Προς το περιεχόμενο

CPU O/C

gadg3takias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο pc μου έχω (ακόμα :cry:) έναν Pentium 4 @ 2,66 GHz (πυρήνας Northwood) και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να τον κάνω o/c μέχρι να πάρω καινούριο. Θα χρειαστεί να αλλάξω το cooler; (έχω αύτο που έδινε μαζί με τον επεξεργαστή στο κουτί) Αν ναι ποιο μου προτείνεται; Μιλάμε για socket 478. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να το αναφέρω, η μητρική είναι ASUS P4S8X-X με chipset SiS 648...

Δημοσ.
pes mou ena kalo logo na kaneis o/c....mexri na pareis to kainourgio...

gia na deis diafora 5% sta benchmarks?

pisteueis oti tha deis diafora poso grigora anoigei to word?

Αυτο που λες δεν ισχυει...Αν η διαφορα ηταν φανερη μονο στα benchmarks δε νομιζω να εκανε τοσος κοσμος O/C...Εγω προσωπικα το εκανα γιατι το χρειαζομουνα με τα Vista μιας και το PC μου σερνονταν και τωρα αν και με 300Mhz παραπανω εχει μεγαλη διαφορα;)

Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα προγραμα να βλεπεις τις θερμοκρασιες και δωκιμασε να το ανεβασεις μεχρι εκει που παει με το stock cooler.Αν χρειαζεσαι παραπανω ισχυ τοτε παρε αλλο

Δημοσ.

Ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται υψηλές; Δηλάδη στους πόσους βαθμους θα δουλεύει χωρίς προβλήματα μετά από o/c;

Δημοσ.

προσωπικά δεν πιστεύω να αξίζει τον κόπο να πιέσεις το μηχάνημά σου.είναι ήδη πεπαλαιωμένο και δεν θα καταφέρεις κάτι σημαντικό. Και εγώ συμφωνώ οτι η διαφορά θα είναι μικρή και μάλιστα μόνο στα μετροπρογράμματα θα φαίνεται. Τα βίστα αν σέρνονται δεν σέρνονται λόγω επεξεργαστή. μπορείς αν θέλεις να δεις πόσο ανεβαίνει αυτός που έχεις χωρίς να αλλάξεις ανεμιστήρα αλλά πάλι σου λεω δεν θα δεις καμία δραματική διαφορά (δεν μιλαω για καμια ακραία λύση υπερχρονισμού με υδρόψυξη και τέτοια,γιατί εκεί θα δεις μεγαλύτερη διαφορά).

Δημοσ.

αν καταφέρεις να βγάλεις τουλάχιστον 20% OC θα δεις διαφορα και στο πως ανοίγει το pc σου και ότι συμπεριφέρεται πιο γρήγορα και στα 3,2 πας άνετα με stock ο επεξεργαστή σου είναι northwood και δεν έχει μεγάλες θερμοκρασίες αν τα υπόλοιπα κομμάτια σου είναι καλά τα 3Ghz τα έχεις σίγουρα ;)

Δημοσ.
Ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται υψηλές; Δηλάδη στους πόσους βαθμους θα δουλεύει χωρίς προβλήματα μετά από o/c;

Από 55 βαθμούς και πάνω μπορεί να έχεις κολλήματα στον ΗΥ,εξαρτάται πάντως από πολλούς παράγοντες,με βασικό τον καλό αερισμό.

Δημοσ.

Pigaineis @3-3.2GHz me stock cooler aneta, eidika an exei agp/pci lock :mrgreen:

Diafora ennoeitai tha deis, ekei pou ginetai vevaios antilipti p.x. games :)

Kato apo 60C, se full load, einai genika apodekto, min anevaseis vcore :twisted:

Δημοσ.

Ό,τι καινούργιο cpu και να πάρεις σίγουρα θα υποστηρίζεται από την Scythe Ninja Plus Rev.B :wink: Γιατί δεν χτυπάς λοιπόν μια τέτοια, να τη χρησιμοποιήσεις τώρα, αλλά και στο μέλλον όταν και όπου χρειαστεί :wink: Βέβαια η αγορά της, καλό θα είναι να γίνει μόνο στην περίπτωση που το mobo σου έχει Pci/Agp Lock, γιατί με 1|1 θα δυσκολευτείς περισσότερο από 3GHz...

Στην περίπτωση που έχει θα μπορέσεις να σηκώσεις και λίγο τάση (+0,5V ας πούμε... άρα να πας από stock 1.55V ---> 1.6V) και να πας στα 3.4GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες :wink:

Δημοσ.

gia na deis diafora 5% sta benchmarks?

Αυτο που λες ειναι μεγαλο λαθος...

Το OC το κανείς για να αυξήσεις την επίδοση του συστήματος σου για γενική χρήση και όχι για bench χωρείς να δώσεις παραπάνω λεφτά....

Και εγώ έχω έναν celeron s478 2.4 και τον έχω κάνει 3.2 χωρείς να δώσω λεφτά για καινούριο επεξεργαστή και κέρδισα +33% σε επιδώσεις ΤΖΑΜΠΑ, συμπέρασμα το OC δεν είναι για bench ΜΟΝΟ

Αυτα απο μένα :)

Δημοσ.
@HcR21 δεν πλήρωσες κάτι τις, για την υδρόψυξη? :razz:

Πάντως γενικά, αυτό που λες είναι σωστό, thumps up! :grin:

Την υδροψυξη πιο πολύ την έβαλα για γούστο και γιατι με αρέσει να πειραματίζομαι πάνω σε Η/Υ,και ως σύνηθες τα γούστα πληρώνονται..:mrgreen:

Δημοσ.

Γιώργο πάρτω όπως λες εσύ στο παιδί να πάρει σύστημα ψύξης που θα κάνει και στους επόμενους επεξεργαστές ;) αναβάθμιση εγώ την έφτιαξα όταν είχα τον northwood και τώρα έχω τον 4300 sxxesi αέρα με νερό δεν το συζητάμε ;) όπως και να χει θα πληρώσεις κάτι αν θες oc αλλα αν όχι υδρόψυξη τότε κερδισμένος βγαίνεις ;) όταν θα έρθει ο καιρός να αλλάξεις cpu και κανεις oc κερδισμένος διπλα και πάει λέγοντας ;)

Δημοσ.
Γιώργο πάρτω όπως λες εσύ στο παιδί να πάρει σύστημα ψύξης που θα κάνει και στους επόμενους επεξεργαστές ;)

Eγώ? Τί να την κάνω την Scythe? Αφού το stupid mobo δεν έχει Pci/Agp Lock, ούτε διαιρέτες να πειράξω (:sad: :cry: :evil:), οπότε σε 1|1 προχθές το δοκίμασα ανεβαίνει μέχρι 232MHz FSB x 15 = 3480MHz, όπου και κολλάει αφού οι μνήμες πάνω από 464MHz δεν πάνε "γυμνές" ... (Με κουβέρτες άραγε θα αντέξουν, έστω και στα 460MHz? :confused: μπά ε?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...