Προς το περιεχόμενο

Η κατάντια στα ελληνικά πανεπιστήμια

Dklearhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιγράφω από http://www.pamakhouse.gr ένα θέμα που συνέβη σε μένα

Όπως μερικοί γνωρίζουν αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της Οικονομετρίας Ι. Η αποτυχία ήταν σε μεγάλο ποσοστό. Πολλοί περίμεναν να περάσουν (ανάμεσά τους και εγώ) αλλά όμως κόπηκαν. Άλλοι περίμεναν υψηλότερο βαθμό κτλ.

Πήγα λοιπόν στο γραφείο του A να δω το γραπτό μου και προς έκπληξή μου μού είπε πως τα γραπτά βρίσκονται στην κατοχή του B και μου τόνισε επανελλημένα και με "παραπονιάρικο τρόπο" πως ο ίδιος δεν διόρθωσε ούτε ένα γραπτό. Mου ανέφερε επίσης ότι στην τελευταία συνέλευση αναφέρθηκε ότι η Γ θα πάρει το μάθημα της Οικονομετρίας Ι!!!

Έπειτα επισκέφτηκα το γραφείο του Β ο οποίος και έλειπε από το γραφείο του. Κατεβαίνοντας ξανά προς το γραφείο του Α άκουσα έντονη συζήτηση του Α με κάποιον (χωρίς να καταλάβω ποιος είναι). Ο Α ακουγόταν υπερβολικά νευριασμένος και οι φράσεις που συγκράτησα ήταν:

"Με ποιο δικαίωμα ο Β να μου πάρει τα γραπτά", "Ποια είναι η Γ που θα μου πάρει το μάθημα" και μία ακόμη φράση την οποία με δυσκολία πιστεύω "Ηρθε και μου είπε να πάρουμε τα λεφτά μισά-μισά(προφανός ο Β)"

Μα είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και μάλιστα εις βάρος των φοιτητών?? Πότε έγινε η συνέλευση και δεν έμαθε κανείς ποτέ τίποτα για την πιθανή "ανάληψη" του μαθήματος από την Γ? Που είναι οι δήθεν κομματόφιλοι που ότι κάνουν είναι για το καλό του πανεπιστημίου? Γιατί όταν αναφέρθηκε στην συνέλευση δεν σηκώθηκε να πει κανείς τίποτα?

Παρακαλώ το θέμα να μαθευτεί σε όσους γίνεται περισσότερους καθώς είναι πολύ σοβαρό. Και θεωρώ αρκετά πιθανόν να συμβαίνει και σε άλλα μαθήματα, ή σχολές.

edit: direct link

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια και εγώ ψιλομπερδεύτηκα....Το μάθημα που δεν πέρασες το πήρε τελικά άλλη καθηγήτρια αλλά τα γραπτά τα διόρθωσε ένας τρίτος καθηγητής και εσύ πήγες να παραπονεθείς σ αθτόν που το δίδασκε τελευταία?

Δημοσ.
όταν σου δίνουν βιβλίο 10 μέρες πρίν τις εξετάσεις...όλα να τα περιμένεις.

Καλά αυτό μη το συζητάς καθ'ολου....Σοβαρά τώρα δεν πάνε καλά.Έχουν την απαίτηση να μάθεις και να καταλάβεις τόμους ολοκληρους όταν όπως είπες κ συ παίρνεις τα βιβλία 10-20 μέρες πριν τις εξετάσεις....

Δημοσ.

http://education.guardian.co.uk/higher/news/story/0,,2120902,00.html

Την τελευταία παράγραφο ξεχάσαν να την μεταφράσουν στο Έθνος.

"The information is historical in the sense that it refers to situations in existence more than three years ago. Much has changed since then. The great majority of institutions which were facing difficulties then have taken appropriate action."

Δημοσ.
Καλά αυτό μη το συζητάς καθ'ολου....Σοβαρά τώρα δεν πάνε καλά.Έχουν την απαίτηση να μάθεις και να καταλάβεις τόμους ολοκληρους όταν όπως είπες κ συ παίρνεις τα βιβλία 10-20 μέρες πριν τις εξετάσεις....

Γιατι αμα στο εδιναν νωριτερα θα καθοσουν να το διαβασεις;; :mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

Μ ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτο που σπουδάζω και σε πληροφορώ πως ένα τουλάχιστον από τα 6-7 βιβλία του εκάστοτε εξαμήνου θα καθόμουν να το διαβάσω....

Δημοσ.
Μ ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτο που σπουδάζω και σε πληροφορώ πως ένα τουλάχιστον από τα 6-7 βιβλία του εκάστοτε εξαμήνου θα καθόμουν να το διαβάσω....

Υπάρχει και η βιβλιοθήκη και το ιντερνετ. Επίσης αμα παρακολουθείς μπορείς να κρατάς και σημειώσεις ή να βρείς απο φίλους σου. Λίγη πρωτοβουλία μόνο καλό κάνει.

Δημοσ.
Υπάρχει και η βιβλιοθήκη και το ιντερνετ. Επίσης αμα παρακολουθείς μπορείς να κρατάς και σημειώσεις ή να βρείς απο φίλους σου. Λίγη πρωτοβουλία μόνο καλό κάνει.

Επίσης θα μπορούσαν να δίνουν τα βιβλία στην ώρα τους, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν που είναι ακόμα καλύτερο απο πρωοβουλίες. Μπορεί εγώ να μην θέλω να ψάχνω απο εδώ κι απο εκεί αλλά να διαβάζω τα βιβλία ήρεμα κι ωραία. Δεν θα με αναγκάσουν αυτοί (όπως και γίνεται άλλωστε) να ρωταώ χίλιους δυο συμφοιτητές μου να μάθω την ύλη και κανείς να μην ξέρει γιατί μάλλον ο καθηγητής δεν το θεωρεί σημαντικό να γνωρίζει ο φοιτητής τι πρέπει να δώσω. Ούτε να πηγαίνω στα γραφεία του κάθε άντε μην πω καθηγητή και να παρακαλάω να πάρω το βίβλιο του όταν με το καλό τον πετύχω...

Δημοσ.

Μπες για πλάκα μόνο στο site του ΑΠΘ της Ψυχολογίας κ δες κάθε πότε τα ενημερώνουν....Όσο για τα υπόλοιπα που λες τις παίρνω όλες αυτες τις πρωτοβουλίες αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ αλλά τι παροχές δίνουν οι σχολές...Σε κάποια θέματα στο site μας έχουν να κάνουν ενημέρωση από το 2004....

Δημοσ.
Μπες για πλάκα μόνο στο site του ΑΠΘ της Ψυχολογίας κ δες κάθε πότε τα ενημερώνουν....Όσο για τα υπόλοιπα που λες τις παίρνω όλες αυτες τις πρωτοβουλίες αλλά το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ αλλά τι παροχές δίνουν οι σχολές...Σε κάποια θέματα στο site μας έχουν να κάνουν ενημέρωση από το 2004....

Η αποψή μου είναι πως κυρίως το θέμα είναι το τι κάνεις εσύ.

Επίσης, δε νομίζω να παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο το σαιτ της εκάστοτε σχολής στην απόδοση σου στα μαθήματα.

Δημοσ.
Επίσης θα μπορούσαν να δίνουν τα βιβλία στην ώρα τους, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν που είναι ακόμα καλύτερο απο πρωοβουλίες. Μπορεί εγώ να μην θέλω να ψάχνω απο εδώ κι απο εκεί αλλά να διαβάζω τα βιβλία ήρεμα κι ωραία. Δεν θα με αναγκάσουν αυτοί (όπως και γίνεται άλλωστε) να ρωταώ χίλιους δυο συμφοιτητές μου να μάθω την ύλη και κανείς να μην ξέρει γιατί μάλλον ο καθηγητής δεν το θεωρεί σημαντικό να γνωρίζει ο φοιτητής τι πρέπει να δώσω. Ούτε να πηγαίνω στα γραφεία του κάθε άντε μην πω καθηγητή και να παρακαλάω να πάρω το βίβλιο του όταν με το καλό τον πετύχω...

Αυτή η κατάσταση με τα βιβλία συμβαίνει στα περισσότερα πανεπιστήμια νομίζω αλλα δεν νομίζω πως είναι δικαιολογία.

Μάλιστα εχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την μετέπειτα ζωή! ;-)

Δημοσ.

Αγαπητέ Gus σου είπε κανένας ότι δε μπορούμε να βγάλουμε τη σχολή επειδή παίρνουμε αργότερα τα βιβλία.Παιρνιούνται τα μαθήματα το θέμα είναι τι σου μένει μετά από όσα διάωασες....Και το θεματάκι ειναι η κατάντια των πανεπιστημίων όχι το αν έχουν γερά στομάχια οι φοιτητές....Θα πάρω εγώ μαθήματα ζωής επειδή αργούν να μου δώσουν τα βιβλία στη σχολή μου?Και κάτι ακόμα.η απόσταση από τη σχολή ως το σπίτι μου ειναι κοντά 1:30 ώρα....Δε μου είναι εύκολο να κατεβαίνω κέντρο για ψύλλου πήδημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...