Προς το περιεχόμενο

Raid 0 "Member Offline" - Sos

Grimmjow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά SOS..Χθές το βράδυ ο υπολογιστής μου έκανε απο μόνος του restart και μετά απο αυτό δεν μπορούσε να μπεί στα Windows...όπως σηκώθηκα με τη τσίμπλα στο μάτι το μόνο που είδα ήταν οτι ήταν corrupt ένα dll (hal.dll) ..Επειδή όμως κάτι τέτοιο παρόμοιο μου έχει συμβεί και στο παρελθόν και ξέρω πώς να το λύσω ,ξανακοιμήθηκα..όταν ξύπνησα το πρωί με full δυνάμεις πια κάθησα να ξαναπεράσω το προβληματικό dll..Με μεγάααααλη μου χαρά παρατήρησα οτι ο Intel Matrix Storage manager μου έδειχνε offline member τον έναν απο τουσ 2 σκληρούς που έχω ώς RAID 0 που έχω ορίσει ώς το Raid του λειτουργικού μου συστήματος.Δεν μπορώ να τους χωρίσω απο RAID γιατί θα χάσω όλα μου τα δεδομένα και τις εργασίες μου 4 ετών της σχολής μου,ειδικά τις 2 3d Animation που δεν έχω ακόμα ολοκληρώσει και έχω λιώσει επι του θέματος.

Δοκίμασα να βάλω defaults στα Bios και να τα ξαναφτιάξω,δοκίμασα να αλλάξω καλώδια αλλα πάλι τίποτα..Το ίδιο πρόβλημα και το ίδιο corrupt dll..Οι σκληροί απότι φαίνεται δουλεύουν κανονικότατα.

Αν κάποιος γνωρίζει λύση επι του θέματος παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο δυνατό.Η καταδίκη μου πλησιάζει :Ρ

Αν πάλι η μόνη λυση είναι format και ξανά μανά θα θελα νά ξερα αν υπάρχει τρόπος να σώσω τα αρχεία μου.

Thnx

Δημοσ.

ma raid 0 kai sy se zwtika arxeia????ta h8ele o....sou : P

den kserw polla gia thn katastash,alla sou proteinw na rikseis agrio googling mpas kai vreis kammia lysh('h opoia einai poly "eidikh" gia na vre8ei logw tou raid...ti na pw...vale gi arxh raid 0 kai hal.dll missing ..kai des ti 8a vreis )

fovamai omws pws eite o diskos epa8e sovarh zhmia,eite to file system..alla ti ginetai me file system kai raid diatksh....beats me)

Δημοσ.

ΑΑΑχχχ και βάααααχ..Δεν θα την ξαναπατήσω άλλη φορά αυτό είναι σίγουρο..Υπάρχει τρόπος να ανακτήσω κάπως τα αρχεία?

Δουλεύω σε net cafe οπότε 30 μηχανήματα είναι εις διάθεσή μου :Ρ

Δημοσ.

file scavenger epanaferei arxeia apo broken arrays ktl.sorry pou tha to po alla ergasies sxolis kai esi kai tis exeis oxi mono se raid 0 alla tou backup.eleos ligaki.kalos irthes sto forum

Δημοσ.

δεν θα το πιστέψετε αλλά η microsoft έκανε κάτι καλό.Έβαλα το cd των Vista που έχω και μπήκα απο το DOS-promρt tool π έχει.Απο εκεί μέσα παραδόξως έβλεπα τον RAID σκληρό και τα δεδομένα του.Συνέδεσα εξωτερικό μου σκληρό μπας και καταφέρω να μεταφέρω κανένα αρχείο.Κατάφερα μόνο ένα jpeg να πάρω καθώς μου πετούσε error μετά.Έκανα force restart και παραδόξως αναγνώριζε τον RAID μόνο όταν πήγαινε να συνδεθεί στα Windows και όχι πιο πρίν(Πχ στο Raid Controller :/ ) αλλά μου πετόυσε εrror 0x00000000007 η κάπως έτσι που έιναι HDD problem.Μπήκα ξανά που λέτε στο cd των Vista και μου πετάει μήνυμα οτι "το λειτουργικό σας σύστημα έχει κάποια βλάβη.Θέλετε να κάνετε repair?".Πατάω Yes ,κάνει επανεκκίνηση και μου τα φόρτωσε όλα κανονικά.Να σημειωθεί οτι είχα κάνει πιο πρίν καθε πιθανή προσπάθεια repair έιτε απο το dvd των vista είτε απο άλλα σχετικά tools και όλα γινόντουσαν failed.Άκυρο?

Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι οτι ενώ προηγουμένως ο σκληρός στον RAID controller έλεγε Offline Member ,΄τωρα λέει Error Occured.Να ανησυχώ?

Δημοσ.

Μάλλον ο σκληρός είναι προβληματικός..Τώρα το pc κολλάει κάθε 3 και λίγο για μικρό χρονικό διάστημα.Του πετάω οτιδήποτε disk check/defragment tool υπάρχει και βλέπουμε.Χρόνο για format ή εστω και ghost και ξαναστήσιμο των raid δεν έχω.Απο εβδομάδα με άνεση :) Thnx guyz :)

Δημοσ.
Χρόνο για format ή εστω και ghost και ξαναστήσιμο των raid δεν έχω.Απο εβδομάδα με άνεση :) Thnx guyz :)

Kala pos kanis ghost se raid 0??? Prospathousa mines kai pote den katafera!

Δημοσ.
Kala pos kanis ghost se raid 0??? Prospathousa mines kai pote den katafera!

εγω προσπαθουσα χρονο και βαλε, αλλα βρηκα ακρη.

οχι με norton αλλα με το acronis.

ακου τι εκανα λοιπον : ενω τα παντα με παρεπεμπαν να εκκινησω οχι σε safe mode αλλα σε full ωστε να ανιχνευθει τι raid και να φορτωθουν drivers, παντα μου εμφανιζε προβλημα με μυνηματα λαθους.

ωστε μια μερα εβαλα το cd boot του acronis 11 και επελεξα, safe mode.

ως δια μαγειας, ειδε το raid 0 και ζητησε στη συνεχεια το image backup.

τρελλαθηκα απο τη χαρα μου.

το τι ψαξιμο για συνεργασια του acronis με τριτα προγραμματα ειχα κανει, αλλα δεν εβγαλα ακρη.

τελικα το μονο που χρειαστηκα ηταν να εγκαταστησω το acronis 11, να δημιουργησω ενα boot cd και να κανω ενα image.

στη συνεχεια, bootαρω με το cd του acronis, επιλεγω safe mode και τελος του δηλωνω οτι το image ειναι στον εξωτερικο usb WD που τον βλεπει κι αυτον και ολα καλα.

τωρα πως βλεπει την συστοιχια σε safe mode δεν ξερω και ουτε καταλαβα, αλλα επιτελους εχω επαναφορα image.

ελπιζω να βοηθησα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...