apopetro Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Έχω βγάλει 19310 μόρια λογικά πιάνω όλες τις σχολές Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών ακόμα και του ΕΜΠ ποια από όλες να διαλέξω και γιατί;
tolis86 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 αυτη που ειναι πιο κοντα στο τοπο διαμονης σου. μπορει στην αρχη να μη το θες σε κανα δυο χρονια ομως....οταν το εψαχνα εγω ειχα καταληξει σε πατρα και χανια (εμπ και αριστοτελιο δεν επιανα) αλλα εμπ δε θα διαλεγα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ οχι λογω πανεπιστημιου αλλα λογω αθηνας και οτι αυτο συνεπαγεται. χανια αποριφθηκαν λογω του οτι ειναι στη κρητη και εγω ειμαι απο καρδιτσα. εγω θα σου ελεγα ή θεσαλονικη ή πατρα(οποια και απο της δυο. εγω ειμαι στους μηχανικους η/υ και πληροφορικης) για τον βολο δε ξερω... παντως να ξερεις πως για να παρεις καλο διπλωμα (διπλωμα περνουμε οχι πτυχιο) πρεπει να διαβαζει και να παρακολουθεις δεν ειμαστε δασκαλοι. θελει στρωσημο. μιλαω εκ πειρας. αμα τα παρατησεις για λιγο μετα ειναι 3 φορες πιο δυσκολο...
kx5 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Εγώ θα πρότεινα ΕΜΠ ή Πάτρα. Ειδικά αν πιάνεις το ΕΜΠ μη το σκέφτεσαι, αλλά και στην Πάτρα είναι καλή η σχολή (και η πόλη).
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Kαταρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ, αφού από ότι φαίνεται τελικά πέτυχες το στόχο σου. Παρόλο που μπαίνω 3η Λυκείου, και δεν γνωρίζω τί γίνεται με τα μόρια, νομίζω ότι έχεις τη δυνατότητα να μπεις στο Μετσόβειο. Έχω μιλήσει με παιδί, το οποίο σπουδάζει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Αν δεν κάνω λάθος, στο δεύτερο έτος από ότι μου είπε (ή στο τρίτο ) κλίνεσαι να διαλέξεις μεταξύ τριών τομέων: Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας, Τομέας Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τομέας Τηλεπικοινωνιών. Αν σου αρέσει περισσότερο το Hardware πας στον τομέα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ειδάλλως στους άλλους δύο. Το παιδί αυτό σπουδάζει στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης και το site του πανεπιστημίου είναι http://www.auth.gr Ψάχνοντας βρήκα ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα είναι υπό κατασκευή (wtf :evil:) και σε παραπέμπουν στο παλαιότερο site. Σαν πανεπιστήμιο μου είπε είναι αρκετά καλό, υπάρχουν αξιόλογοι καθηγητές, έτοιμοι να βοηθήσουν τον οποιονδήποτε όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα (με τα μαθήματα ε? Μην το κάνουμε Παρατράγουδα με την Ανίτα Πάνια... ) Η σχολή που στοχεύεις βρίσκεται επίσης αν δεν κάνω λάθος στην Ξάνθη, την Πάτρα, και το Μετσόβειο με κορυφαίο από ότι μου είπε το Μετσόβειο. Επίσης γνωρίζω ότι παρόλου που η Πάτρα είναι πιο παλιό από την Ξάνθη στους Μηχανικούς Υπολογιστών, η Ξάνθη είναι δυσκολότερο σαν πανεπιστήμιο. Γενικότερα τώρα, χρειάζεται πολύ διάβασμα, και χαρακτηριστικά μου είπε: << Αν στο λύκειο διάβασες 10, εδώ θα διαβάσεις 110 >> Από εκεί και μόνο πιστεύω να καταλαβαίνεις αρκετά πράγματα... Τέλος, αν σε ενδιαφέρει το Hardware, εκτός από τον τομέα Η/Υ στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μπορείς να έρθεις και στα Χανιά στο Πολυτεχνείο στην σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όπου κυριότερη ενασχόληση είναι όπως σου είπα το Hardware (δεν υπάρχει οι τομέας ενέργειας:wink:). Για κοίταξε εδώ (μετά από προτροπή του lefterhs :wink:) Aυτά από εμένα, ελπίζω να σε βοήθησα. Και πάλι congatulations για τα 19310 μόρια, μακάρι να τα καταφέρουμε και εμείς του χρόνου (για τις δύο παραπάνω σχολές στοχεύω κυρίως :wink:) :grin: :grin: :grin: Α και να μην ξεχάσω, υπαρχει σχετικό θέμα στο Μπλα, Μπλα: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=200806
Jojos170304 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Θα βάλεις οπωσδήποτε ΕΜΠ καθώς το κύρος του ονόματος κ μόνο δίνει extra πόντους όταν αργότερα θα φτιάξεις με το καλό τις business cards σου.
gpan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Καταρχάς συγχαρητήρια και από εμένα για τον κόπο σου! Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το ΕΜΠ είναι η καλύρερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις! Βέβαια εάν σ’ αρέσει καθαρά πληροφορική θα σου πρότεινα Πάτρα, αν όμως γουστάρεις και το κομμάτι του ηλεκτρολόγου μηχανικού, τότε ΕΜΠ χωρίς δεύτερη σκέψη. Πάντως να ξέρεις ότι θέλει τρομερό διάβασμα για να βγάλεις τη σχολή!
lefterhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Τέλος, αν σε ενδιαφέρει το Hardware, εκτός από τον τομέα Η/Υ στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μπορείς να έρθεις και στα Χανιά στο Πολυτεχνείο στην σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, όπου κυριότερη ενασχόληση είναι όπως σου είπα το Hardware (δεν υπάρχουν οι τομείς ενέργειας και τηλεπικοινωνιών :wink:)[/url] Μια χαρα τμημα τηλεπικοινωνιων εχει... http://www.ece.tuc.gr/divisions.htm Λεω και εγω... μεσα σε 9 χρονια που τελειωσα τη σχολη, εφαγαν τον τομεα???
Silent Arrow Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Η συζητηση δεν εχει νοημα. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Well done για την επιδοση σου.
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 E sorry έκανα ένα λάθος... Όπως είδες τρίτη λυκείου μπαίνω, δεν το έχω ψάξει και ΤΕΛΕΙΑ το θέμα... ok, ok, πάω για edit :razz:
johnnyestia Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Τα Χανιά (Ηλεκτρονικοί) δεν δίνουν ίδιο δίπλωμα με τα υπόλοιπα 4 τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχ. (σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσ/νίκη, Ξάνθη). Εγώ προσωπικά μιας και πιάνεις τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών θα σου έλεγα να αποφύγεις τα Χανιά δια ροπάλου. Σίγουρα το όνομα του ΕΜΠ έχει άλλο κύρος. Αφού το πιάνεις δήλωσε εκεί. Να ξέρεις όμως οτι όλα είναι πολυτεχνικά τμήματα με κορυφαίο για την Ελλάδα επίπεδο, το οποίο δύσκολα περιορίζει τις δυνατότητες ενός φοιτητή. Δηλαδή μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούν να δεχθούν οι φοιτητές όσον αφορά την γνώση.
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Τα Χανιά (Ηλεκτρονικοί) δεν δίνουν ίδιο δίπλωμα με τα υπόλοιπα 4 τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχ. (σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσ/νίκη, Ξάνθη). Kάπου το είχα ακούσει και εγώ αυτό... Πράγματι αληθεύει? :sad:
cassidy Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Τώρα τελειώνω κι εγώ ΕΜΠ. Θα έλεγα να πας στη σχολή που είναι πιο κοντά στον τόπο διαμονής σου. Αν είσαι σίγουρος πως θέλεις προγραμματισμό, ίσως θα ήταν καλύτερα να αποφύγεις αυτή τη σχολή, θα γλιτώσεις πολλά μαθήματα που δε σε ενδιαφέρουν. Τώρα συγκεκριμένα για ΕΜΠ, νομίζω πως είναι η μοναδική σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών που έχει ροή βιοϊατρικής, την οποία κι έχω διαλέξει, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει.
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Να ρωτήσω κάτι? Έτσι για να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα... Κάποιος που ενδιαφέρεται για hardware, για τον υπολογιστή και την αρχιτεκτονική του, ΟΧΙ για προγραμματισμό (μιας και έγω μεσάνυχτα, μόνο κάτι λίγα από VBScript ξέρω :oops:), ποια σχολή πρέπει να επιλέξει? Για διαφωτίστε όσοι ξέρετε...
lefterhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Για ενημέρωση σχετικα με τα επαγγ. δικαιωματα των μηχανικων: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA/HLEKTRONIKOI_MHX_KAI_MHX_YPOLOGISTWN Σχεδον κάθε σχολη εχει τα δικα της δικαιωματα: ΗΛΕΚ/ΓΟΙ ΜΗΧ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ ΗΛΕΚ/ΓΟΙ ΜΗΧ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ Γνωμη μου ειναι οτι τα δικαιωματα στους μηχανικους Η/Υ εχουν λιγη αξια, καθως απο οσο γνωριζω, δεν υπαρχει ακομα νομος που να "αναγκαζει" οποιον εκπονει μελετη, επιπβλεψη, κατασκευη ηλεκτρονικων, πληροφοριακων, υπολογιστικων συστηματων, να χρειαζεται "υπογραφη" αναλογου μηχανικου για να προχωρησει.
-nick- Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Θα βάλεις οπωσδήποτε ΕΜΠ καθώς το κύρος του ονόματος κ μόνο δίνει extra πόντους όταν αργότερα θα φτιάξεις με το καλό τις business cards σου. Όχι Να την διαλέξει ΜΟΝΟ ΑΝ τον ενδιαφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.