Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλημέρα Insomniacs, ας βοηθήσει όποιος έχει τις (νομικές) γνώσεις στην εξής απορία/πρόβλημα: σε φίλη μου, τηλεφωνεί τύπος στο σπίτι και προσπαθεί να πει διάφορα [!] τα περισσότερα από τα οποία, σίγουρα, δεν ισχύουν καν. ως εδώ δεν θα υπήρχε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ειδικά στο βαθμό που η ίδια ξέρει ότι δεν υφίσταται τίποτα για το οποίο θα μπορούσε να κατηγορηθεί. όμως ο μπαγλαμάς -ελπίζοντας ότι θα κερδίσει κάτι?- την "απειλεί", ότι όσα εκείνος φαντάζεται, θα αρχίσει να τα λέει με συνεχή τηλεφωνήματα στους δικούς της. μάλιστα προσπάθησε, ήδη, να το κάνει δυο φορές! της πρότεινα, εκτός από το να πάμε 2-3 φίλοι να του ....μιλήσουμε, να απευθυνθεί σε κάποιο δικηγόρο [την αστυνομία δεν θέλει να την μπλέξει και δικαίως, νομίζω] όμως εδώ, το παράπτωμα/αδίκημα του τυπίσκου ποιο είναι ; ; δεν ήξερα τι να της πω και εκ του προχείρου -δεν είμαι άλλωστε νομικός!- σκέφτηκα Διατάραξη Οικιακής Ειρήνης, εφόσον παίρνει σπίτι της. επειδή τώρα φοβάμαι μην της είπα καμιά μπαλαφάρα, θα το ρωτήσω βέβαια όπου μπορώ, αλλά όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει, να δούμε εάν + τι στοιχειοθετείται! απειλή, ή εξύβριση τουλάχιστον άμεση, δεν βλέπω πάντως να στέκεται, εκτός και πει ψέμματα... ευχαριστούμε, in advance.
fireman Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δεν είμαι νομικός αλλά έχω την εντύπωση ότι η διατάραξη οικιακής ειρήνης ισχύει στην περίπτωση που κάποιος σε ενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο μέσα στο σπίτι σου. Αν δεν βιάζεσαι μπορώ το μεσημέρι που θα πάω για υπηρεσία να ρωτήσω κάποιο συνάδελφο απ΄την αστυνομία αλλά θα σου απαντήσω αύριο το πρωϊ που θα σχολάσω.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Ένα είναι σίγουρο: ότι δεν είναι Διατάραξη Οικιακής Ειρήνης - για την οποία απαιτείται είσοδος ή παραμονή άλλου ατόμου στον χώρο του παθόντα (όχι απαραίτητα οικία, μπορεί να είναι και επαγγελματικό οίκημα). Είναι πολύ βασικό να ξέρεις τι λέγεται από το τηλέφωνο. Μόνο έτσι μπορείς να στοιχειωθετήσεις αδίκημα.
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι την ενδιαφέρει, κυρίως & εκ προοιμίου, είναι να μην ακούν "παλαβομάρες" οι δικοί της -είναι και ηλικιωμένοι άνθρωποι! Δηλαδή δεν την ενοχλεί αν φτάσει, ο απίθανος, ακόμη και σε υπερβολές του στυλ "είσαι πόρνη" [σ.σ. γιατί δεν μου έκατσες μωρή ] Της δημιουργεί όμως πρόβλημα, μεγάλο, όταν τις ονειρώξεις/φαντασιώσεις του προσπαθήσει να της μεταφέρει στους δικούς της....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Αυτό που αντιλαμβάνομαι ότι την ενδιαφέρει, κυρίως & εκ προοιμίου, είναι να μην ακούν "παλαβομάρες" οι δικοί της -είναι και ηλικιωμένοι άνθρωποι! Δηλαδή δεν την ενοχλεί αν φτάσει, ο απίθανος, ακόμη και σε υπερβολές του στυλ "είσαι πόρνη" [σ.σ. γιατί δεν μου έκατσες μωρή ] Της δημιουργεί όμως πρόβλημα, μεγάλο, όταν τις ονειρώξεις/φαντασιώσεις του προσπαθήσει να της μεταφέρει στους δικούς της.... Κοίτα, ποινικό αδίκημα δεν υφίσταται παρά μόνο κάτι πιο "ψαγμένα" κόλπα με τις τηλεπικοινωνίες. Εάν όμως πει κάτι (είτε ψευδές είτε αληθές) σε τρίτους, όπως είναι οι γονείς της, τότε στοιχειωθετείται απλή ή συκοφαντική δυσφήμιση, ή και εξύβριση ή και παράνομη βία (λέμε τώρα, λίγο τραβηγμένο αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Όπως προανέφερα, βασικό είναι το τι ακριβώς λέει ο κύριος αυτός στο τηλέφωνο. Χωρίς να το γνωρίζουμε αυτό, δύσκολα θα πάρεις μία σοβαρή απάντηση. :|
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Λίγο-πολύ μου έχει πει. Το πρόβλημα είναι απλό, φαντάσου το ως εξής: εάν εγώ πχ δεν κάνω χασίς ποτέ και τηλεφωνήσει κάποιος λέγοντας μου "ξέρω ότι είσαι χασικλής" θα τον γράψω κανονικά, δεν με αγγίζει στο ελάχιστο οποιαδήποτε λαλακία του! Εάν όμως τηλεφωνήσει και πει στην μανούλα μου [που έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό] "ξέρω ότι ο γιος σου ειναι χασικλής" το πράγμα μπορεί να γίνει, τελικά, έως και επικίνδυνο.... Δεν την απασχολεί το μετά, την φοβίζει το τώρα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Λίγο-πολύ μου έχει πει. Το πρόβλημα είναι απλό, φαντάσου το ως εξής: εάν εγώ πχ δεν κάνω χασίς ποτέ και τηλεφωνήσει κάποιος λέγοντας μου "ξέρω ότι είσαι χασικλής" θα τον γράψω κανονικά, δεν με αγγίζει στο ελάχιστο οποιαδήποτε λαλακία του! Εάν όμως τηλεφωνήσει και πει στην μανούλα μου [που έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό] "ξέρω ότι ο γιος σου ειναι χασικλής" το πράγμα μπορεί να γίνει, τελικά, έως και επικίνδυνο.... Δεν την απασχολεί το μετά, την φοβίζει το τώρα. Αντιλαμβάνομαι τι λες. Να πάει στο δικηγόρο της και να του τα πει όλα. Ο δικηγόρος της (ελπίζω ότι) θα αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται. ΥΓ: Το αδίκημα στο παράδειγμα που ανέφερες είναι 'συκοφαντική δυσφήμιση'.
1980 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 να κανω μια απλη ερωτηση απο οτι καταλαβα γνωριζετε ποιος ειναι ο τυπος και εκεινη τον ξερει προσωπικα γιατι καπου με μπερδεψες.
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 'Οτι θα πάει, είναι σίγουρο. Και στο ενδιάμεσο (μέχρι να ετοιμαστεί κάποιο εξώδικο?) δεν ξέρω τι να της προτείνω, εκτός βέβαια από το να σηκώνει η ίδια πάντα το τηλέφωνο. - - - - - - - - - - - Πάντως είναι εκτός της "λογικής" μου.... τι να πω δεν ξέρω. Προφανώς, η αγαμία ορισμένων, έχει τρελές παρενέργειες....
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Nαι, ξέρει ποιος είναι.... Αλλα προφανώς όχι τόσο καλά, όσο θα ήθελε εκείνος. Αυτός έκανε, λογικά, ένα σχετικό research -δεν του είχε δώσει ποτέ το τηλέφωνο της σταθερό ή κινητό. Τα σταθερά, δυστυχώς, βρίσκονται. Βέβαια, αν επιμείνει κι άλλο, μπορεί να γνωρίσει καλύτερα 2-3 από εμάς... [Ειδικά αν υποψιαστούμε ότι, προσπαθεί να εκβιάσει για να πηδήξει, γνωρίζοντας/πατώντας επάνω στα προβλήματα υγείας, προβλέπω ότι θα αποκτήσει και εκείνος, σύντομα] Ευκαιρία να μάθουμε και το αυτόφωρο
1980 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 μην παρεις καν δυο τρεις μην βρεθεις και μπλεγμενος. πηγαινε μονος σου αυτοι οι τυποι ειναι εντελως θρασυδειλοι οτι του πεις απλα ναι θα λεει.
Delirium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δεν θέλω, 1-2 ακόμη άτομα, για βοήθεια. Βασικά, για μάρτυρες τους θέλω 'Ετσι όπως τα λέει, μπορεί να ισχυριστεί ότι του έβγαλα μπαζούκα!
1980 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δεν θέλω, 1-2 ακόμη άτομα, για βοήθεια. Βασικά, για μάρτυρες τους θέλω 'Ετσι όπως τα λέει, μπορεί να ισχυριστεί ότι του έβγαλα μπαζούκα! μα δεν στο ειπα και καλα σε φαση βοηθειας απλα επειδη τον κοβω διεστραμενο εντελως μπορει να παει να πει οτι του την πεσατε τρια ατομα και ιστοριες χωρις να τον ακουμπησεις καν και να μπλεξεις κιολας. στην περιπτωση επεσες μαλλον τι διαολο.
marmegap Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Ήπια αντιμετώπιση διακρίνω εκ μέρους του SMOD.Που είναι οι παλιές -ένδοξες- μέρες,να πάτε με φίλους για παρέα και να τον "νουθετήσετε"....
wizzy Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Ο SMOD είναι δικηγόρος, στο επάγγελμα εννοείται ότι εφόσον ζητήθηκε η γνώμη του θα δώσει λύση μέσα στα πλαίσια του νόμου. Τι περίμενες, να του πει: "ξέρεις, συκοφαντική δυσφήμιση λέγεται, αλλά που να μπλέκεις τώρα με δικηγόρους, δικαστήρια και αηδίες, πάρε 2-3 φίλους και σαπακιάστε τον!";;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.