xanoutas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα το παρακάτω κουτί από ένα φίλο μου σήμερα: Thermaltake Shark. O φίλος μου είχε αλλάξει τους 2 ανεμιστήρες των 12cm του κουτιού με αυτούς SCYTHE S-FLEX S-FDB 120MM QUIET FAN που είναι πιο αθόρυβοι. Στην αναζήτηση προς το ,σχετικά, αθόρυβο pc σκέφτομαι να αλλάξω το τρφοδοτικό(το παρόν είναι ένα της Q-tec 550w Q-tec 550w dual fan) και να βάλω COOLERMASTER RS-450-ACLY REAL POWER 450W ή THERMALTAKE W0089 TR2 POWER 470W ή Enermax 400W Liberty. Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω την ψύκτρα του επεξεργαστή,που είναι ο 'μαμά' και να βάλω κάτι αθόρυβο, όπως THERMALTAKE CL-P0071 SONIC TOWER ή THERMALTAKE CL-P0323 SONIC TOWER REV.2. Ο επεξεργαστής είναι ένας Athlon 64 3000+ με Venice πυρήνα, nForce4 chipset , 2 σκληρούς Maxtor SATA2 ,VGA ATI X700 Pro,SB Audigy ,και κάρτα τηλεόρασης PixelView PlayTV Pro. Μεγαλύτερη προτεραιότητα δίνω στην αλλαγή του τροφοδοτικού. Ποιό θα μου προτείνατε από τα παραπάνω; Αν έχετα κάποια άλλη πρόταση,σας παρακαλώ πείτε την...Ευχαριστώ προκαταβολικά! :yeahhh: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skarpelos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Απο τροφοδοτικα νομιζω πως με το Enermax 400W Liberty θα εισαι καλημενος.Το εχω στο συστημα της υπογραφης μου και δεν εχω κανενα προβλημα συν οτι ειναι και modular.Αλλωστε δε χρειαζεσαι και μεγαλυτερο εκτος αν εχεις κατα νου αναβαθμιση...Τοτε αλλαζει το πραγμα και επειδη το τροφοδοτικο ειναι ενα κομματι του PC που συνηθως παραμενει ιδιο για αρκετα χρονια θα ελεγα να σκεφτεις το γεγονος μελλοντικης αναβαθμισης και αν θελεις να κανεις να παρεις απο τωρα ενα μεγαλυτερο να μην πεταξεις και αλλα λεφτα αργοτερα.Anyway για το cooler τωρα.Δεν θα σου προτεινα μονο παθητικο cooler γιατι δεδομενο οτι ειναι καλοκαιρι νομιζω πως θα εχεις υψηλες θερμοκρασιες και ειδικα αν εχεις clockarei κιολας το μηχανιμα.Εγω εχω αυτη και την εχω συνδιασει με ενα 12cm fan γιατι αλλιως θα πιασει φωτια!Πολυ καλα λογια ακουγονται για τηνNinja Plus και με περισσοτερα λεφτα Zalman 9500 ή 9700.Αυτα και ελπιζω να βοηθησα. P.S.sorry για τη φλυαρεια μου..:oops: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Για πραγματικά αθόρυβο psu χρειάζεσαι πολλά χρήματα, πάρα πολλά, αφού πρέπει να χρησιμοποιεί passive cooling (fanless) :wink: Αρκετά αθόρυβο όμως psu, είναι αυτό το BeQuiet όπου αν και στα 500W θα σου φανεί πολύ χρήσιμο :wink:, από εδώ φυσικά... :razz: Βέβαια μπορεί η checkmate να φέρει και τα μικρότερα αδερφάκια του, όπως μπορείς να δεις στο site της Bequiet, οπότε αν μπορείς να περιμένεις, περίμενε... Άλλο ένα αθόρυβο psu (είπαμε το αθόρυβο είναι σχετικό και όχι απόλυτο, αφού όλα είναι cooled με fans :wink:), είναι το Zalman ZM-460. Bέβαια και τα δύο σε βγάζουν λίγο off-budget, αλλά αξίζουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω :grin: Τώρα για passive cooling στη cpu σου, τί να σου πω? Γενικά με το passive cooling ανεβάζεις πολύ θερμοκρασία (αρκετά θα έλεγα), οπότε καλή λύση θα ήταν η Sonic Tower σε συνδυασμό με έναν Silen-X από το πλαίσιο (20ε) ο οποίος είναι πραγματικά αθόρυβος (14db νομίζω), απλά τσιμπημένη η τιμή του βρε παιδάκι μου... Οπότε θα μπορούσες να πας για κάτι πιο φθηνό, όπως μια Scythe Ninja Plus Rev.B με 34ε, η οποία στις 1300rpm (silent mode) κάνει θόρυβο λιγότερο από 20db :wink: και να αποφύγεις τα 28 + 20 = 48ε της Sonic Tower η οποία είναι και ξεπερασμένη πλέον... Επιπλέον η Scythe είναι συμβατή με τα πάντα :wink: (καλά το ίδιο ισχύει και για την Rev2 της Sonic Tower αλλά εντάξει το παρακάμπτουμε αυτό... ). Αυτά από εμένα, ελπίζω να σε βοήθησα :grin: :grin: :grin: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Απο τροφοδοτικα νομιζω πως με το Enermax 400W Liberty θα εισαι καλημενος.Το εχω στο συστημα της υπογραφης μου και δεν εχω κανενα προβλημα συν οτι ειναι και modular.Αλλωστε δε χρειαζεσαι και μεγαλυτερο εκτος αν εχεις κατα νου αναβαθμιση...Τοτε αλλαζει το πραγμα και επειδη το τροφοδοτικο ειναι ενα κομματι του PC που συνηθως παραμενει ιδιο για αρκετα χρονια θα ελεγα να σκεφτεις το γεγονος μελλοντικης αναβαθμισης και αν θελεις να κανεις να παρεις απο τωρα ενα μεγαλυτερο να μην πεταξεις και αλλα λεφτα αργοτερα.Anyway για το cooler τωρα.Δεν θα σου προτεινα μονο παθητικο cooler γιατι δεδομενο οτι ειναι καλοκαιρι νομιζω πως θα εχεις υψηλες θερμοκρασιες και ειδικα αν εχεις clockarei κιολας το μηχανιμα.Εγω εχω αυτη και την εχω συνδιασει με ενα 12cm fan γιατι αλλιως θα πιασει φωτια!Πολυ καλα λογια ακουγονται για τηνNinja Plus και με περισσοτερα λεφτα Zalman 9500 ή 9700.Αυτα και ελπιζω να βοηθησα. P.S.sorry για τη φλυαρεια μου..:oops: 1) Είναι άραγε τόσο αθόρυβο το Liberty..? 2) Καλές αλλά υπερτιμημένες... Ειδικά όσον αφορά την 9700, υπάρχουν πολύυυυ καλύτερες στα λεφτά της (Thermalright Ultra 120 Extreme :wink:) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deninho Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Συμφωνώ απόλυτα με τον george o/c στο θέμα της ψύξης. Για το θέμα του τροφοδοτικού, θα πήγαινα στο 550άρι της Seasonic, το οποίο και αθόρυβο είναι, και δυνατό είναι, και οικονομικό είναι (efficiency >80%), το οποίο θα έχει αντίκτυπο στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Βέβαια... κάνει 100ε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis86 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 και τα seasonic ειναι ησυχα. αθοριβο πλην φανλες δε γινεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skarpelos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 1) Είναι άραγε τόσο αθόρυβο το Liberty..? Και ομως το Liberty ειναι παρα πολυ ησυχο.Και να σου πω την αληθεια και μενα μου εκανε μεγαλη εντυπωση.Αυτη τη στιγμη ειναι το πιο αθορυβο part του PC μου που εχει ανεμηστηρα(και αν θυμασαι εχω και ενα κολημα με το θορυβο...) 2) Καλές αλλά υπερτιμημένες... Ειδικά όσον αφορά την 9700, υπάρχουν πολύυυυ καλύτερες στα λεφτά της (Thermalright Ultra 120 Extreme :wink:) Συμφωμω μαζι σου αλλα δεν ανεφερα την Thermalright γιατι αρκετες απο αυτες εχουν προβλημα με τη βαση τους και δε πατανε καλα με αποτελεσμα να εχουν μεγαλες θερμοκρασιες.Καπου ειχα δει ομως οτι η εταιρια θα αλλαξει αυτες που εχουν παρει οι καταναλωτες και εχουν προβλημα με καινουριες που ειναι καλυτερα μελετημενες και δεν εχουν αυτο το προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Ε εντάξει αυτό το ξέρω skarpelos με τα bracket της Thermalright, αλλά πού θα πάει θα το λύσουν και αυτό....:wink: Πάντως περισσότερο ανέφερα την 120 Ex ως εναλλακτική για την 9700 (αφού η τελευταία είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένη όσον αφορά την αποδοτικότητά της :razz:), παρά ως λύση για τον topic starter, αφού δεν τον κόβω για κάτι τόσο ακριβό... (είναι η άτιμη ακριβή..! ), δες τα αρχικά psu που παρέθεσε και θα καταλάβεις :wink: Oπότε για να είναι on budget, καλύτερα να πάει για την Scythe η οπία ιδιαίτερα σε διάταξη push-pull δίνει ρέστα στην ψύξη :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HcR21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Για αθόρυβους ανεμιστήρες πάρε τέτοιους φυσικά είναι λίγο ακριβοί αλλά αξίζουν.. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976899&product=922080 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 ΗcR21 αν και θα βγώ λίγο off topic, δεν νομίζω να ενοχλήσει τέτοια ώρα... Είχα διαβάσει εδώ στο insomnia, ότι οι Silen-X έχουν προβλήματα, αληθεύει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HcR21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 ΗcR21 αν και θα βγώ λίγο off topic, δεν νομίζω να ενοχλήσει τέτοια ώρα...Είχα διαβάσει εδώ στο insomnia, ότι οι Silen-X έχουν προβλήματα, αληθεύει? Απο ότι ξέρω εγώ είναι απο τους καλύτερους ανεμιστήρες για αυτό και έχουν 2χρονια εγγύηση.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλά και τα Tagan έχουν 3 χρόνια εγγύηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρόκειται για καλά τροφοδοτικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HcR21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλά και τα Tagan έχουν 3 χρόνια εγγύηση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρόκειται για καλά τροφοδοτικά... OFF TOPIC αυτό που λες.... 1)Γιατί δεν συγκρίνουμε ποτέ ανομία πράματα.. 2)Γιατι εαν έχεις καμιά 5-6 ανεμιστήρες στο κουτί και πάρεις μα πα να δεις πως θα κάνουν σαν μηχανή αυτοκινήτου.. 3)Οτι είναι καλό σχεδόν πάντα είναι και ακριβό και κάποτε θα δείξει την αξία του.. Αυτα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gary_Kokkin Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 H εγγύηση είναι κάτι σχετικό-Αυτή του στύλ "η απόδειξη είναι και εγγύηση" ,τηρείται όπως βολεύει το κατάστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george_o/c Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 OFF TOPIC αυτό που λες....1)Γιατί δεν συγκρίνουμε ποτέ ανομία πράματα.. 2)Γιατι εαν έχεις καμιά 5-6 ανεμιστήρες στο κουτί και πάρεις μα πα να δεις πως θα κάνουν σαν μηχανή αυτοκινήτου.. 3)Οτι είναι καλό σχεδόν πάντα είναι και ακριβό και κάποτε θα δείξει την αξία του.. Αυτα.... ΗcR21 αν και θα βγώ λίγο off topic, δεν νομίζω να ενοχλήσει τέτοια ώρα... 1) Eντάξει το δέχομαι αυτό, έτσι και αλλιώς για την πλάκα το ανέφερα πιο πολύ... (χούμορ, χούμορ :razz:) 2) Δλδ αυτό, ή αυτό στις 1000rpm, δεν είναι αθόρυβα? :razz: 3) Σε παραπέμπω, στην προαναφερθείσα απάντηση του Gary :wink: Αυτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.