Προς το περιεχόμενο

FAQ: Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όχι, η καρτέλα συγκοινωνιών ισχύει για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που φοιτείς, τα υπεραστικά και τον οσε.

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποίησα το πάσο πάντως και σε αστικό λεωφορείο σε άλλη πόλη (στην κόρινθο συγκεκριμένα ενώ το πανεπιστήμειο είναι στην Αθήνα).

Δημοσ.

κι εγώ νομίζω ισχύει όπου υπάρχουν φοιτητικά εισιτήρια, σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες, κτελ κτλ ανεξάρτητα από το που σπουδάζεις...

Δημοσ.

τι να σας πω παιδιά, ό,τι λέει το πάσο μου σας έγραψα.

Επίσης έχει ένα ΟΑΣΑ επάνω αριστερά που βγάζει μάτι.

επιπλέον σε πολλές πόλεις οι αστικές συγκοινωνίες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως πχ στη Λάρισα. Ε, εκεί έδινα ωραιότατο ευρουδάκι και το πάσο μου, σουβέρ.

Δημοσ.
θα σε στειλω στην Λευκα...ΠΡΟΣΕΞΕ!

:mrgreen: :mrgreen:

Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Kαι το δικό μου γράφει ΟΑΣΑ πάνω και είναι απ'τα Γιάννενα. :?

Δημοσ.

Βρήκα το παρακλατω σχετικά με το πάσο εμένα πάντως μου έλυσε κάποιες απορίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 265/85 (ΦΕΚ 99 τ. Α΄) στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχεται έκπτωση στην τιμή εισιτηρίου των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μέσων μαζικής μεταφοράς όταν, μετακινούνται με αυτά στο εσωτερικό, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς του διατάγματος αυτού.

Στους δικαιούχους φοιτητές χορηγείται μετά την εγγραφή τους από τη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι να οργανωθούν οι φοιτητικές και σπουδαστικές λέσχες 9 (των άρθρ. 20 παρ. 5 Ν. 128/82 και 31 παρ. 1 του Ν. 1404/83) δελτίο ειδικού εισιτηρίου (Δ.Ε.Ε.), το οποίο ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος και είναι αυστηρά προσωπικό για τον δικαιούχο. Η έκδοση νέου Δ.Ε.Ε. σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του για οποιοδήποτε λόγο, γίνεται μετά δύο μήνες από την ημέρα δήλωσης στη Γραμματεία της απώλειας, κλοπής ή καταστροφής για τη διενέργεια της σχετικής έρευνας.

Η έκπτωση παρέχεται στον δικαιούχο για όλο το ακαδημαϊκό έτος και για όσα έτη απαιτούνται για την κανονική διάρκεια των σπουδών του προσαυξημένα κατά το ήμισυ.

Η έκπτωση που παρέχεται καθορίζεται στην τιμή του εισιτηρίου που ισχύει κάθε φορά για το οικείο μεταφορικό μέσο ως εξής:

Α)Στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει η Σχολή που φοιτά ο Δικαιούχος 50% και στις αστικές συγκοινωνίες της υπόλοιπης χώρας 25%.

Β)Στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σχολής που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του 50% και τις υπόλοιπες υπεραστικές συγκοινωνίες της χώρας 25%.

Γ)Στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες όλης της χώρας 50%.

Δ)Στις ομαδικές μετακινήσεις, τουλάχιστο 15 ατόμων, με την Ολυμπιακή Αεροπορία στο εσωτερικό 25% του εκδρομικού ναύλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Δεν δικαιούνται της παροχής έκπτωσης εισιτηρίου οι φοιτητές Α.Ε.Ι. που έχουν καταταγεί σαν πτυχιούχοι ανώτατης σχολής ή σαν φοιτητές Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 7,8,9, και 10 του Ν. 1268/82.

πηγή: http://www.amfitheatro.gr/nomoi/265-85.php

Δημοσ.

εχω χρησιμοποιησει πασο με την κοπελα μου μαζι στη υπεραστικη γραμμη ισθμος-ναυπλιο.και οι 2 εχουμε πασο πανεπιστημιου της Πατρας.οποτε μαλλον ειναι universal (:)) τα πασο

Δημοσ.
Η έκδοση νέου Δ.Ε.Ε. σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του για οποιοδήποτε λόγο, γίνεται μετά δύο μήνες από την ημέρα δήλωσης στη Γραμματεία της απώλειας, κλοπής ή καταστροφής για τη διενέργεια της σχετικής έρευνας.

Η αν τους βρίσεις και τους απειλήσεις και σε λιγότερο.Σιγά το έγγραφο που απαιτεί και 2 μήνες:twisted:

Στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα της Σχολής που φοιτά ο δικαιούχος με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του 50%

Γιατί τότε στα Κτελ ν. Αττικής πληρώνουμε μόνο 25% λιγότερο (πλεονασμός) ? Κανάς νομικός αλλιώς μας κλέβουν τόσα χρόνια ομαδικώς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...