Προς το περιεχόμενο

Επιλογή σχολής Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών

apopetro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
απλά θελω να δώσω να καταλάβετε ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνετε σχολές με το αν έχουν ή όχι πολλά μαθήματα σε κάτι,

Και όμως έχει και αυτή η σύγκριση νόημα.

Γιατί μπορεί εμένα να μου αρέσουν τα μαθήματα για τα καρπούζια ας πούμε, αλλά όχι για τα πεπόνια. Άρα γιατί να μην πάω στη σχολή που σου μαθαίνει για τα καρπούζια, αλλά να πάω στην άλλη που σου μαθαίνει περισσότερα για τα πεπόνια και λιγότερα για τα καρπούζια..;

Πιστεύω πολλοί είναι που μπερδεύονται με τις παραπλήσιες ονομασίες σχολών.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
οταν λεω ηλεκτρολογοι εννοω ηλεκτρολογοι μηχανικοι και οταν λεω μηχανικοι εννοω μηχανικοι ηυ. επισης και μια χαρα κανονικοτατα κανουμε ηλεκτρολογικα. αλιμονο αν δε καναμε. και ακομα μηχανικος ηυ ειναι διαφορετικο απο προγραμματιστης. ασχετα αν απτη σχολη μου θα βγω και με τους δυο τιτλους. και ο προγραματιστης μηχανικος ειναι στα εγγλεζικα κιολα ο ορος ειναι software engineer. αν το παμε οπως το βλεπεις μηχανικος επρεπε να λεγεται μονο ο μηχανολογος μηχανικος που ασχολειται με μηχανες... και οχι εμεις δε μπορουμε να υπογραψουμε για εγκαταστασεις. και βασικα ειναι γελιο που δε μπορουμε.... τεσπα...

Είμαι περίεργος να μάθω τι κάνετε στους Η/Υ που το θεωρείς ηλεκτρολογία. Επίσης είμαι περίεργος να μου πεις γιατί θεωρείς γελοίο το ότι δεν μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Το λέω αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις υπ'οψη σου για τι πραγμα μιλάς.

Δημοσ.

δεν εννοω οτι κανουμε οτι κανουν οι ηλεκτρολογοι. κανουμε ομως. και δε σε καταλαβαινω... εισαι στους τεχνολογιας υπολογιστων και γουσταρεις κλασικη κοντρα?(φιλικα) γελιο διοτι δεν ειναι δα και τοσο τρανο κατορθωμα να ηλεκτροδοτισεις σωστα και με ασφαλεια ενα σπιτι! ηλεκτρολογοι τρχνικοι κανουν εγκαταστασεις και επισκεβες στα σπιτια. και αυτοι ξερουν να βαλουν τις σωστες ασφαλειες δε χρειαζεται ηλεκτρολογος μηχανικος να κανει κανα φοβερο σχεδιο(δε σας υποτιμο καθολου. λεω οτι δεν ειναι δουλεια ανταξεια των γνωσεων ενος ηλεκτρολογου μηχανικου)

Δημοσ.

Χρήστες του site παρακαλώ η συζήτηση να επανέλθει στα αρχικά επίπεδα. Το θέμα δεν είναι η διαφορά μεταξύ Μηχανικών Η/Υ και Ηλεκτρολόγων αλλά να μου δώσετε πληροφορίες για να μπορέσω να επιλέξω όσο το δυνατόν με καλύτερα κριτήρια.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους!!!

Καταρχάς μια βασική διαφορά, άλλο πράγμα οι ΗΛ/ΜΗΧκΜΗΧ/ηυ και άλλο αντικείμενο οι Μηχανικοί Η/Υ και πληροφορικής, αν και σε κάποιο σημείο τα δύο αντικείμενα μπορεί να εφάπτονται.

Αρχικά να πούμε ότι δυστηχώς για τους Μηχανικούς ΗΥ και τα παρεμφερεί τμήματα ( δηλ Ηλεκτρονικών στα Χανιά, τα Δίκτυα στο Βόλο κτλ) δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Από όσο γνωρίζω γίνονται προσπάθειες να παρθούν επαγγελματικά δικαιώματα ηλεκτρολόγου μηχανικού, στο μέλλον με εισαγωγή μαθηματών ( πχ αυτόματο έλεγχο, σχέδιο). Άρα άμα δεν θες να βρεθείς προ εκπλήξεως όταν με το καλό τελειώσεις έχοντας στο χέρι ένα μάλλον λιγουλάκι απαξιωμένο πτυχίο μην πας.

Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος βγαίνει από αυτή τη σχολή πεινάει, αλλά οπως και σε όλα τα επαγγέλματα κάπου θα βρεις να χωθείς. Τώρα να μου πεις: ε, και στους ηλεκτρολόγους μπορεί να μην βρίσκω δουλεία. Κοίτα τα επαγγελματικά διακιώματα δε σου βρήσκουν δουλεία,de facto, απλά ορίζουν καταρχάς ένα μέσω επίπεδο εισφορών άμα την βρεις και επειδή είσαι αυτός που τα κατέχει, το κράτος εσένα θεωρεί ως το μόνον αρμόδιο για να κανεις πχ μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, άρα αυτοί που μπορούν μειώνονται. Ξέρεις όμως ποιά σχολή, πολυτεχνική, οι πτυχιουχοι της μπορούν να υπογράψουν ακόμη περισσότερα; Οι πολιτικοί μηχανικοί.

Τώρα άμα αποφασίσεις ότι θες να γίνεις ηλ.μηχ πρέπει να αποκατασταθούν κάποια πραγματα. Όλες οι σχολές ηλεκτρολόγων ανεξάρτητα πόλης έχουν τα ίδια επαγγαλματικά δικαιώματα δηλ Ξάνθης, Πάτρα,Αθήνας, Θεσσαλονικης. Τώρα το να μπαίνεις σε σύγκριση για το ποιά από τις 4 είναι καλύτερη δεν έχει και πολύ νόημα, αφού καταλήγουν σε ίδιο πτυχίο με τα ίδια δικαιώματα ( σίγουρα με ένα μικρό + στο ΕΜΠ λόγω ονόματος, αλλά ίσως αυτό να μην λέει και πολλά, εκεί έξω θα σου ζητήσουν να ξέρεις να κάνεις την δουλεία και ας έχει τελειώσει το πολυτεχνείο στον Άρη.)

Τώρα μπορώ να σου πω κάποια πράγματα για τις σχολές ηλεκτρολόγων σε Πάτρα ( που σπουδάζω) και Αθήνα (που έχω πολλούς φίλους). Κοίτα έχουμε κάπως ποιο ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών σε σχέση με τους ΕΜΠ. Δηλαδή, στο 4ο έτος όπου και επιλέγεις τομέα, έναν από τους 4 σε αναγκάζει να πάρεις μαθήματα από όλους τους τομείς, ενώ στην Αθήνα διαλέγεις 2,5 ροές και τέλος. Στα πρωτα 3 χρονια τα μαθήματα είναι πολύ στιβαρά και μαθαίνεις, βάζεις βάσεις για τα παραπάμω χρόνια, πιο πολλά μαθήματα ηλεκτρόγου από το 4 εξάμηνο και μετά. Σχεδόν τα πάντα που κάνουνουν στο ΕΜΠ τα κάνεις και στην Πάτρα άσχετα ότι δεν υπάρχουν φανταχτερες λεζάντες που να το λένε. Ειδικά στους τομείς των ηλεκρικών μηχανών, ηλεκτρονικών ισχύος, υψηλών τάσεων, μικρουπολογιστών και μικροσυστημάτων, κυκλωμάτων, ρομποτικής , ηλεκτρακουστικής, κεραιών. Τελος στις συγκρίσεις. Ένα αντικειμενικό πρόβλημα που υπάρχει στην αθήνα και οξύνθηκε με τις μεταγραφές είναι οι υπεράρθμοι φοιτητές ανά έτος, φτάνουν τους 350 ενώ στην Πάτρα τους 170. Από πλευράς οργάνωσης τα πραγματα μάλλον στην Πάτρα είναι κάπως καλύτερα αλλά όχι και τέλεια.

Το βασικό πλέον είναι πως επιλέγεις, με ποιά κριτήρια. Να σου τονίσω ότι κάθε μήνα μπορεί να χρειάζεσαι μαζι με νοίκι, φώτα νερα κανένα 1000αρικο. Βέβαια η ζωή στην επαρχία, στις μεγάλες επαρχιακές πόλεις είναι καλύτερες.

Λάβε τα όλα αυτά υποψιν και θα τα πας μια χαρά. Καλή επιλογή και συγχαρητήρια μελλοντικε συνάδελφε!

Δημοσ.

pallisi Σε ευχαριστώ πολύ. Έκανα την επιλογή μου ΕΜΠ επειδή έχω σπίτι στην ΑΘήνα (μπας και γκλιτώσω κανα ενοίκιο) και λόγω ονόματος.

Σου εύχομαι καλή επαγγελματική πορεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...