Sta Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα παρατήρησα ένα περίεργο φαινόμενο, που δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο δικαιολογεί τον τίτλο του θέματος. Πριν 20 ημέρες περίπου άλλαξα ταυτότητα (πήρα την καινούρια). Πάω λοιπόν χθες να κάνω κατάθεση σε μία γνωστή τράπεζα (αμιγώς ιδιωτική) και δίνω τον αριθμό λογαριασμού (ο δικός μου). Μου λέει η υπάλληλος: "Το σύστημα χτυπάει, έχετε άλλάξει αριθμό ταυτότητας;". Μένω άναυδος καθώς δεν είχα δώσει την καινούρια ταυτότητα. Εν συνεχεία, στην εξυπηρέτηση πελατών, όπου πήγα να κάνω αλλαγή στοιχείων, και έκανα την ερώτηση πως το ήξεραν, δεν απάντησαν. Αναρωτιέμαι λοιπόν: "Δίνει η ασφάλεια τα στοιχεία μας στις ιδιωτικές τράπεζες;". Στην εφορία που πήγα, δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτε και την έκανα εγώ την αλλαγή.
nikos_lef Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Εαν του εδωσες την ταυτοτητα σου θα χτηπησε τον αριθμο κ θα του εβγαλε το συστημα οτι αλλαξε ο αριθμος (αφου θα ειχε μεσα τον παλιο αριθμο ταυτοτητας) κ θα υπεθεσε οτι ειναι καινουργια η ταυτοτητα ο ταμιας. Αν καταλαβα καλα τι ειπες...
silverthan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Στις καταθέσεις δε δείχνεις ταυτότητα. Οντως περίεργο....
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Για τις ιδιωτικές δεν γνωρίζω, υποθέτω πως "ναι", έχουν τέτοια "πληροφόρηση".... Κι αυτό γιατί, οι δημόσιες τράπεζες [π.χ. Εθνική] έχουν στοιχεία μας σίγουρα = 100%. Μην περιμένεις όμως να το παραδεχτούν :twisted:
poscaman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 παρτε ετσι μια ξεγυρισμενη απαντηση για να ξεστραβωθουμε ολοι... αντε γιατι πολυ ηλιθιους μας περνανε....
grigas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ρε παιδιά...από πότε ο αριθμός ταυτότητας είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο?? Είναι προφανές ότι μέσω Τειρεσία έγινε η δουλειά. Είναι ένας τρόπος διασφάλισης από διάφορους ακάλυπτους.
Sta Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δεν είχα δώσει ταυτότητα πριν μου το πει. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, με τον ίδιο τρόπο όμως θα μπορούσε η ασφάλεια να δώσει και άλλα στοιχεία που "ενδιαφέρουν" τις τράπεζες αλλά και άλλους. Νόμιζα ότι ο Τειρεσίας ήταν ένα σύστημα όπου συγκεντρώνονταν στοιχεία για πολίτες, βάσει πληροφοριών που είχαν συλλέξει τράπεζες, άλλες εταιρείες έχοντας τους κατά το παρελθόν πελάτες τους. Το ότι η ασφάλεια ενημερώνει αυτό το σύστημα μου φαίνεται περίεργο.
gtsamour Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μπορεί να είχες δώσει σε άλλη τράπεζα την πληροφορία ότι άλλαξες ταυτότητα, ίσως μέσω Τειρεσία.
Sta Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Δεν το είχα πει πουθένα.
QUANTAS Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Πραγματικά είναι άξιο απορίας πως η Τράπεζα έμαθε ότι αλλαξες ταυτότητα,και επομένως αριθμό,χωρίς να τους δώσεις τα καινούργια σου στοιχεία... Η Ασφάλεια δεν δίνει στοιχεία αλλού... Μήπως έδειξες την καινούργια σου ταυτότητα ;: Αλλά και η απάντηση ΅χτυπάει το σύστημα ΅ πάλι περίεργη...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 ποιο είναι το πρόβλημα? μακάρι να το μάθαιναν μόνοι τους να μήν είχαμε να τρέχουμε και γι΄αυτό)))
MariaTs. Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Eγώ απορώ γιατί δεν σε ενημέρωσαν απ'την αστυνομία. Αλλαγή ταυτότητας έκανε κι ο άντρας μου πριν μερικούς μήνες και βεβαίως η απορία του ήταν αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τις συναλλαγές του γενικώς. Του είπαν πως δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα μιας και ενημερώνονται όλοι αυτομάτως για την αλλαγή, όπου έχει δηλαδή δωθεί ο αριθμός της ταυτότητάς του. Κι όντως έτσι ήταν!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 οι τράπεζες με τις οποίες έχω μιλήσει εγώ δεν έχουν την ίδια άποψη και ζητούν να πάω η ίδια με φωτοτυπία της νέας μου ταυτότητας και να δηλώσω αλλαγή.
bchris Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Κατσε να το παρουμε απο την αρχη, γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακριβως τι θες να πεις... Πηγες να κανεις καταθεση σε ενα δικο σου λογαριασμο ετσι? Αν δεν ειναι ετσι, αγνοησε το υπολοιπο μυνημα. Αν ομως ειναι ετσι, τοτε μπορεις να μας πεις πως ανοιξες τον λογαριασμο αυτον χωρις ταυτοτητα? Απο την στιγμη λοιπον που ο αριθμος ταυτοτητας που ανοιχτηκε ο λογαριασμος μαρκαριστηκε σαν χαμενος/αλλαγμενος/what ever, δεν ειναι λογικο την επομενη φορα που θα πας να κανεις καποια συναλλαγη να σου ζητησει τον καινουργιο?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2007 μα αυτο ρωτάμε, ποιος μαρκάρει τί ώστε να το δει η τράπεζα? και αν το βλέπει γιατί δε βάζουν το νέο νούμερο να τελειώνουμε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.