johnnyestia Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ναι έχεις δίκιο. Στο τμήμα μηχ.η/υ και πληροφορικής αναφερόμουνα. Απλώς απευθυνόμουνα στον apopetro μιας και είχε πει πιο πάνω ότι είναι ανάμεσα σε αυτή την σχολή της Πάτρας, και στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ. Μα αυτό ακριβώς, ο apopetro, απ'όσο μπορώ να καταλάβω, δεν ρωτάει να του πούμε μεταξύ Ηλ/Μηχ ΕΜΠ και Μηχ Η/Υ Πάτρας, αλλά μεταξύ Ηλ/Μηχ ΕΜΠ και Ηλ/Μηχ Πάτρας. Τέλος πάντων, πιστεύω πως τουλάχιστον ο ίδιος τα έχει ξεκαθαρίσει αυτα.
MsquitoPrincess Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Στην Ξάνθη και Θεσσαλονίκη τι είναι ηλεκτρολόγοι ή μηχανικοί υπολογιστών?Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί υπολογιστών.
anthony_88 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Α ναι και βγαίνετε όσοι είστε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και λέτε ότι είναι το καλύτερο από όλα.Καλά είπαμε να παινέψετε το πανεπιστήμιο σας αλλά όχι και σε αυτό τον βαθμό.Εντάξει μπορεί να είναι καλό δεν το αμφισβητώ αλλά όχι και να βγαίνετε και να λέτε ότι είναι και καλύτερο από το ΕΜΠ καλύτερο από των Χανίων καλύτερο από το ένα καλύτερο από το άλλο. Και επίσης 2 παιδιά είπαν ότι "είναι τόσο καλό το πανεπιστήμιο της Πάτρας" που κάποιοι απόφοιτοι από εκεί δουλεύουν στην Google.Άκουσον άκουσον.Αυτό είναι λιγάκι παραπλανητικό.Δηλαδή απόφοιτοι από το ΕΜΠ ή από της Θεσσαλονίκης ή από των Χανίων δεν δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες?Μόνο της Πάτρας έχει βγάλει πετυχημένους επαγγελματίες σε εταιρείες όπως η Google?Και λέω ότι είναι παραπλανητικό αυτό γιατί έτσι ο φίλος μας μπορεί να ακούσει ότι "φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας δουλεύει στην Google" άρα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι το καλύτερο.Αυτό όμως δεν ισχύει.Για πείτε που δουλεύουν και οι απόφοιτοι του ΕΜΠ και όλων των άλλων σχολών ηλεκτρολόγων να μάθουμε την αλήθεια. Bασικα στον τομεα των υπολογιστων, τονιζω των υπολογιστων, της Πατρας ναι ειναι το καλυτερο στην Ελλαδα γιατι το εχω ψαξει(Μηχανικων Η/Υ και Πληροφορικης). Οσο για τους ηλεκτρολογους, εχει στην Πατρα, την Ξανθη, τη Θεσσαλονικη, την Αθηνα. Αλλα μαθηματα κανουν οι ηλεκτρολογοι και αλλοι οι μηχανικοι Η/Υ. Αυτος που θα βγει απο την Πατρα ξερει αρκετα περισσοτερα(σε Η/Υ και πληροφορικη) σε σχεση με αυτον που θα βγει απο καποιο τμημα ηλεκτρολογων, ειτε ειναι το ΕΜΠ ειτε η Ξανθη γιατι εκει τα μαθηματα σχετικα με υπολογιστες ειναι λιγοτερα.
Filos19 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Ντάξει δεν μπορώ να διαφωνήσω γιατί δεν το γνωρίζω αυτό που μου λες
george_o/c Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Παιδιά ενδιαφέροντα πράγματα αυτά που είπατε σε όλο το thread, thumps up! :grin: Κάποιες απορίες τώρα: 1) Οι Μηχανικοί Η/Υ και Πληροφορικής που λέτε στην Πάτρα, ασχολούνται είπαμε με hardware, προγραμματισμό και γενικά γνωρίζουν τον υπολογιστή από όλες τις πτυχές του. Ωραία σχολή φαίνεται, αλήθεια πόσα μόρια περίπου χρειάζονται? Όχι για να διαβάσω και να περάσω τσίμα-τσίμα απλά να ξέρω τί παίζει γενικά :wink: 2) Δλδ ένας πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ, με τί ακριβώς μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά? Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφοροι τομείς για να επιλέξεις, απλά μια σφαιρική άποψη του τί συμβαίνει σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση θα βοηθούσε :grin: Thanks in advance! :grin:
beastgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Λίγο πολύ τα παιδιά τα είπανε. Δεν γνωρίζω φυσικά αλλά οι Μηχ η/υ και πληροφορικής σίγουρα ρίχουν όλο το βάρος τους σε υπολογιστές, (software και hardware) οπότε και κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με τέτοια φαντάζομαι είναι και η καλύτερη σχολή να πάει. Από την άλλη οι ηλετκρολόγοι μηχανικοί και μηχ η/υ υπάρχουν σε αθήνα θεσνίκη πάτρα και ξάνθη (και ΔΕΝ συγκρίνω μεταξύ τους ποια είναι καλύτερη γιατί απλά το θεωρώ βλακεία να το κάνω όλοι ίδιοι είναι στην τελική) κάνουν ΚΑΙ πληροφορική αλλά και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν το μηχανικό, ενδεικτικά, ηλετκρολογικές εγκαταστάσεις, ενέργεια (που έχει και θα έχει πολύ ψωμί και ελλάδα πια), τηλεπικοινωνίες κτλ κτλ που όπως είπα και σε άλλο ποστ λέει να πας αν δεν ξέρεις τι σου πολυαρεσει και θέλεις να δεις πάρα πολλούς τομείς. Και ναι αν και παραδέχομαι ότι οι ηλεκτρολόγοι κάνουνε πολύ πιο λίγα από τους μηχ η/υ και πληροφορικής μπορούν άνετα να προσληφθούν ως πληροφορικάριοι (αν το αξίζουν φυσικά). Σόρρυ παιδια δε λέω αν είναι καλό ή κακό αλλά λέω τι συμβαίνει.... Δε θα κουραστώ να το λέω ότι ο εργοδότης εκεί έξω δεν τον ενδιαφέρει τι σχολή τελείωσες (εντάξει όχι και φιλολογία) αλλά αν το κούφιο το κεφάλι τα παίρνει, έχει όρεξη για μάθηση ξέρεις τι σου γίνεται μπλα μπλα μπλα. Αυτές είναι οι εμπειρίες μου και στην ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, για τους ηλεκτρολόγους που ξέρω δεν μένει κανείς χωρίς δουλειά αν πραγματικά θέλει να δουλέψει. Έχει ψωμί ακόμα ...
george_o/c Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 thanks @beastgr. Πολύ χρήσιμη η απάντησή σου :grin:
beastgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Tπτ απλά θελω να δώσω να καταλάβετε ότι δεν έχει νόημα να συγκρίνετε σχολές με το αν έχουν ή όχι πολλά μαθήματα σε κάτι, αν έχουν όνομα ή οχι (που δεν παίζει πουθενα ρόλο) κτλ κτλ αλλά τι πραγματικά ισχύει όταν βγείτε από τις σχολές που διαλέξατε πχ. θυμάμαι πριν μερικά χρόνια οι μηχ η/υ και πληροφορικής αντιμετωπίζανε κάποια προβήματα με το ΤΕΕ και δεν είχανε υπογραφή για έργα που ητανε και τις ειδικότητάς τους. Δεν ξέρω αν άλλαξε τπτ αν το ξέρει κανείς ας πει. Αυτα είναι τα πιο σημαντικά κατά τη γνώμη μου να γνωρίζετε. Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε όταν βγείτε από τις σχολές Εξαιρούνται φυσικά όσοι ενδιαφέρονται για έρευνα, διδακτορικά και γενικώς ακαδημαϊκά πράγματα...
tolis86 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 οπως λες ειναι ομως και στη σχολη μου διδασκομεθα (λολ) ηλεκτρολογικα. οι ηλεκτρολογοι οπως το λες ειναι κυριως ηλεκτρολογοι και μετα μηχανικοι εμεις ειμαστατε μηχανικοι και προγραματιστες εχουμε γνωσεις περι ηλεκτρολογικων και δικτυων (πολλες (περι δικτυων)) οποτε διαλεγει και περνει ο καθενας...
beastgr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 βρε δε λέω ότι δε διδάσκεστε ηλεκτρολογικά ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που έχει σημασία είναι οτι δεν μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρολογική εγκατάσταση (όπως εμείς) έτσι δεν είναι; Αυτό δεν είναι που μετράει στην τελική; Και εγώ έχω κάνει μαθήματα τεχνικής μηχανικής πχ ή υλικά αλλά δε σημαίνει ότι μπορ να υπογράψω για χτίσιμο πολυκατοικίας όπως ο πολιτικός (μόνο μέχρι διόροφη αν δεν κάνω λάθος) Ελπίζω να κατάλαβες τι λέω, δε θέλω να το πάω σε αντιπαράθεση μεταξύ σχολών απλά προσπαθώ να παραθέτω γεγονότα Τώρα αυτό το οι ηλεκτρολόγοι δεν είναι πρώτα μηχανικοι (;;; δεν το έπιασα σόρρυ κι ολας αλλά αν εννοείς ότι είμαστε όπως οι ηλεκτρολόγοι των ΤΕΙ τότε μάλλον είσαι λάθος. Φωτεινό παράδειγμα όσων λέω είναι ότι εγώ αν και ηλεκτρολόγος δουλεύω στην εταιρίας της υπογραφής μου (καραμπάμ περίπτωση δικτύων αν ξέρεις) παρόλο που δεν έχω όπως λες (και σε πιστεύω) κάνει πολλά μαθήματα δικτύων.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Καλά έκανες και είσαι στη σχολή που είσαι και γουστάρεις κι ολας καλή συνέχεια και που ξέρεις μπορεί να βγούμε και συνάδελφοι
johnnyestia Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Και εγώ έχω κάνει μαθήματα τεχνικής μηχανικής πχ ή υλικά αλλά δε σημαίνει ότι μπορ να υπογράψω για χτίσιμο πολυκατοικίας όπως ο πολιτικός (μόνο μέχρι διόροφη αν δεν κάνω λάθος) Κάνεις λάθος, αυτό με την διόροφη ίσχυε μέχρι το 1966 . Το παραπάνω που ακούστηκε πως οι ηλ./μηχ. δεν είναι μηχανικοί το αφήνω ασχολίαστο. Επίσης αφήνω ασχολίαστο το ότι οι Η/Υ κάνετε ηλεκτρολογικά (από πότε?) Πλάκα πλάκα στα χρόνια μου το flame μεταξύ ηλεκτρολόγων και Η/Υ ήταν πάντα αναμμένο. Η κόντρα απ'ότι βλέπω καλά κρατεί
galil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Φίλε george_o/c τα μόρια για τους Μηχανικούς Η/Υ Πάτρας όταν πέρασα εγώ πριν 2 χρόνια ήταν περίπου 17500. Πέρυσι νομίζω έπεσε λίγο ακόμα (περίπου 100-150 μόρια αν θυμάμαι καλά).
pmandd Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, οι ηλεκτρολόγοι είναι μηχανικοί, όπως οι μηχανολόγοι, πολιτικοί κτλ. Από την άλλη, ο όρος "Μηχανικοί ΗΥ" είναι λίγο καταχρηστικός, αφού παραπέμπει κυρίως στην Πληροφορική (που δεν τη θεωρώ επιστήμη με την κλσιική έννοια). Δηλαδή, δε θεωρώ τον Πληροφορικό Μηχανικό-και δεν είναι.
tolis86 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 οταν λεω ηλεκτρολογοι εννοω ηλεκτρολογοι μηχανικοι και οταν λεω μηχανικοι εννοω μηχανικοι ηυ. επισης και μια χαρα κανονικοτατα κανουμε ηλεκτρολογικα. αλιμονο αν δε καναμε. και ακομα μηχανικος ηυ ειναι διαφορετικο απο προγραμματιστης. ασχετα αν απτη σχολη μου θα βγω και με τους δυο τιτλους. και ο προγραματιστης μηχανικος ειναι στα εγγλεζικα κιολα ο ορος ειναι software engineer. αν το παμε οπως το βλεπεις μηχανικος επρεπε να λεγεται μονο ο μηχανολογος μηχανικος που ασχολειται με μηχανες... και οχι εμεις δε μπορουμε να υπογραψουμε για εγκαταστασεις. και βασικα ειναι γελιο που δε μπορουμε.... τεσπα...
galil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, οι ηλεκτρολόγοι είναι μηχανικοί, όπως οι μηχανολόγοι, πολιτικοί κτλ. Από την άλλη, ο όρος "Μηχανικοί ΗΥ" είναι λίγο καταχρηστικός, αφού παραπέμπει κυρίως στην Πληροφορική (που δεν τη θεωρώ επιστήμη με την κλσιική έννοια). Δηλαδή, δε θεωρώ τον Πληροφορικό Μηχανικό-και δεν είναι. Για σένα μηχανικός είναι μόνο όποιος μπορεί να φτιάξει οικοδομή; Γιατί οι Μηχανικοί Η/Υ σχεδιάζουν και κατασκευάζουν υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά κυκλώματα, όπως οι Μηχανολόγοι κατασκευάζουν αυτοκίνητα ή αεροπλάνα κ οι Ηλεκτρολόγοι ηλεκτρικές συσκευές. Ή μήπως ούτε αυτοί είναι μηχανικοί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.