Japan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Εδώ αν χάσεις/σου κλέψουν την ταυτότητα πρέπει να κάνεις ειδική δήλωση προς τον Τειρεσία ώστε να έχουν αυτή την ταυτότητα μαρκαρισμένη ως άκυρη για να μην μπορεί κάποιος να πάρει δάνειο στο όνομα σου. Τώρα αυτό πως έγινε έτσι αυτόματα?
Sta Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Κατσε να το παρουμε απο την αρχη, γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακριβως τι θες να πεις... Πηγες να κανεις καταθεση σε ενα δικο σου λογαριασμο ετσι? Αν δεν ειναι ετσι, αγνοησε το υπολοιπο μυνημα. Αν ομως ειναι ετσι, τοτε μπορεις να μας πεις πως ανοιξες τον λογαριασμο αυτον χωρις ταυτοτητα? Απο την στιγμη λοιπον που ο αριθμος ταυτοτητας που ανοιχτηκε ο λογαριασμος μαρκαριστηκε σαν χαμενος/αλλαγμενος/what ever, δεν ειναι λογικο την επομενη φορα που θα πας να κανεις καποια συναλλαγη να σου ζητησει τον καινουργιο? Ναι, πήγα να κάνω κατάθεση σε δικό μου λογαριασμό χωρίς όμως να δώσω εκείνη τη στιγμή ταυτότητα (λογικό). Η ταμίας - χωρίς να δει την κανούρια ταυτότητα - μου είπε ότι ο ΑΔΤ σας έχει αλλάξει, εκεί είναι που παραξενεύτηκα! Το λογαριασμό τον είχα ανοίξει κανονικά με την παλιά ταυτότητα.
Ather Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Νομίζω ότι η ταυτότητα δεν έχει επάνω της ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (όπως πχ η θρησκεία). Επίσης σωστό μου φαίνεται το τραπεζικό σύστημα να ενημερώνεται για τέτοιες αλλαγές αυτόματα, αφού μας γλυτώνει από ταλαιπωρία να δηλώσουμε αλλαγές και να συμπληρώνουμε χαρτιά.
gang Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 από την ώρα που είχες δώσει τα παλιά στοιχεία ταυτότητος είναι λογικό η ασφάλεια να δώσει τα καινούργια, (λογικά έπειτα από διαβεβαιώσεις ότι η τράπεζα κατείχε τα προηγούμενα στοιχεία σου)...ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα γιατί από την ώρα που θα πάρεις την καινούργια ταυτότητα-παραδίδοντας την παλιά, τα στοιχεία της παλιάς πλέον θα θεωρούνται αναληθή. έξαλλου άμα ήθελες να βγάλεις χρήματα από την τράπεζα δείχνοντας την καινούργια ταυτότητα αμέσως ο υπολογιστής της τράπεζας θα έδειχνε ότι έχουν καταχωρηθει λάθος στοιχεία αφού δεν θα συμπίπτουν οι κωδικοί ταυτότητας... αυτή είναι η γνώμη μου...για σίγουρο άμα κάποιος δουλεύει σε τράπεζα και ξέρει ας μας πει..
poscaman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 για μισο λεπτο ρε παιδια....τι σημαινει "ευαισθητα προσωπικα δεδομενα" δηλαδη??γιατι η θρησκεια ας πουμε ανηκει στην παραπανω κατηγορια,δε μπορω να το καταλαβω.... για μενα ευαισθητο προσωπικο δεδομενο ειναι το αν εχω καποιο ιατρικο προβλημα,αν εχω χωρισει/παντρευτει και πολλα αλλα τα οποια ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μου
Japan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Για να μην μπερδεύουμε έννοιες, από την ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ http://www.dpa.gr/faq.htm Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα Είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες συνήθειες. Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα Είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στη φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε ενώσεις/σωματεία, τη συνδικαλιστική δράση, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την ερωτική ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.