Προς το περιεχόμενο

Μνήμη DDR

LIONOR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτη την μητρικη asrock p4vt8+ socket 478 και εχω 2 μνημες ddr συνολικα 1 gb στα 333. το 1 gb θελω να το κανω 2. τι ειναι καλυτερο ομως; να προσθεσω αλλο 1 gb στα 333? ή να τις αλλαξω αυτες που εχω και να βαλω 2 gb στα 400? Και αν ναι, γινεται σιγουρα αυτο; Γιατι στο εγχειρηδιο της μητρικης λεει:

Memory: 3 DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3

PC2100 (DDR266) for 3 DDR DIMM slots , Max. 3GB;

PC2700 (DDR333) for 2 DDR DIMM slots , Max. 2GB;

PC3200 (DDR400) for 1 DDR DIMM slots , Max. 1GB

Δημοσ.

Απ' ότι καταλαβαίνω έχεις 3 θέσεις για μνήμες. Η μητρική σου ανάλογα πόσες από αυτές είναι κατειλημμένες και με τι ποσό μνήμης ρίχνει την συχνότητά τους (ίσως να μπορείς μέσα από το BIOS να ανεβάσει μόνος σου τη συχνότητα μετά). Πάντως πήγαινε για 400άρες μνήμες καθώς τις υπόλοιπες θα δυσκολευτείς να τις βρεις αλλά και επειδή δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Το "χείροτερο" που μπορεί να γίνει είναι να δουλεύουν σε κατώτερη από την ονομαστική τους ταχύτητα...

Δημοσ.

Πιστευω θα ηταν πιο καλο να βαλεις DDR400 1Gb εφοσον το υποστηριζει η μητρικη.Κι εγω εψαχνα 333 μνημες για ενα παλιο υπολογιστη και ακομα ψαχνω :) πολυ δυσκολο να βρεις,εκτος κι αν παρεις παραμαζωμα ολα τα πισαδικα της περιοχης μηπως και εισαι τυχερος

Δημοσ.

Όπως σου λέει και ο @stefanos_79 DDR στα 333MHz δύσκολα βρίσκεις πλέον... Οπότε καλύτερα να αγοράσεις 2 dimmakia στα 400MHz όπως αυτά τα TwinMos με μόλις 120ε.

Απλά bare in mind ότι με 120ε βρίσκεις DDR2 με micron D9 που άνετα πάνε στα 1000MHz :wink:. Σκέψου λοιπόν, και κρίνε μόνος σου αν αξίζει πράγματι αυτή η αλλαγή.

Τώρα για να προσθέσεις άλλο ένα στα 400, και να έχεις άλλο ένα στα 333, ε δεν είναι και ότι καλύτερο για το σύστημα, ίσως γίνει ασταθές :wink:

Αλήθεια, για ποιο λόγο σου χρειάζεται το +1G ?

• Moderators
Δημοσ.

Ε απο 1GB σε 2 χρειαζεται...

Και καλυτερα να βαλει 400ρι (το οποιο θα τρεχε στα 333, που ειναι και το οριο της μητρικης για να δει τα 2GB)

Δημοσ.

Με το συστημα της υπογραφης μου εχω 2 DDR των 512 MB (double sided) αλλα τρεχουν στα 333 MHz λογω του οτι η mobo για Dual channel δεχεται μονο single sided DIMM .

Εαν αγορασω αλλες 2 DDR των 512 MB (PC3200) θα δω διαφορα στην αποδοση του συστηματος η θα υπαρχει προβλημα με βαση αυτα που αναφερει το manual της μητρικης - this motherboard supports one single-sided PC3200 (DDR 400) DIMM per channel only - ?

CPU: P4 2.8 GHz HT Northwood mobo: Asus p4r800vm VGA: Gainward 7600gs Memory: 2 x Kingston 512MB DDR 400MHz - 333 MHz HDD: W/D 80GB PSU: Enermax 400 Watt

Δημοσ.

Εννοω μηπως δεν αναγνωριζει καθολου τα δυο επιπλεον DIMM των 512 MB γιατι τα DIMM που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι νομιζω double-sided .

Δημοσ.

Όση περισσότερη μνήμη (μέχρι όση "αντέχει" το λειτουργικό σου) τόσο καλύτερα αν ρωτάς εμένα. Από κει και πέρα αξιολογείς τις ανάγκες σου και πράττεις αναλόγως...

Δημοσ.

τελικα μπερδευτηκα. συμφωνα με αυτο που γραφει το manual της μητρικης μου (το αναφερω στο 1ο μου μνμ) και εχοντας ηδη 2 των 512 στις 2 απο τις 3 θεσεις που εχει η asrock, αν βαλω στην 3η ενα του 1 gb θα μου το αναγνωρισει; Αν δεν βρω στα 333 και ειναι στα 400? Ή μηπως να βαλω απο την αρχη στα 400? Βασικα θελω να εχω 2gb μνημη.

Δημοσ.

Μια χαρά θα στο αναγνωρίσει. Απλά βάλε τo 1gb module στο πρώτο slot και τα 2χ512 στα δυο επόμενα. Όχι πως αλλάζει κάτι αλλά λένε πως προτιμάται να είναι η μεγάλη μνήμη στο πρώτο slot. Επίσης αν πάρεις 400άρα δεν θα έχει πρόβλημα. Το μόνο που θα ήταν καλό να κοιτάξεις είναι το spd των μνημών που ήδη έχεις και η καινουργια μνήμη να έχει το ίδιο cl.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...