AggeLON Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Άνοιξα αυτό το νέο Topic, ελπίζοντας να γίνει ένας καλός οδηγός αγοράς ενός υπολογιστή Apple, όχι βάσει των χαρακτηριστικών του, αλλά βάσει της αντιπροσωπείας από όπου μπορεί να γίνει η αγορά. Προσωπική εμπειρία: Πριν δυο χρόνια αγόρασα ένα Mac mini από την infosystem της Πάτρας. Εκτίμηση παράδοσης: 2-3 εβδομάδες από την ημέρα της παραγγελίας. Παράδοση: 2 μήνες μετά την ημέρα της παραγγελίας!! Τώρα είμαι φοιτητής στο Λονδίνο. Αποφάσισα να αγοράσω το φορητό MacBook Pro τον Μάιο, από ΕΛΛΑΔΑ. Ο λόγος, οι οικονομίες μου (και το μικρό τσοντάρισμα από τη γιαγιά) ήταν σε ευρώ και μου φάνηκε περιττή η μετατροπή συναλλάγματος σε λίρες. Κατέληξα στην systemGraph, μια κι η infosystem είχε φερθεί με ύψυστο αντιεπαγγελματισμό, ενώ η rainbow κατακλύζεται από αρνητικά σχόλια, τοσο εδώ στο Insomnia, όσο και σε κύκλους γνωστών μου. Τη systemGraph αντίθετα μου τη σύστησαν ως αξιόπιστη. Ημέρα παρραγγελίας: 25 Μαίου 2007. Εκτίμηση παράδοσης: 2 εβδομάδες από την ημέρα της παραγγελίας. Σε δύο εβδομάδες: "Ξέρετε, το μοντέλο άλλαξε, ήρθαν τα νέα MacBook Pro. Θα τα έχουμε στα τέλη του μήνα Ιουνίου". Χθες (9 Ιουλίου 2007): "Ξέρετε, το iphone έχει κάνει πάταγο, οι παραγγελίες έχουν πάει πίσω, στα τέλη του Ιουλίου τώρα". Καταλαβαίνει κάποιος την οργή μου, ασφαλώς, μια και πολλοί Έλληνες καταναλωτές έχουν ήδη στα χέρια τους τα νεα MacBook Pro.... Ακύρωσα την παραγγελία από τη systemGraph και ειδομεν για το Mac. Με αφορμή τα παραπάνω, θα ήθελα να πω ότι ο αντιεπαγγελματισμός που επικρατεί στην χώρα αυτή οφείλεται καθαρά και μόνο στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ της!! Υποδομή έχουμε πλέον, και ούτε ένας από τους αντιπροσώπους δεν έχει μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα, ενημερωμένη, ειλικρινή, με σύστημα ηλεκτρονικής παραγγελίας (αναφέρομαι στους Έλληνες MAC αντιπροσώπους πάντα). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ!!! Θα ήταν καλό λοιπόν, σε αυτό το topic, μια και πολλοί υποψήφιοι αγοραστές Apple υπολογιστών επισκέπτονται πρώτα το insomnia, να δημιουργηθεί μέσα από εμπειρίες των αναγνωστών στο θέμα, ένας οδηγός αγοράς ενός MAC από Ελλάδα, καθώς και μια αξιολόγηση των (απαράδεκτων ως επί τω πλείστω) αντιπροσώπων της Apple στην Ελλάδα. Είναι στ'αλήθεια κρίμα να βλέπει κανείς ανθρώπους που έχουν όλη την καλή θέληση να δοκιμάσουν τα μηχανήματα της Apple, να λένε "ασε, θα πάρω το DELL, να μη μου βγάλουν και την πίστη..." Συγνώμη για το κουραστικό άρθρο. Ελπίζω όμως να βγει κάτι χρήσιμο από αυτό. Φιλικά
deus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 συμφωνώ απόλυτα, αυτός είναι και ένας λόγος που πολλοί χρήστες δεν έχουν ίδεα τι είναι η apple νομίζουν ότι είναι pc με όμορφα κουτιά για να τα βάζει σε διαφημίσεις το ικεα. εγώ έχω κάνει μια κράτηση στο fnac για ένα macbook pro απο την προηγούμενη παρασκευή και ακόμη περιμένω πότε θα το φέρουν έχουν κάνει 2 παραλαβές από τότε και ακόμη τίποτα. και το site του fnac έχει να ενημερωθεί απο πρόπερσι... αντί να τα παίρνουν απευθείας απο Γαλλία να τελείωνε το θέμα...
islas canarias Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 εγω μεα απο πολυ ψαξιμο σε rainbow και αλλου, αποφασισα για macbook απο multirama ετοιμοπαραδοτο να τελιωνουμε. και το ομορφο αυτο λευκο κουτακι ειναι απλα..τελειοτητα!
Loser Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 15/5/07 -> η Apple ανακοινώνει τα νέα macbook 3 μέρες μετά rainbow&fnac δεν ξέρουν τίποτα για ημερομηνίες και τιμές 1,5 βδομάδα μετά η fnac μου επιτρέπει να κάνω κράτηση ακριβώς 1 μήνα μετά η fnac επικοινωνεί μαζί μου και με ενημερώνουν ότι μόλις παραλάβανε τα macbook και αν επιβεβαιώνω την κράτηση να περάσω να το αγοράσω 5 ώρες μετά έκανα serfing μέσω του macbook ΓΕΝΙΚΑ: αρκετά ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση της fnac αρκετά εκνευρησμένος από την καθυστέρηση 1 μήνα από την rainbow
Koutsoniv Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 H προσωπκη μου εμπειρια δειχνει οτι υπαρχει μια σχετικη βελτιωση. Πριν απο 2 μηνες παραγγειλα ενα macbook απο Infosystem Πατρας και το ειχα σε 4 εργασιμες απο την ημερα παραγγελιας. Μια βδομαδα μετα το μηχανακι σταματησε να δουλευει.Αφου εκανα οτι μπορουσα μονος μου (μπας και δουλεψει) το πηγα εκει.Αφου το ελεξαν ειπαν οτι θα το στειλουν Rainbow... Εδω αρχισα να λεω ωχ...Αλλα τελικα ολα πηγαν μια χαρα! Σε 5 εργασιμες μερες το ειχα πισω και δουλευε κανονικοτατα(ειχε προβλημα η RΑΜ και την αλλαξαν) Εκτοτε λειτουργει αψογα!
kebinB Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 stamatiste na krazete, exw stilei sti rainbow, mac pro, macbook pro kai ena ipod videeo kai ta ixa ola pisw mesa se 3-4s ergasimes meres
esykas Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2007 εγώ αγόρασα το mac mini από το multirama και ήταν ετοιμοπαράδοτο,θέλω να πω εάν έχεις την δυνατότητα πάρε τηλέφωνο τα κεντρικά τους ρώτησε σε ποιο υποκατάστημα έχουν,και εκτός αυτού ρώτησε και στην apple στον Πειραιά,πάλι για ετοιμοπαράδοτο.
AggeLON Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 stamatiste na krazete, exw stilei sti rainbow, mac pro, macbook pro kai ena ipod videeo kai ta ixa ola pisw mesa se 3-4s ergasimes meres Φίλε kebinB, δεν κράζουμε, προσωπικά δεν μ'αρέσει να κράζω . Διατυπώνουμε εντυπώσεις, οι οποίες ελπίζω, θα προσανατολίσουν σωστά κάποιον νεο χρήστη. Για παράδειγμα διαβάζοντας τα παραπάνω ενας υποψήφιος mac-user δεν θα πάει στην όποια εταιρεία του σύστησε ένας γνωστός του σαν "κορυφαία" ή σαν "καλά παιδιά, θα σε εξυπηρετήσουν", αλλά θα κάνει μια έρευνα αγοράς σε multirama, apple center piraeus, infosystem κλπ, οπότε δεν θα την πατήσει εύκολα :wink:
esykas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2007 η πλάκα είναι ότι όλοι οι προαναφερθέντες (multirama κλπ) από την rainbow αγοράζουν,γιαυτό καλύτερα να πάρεις σβάρνα τα τηλέφωνα με τους μεταπωλητές της rainbow για να δεις που υπάρχει τι!!
anvc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδια μια ερωτηση... βρηκα αυτη την προσφορα απο το Πλαισιο και νομιζω συμφερει με 1000! http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69980973&product=1094807 Εσεις τι λετε; Να παρω αυτο ή να το παρω απο τη rainbow με την εκπτωση; (Δεν ξερω ποια ειναι η αρχικη τιμη για να το κανω *0,9) Αν προσεξατε ειναι με 2gb μνημης του πλαισιου!!!! Ακομα και στο multirama που ειδα, ειναι στην ιδια τιμη αλλα με 1gb μνημης! Ευχαριστω εκ των πρωτερων!
telegamesvg Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν ειναι προσφορα ....ειναι τα νεα (εδω και 1 μηνα) macbook ...και αυτη ειναι η κανονικη τιμη .. Τι εννοεις οταν λες να το παρεις απο την Rainbow με εκπτωση ?
islas canarias Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Παιδια μια ερωτηση...βρηκα αυτη την προσφορα απο το Πλαισιο και νομιζω συμφερει με 1000! http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69980973&product=1094807 Εσεις τι λετε; Να παρω αυτο ή να το παρω απο τη rainbow με την εκπτωση; (Δεν ξερω ποια ειναι η αρχικη τιμη για να το κανω *0,9) Αν προσεξατε ειναι με 2gb μνημης του πλαισιου!!!! Ακομα και στο multirama που ειδα, ειναι στην ιδια τιμη αλλα με 1gb μνημης! Ευχαριστω εκ των πρωτερων! http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=MacBook
anvc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν ειναι προσφορα ....ειναι τα νεα (εδω και 1 μηνα) macbook ...και αυτη ειναι η κανονικη τιμη .. Τι εννοεις "η κανονικη τιμη"; Ποια ειναι αυτη; Αν εννοεις οτι απλα δεν ειναι προσφορα, οκ. Στο multirama, ή ακομα και στο skroutz που μας εδωσε ο islas canarias, υπαρχει το ιδιο μοντελο με μικροτερη ram απο αυτη του πλαισιου (η οποια ειναι αναβαθμισμενη στα 2gb), αλλα περιπου στην ιδια τιμη, ισως και ακριβοτερο. Συμφερει να το παρω απο αλλου; Εσεις τι λετε; Τι εννοεις οταν λες να το παρεις απο την Rainbow με εκπτωση ? Ειμαι φοιτητρια, και απ'οσο εχω διαβασει απο διαφορα topic εδω, εχω εκπτωση 10%, αν δεν κανω λαθος. Με τις τιμες που ειδα στo site της rainbow, μαζι με την εκπτωση βγαινει περιπου το ποσο του πλαισιου με πολυ μικρη διαφορα, αλλα και ΠΑΛΙ με 1gb ram.
telegamesvg Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Στο μηχανημα του Πλαισιου , μαλλον εχουν κανει λαθος στα χαρακτηριστικα ... Oριστε και τα χαρακτηριστικα τους απο την "μαμα" Apple..http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&mco=7B723646&node=home/shop_mac/family/macbook Για αυτο ειπα οτι η τιμη ειναι η κανονικη .... Βεβαια δεν χανεις τιποτα να το τσεκαρεις ...βεβαια μη μεινεις στα λογια του πωλητη ... Οτι και αν αποφασισεις ,καλη αγορα !!! Και κατι που ισως δεν γνωριζεις ειναι οτι στο μοντελο που εχεις διαλεξει το dvd rom διαβαζει και γραφει cd, αλλα ΜΟΝΟ διαβαζει DVD ..ΔΕΝ μπορεις να γραψεις ..
anvc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Στο μηχανημα του Πλαισιου , μαλλον εχουν κανει λαθος στα χαρακτηριστικα ...Oριστε και τα χαρακτηριστικα τους απο την "μαμα" Apple..http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/wa/RSLID?nnmm=browse&mco=7B723646&node=home/shop_mac/family/macbook Για αυτο ειπα οτι η τιμη ειναι η κανονικη .... Βεβαια δεν χανεις τιποτα να το τσεκαρεις ...βεβαια μη μεινεις στα λογια του πωλητη ... Οτι και αν αποφασισεις ,καλη αγορα !!! Και κατι που ισως δεν γνωριζεις ειναι οτι στο μοντελο που εχεις διαλεξει το dvd rom διαβαζει και γραφει cd, αλλα ΜΟΝΟ διαβαζει DVD ..ΔΕΝ μπορεις να γραψεις .. Μηπως κανεις λαθος στο τελευταιο; Ελπιζω δηλαδη! Γραφει Super Drive το συγκεκριμενο, οχι Combo Drive που μονο διαβαζει τα dvd. Εχουν κι εδω λαθος; Θα παω στο πλαισιο την Παρασκευη για να σιγουρευτω, αλλα πως θα ξερω σιγουρα οτι δε θα μου τα πει λαθος τα χαρακτηριστικα ο πωλητης; Μην το παραγγειλω και μου το στειλουν με αλλα χαρακτηριστικα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.