Προς το περιεχόμενο

Έχω χαθεί....

tanaod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή αν ο φορητός έχει ένα χρόνο εγγύηση και μου χαλάσει πχ. το optical drive δεν μου το φιάχνουν;

Μέχρι τώρα με τον σταθερό που έχω πάρει από Πλαίσιο αυτό έκανα και δεν είχα και κανένα απολύτως πρόβλημα στην αντικατάσταση. Στους φορητούς δεν ισχύει αυτό;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

στο φτιαχνει η acer οχι το eshop ή το πλαισιο, μπορεις ομως να τους το πας να το στειλουν στην αντιπροσωπια, αν ειναι μεσα στην εγγυηση ολα τζαμπα

Δημοσ.

Α, τώρα το έπιασα, βλέπετε είμαι καλομαθημένη από τους σταθερούς που ότι χαλάσει το βγάζεις, τους το πας και σου δίνουν άλλο.

Δημοσ.

εμενα ο μουλτιραμας μου ειπε ουσιαστικα, χεστηκα κανε οτι καταλαβαινεις (ηταν εντος εγγυησης)

τωρα αν το πλαισιο αναλαμβανει να στο στειλει αυτο στο σερβις, μαγκια του

Δημοσ.

Από πότε αναλαμβάνουν υποχρεωτικά οι μεταπωλητές να προωθήσουν ελαττωματικά laptop στην κατασκευάστρια εταιρεία; To Multirama και το κάθε κατάστημα πουλάει ένα laptop με την εγγύηση της αντιπροσωπείας. Αν χαλάσει το πας στην αντιπροσωπεία όχι στο κατάστημα από όπου το αγόρασες.

Δημοσ.

δεν ξερω τι υποχρεωση εχουν αλλα αν θελουν να εχουν καλο ονομα στην αγορα θα το κανουν ειδικα αν ειναι μεσα στην εγγυηση

Δλδ αν δε μενεις αθηνα τι υποτιθεται οτι πρεπει να κανεις

Δημοσ.
Από πότε αναλαμβάνουν υποχρεωτικά οι μεταπωλητές να προωθήσουν ελαττωματικά laptop στην κατασκευάστρια εταιρεία; To Multirama και το κάθε κατάστημα πουλάει ένα laptop με την εγγύηση της αντιπροσωπείας. Αν χαλάσει το πας στην αντιπροσωπεία όχι στο κατάστημα από όπου το αγόρασες.

εχουν υποχρεωση νομικα, δυστυχως δεν εχω προχειρο τον νομο για να τον επισυναψω(ειναι ο ιδιος με αυτον που λεει για 2 χρονια εγγυηση κλπ.)

αλλα και να μην εχουν νομικη υποχρεωση, εχουν ηθικη, να ειναι διπλα στον πελατη που τους επελεξε.

τελος, οταν σου πουλανε ενα μηχανημα για να σε πεισουν σου λενε ενα καρο παραμυθια,και ενα που μου ειπαν εμενα ειναι πως αν σου παθει κατι φερτο σε μενα..βεβαια σε αυτο το τελευταιο φταιω εγω και οχι ο μουλτιραμας,επρεπε να ξερω πως αυτο κοιταει απλα την παρτη του να πουλησει, και χεστηκε για τους πελατες του...

αλλα εμενα προσωπικα με εχασε απο πελατη, και μακαρι να χασει κι αλλους ετσι μπας και ξυπνησει

Δημοσ.

Από τον ισχύοντα Αστικό Κώδικα..

Aρθρο 540

Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για

έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν

του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του

πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί

δυσανάλογες δαπάνες

2. να μειώσει το τίμημα

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες

πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε

εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Αρθρο 554

Παραγραφή

Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης

συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για

τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.

Aρθρο 559

Παροχή εγγύησης

Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε,

ο αγοραστής έχει, έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που

απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που

περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα

δικαιώματά του που πηγάζουν από το νόμο.

Δημοσ.

Λοιπον καλυτερα hp για να μην έχεις προβλήματα, επισης καλό θα είναι να ξέρεις ότι θα σε καλύψουν όλες οι παραπάνω επιλογές απόλυτα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρήκα το παλιό μου thread και μια και ψάχνω ακόμα είπα να το ανανεώσω.

Ψάχνοντας στο forum αυτό αλλά και αλλού διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι γράφουν μακριά από Acer.

Βρήκα λοιπόν (εκτός απο Acer) αυτούς τους 3 φορητούς. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Αυτό που μου άρεσε στον Asus είναι τα 2 χρόνια εγγύηση. Αν μπορείτε ρίξτε μια ματιά και πείτε μου.

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_186&manufacturers_id=&products_id=7276

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=69975842&product=967793&tab=specs

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=9394

και βάζω και έναν Acer

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=5801

Δημοσ.
δεν ξερω τι υποχρεωση εχουν αλλα αν θελουν να εχουν καλο ονομα στην αγορα θα το κανουν ειδικα αν ειναι μεσα στην εγγυηση

Δλδ αν δε μενεις αθηνα τι υποτιθεται οτι πρεπει να κανεις

Αν δεν μένεις στην αθήνα, πληρώνεις 40 ευρώ για κούριερ και περιμένεις δύο εβδομάδες να το πάρεις πίσω. Όταν το πάρεις, δεν δουλεύει γιατί έχει φύγει το καλώδιο του ανεμιστήρα και παλεύεις να το βάλεις στη θέση του κάμποση ώρα με οδηγίες από τεχνικό στο τηλέφωνο (αληθινή ιστορία HP - Login)

Δημοσ.

Εξαρτατια που θα πεσεις, παντως το TOSHIBA A200 1CR ειναι καλο, φθηνο αλαλ οχι για παιχνιδια και με απλα Βιστα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...