Προς το περιεχόμενο

Μπορούν να μου τα πάρουν πίσω???

Melissa_virus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής: η γιαγιά μου ως αγρότισσα, έχει πάνω της κάποιες ελιές. Γενικά φέτος σαν επιδότηση στρεμμάτων δικαιούνταν 50euro! Και πάει η μητέρα μου σήμερα στις τράπεζες να κάνει ενημέρωση στα βιβλιάρια και βλέπει ότι στην γιαγιά της έχει καταθέσει το κράτος σαν πρώτη παρτίδα 1.200euro πριν 10 μέρες, και πριν 3 μέρες τις κατέθεσαν ακόμα 2.800euro! Τώρα γενικά έχει πάρει σύνολο 4.000euro.

Το θέμα έχει ως εξής, επειδή παίζει να έχει γίνει λάθος, σκεφτόμαστε να τα κάνουμε ανάληψη έτσι ώστε να μην τα πάρουν πίσω. Όμως μπορούν με κάποιο τρόπο να τα διεκδικήσουν? Να μας τα ζητήσουν να τα δώσουμε πίσω. Γίνετε να μας τα πάρουν? Και αν ναι με ποιο τρόπο?

ΥΓ. Είχαμε κάνει βασικά μια ένσταση, δεν ξέρω πως και τι βασικά, αλλά όσον αφορά το αρχικό ποσό ήταν η ένσταση. Αλλά δεν μας έχει έρθει καμία ενημέρωση για το αν δικαιωθήκαμε… Αλλά και να έχουμε δικαιωθεί δεν νομίζω να δικαιούται η γιαγιά τόσα λεφτά!

Δημοσ.
Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής: η γιαγιά μου ως αγρότισσα, έχει πάνω της κάποιες ελιές. Γενικά φέτος σαν επιδότηση στρεμμάτων δικαιούνταν 50euro! Και πάει η μητέρα μου σήμερα στις τράπεζες να κάνει ενημέρωση στα βιβλιάρια και βλέπει ότι στην γιαγιά της έχει καταθέσει το κράτος σαν πρώτη παρτίδα 1.200euro πριν 10 μέρες, και πριν 3 μέρες τις κατέθεσαν ακόμα 2.800euro! Τώρα γενικά έχει πάρει σύνολο 4.000euro.

Το θέμα έχει ως εξής, επειδή παίζει να έχει γίνει λάθος, σκεφτόμαστε να τα κάνουμε ανάληψη έτσι ώστε να μην τα πάρουν πίσω. Όμως μπορούν με κάποιο τρόπο να τα διεκδικήσουν? Να μας τα ζητήσουν να τα δώσουμε πίσω. Γίνετε να μας τα πάρουν? Και αν ναι με ποιο τρόπο?

ΥΓ. Είχαμε κάνει βασικά μια ένσταση, δεν ξέρω πως και τι βασικά, αλλά όσον αφορά το αρχικό ποσό ήταν η ένσταση. Αλλά δεν μας έχει έρθει καμία ενημέρωση για το αν δικαιωθήκαμε… Αλλά και να έχουμε δικαιωθεί δεν νομίζω να δικαιούται η γιαγιά τόσα λεφτά!

Το κράτος δεν χάνει τα ? του. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν τα βγάλατε, σε περίπτωση που έχει γίνει λάθος, μπορούν να σας τα πάρουν πίσω. Υπάρχουν καταστάσεις με τις κινήσεις του λογαριασμού καθώς και το ίδιο το κράτος κρατάει αρχείο. Οπότε μπορεί να διεκδικήσει το ποσό πίσω. Το αν θα το έχεις εσύ στο λογαριασμό ή όχι, δεν έχει καμία σημασία.

Αλλά μου φαίνεται παράξενο να έχει γίνει τόσο μεγάλο λάθος, μπας και βγάζει βρώμικο χρήμα η γιαγιά??? :P

Δημοσ.

Υπάρχει νομοθεσία βάσει της οποίας χρήματα που πιστώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο κατάλάθος απαιτούνται από το δημόσιο και μάλιστα εντόκως! Πήγαινε στον ΕΛΓΑ ή σε όποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την αποζημίωση και πες τους τα. Δεν αποκλείεται να τα δικαιούται η γιαγιά σου πάντως.

Δημοσ.

xaxaxa. Λες να φυτεύει και τίποτα άλλα μαζί με τις ελιές? Η καημένη έχει να πάει στα κτήματα πόσα χρόνια… Βασικά ή έγινε λάθος, ή έπιασε η ένσταση αλλά και πάλι…

Για να τα πάρουν πίσω όμως αν δεν υπάρχουν στον λογαριασμό, δεν μπορούν να αγγίξουν άλλον. Οπότε μόνο δικαστικός να φανταστώ? Η θα βάλουν την εφορία στην μέση?

Υπάρχει νομοθεσία βάσει της οποίας χρήματα που πιστώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο κατάλάθος απαιτούνται από το δημόσιο και μάλιστα εντόκως! Πήγαινε στον ΕΛΓΑ ή σε όποια υπηρεσία είναι αρμόδια για την αποζημίωση και πες τους τα. Δεν αποκλείεται να τα δικαιούται η γιαγιά σου πάντως.

Τα παίρνει πίσω και εντόκως!!! Ρε τους ρουφιάνους…

Ναι βασικά ήδη έχει πάει η μητέρα μου να το ερευνήσει. Σε 5 υπηρεσίες πήγε γιατί όπως πάντα ο ένας σε στέλνει στον άλλον… Κάποια τηλεφωνήματα περιμένει τώρα.

Δημοσ.

θεωρω πολυ απιθανο να εκαναν λαθος, μαλλον θα υπολογισαν και προηγουμενα χρονια, τοκους κτλ.

καλυτερα ομως να ρωτησετε κανενα δικηγορο που ασχολειτε με τετοια θεματα, ως γνωστον οι δημ. υπηρεσιες αντι να διευκολυνουν δυσκολευουν τον πολιτη.

Υπαρχει παντως και η πιθανοτητα η τραπεζα να εχει κανει λαθος...

Δημοσ.
Για να τα πάρουν πίσω όμως αν δεν υπάρχουν στον λογαριασμό, δεν μπορούν να αγγίξουν άλλον. Οπότε μόνο δικαστικός να φανταστώ? Η θα βάλουν την εφορία στην μέση?

Ε δεν νομίζω να σου χαρίσει το κράτος λεφτά...το πολύ πολύ να στα στείλει μαζί με το επόμενο εκαθαριστικό σου. Και εγώ πιστεύω ότι καλύτερα να πας να το διευθετήσεις το θέμα, γιατί αν το διευθετήσει το δημόσιο μόνο του μπορεί να γίνει και χειρότερα!

Δημοσ.

Βασικά μου είπε η μάνα μου ότι πηρέ τηλ κάποια από μια υπηρεσία δεν ξερώ πια, και της είπε ότι είναι κάποια από τα προηγούμενα χρονιά χρωστούμενα, και κάποια από την ένσταση που τελικά έγινε δεκτή. Οπότε οκ το ζήτημα.

Μπα μην το λες (όσον αφορά τα λάθη)… Με τις επιδοτήσεις γίνετε της μουρλής. Ότι να ʽναι κάνουν… Αργούν να τις δώσουν για χρόνια, δίνουν λιγότερα και πας και τους βάζεις να ψάξουν για να βάλουν τα σωστά, τώρα για περισσότερα δεν έχω ακούσει :)

Γενικά πολλά λάθη.

Δημοσ.

Σε τράπεζα πάντως αν κάνει λάθος ο ταμίας και βγει ο πελάτης κερδισμένος υπάρχει περίπτωση ο πελάτης να βρεθεί κατηγορούμενος για απάτη εις βάρος του ταμία.

Η νομική υπηρεσία του forum θα μπορούσε να μας διαφωτίσει περί αυτών των θεμάτων.

Δημοσ.

Μπορει να ειναι αναδρομικα παιδια, μετα απο καποια καταδικαστικη αποφαση του ΣτΕ ή του ΑΕΔ εις βαρος του κρατους.

Δημοσ.
: η γιαγιά μου ως αγρότισσα, έχει πάνω της κάποιες ελιές.

κοιτα να δεις...κι εγω έχω καποιες ελιες πανω μου,αλλα φοιτητης ειμαι...:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Δημοσ.

Κοίτα, τα λεφτά από τον λογαριασμό σου και μέσα να τα έχεις δεν μπορούν να τα πάρουν χωρίς τη δική σου έγκριση. Μόνο να καταθέσουν.

Οπότε είτε τα έχεις στην τράπεζα είτε στο χέρι αυτοί δεν μπορούν να τα πάρουν με αυτό τον τρόπο. Μπορούν ομως με άλλους(όπως εφορία πχ) αλλά μάλλον δεν έχει γίνει λάθος. Καμιά φορά μας έρχονται χρήματα εκεί που δεν το περιμένουμε και κυρίως από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Για να δεις για ποιο λόγο έχει γίνει η κατάθεση, βρες ποιος είναι ο καταθέτης(πχ όταν λες κράτος, από ποια υπηρεσία) και τηλεφώνησέ τους ή πήγαινε από εκεί και μάθε τι και πως.

Δημοσ.
Κοίτα, τα λεφτά από τον λογαριασμό σου και μέσα να τα έχεις δεν μπορούν να τα πάρουν χωρίς τη δική σου έγκριση. Μόνο να καταθέσουν.

Οπότε είτε τα έχεις στην τράπεζα είτε στο χέρι αυτοί δεν μπορούν να τα πάρουν με αυτό τον τρόπο. Μπορούν ομως με άλλους(όπως εφορία πχ) αλλά μάλλον δεν έχει γίνει λάθος. Καμιά φορά μας έρχονται χρήματα εκεί που δεν το περιμένουμε και κυρίως από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Για να δεις για ποιο λόγο έχει γίνει η κατάθεση, βρες ποιος είναι ο καταθέτης(πχ όταν λες κράτος, από ποια υπηρεσία) και τηλεφώνησέ τους ή πήγαινε από εκεί και μάθε τι και πως.

Ειχε παρει η μανα μ αναλυτικο λογαριασμο της καρτας της κ παρατηρησε οτι της ειχαν βαλει 7.000 ευρω κ μετα απο 2-3 ωρες της τα ειχαν παρει πισω....χωρις αυτη να ξερει κατι....

Δημοσ.

Έχεις δίκιο Νίκο,

Αυτό μάλλον ήταν ακύρωση συναλλαγής(ή κάτι τέτοιο). Ίσως να μπορεί να γίνει μέσα σε μερικές ώρες ή και πιο μετά. Βασικά τώρα που το λες είχα και εγώ μία παρόμοια εμπειρία όπου έκανα μία πληρωμή μέσα ίντερνετ(ebanking) και έβαλα λάθος ένα ψηφίο από τον αριθμό λογαριασμού του ανθρώπου που ήθελα να βάλω τα χρήματα και πήγαν σε άλλον.

Το κατάλαβα μετά από μερικές ημέρες και έγινε επιστροφή αλλά με κάποια προμήθεια από την τράπεζα(μου κράτησαν ένα ποσό που δε θυμάμαι πόσο ήταν).

Οπότε αυτό που είπα πριν μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβές.

Δημοσ.

ποσα στρεμματα κ δικαιουταν μονο 50ε?

που απευθυνομαστε για επιδωτηση να μας κανουν κ μας το ιδιο λαθος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...