ; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΕ Η 6800 GT ΠΟΥ ΕΙΧΑ

Δημοσ.

To οτι πανε περισσοτερο οι μνημες της Ultra δεν οφειλεται τοσο στην επιλογη των μνημων (αυτο δα θα ελλειπε) οσο στα χαλαροτερα timings εναντι της GTX. Οσο για το extra kick ενα μικρο pushαρισμα 54MΗz στο shader clock μεσω bios, pre-oced gpu/mem και καλυτερο cooler. Τα υψηλα clocks ειναι θεμα marketing περισσοτερο παρα ουσιαστικης αποδοσης. Στο μονο που θα δικαιολογουσε τα παραπανω ? ειναι το πιθανα καλυτερο binning της gpu γι'αυτον φυσικα που θα την ξεζουμισει (οπως πχ στο συστημα του hipro5).

Υγ. eVGA rules

Δημοσ.
To οτι πανε περισσοτερο οι μνημες της Ultra δεν οφειλεται τοσο στην επιλογη των μνημων (αυτο δα θα ελλειπε) οσο στα χαλαροτερα timings εναντι της GTX.

Εντελώς λάθος.

Οι Ultra έχουν τις νέες μνήμες της Samsung στα 0.8ns ( BJ08 ) [ δεν τα έχουν βάλει ακόμα οι webmaster της Samsung στο website τους ! lol ] ( rated @ 1250MHz ( GDDR3-2500 ) ) τα οποία όπως καταλαβαίνετε ανεβαίνουνε αρκετά πιο πάνω από εκεί που maxάρουνε αυτά των 8800GTX ( Samsung BJ1A 1.0ns rated at 1000MHz ( GDDR3-2000 ) ).

Από την άλλη η άλλη διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούν το Revision A3 του πυρήνα G80' date=' που είναι κάτι τις καλύτερος στο overclocking, αλλά αυτό πλέον παύει να είναι πλεονέκτημα των Ultra αφού είδαμε και αρκετές νέες 8800 GTS & GTX να φοράνε το Rev A3 :D

Αυτά εν ολίγοις.[/b']

Δημοσ.

Ανοιξε ενα bios απο ultra στο nibitor και δες timmings/subtimmings στις μνημες - και αν προσεξες δεν ειπα πουθενα οτι δεν κανουν καλυτερη επιλογη μνημων. Εαν βαλεις καλυτερες μνημες με χαλαροτερα timmings o συνδυασμος εχει ως αποτελεσμα σαφως υψηλοτερα clocks.

Δημοσ.
Ανοιξε ενα bios απο ultra στο nibitor και δες timmings/subtimmings στις μνημες - και αν προσεξες δεν ειπα πουθενα οτι δεν κανουν καλυτερη επιλογη μνημων. Εαν βαλεις καλυτερες μνημες με χαλαροτερα timmings o συνδυασμος εχει ως αποτελεσμα σαφως υψηλοτερα clocks.

Πρώτα από όλα λέγοντας χαμηλότερα timings εννοείς σκληρότερα timings ( αντί για RAS to CAS Delay 9 να έχουμε RAS to CAS Delay 8 ) κάτι που έχει επίδραση στο...περιορισμό της μέγιστης συχνότητας λειτουργίας των μνημών και όχι αύξηση της μέγιστης συχνότητας.

Λάθος νούμερο 1.

Δεύτερον... οι μνήμες στις Ultra είναι οι Samsung BJ08 ( rated στα 2250MHz - 0.8ns ) οι μνήμες της GTX είναι Samsung BJ1A ( rated @ 2000MHz - 1ns )

Τώρα αν εσύ επιμένεις να μου κάνεις τον έξυπνο δίχως να έχεις τις κάρτες αυτές, τι να σου πω...ανωριμότητα λέγεται αυτό ? Παραπληροφόρηση ? Δυσπάθεια πρός την λέξη ΛΑΘΟΣ και στο συγγνώμη ?

Όπως και να έχει είσαι λάθος, είτε το θες είτε όχι.

3ον) Θες ένα στοιχηματάκι έτσι για να τριφθεί το λάθος σου στην μούρη σου ? ( γιατί όπως σε βλέπω δεν το παραδέχεσαι με τίποτα )

Θα μου δώσεις το BIOS της κάρτας σου, θα κάνω τις απαραίτητες μετατροπές για να γίνει ίδιο με της αντίστοιχης 8800 Ultra και θα στο δώσω να το βάλεις στην κάρτα σου, και έπειτα θα φτιάξω καφεδάκι να γελάω περιμένοντας το topic σου για τα προβλήματα ( no boot ή εντελώς artifact-full screen :D ).

Και για να μην λες ότι μόνο εγω λέω αυτά και ότι δεν ισχύουν...proof 1:

A more interesting point of difference is that the PCB carries unique memory, Samsung K4J52324QE-BJ08. This memory is not yet even mentioned on the manufacturerʼs website. According to the official documentation, the fastest chip in this series is suffixed “BJ1A” and works at a frequency of 1000 (2000) MHz and 1.8V voltage. So, these are completely new chips with an access time of 0.8 nanoseconds and capable of working at a frequency of 1250 (2500) MHz. It is the first time GDDR3 memory has such speed characteristics that have hitherto been available with GDDR4 chips only. Such chips cannot be cheap and the GeForce 8800 Ultra must owe its high cost to this very factor largely.

Link...http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/xfx-gf8800ultra-extreme_3.html

Have fun, and good luck

Δημοσ.

Πεππας καταρχην αλλαξε υφος και σοβαρεψου. Μαθε να συμπεριφερεσαι σαν ενηλικος και οχι σαν παιδακι. Διαβαζε καλυτερα πρωτα απ'ολα και μην ερμηνευεις οτι διαβαζεις οπως θες εσυ. Γραφω χαλαροτερα timmings και οχι χαμηλοτερα timmings. Δεν περιμενα απο εσενα να μου κανεις modification στο bios των GTX μου και να μου πεις για τα settings των ultras. Θα καθομουν να σου φερω παραδειγματα και να σου δωσω απτες αποδειξεις οτι οι διαφορες στις καρτες υπο φυσιολογικες συνθηκες ειναι ελαχιστες αλλα τo να καθομαι να συζηταω μαζι σου μαλλον δεν εχει νοημα οποτε σταματαω εδω. Απλα τωρα εξηγειται γιατι εγινες περιγελος στο thelab και ηρθες στο insomnia και κανεις τον professor χωρις καν να σεβεσαι τους συνομιλητες σου. Αν θες να κανεις κατι πιο ουσιαστικο κανε κανενα bench να δωσεις κανα ποντο στην HOT και ασε το υφακι.

Δημοσ.
Πεππας καταρχην αλλαξε υφος και σοβαρεψου. Μαθε να συμπεριφερεσαι σαν ενηλικος και οχι σαν παιδακι. Διαβαζε καλυτερα πρωτα απ'ολα και μην ερμηνευεις οτι διαβαζεις οπως θες εσυ. Γραφω χαλαροτερα timmings και οχι χαμηλοτερα timmings. Δεν περιμενα απο εσενα να μου κανεις modification στο bios των GTX μου και να μου πεις για τα settings των ultras. Θα καθομουν να σου φερω παραδειγματα και να σου δωσω απτες αποδειξεις οτι οι διαφορες στις καρτες υπο φυσιολογικες συνθηκες ειναι ελαχιστες αλλα τo να καθομαι να συζηταω μαζι σου μαλλον δεν εχει νοημα οποτε σταματαω εδω. Απλα τωρα εξηγειται γιατι εγινες περιγελος στο thelab και ηρθες στο insomnia και κανεις τον professor χωρις καν να σεβεσαι τους συνομιλητες σου. Αν θες να κανεις κατι πιο ουσιαστικο κανε κανενα bench να δωσεις κανα ποντο στην HOT και ασε το υφακι.

Ότι πείς εσύ Άρη... Ακριβώς το ίδιο πράγμα οι μνήμες που με extreme OC ( άζωτο ) τελικιάζουν στα 2200 και ίδιο οι άλλες που ξεπερνάνε τα 2350 χωρίς το παραμικρό πείραγμα στα timings...το ίδιο και για τους shaders που όλως τυχαίως 100-150 MHz παραπάνω τα έχουνε...okz...

αλήθεια το υφάκι αυτό το έχεις επειδή δεν σου πούλησα τότες παλιότερα τις καλές BH5 για το γελοίο ποσό που πρότεινες ?

Θα καθομουν να σου φερω παραδειγματα και να σου δωσω απτες αποδειξεις οτι οι διαφορες στις καρτες υπο φυσιολογικες συνθηκες ειναι ελαχιστες...

Μπλα μπλα...κρίνεις ότι κάποιος με τα μυαλά σώα, θα πάρει για 'φυσιολογικές' συνθήκες την Ultra αντί μιας αρκετά φθηνότερης GTX ?

Δημοσ.

Επειδη γινεσαι ακομα γελοιοτερος με οσα γραφεις, σταματα εδω - ηδη καναμε αρκετο hijacking στο thread... δεν εχει νοημα εξαλλου.

Δημοσ.

Ναι, το σκίσατε λίγο... Λοιπόν, θέλετε κόντρα? Σας λέω το σύστημά μου με την ultra, μου λέτε τι ρυθμίσεις θα κάνατε (χωρίς δοκιμές όμως, μια κι έξω) και σας κάνω ένα benchmark σε οτι θέλετε! Εσείς κερδίζετε δόξα κι εγώ τις ρυθμίσεις!!!

;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...