mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Καλημέρα σε όλους σας, Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα. Προσπαθώ να επανεγκαταστήσω τα windows xp σε ένα παλιό μηχάνημα (p III), αλλά δεν κάνει boot από το cd. Έχω αλλάξει τα settings από το bios αλλά δεν ξεκινά από το cd. Μήπως έχει κανείς κάποια ιδέα για το τι παίζει στην περίπτωση αυτή... Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιά το χρόνο σας...:
Silent Arrow Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 1) Το CD ειναι bootable? Τι εννοω.... Αν εχεις ενα bootable CD των windows, αντιγραψεις τα περιεχομενα του στο σκληρο δισκο και στη συνεχεια απο τον σκληρο δισκο αντιγραψεις τα περιεχομενα του σε νεο CD τοτε το νεο CD δεν ειναι bootable. Αυτο το προβλημα με ταλαιπωρει τις τελευταιες ημερες γιαυτο και το γραφω ενημερωτικα. 2) Σε αλλο PC bootαρει? Και τονιζω τωρα, οχι πριν καποιο χρονικο διαστημα. Γενικα τσεκαρε αν μπορεις να δεις τα περιεχομενα του CD σε αλλο PC.
Tom_Bombadill Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Εάν έχεις Dvd-rom τότε μπορεί και να φταίει αυτό. Δηλαδή πολλά cd έχουν πρόβλημα και δεν διαβάζονται από το dvd-rom άμα είναι να bootάρουν Είπες τις ρυθμίσεις από το bios τις έκανες , το boot cd είναι πρώτο στη λίστα έτσι?? ________________________________________________________________ Two things are infinite, the universe and man's stupidity..and i am not sure about the first... Δώστε ένα χέρι βοηθείας...for Honour!!! http://www.knightfight.gr/?ac=vid&vid=116002482 http://s3.bitefight.gr/c.php?uid=27270 I ain't gonna bite..
mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 To cd είναι bootable και η συσκευή είναι cd-rom. Στην αρχή που γίνεται η επανεκκίνηση το φωτάκι του cd ανάβει, αλλά στη συνέχεια σβήνει, γίνεται ο έλεγχος της μνήμης και μετά ο υπολογιστής κάνει εκκίνηση από το σκληρό.
Silent Arrow Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ωραια αυτο το συγκρεκριμενο CD βαλτο στο PC απο το οποιο εισαι στο net τωρα να δουμε αν μπορεις να δεις τα περιεχομενα του. Στο λεω γιατι εμενα 2 CD με windows που ειχα τριετιας αχρηστευτηκαν και δεν καταλαβαινα γιατι δεν bootαρε το συστημα απο αυτα.
mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Έχω δοκιμάσει με δύο δισκάκια και το πρόβλημα παραμένει. Το συγκεκριμένο δισκάκι το βλέπει κανονικά ένας άλλος υπολογιστής. Να σημειώσω ότι έχω κάνει και άλλες προσπάθειες... έμμεσα. Δηλ. έχω βάλει το δισκάκι μετά την εκκίνηση μέσω του σκληρού και το έχει αναγνωρίσει. Προσπάθησα να εγκαταστήσω από εκεί τα windows. Η εγκατάσταση έγινε, όμως ο υπολογιστής είχε προηγουμένως τα windows 2000 και με τον τρόπο αυτό έγινε εγκατάσταση των xp ως δεύτερου λειτουργικού συστήματος... Λίγο μπάχαλο, αλλά...
Silent Arrow Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Καλα δεν σου ειπα να κανεις εγκατασταση, απλα αν μπορεις να δεις τα περιεχομενα του CD ειπα. Αρα το CD δεν εχει προβλημα οσον αφορα αν εχει χαλασει ή οχι. Τιθεται το ερωτημα. Με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ CD εχεις ξαναβαλει windows σε οποιοδηποτε PC? Σου υπενθυμιζω τι εγραψα: Τι εννοω.... Αν εχεις ενα bootable CD των windows, αντιγραψεις τα περιεχομενα του στο σκληρο δισκο και στη συνεχεια απο τον σκληρο δισκο αντιγραψεις τα περιεχομενα του σε νεο CD τοτε το νεο CD δεν ειναι bootable. Στο νεο CD που αναφερω βλεπω κανονικα τα περιεχομενα του CD, τρεχει μονο του το autorun μεσα απο Windows, κανει τα παντα, αλλα δεν bootαρει. Αν αντιθετα κανεις copy απο CD σε CD (μεσω Nero κλπ) το CD ειναι bootable.
mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Έχω ξανακάνει εγκατάσταση με το cd αυτό...
Silent Arrow Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δεδομενου οτι το CD ειναι υγιες, bootable και στο BIOS πρωτη επιλογη ειναι CDROM το μυαλο μου παει σε εμπλοκη PCI θυρας. Πρωτες υποπτες για εμπλοκη ειναι οι καρτες TV-Tuner. Παντως στη θεση σου, θα ξεγυμνωνα το PC, θα αφηνα ενα σκληρο δισκο, 1 CD-ROM, μονο τα απαραιτητα και θα προσπαθουσα εξ αρχης να δω τι φταιει.
kyrnikos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Είσαι σίγουρος ότι το cd drive είναι εντάξει ; Για κάνε και καμιά αλλαγή σε αυτό .
mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Με πρώτη ευκαιρία θα τις δοκιμάσω, γιατί δεν είμαι τώρα κοντά στον "ασθενή"... Πάντως το cd drive δεν πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί βλέπει τα cd κανονικά.
disqualified Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 μηπως εχεις δυο drives και το αλλο drive ειναι αυτο ορισμενο να bootarei???? μηπως δεν πατας πληκτρο οταν σου λεει press anykey to boot from cd???? μηπως εχεις αλλαξει προσφατα σε ασυρματο πληκτρολογιο ή σε usb πληκτρολογιο???? γιατι στην αρχη μπορεις να πατησεις το del να μπεις σε bios αλλα μετα ξαναχανεται Τελος ξανατσεκαρε οτι εχεις βαλει να bootarei απο cd γιατι ποτε δεν ξερεις...
mike841 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Φίλε disqualified: - δεν έχω δύο cd - δεν βγάζει καν το μήνυμα press anykey to boot from cd - δεν έχω αλλάξει πληκτρολόγιο - έχω κάνει πολλούς πειραματισμούς από το bios δοκιμάζοντας και άλλες λύσεις, αλλά δεν...
disqualified Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 παντως εσυ πατα συνεχεια κανα κουμπι οταν αρχισει να φορτωνει
madsc Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Βάλε το cd σου μέσα στο drive. Άνοιξε το με κάποιο πρόγραμμα ώστε να δεις αν το cd σου είναι bootable καταρχήν. π.χ. Isobuster Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να δεις την ένδειξη "Bootable Disk" στο αριστερό panel. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.