kotikos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Παιδια παρακαλώ για τη βοηθειά σας. Εχω ενα παλιο laptop compaq 100s με amdk6 2+ και ειπα να το επαναφερω ωστε να ασχολείται η κορη μου. Εχω εγκαταστησει τα XP χωρις service pack προσθεσα και μια μνημη μεταχειρισμενη και ολα καλα. Αλλα επειδη τα επαιξε το cdrom του εβαλα ενα DVDRW matshita απο εναν acer που ειχα. Στην αρχη δεν το εβλεπε καθολου αλλα με τα πολλα βαλε βγαλε,ωστε να δω αν φταιει η καλωδιοταινια το βλεπει μεν (σαν CDROM M#TS#T# ...) αλλα δεν διαβαζει τα cd που βαζω δε. Αναφερει οταν προσπαθω να μπω απο τον υπολογιστη μου στο drive D: οτι δεν μπορει να το διαβασει και οτι ισως ο δισκος ειναι χαλασμενος (πραγμα που δεν ισχυει σιγουρα) το matshita δεν εχει προβλημα σε αλλο φορητο εκανα απεγκατασταση και επαναγκατασταση της συσκευης ,ide κλπ αλλα τιποτα Οτιδηποτε μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμησω ιδιαιτερα.Ευχαριστω πολύ
kotikos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Ελπιζοντας να μη μεινει και το 3ο μου θεμα αναπαντητο, μηπως φταιει το bios (του οποιου δεν βρισκω update) που ειναι παλιο και αν ναι μηπως υπαρχει καποια λυση?(dos drivers-ας φαινεται και να το χρησιμοποιω σαν CD ROM μονο) Ευχαριστω και παλι.
Pantelwolf Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Έχεις βάλει σωστά τα μαστερ-σλεηβ; Δοκίμασε να το αφήσεις μόνο του στο διαυλο και πες τι λέει σαν όνομα τότε το μπαιος
haHa Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Στην αρχη δεν το εβλεπε καθολου αλλα με τα πολλα βαλε βγαλε,ωστε να δω αν φταιει η καλωδιοταινια το βλεπει μεν (σαν CDROM M#TS#T# ...) Οταν συμβαινει αυτο στους desktop υπολογιστες (δηλαδη εμφανιζει το ονομα μισο), συνηθως φταει ή η καλωδιοταινια ή master/slave ή οτι εχει χαλασει το dvd
kotikos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Δεν ειμαι και πολυ σχετικος,αλλα οταν ανοιξα το λαπτοπ εβαλα-εβγαλα το σκληρο και το dvd περιμενα να βρω τιποτα jumperakia οπως εχω ακουσει αλλα δεν ειχαν(ο σκληρος σε καποιο σχεδιο που ειχε μαλλον εδειχνε οτι ειναι μαστερ χωρις jumper)και απο οτι καταλαβα ο σκληρος ειναι στο primary channel και το dvd στο secondary.Στα windows εμφανιζεται σαν cdrom αλλα στο setup του bios δεν το βλεπω,αρα μαλλον φταιει το bios Ευχαριστω πολυ παιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.