Filos19 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Φίλε beastgr εντάξει καταλαβαίνω αυτό που λες ότι και καλά δεν παίζει ρόλο η πόλη που θα τελειώσεις αλλά αυτό κατά τη γνώμη μου ισχύει αν θες να δουλέψεις στο εξωτερικό.(που ακόμα και εκεί μπορεί να μετράει.Βέβαια εσύ θα ξέρεις καλύτερα μιας και έχεις την εμπειρία) Τώρα αν κάποις θέλει να δουλέψει στην Ελλάδα και βέβαια παίζει ρόλο το από που θα έχεις τελειώσει.Εγώ προσωπικά σου λέω ότι αν ήταν να διαλέξω μεταξύ ενός που τελείωσε στην Πάτρα και ενός στο ΕΜΠ θα έπερνα αυτόν που τελείωσε το ΕΜΠ. Το ότι το ΕΜΠ έχει όνομα δεν σημαίνει ότι το έχει άδικα.Καταρχήν σκέψου ότι παίρνεις πιο δύσκολα το πτυχίο που σημαίνει ότι το 7 στο ΕΜΠ και το 7 στην Πάτρα έχουν διαφορά.Τι ξέρει ο ένας με το 7 στο ΕΜΠ και τι ο άλλος στην Πάτρα ή πχ στην Ξάνθη. Τώρα θα μου πείτε ότι απλά στο ΕΜΠ , ΑΣΟΕΕ κτλ η μόνη διαφορά είναι στο ότι οι καθηγητές σε κόβουν εύκολα γιαυτό και θεωρούνται πιο δύσκολα και όχι γιατί απαραίτητα σου παρέχουν περισσότερη γνώση. Μα και βέβαια.Αν ο καθηγητής για να σε περάσει θέλει να έχεις γράψει άριστα στο ΕΜΠ ενώ ο καθηγητής στην Πάτρα σε περνάει ευκολότερα αυτό σημαίνει ότι για να τελειώσεις το ΕΜΠ έχεις διαβάσει συνολικά περισσότερο και ότι γνωρίζεις περισσότερα(δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε). Άλλωστε και τα πανεπιστήμια με όνομα και κύρος όπως ΕΜΠ,ΑΣΟΕΕ,Καποδιστριακό δεν έχουν άδικα αυτό το όνομα.Αλλά έχουν πάρει αυτό το όνομα γιατί ξεχωρίζουν, γιατί έχουν βγάλει πετυχημένους αποφοίτους, γιατί είναι πιο οργανωμένα(περισσότερο budget κτλ) Τώρα beastr που είπες ότι το budget δεν πάει πάντα προς όφελος των φοιτητών που πάει τότε?Έστω και στους καθηγητές να πηγαίνει πάλι οι φοιτητές ευνοούνται γιατί θα έχουν καθηγητές που θα ενδιαφέρονται περισσότερο(όχι πάντα βέβαια) η ακόμα και για την παροχή βιβλίων, στην υποδομή να πηγαίνει το Budget πάλι για τους φοιτητές είναι.Ξέρω σχολές που τους δίνουν τα βιβλία για το εξάμηνο και μετά τους τα ζητούν πίσω.Αυτός ο φοιτητής δεν θα έχει μειονέκτημα έναντι των άλλων.Άρα παίζει ρόλο και το budget. Αυτά
johnnyestia Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Το ότι το ΕΜΠ έχει όνομα δεν σημαίνει ότι το έχει άδικα.Καταρχήν σκέψου ότι παίρνεις πιο δύσκολα το πτυχίο που σημαίνει ότι το 7 στο ΕΜΠ και το 7 στην Πάτρα έχουν διαφορά.Τι ξέρει ο ένας με το 7 στο ΕΜΠ και τι ο άλλος στην Πάτρα ή πχ στην Ξάνθη. Τώρα θα μου πείτε ότι απλά στο ΕΜΠ , ΑΣΟΕΕ κτλ η μόνη διαφορά είναι στο ότι οι καθηγητές σε κόβουν εύκολα γιαυτό και θεωρούνται πιο δύσκολα και όχι γιατί απαραίτητα σου παρέχουν περισσότερη γνώση. Μα και βέβαια.Αν ο καθηγητής για να σε περάσει θέλει να έχεις γράψει άριστα στο ΕΜΠ ενώ ο καθηγητής στην Πάτρα σε περνάει ευκολότερα αυτό σημαίνει ότι για να τελειώσεις το ΕΜΠ έχεις διαβάσει συνολικά περισσότερο και ότι γνωρίζεις περισσότερα(δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε). Για τα συγκεκριμένα τμήματα του ΕΜΠ και του ΠΠ (Πανεπιστήμιο Πατρών ) ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Στο ΕΜΠ φτιάχνεις εύκολα μέσο όρο από τα επιλογής, ενώ και ο αριθμός των μαθημάτων είναι σημαντικά μικρότερος. Τα περι γνώσης που αναλύεις παρακάτω ισχύουν βεβαια.
tolis86 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 απλα καμια σχεση... εχεις ερθει στη σχολη μου και ειδες τι παιζει? δε το νομιζω. και το ονομα το εχουν διοτι ειναι στην αθηνα και η αθηνα ειναι η αμερικη της ελλαδας αν με καταλαβαινεται...και εσυ που θα διαλεγες καποιος απο το μετσοβιο και οχι απτη σχολη μου δεν εισαι καποιος ο οποιος διαλεγει προσωπικο και αυτοι που το κανουν αλιμονο αν κοιταγαν τη σχολη που τελειωνες και μονο.
galil Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Συμφωνώ με το συνάδελφό μου τον tolis86. Oι Μηχανικοί Η/Υ της Πάτρας είναι με διαφορά η καλύτερη σχολή (στο αντικείμενο μας, τους υπολογιστές δηλαδή) στην Ελλάδα και με πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό. Πράγματι αρκετοί απόφοιτοι δουλεύουν αυτή τη στιγμή στο google. Όμως για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα δεν είμαστε το ίδιο με τους Ηλεκτολόγους. Αυτοί κάνουν άλλα πράγματα και λιγο υπολογιστές. Εμείς κάνουμε τα πάντα σχετικά με τους υπολογιστές. Το λέω αυτό επειδή πολλοί νομίζουν οτι είναι το ίδιο.
MsquitoPrincess Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Οι μηχανικοί Η/Υ Πάτρας και οι ηλεκτρονικοί στα Χανιά είναι αντίστοιχα τμήματα. Τα υπόλοιπα είναι ηλεκτρολόγοι. Στα Χανιά έχει πολύ προγραμματισμό καθώς και απίστευτα κεφάλια καθηγητές στις τηλεπικοινωνίες. Γενικότερα θέλει διάβασμα,σε όποια σχολή και να πας.
capitan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Τα Χανιά δεν ακούγονται πολύ αλλά είναι και αυτά πολύ καλή σχολή (από τις καινούριες σχετικά). Έχει αρκετό προγραμματισμό αλλά και hardware δε πάει πίσω. Γενικά σου λέω ότι έχει καλούς καθηγητές. Επειδή σπουδάζω στα Χανιά σου λέω ότι θέλει πολύ διάβασμα αλλά μαθαίνεις τα πάντα για υπολογιστές χωρίς να χάνεις πόντους σε εξειδίκευση. Εξ'άλλου για μένα μία σχολή πρέπει να σε εξειδικεύει σε ένα τομέα όχι σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ενός τομέα (πχ μόνο προγραμματισμός ή μόνο ηλεκτρονική). Επίσης είναι ηλεκτρονικών μηχανικών κ όχι ηλεκτρολόγων (αν και τώρα θέλουν να το αλλάξουν αυτό βάζοντας ενεργειακά μαθήματα).
annakok Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 καλα ρε παιδια γιατι λετε αρκετοι οτι στο εμπ δεν κανουν πολλα πραγματα για υπολογιστες??τελειωσα πριν ενα χρονο και σε περιπτωση που διαλεγες ροες Λ,Υ,Δ με τα μονα τα οποια ασχολεισαι ειναι προγραμματισμος,δικτυα και hardware. Και μαλιστα η ροη Λ του λογισμικου ειναι και παρα πολυ δυσκολη!Η σχολη εχει πολλά πεδια με τα οποια μπορεις να ασχοληθεις εξισου χωρις να υπερεχει καπου.Και οσον αφορα το θεμα οργανωσης το εμπ ειναι επισης παρα πολυ καλο.Βεβαια για να τα λεμε και ολα και η σχολη της Πατρας αποσπα πολυ καλα σχολια και ακουγονται ολο και καλυτερα οσο περναει ο καιρος.Παντως εγω οταν ειχε ερθει η ωρα διαλεξα εμπ.Και δε το μετανιωσα
katerina174 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Και απο εμενα συγχαρητηρια!!!! Σημασια δεν εχει ποια πολη θα διαλεξεις ...αλλα ποια ΣΧΟΛΗ σου αρεσει...Αν σε ενδιαφερει το αντικειμενο...τα υπολοιπα ειναι μικροτερης σημασιας Ηλεκτρολογος μηχ. στην Ξανθη
Sta Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Και οσον αφορα το θεμα οργανωσης το εμπ ειναι επισης παρα πολυ καλο. Εδώ η Πάτρα είναι σημαντικά καλύτερη δυστυχώς.
system Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Φίλε apopetro διάβασε τί σου είπε ο galil πιο πάνω , νομίζω τα λέει συνοπτικά και σωστά. Εφόσον είσαι ανάμεσα στις 2 σχολές της Πάτρας και του EMΠ, νομίζω μένει μόνο να αποφασίσεις τί σε ενδιαφέρει περισσότερο. Αν έχεις κόλλημα με τους υπολογιστές και γουστάρεις προγραμματισμό και τα λοιπά, Πάτρα θα πας. Η σχολή έχει όνομα στον τομέα. Αν πάλι δεν έχεις κόλλημα αλλά θα σε ενδιέφερε περισσότερο τα των υπολογιστών και όχι οι τομείς των Ηλεκτρολόγων πάλι Πάτρα θα πας. Αν τελικά δεν ψήνεσαι και τόσο πολύ και σου αρέσουν και οι τομείς -διέξοδοι των Ηλεκτ. ΕΜΠ θα πας Αθήνα. Είναι πλέον θέμα καθαρά του τί σε ενδιαφέρει-φτιάχνει-αρέσει. Αποφάσισε και πες μας! Συγχαρητήρια για τα μόρια. Μεγάλη επιτυχία!
johnnyestia Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Φίλε apopetro διάβασε τί σου είπε ο galil πιο πάνω , νομίζω τα λέει συνοπτικά και σωστά. Εφόσον είσαι ανάμεσα στις 2 σχολές της Πάτρας και του EMΠ, νομίζω μένει μόνο να αποφασίσεις τί σε ενδιαφέρει περισσότερο. Αν έχεις κόλλημα με τους υπολογιστές και γουστάρεις προγραμματισμό και τα λοιπά, Πάτρα θα πας. Η σχολή έχει όνομα στον τομέα. Αν πάλι δεν έχεις κόλλημα αλλά θα σε ενδιέφερε περισσότερο τα των υπολογιστών και όχι οι τομείς των Ηλεκτρολόγων πάλι Πάτρα θα πας. Αν τελικά δεν ψήνεσαι και τόσο πολύ και σου αρέσουν και οι τομείς -διέξοδοι των Ηλεκτ. ΕΜΠ θα πας Αθήνα. Είναι πλέον θέμα καθαρά του τί σε ενδιαφέρει-φτιάχνει-αρέσει. Αποφάσισε και πες μας! Συγχαρητήρια για τα μόρια. Μεγάλη επιτυχία! Έτσι όπως το γράφεις είναι εύκολο να μπερδευτεί κάποιος που θα το διαβάσει. Στην Πάτρα υπάρχουν 2 ξεχωριστά τμήματα, αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ και αυτό των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.
Filos19 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Οι μηχανικοί Η/Υ Πάτρας και οι ηλεκτρονικοί στα Χανιά είναι αντίστοιχα τμήματα.Τα υπόλοιπα είναι ηλεκτρολόγοι. Στα Χανιά έχει πολύ προγραμματισμό καθώς και απίστευτα κεφάλια καθηγητές στις τηλεπικοινωνίες. Γενικότερα θέλει διάβασμα,σε όποια σχολή και να πας. Στην Ξάνθη και Θεσσαλονίκη τι είναι ηλεκτρολόγοι ή μηχανικοί υπολογιστών?
Filos19 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Α ναι και βγαίνετε όσοι είστε από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και λέτε ότι είναι το καλύτερο από όλα.Καλά είπαμε να παινέψετε το πανεπιστήμιο σας αλλά όχι και σε αυτό τον βαθμό.Εντάξει μπορεί να είναι καλό δεν το αμφισβητώ αλλά όχι και να βγαίνετε και να λέτε ότι είναι και καλύτερο από το ΕΜΠ καλύτερο από των Χανίων καλύτερο από το ένα καλύτερο από το άλλο. Και επίσης 2 παιδιά είπαν ότι "είναι τόσο καλό το πανεπιστήμιο της Πάτρας" που κάποιοι απόφοιτοι από εκεί δουλεύουν στην Google.Άκουσον άκουσον.Αυτό είναι λιγάκι παραπλανητικό.Δηλαδή απόφοιτοι από το ΕΜΠ ή από της Θεσσαλονίκης ή από των Χανίων δεν δουλεύουν σε μεγάλες εταιρείες?Μόνο της Πάτρας έχει βγάλει πετυχημένους επαγγελματίες σε εταιρείες όπως η Google?Και λέω ότι είναι παραπλανητικό αυτό γιατί έτσι ο φίλος μας μπορεί να ακούσει ότι "φοιτητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας δουλεύει στην Google" άρα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι το καλύτερο.Αυτό όμως δεν ισχύει.Για πείτε που δουλεύουν και οι απόφοιτοι του ΕΜΠ και όλων των άλλων σχολών ηλεκτρολόγων να μάθουμε την αλήθεια.
galil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Filos19 φαίνεται πως δεν κατάλαβες τι είπαμε. Καταρχάς εσυ είσαι αυτός που συγκρίνει πανεπιστήμια. Δεν είδα κανέναν να λέει οτι το πανεπιστήμιο της Πάτρας γενικά είναι καλύτερο. Αντιθέτως είπα οτι από τις σχολές των Ηλεκτρολόγων αυτή του ΕΜΠ είναι η καλύτερη. Αλλά από τις σχολές Πληροφορικής η σχολή Μηχανικών Η/Υ Πάτρας είναι η καλύτερη στον τομέα αυτό (των υπολογιστών). Για συγκεκριμένες σχολές μιλήσαμε και όχι για Πανεπιστήμια. Εξάλλου, αφού μιλάμε για δυο σχολές με αρκετά διαφορετικό αντικείμενο, ο φίλος apopetro φαντάζομαι πως θα αποφασίσει με βάση όχι το όνομα (αν το ΕΜΠ ή η Πάτρα έχουν μεγαλύτερο) αλλά ποιά από τις 2 καλύπτει τα ενδιαφέροντά του. Γιατί εδώ που τα λέμε, τι συμφέρον έχω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος αν ο apopetro διαλέξει την Πάτρα ή το ΕΜΠ; Είναι δική του επιλογή και όλα αυτά που λέμε τώρα είναι για να το βοηθήσουμε να πάρει την πιο σωστή απόφαση και όχι για να μαζέψουμε κόσμο στο ΕΜΠ ή στην Πάτρα.
system Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Έτσι όπως το γράφεις είναι εύκολο να μπερδευτεί κάποιος που θα το διαβάσει. Στην Πάτρα υπάρχουν 2 ξεχωριστά τμήματα, αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ και αυτό των Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής. Ναι έχεις δίκιο. Στο τμήμα μηχ.η/υ και πληροφορικής αναφερόμουνα. Απλώς απευθυνόμουνα στον apopetro μιας και είχε πει πιο πάνω ότι είναι ανάμεσα σε αυτή την σχολή της Πάτρας, και στους Ηλεκτρολόγους του ΕΜΠ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.