Προς το περιεχόμενο

Ποση εθναι η λογικη θερμοκρασια ενος HDD?

thanos182

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολο συζηταμε για τις θερμοκρασιες των CPU και ποτε δεν εχουμε αναφερει ποση

ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια ενος σκληρου δισκου

οι δικοι μου σκληροι εχουν

44c ATA western digital 250

47c IDE maxtor 160

" καλα ειναι να τ'αφησω? "

Δημοσ.

Για καλοκαίρι μια χαρά είναι. Και ο δικός μου στους 44 είναι, ενώ τον χειμώνα πέφτει γύρω στους 35 βαθμούς.

• Moderators
Δημοσ.

Βαλτο να κανει ανασυγκροτηση και μετα απο κανα 10 λεπτο ξαναδες και πες μας τι θερμοκρασια λεει... Αν αυτη ειναι πανω απο 60, καλο θα ητανε να κανεις κατι...

Δημοσ.

Στον file server μου έχω έναν WDC WD800JB που πιάνει 42 με τις ζέστες και έναν WDC WD2000JD που πιάνει 39. Και οι δύο είναι μπροστά από έναν 12άρη που βοηθάει πολύ τολμώ να πω. Ο ST980815A που έχω στο laptop πιάνει και 48 σε heavy I/O.

To χειρότερο το έχω σε 2 320άρηδες Seagate SATA που είναι μέσα σε ένα Shuttle-X και δεν ψύχονται καθόλου. Όταν κάνει sync το raid array, χτυπάνε τις 60άρες τους και αρχίζουν τα λάθη. Τελικά αναγκάστηκα να βάλω το pc χωρίς καπάκι κάτω από ένα A/C μπας και δουλέψει και μέχρι τώρα πάνω από 28 δεν έχει ανέβει κανένας...

Δημοσ.

Ρε παιδιά, για να μην ανοίξω ολόκληρο θέμα, θέλω να βάλω ανεμιστηράκι στους σκληρούς και θέλω να μου λύσετε μια απορία πρώτα...Να το βάλω να ρίχνει αέρα στους σκληρούς ή να τον βγάζει προς τα έξω από το κουτί;

Δημοσ.

Καθώς στα περισσότερα κουτιά ο χώρος τον δίσκων είναι στο μπροστά μέρος, συνηθίζεται ο ανεμιστήρας που μπαίνει να στέλνει αέρα προς αυτούς με φορά προς το πίσω μέρος του κουτιού..

Δημοσ.

Ένα καλό πρόγραμμα είναι και το HD Tune. Εκτός από μέτρηση θερμοκρασίας μετράει τις επιδόσεις του δίσκου, προσφέρει τεχνικές πληροφορίες για το δίσκο, υποστηρίζει S.M.A.R.T. και error scanning.

Δημοσ.

Nαι regent...Έτσι είναι, οι σκληροί στο μπροστινό μέρος...Θα βάλω λοιπόν έναν 12άρι να ρίχνει τον αέρα πάνω στους σκληρούς και να τον στέλνει στο πίσω μέρος του κουτιού όπου έχω κι άλλον ανεμιστήρα να τον βγάζει έξω...

Δημοσ.
Nαι regent...Έτσι είναι, οι σκληροί στο μπροστινό μέρος...Θα βάλω λοιπόν έναν 12άρι να ρίχνει τον αέρα πάνω στους σκληρούς και να τον στέλνει στο πίσω μέρος του κουτιού όπου έχω κι άλλον ανεμιστήρα να τον βγάζει έξω...

Έτσι είναι το σωστό.Σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή να βγάζεις αέρα είναι αναποτελεσματικό γιατί ο αέρας θα είναι ήδη ζεστός.Οι σκληροί δεν θα 'λούζονται' με σε αέρα περιβάλλοντος(δωματίου).

Εγώ τώρα μετρώ με το Everest σε κουτί tsunami thermaltake.

HDS722516VLSA80 33 oC

WDC WD1200JD-00FYB0 35 oC

Πιό ευχαριστημένος δεν υπήρξα ποτέ με τα πολλά κουτιά πού έχω χρησιμοποιήσει από παλιά.

edit:

Κάποτε είχα πολλά κολλήματα, βραδύτητα μπλε οθόνες κ.λ.π στον υπολογιστή.Μέχρι να καταλάβω ότι έπρεπε να ενδιαφερθώ καί γιά την δροσιά των σκληρών.Δηλαδή δεν ασχολιόμουν καν με την 'υγεία' των δίσκων.Μόνο γιά τον επεξεργαστή.Όμως σκεφτείτε να έβαζες έναν εργάτη προχθές με τον καύσωνα να σού δουλεύει κάτω από τον ήλιο χωρίς καμμιά προστασία!Κοινώς θα τα έπαιζε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...