gadg3takias Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Στο pc μου έχω (ακόμα ) έναν Pentium 4 @ 2,66 GHz (πυρήνας Northwood) και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να τον κάνω o/c μέχρι να πάρω καινούριο. Θα χρειαστεί να αλλάξω το cooler; (έχω αύτο που έδινε μαζί με τον επεξεργαστή στο κουτί) Αν ναι ποιο μου προτείνεται; Μιλάμε για socket 478. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να το αναφέρω, η μητρική είναι ASUS P4S8X-X με chipset SiS 648...
Dark_Sage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 pes mou ena kalo logo na kaneis o/c....mexri na pareis to kainourgio... gia na deis diafora 5% sta benchmarks? pisteueis oti tha deis diafora poso grigora anoigei to word?
gadg3takias Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δεν ξέρω. Γι'αυτό άλλωστε ρωτάω. Για να μάθω αν πρόκειται να γίνει κάτι...
skarpelos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 pes mou ena kalo logo na kaneis o/c....mexri na pareis to kainourgio... gia na deis diafora 5% sta benchmarks? pisteueis oti tha deis diafora poso grigora anoigei to word? Αυτο που λες δεν ισχυει...Αν η διαφορα ηταν φανερη μονο στα benchmarks δε νομιζω να εκανε τοσος κοσμος O/C...Εγω προσωπικα το εκανα γιατι το χρειαζομουνα με τα Vista μιας και το PC μου σερνονταν και τωρα αν και με 300Mhz παραπανω εχει μεγαλη διαφορα Εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα προγραμα να βλεπεις τις θερμοκρασιες και δωκιμασε να το ανεβασεις μεχρι εκει που παει με το stock cooler.Αν χρειαζεσαι παραπανω ισχυ τοτε παρε αλλο
gadg3takias Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται υψηλές; Δηλάδη στους πόσους βαθμους θα δουλεύει χωρίς προβλήματα μετά από o/c;
mihalakis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 προσωπικά δεν πιστεύω να αξίζει τον κόπο να πιέσεις το μηχάνημά σου.είναι ήδη πεπαλαιωμένο και δεν θα καταφέρεις κάτι σημαντικό. Και εγώ συμφωνώ οτι η διαφορά θα είναι μικρή και μάλιστα μόνο στα μετροπρογράμματα θα φαίνεται. Τα βίστα αν σέρνονται δεν σέρνονται λόγω επεξεργαστή. μπορείς αν θέλεις να δεις πόσο ανεβαίνει αυτός που έχεις χωρίς να αλλάξεις ανεμιστήρα αλλά πάλι σου λεω δεν θα δεις καμία δραματική διαφορά (δεν μιλαω για καμια ακραία λύση υπερχρονισμού με υδρόψυξη και τέτοια,γιατί εκεί θα δεις μεγαλύτερη διαφορά).
Vatos_locos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 αν καταφέρεις να βγάλεις τουλάχιστον 20% OC θα δεις διαφορα και στο πως ανοίγει το pc σου και ότι συμπεριφέρεται πιο γρήγορα και στα 3,2 πας άνετα με stock ο επεξεργαστή σου είναι northwood και δεν έχει μεγάλες θερμοκρασίες αν τα υπόλοιπα κομμάτια σου είναι καλά τα 3Ghz τα έχεις σίγουρα
Gary_Kokkin Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ποιες θερμοκρασίες θεωρούνται υψηλές; Δηλάδη στους πόσους βαθμους θα δουλεύει χωρίς προβλήματα μετά από o/c; Από 55 βαθμούς και πάνω μπορεί να έχεις κολλήματα στον ΗΥ,εξαρτάται πάντως από πολλούς παράγοντες,με βασικό τον καλό αερισμό.
Delirium Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Pigaineis @3-3.2GHz me stock cooler aneta, eidika an exei agp/pci lock Diafora ennoeitai tha deis, ekei pou ginetai vevaios antilipti p.x. games Kato apo 60C, se full load, einai genika apodekto, min anevaseis vcore :twisted:
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Ό,τι καινούργιο cpu και να πάρεις σίγουρα θα υποστηρίζεται από την Scythe Ninja Plus Rev.B :wink: Γιατί δεν χτυπάς λοιπόν μια τέτοια, να τη χρησιμοποιήσεις τώρα, αλλά και στο μέλλον όταν και όπου χρειαστεί :wink: Βέβαια η αγορά της, καλό θα είναι να γίνει μόνο στην περίπτωση που το mobo σου έχει Pci/Agp Lock, γιατί με 1|1 θα δυσκολευτείς περισσότερο από 3GHz... Στην περίπτωση που έχει θα μπορέσεις να σηκώσεις και λίγο τάση (+0,5V ας πούμε... άρα να πας από stock 1.55V ---> 1.6V) και να πας στα 3.4GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες :wink:
HcR21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 gia na deis diafora 5% sta benchmarks? Αυτο που λες ειναι μεγαλο λαθος... Το OC το κανείς για να αυξήσεις την επίδοση του συστήματος σου για γενική χρήση και όχι για bench χωρείς να δώσεις παραπάνω λεφτά.... Και εγώ έχω έναν celeron s478 2.4 και τον έχω κάνει 3.2 χωρείς να δώσω λεφτά για καινούριο επεξεργαστή και κέρδισα +33% σε επιδώσεις ΤΖΑΜΠΑ, συμπέρασμα το OC δεν είναι για bench ΜΟΝΟ Αυτα απο μένα
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 @HcR21 δεν πλήρωσες κάτι τις, για την υδρόψυξη? :razz: Πάντως γενικά, αυτό που λες είναι σωστό, thumps up! :grin:
HcR21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 @HcR21 δεν πλήρωσες κάτι τις, για την υδρόψυξη? :razz:Πάντως γενικά, αυτό που λες είναι σωστό, thumps up! :grin: Την υδροψυξη πιο πολύ την έβαλα για γούστο και γιατι με αρέσει να πειραματίζομαι πάνω σε Η/Υ,και ως σύνηθες τα γούστα πληρώνονται..
Vatos_locos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Γιώργο πάρτω όπως λες εσύ στο παιδί να πάρει σύστημα ψύξης που θα κάνει και στους επόμενους επεξεργαστές αναβάθμιση εγώ την έφτιαξα όταν είχα τον northwood και τώρα έχω τον 4300 sxxesi αέρα με νερό δεν το συζητάμε όπως και να χει θα πληρώσεις κάτι αν θες oc αλλα αν όχι υδρόψυξη τότε κερδισμένος βγαίνεις όταν θα έρθει ο καιρός να αλλάξεις cpu και κανεις oc κερδισμένος διπλα και πάει λέγοντας
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Γιώργο πάρτω όπως λες εσύ στο παιδί να πάρει σύστημα ψύξης που θα κάνει και στους επόμενους επεξεργαστές Eγώ? Τί να την κάνω την Scythe? Αφού το stupid mobo δεν έχει Pci/Agp Lock, ούτε διαιρέτες να πειράξω (:sad: :evil:), οπότε σε 1|1 προχθές το δοκίμασα ανεβαίνει μέχρι 232MHz FSB x 15 = 3480MHz, όπου και κολλάει αφού οι μνήμες πάνω από 464MHz δεν πάνε "γυμνές" ... (Με κουβέρτες άραγε θα αντέξουν, έστω και στα 460MHz? μπά ε?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.