Προς το περιεχόμενο

Live Earth - Ο πλανήτης εκμπέμπει S.O.S.

michael92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το ότι ορισμένες χιλιάδες άνθρωποι που δεν είχαν ασχοληθεί με το θέμα έμαθαν έστω ότι ο πλανήτης έχει πρόβλημα, είναι bonus.

Είναι δυνατόν; Δηλαδή υπάρχουν άνθρωπου που μέχρι χτές δεν είχαν καταλάβει ότι ο πλανήτης έχει πρόβλημα, και το συνειδητοποίησαν μόλις σήμερα μετά την συναυλία; Το θεωρώ αδιανόητο...

Βέβαια υπάρχουν πολλοί που πήγαν απλά για να δουν τους καλλιτέχνες, όπως και πολλοί που αύριο θα έχουν ξεχάσει την όλη ιστορία. Αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε και όλα...

Πολλοί πήγαν απλά για να δούν 10-15 super stars μαζεμένους σε μια super συναυλία.

Λίγοι ίσως να σκέφτηκαν και λίγο παραπάνω, και να τους απασχόλησε και λίγο το θέμα της οικολογίας.

εμένα η όλη αυτή "γιορτή" με ευαισθητοποίησε.. και προσέχω παραπάνω και ναί έπρεπε να γίνει αυτό για να ξυπνήσω

Ελάχιστοι, όπως ο φίλος freakystyley, ίσως ευαισθητοποιήθηκαν περισσότερο, και από σήμερα ίσως πετάνε λιγότερα σκουπίδια, ίσως ανακυκλώνουν τις μπαταρίες και τα χαρτικά τους, και ίσως δεν βαριούνται πλέον να σηκωθούν να σβήσουν τα φώτα όταν δεν τα χρειάζονται. Και μπράβο τους γι αυτό, και αυτό ίσως να είναι το μοναδικό κέρδος για τον πλανήτη από όλη αυτή την ιστορία.

Πόσοι όμως, εξαιτίας αυτής της συναυλίας, αφυπνήστηκαν πραγματικά απέναντι στην πραγματική πηγή του προβλήματος; Πόσοι ένοιωσαν οργή απέναντι στους βιομηχανους που δεν νοιάζονται παρά μονο για το κέρδος, και τους ηγέτες που δεν προστατεύουν τον πολίτη αλλά τα συμφέροντα των λίγων; ΚΑΝΕΝΑΣ. Αντίθετα, η συναυλία αυτή μας κοίμησε βαθύτερα...

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ως φαίνεται υπάρχουν επιχειρηματικοί και δημοσιογραφικοί κολοσσοί τους οποίους συμφέρει η προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που πραγματικά δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να είναι δυνατό

Μην τσιμπάς. Δεν τους συμφέρει η προστασία του περιβάλοντος. Τους συμφέρει η πώληση προιόντων "προστασίας" του περιβάλοντος. Η g.e. έχει γεμίσει τον κόσμο κινητήρες εσωτερικής καύσης, και κάθε λογής καταστροφικά προιόντα. Πολύ θα ήθελα να μάθω αν το ρεύμα που καίνε τα εργοστάσιά της παράγεται από ανεμογεννήτριες, και τί κάνει τα απόβλητα της παραγωγής των σουπερ οικολογικών λαμπτήρων υδραργύρου της...

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είναι δυνατόν; Δηλαδή υπάρχουν άνθρωπου που μέχρι χτές δεν είχαν καταλάβει ότι ο πλανήτης έχει πρόβλημα, και το συνειδητοποίησαν μόλις σήμερα μετά την συναυλία; Το θεωρώ αδιανόητο...

Δεν το εξέφρασα σωστά. Προφανώς και όλοι γνωρίζουν ότι ο πλανήτης έχει πρόβλημα, αλλά όταν κάτι δεν είναι μέρος της καθημερινότητάς σου, το σπρώχνεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και συνεχίζεις. Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να μην αποτελούν το έναυσμα για την "οικολογική επανάσταση", αλλά πιστεύω ότι αποτελούν ένα ερέθισμα για αρκετούς ανθρώπους να ψάξουν λίγο παραπάνω το ζήτημα. Το κατά πόσο το ποσοστό των θεατών της συναυλίας που ευαισθητοποιήθηκε και δεν πήγε μόνο και μόνο για να δει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες είναι ελάχιστο, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, οπότε ας μη βγάζουμε συμπεράσματα κι ας μην υποτιμούμε τον κόσμο.

Συμφωνώ μαζί σου ότι η εκδήλωση αυτή δεν ενημέρωσε άμεσα τον κόσμο για τους πραγματικούς υπαίτιους και τα πραγματικά προβλήματα του περιβάλλοντος (έμμεσα όλο και κάποιοι θα μπήκαν στη διαδικασία να το ψάξουν περισσότερο), αλλά διαφωνώ στο ότι μας κοίμησε κιόλας. Αυτό είναι το αντίθετο άκρο. Επίσης δεν είμαι υπέρ των δραστικών μέτρων (τακτική πονεί κεφάλι κόβει κεφάλι), γιατί πιστεύω ότι δε μπορούν να έχουν τον μαζικό χαρακτήρα που χρειάζεται για να αλλάξουν την κατάσταση (τουλάχιστον μέχρι αυτή να φτάσει στο απροχώρητο, οπότε παίζει γκιλοτίνα). Επαναλαμβάνω ότι πιστεύω ότι αν αλλάξει κάτι πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, αυτό θα γίνει από τους πολιτικούς. Ούτε από διαδηλωτές με καδρόνια και μολότωφ, ούτε από συγκροτήματα και μουσικόφιλους.

Μην τσιμπάς. Δεν τους συμφέρει η προστασία του περιβάλοντος. Τους συμφέρει η πώληση προιόντων "προστασίας" του περιβάλοντος.

Εννοείται ότι βασικός σκοπός κάθε εταιρείας είναι να πουλήσει το προϊόν της. Αν αυτό το προϊόν είναι οικολογικό, ακόμα καλύτερα. Τα κίνητρα είναι, για άλλη μια φορά, αδιάφορα για το περιβάλλον. Για τα υπόλοιπα σχόλιά σου δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν γνωρίζω τις τακτικές της GE σε αυτό τον τομέα. Ενδεχομένως και να 'χεις δίκιο. Αυτό που είπα είναι ότι δεν περίμενα ότι έστω και το 1% των ισχυρών του κόσμου θεωρούν ωφέλιμη για αυτούς την οικολογική ευσυνειδησία του κόσμου. Πίστευα δηλαδή ότι το οικονομικό κέρδος και η περιβαλλοντική ευαισθησία είναι 100% αντικρουόμενες έννοιες (και όχι 99%, όπως με έκανε να πιστέψω αυτό το άρθρο). Αν όμως ισχύουν αυτά που λες, τότε μάλλον ούτε αυτό το 1% υφίσταται.

Δημοσ.

@konnak

καταρχήν δεν ειμαι παντογνώστης αλλα δεν είμαι ουτε αφελης. πιστευεις οτι ειμαι εναντιον της σωτηριας του περιβαλοντος? μηπως εκανα και πάρτυ για το καψιμο όλης της Ελλάδος?

καλα εσυ πιστευεις οτι ο μπους είναι το προβλημα? τι με νοιαζει αν θα ειναι ο γκορ ή ο μπους πρόεδρος των usa. σαν να μου λες οτι θα βγει ο πρασινος ή ο μπλε ή ο πορτοκαλι και θα αλλαξει η κατασταση στην Ελλάδα. οσο για το λινκ τι να πω? τι θες να παραδεχτω οτι οι κακοι Έλληνες που αδιαφορουν για το περιβάλον φταίνε που δεν αλλάζει κάτι? κοιτα παρακατω στο χάρτη και θα δεις ποιοι φταίνε. ναι ξέρω γραφικός είμαι.

Δημοσ.

Αν γίνονταν μια έρευνα στην Αμερική για τη προστασία του περιβάλλοντος, πιθανόν να υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που να έλεγαν 'I don't give a shit'.

Η ίδια έρευνα στην Ελλάδα θα έδειχνε 95%+ ευαισθητοποιημένους πολίτες. Όλοι θέλουν ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Από την άλλη, το ίδιο αυτό ποσοστό των πολιτών πετάει το χαρτάκι κάτω επειδή δεν έβαλε το κακό το κράτος κάδους ανά 5 μέτρα στα πεζοδρόμια, αδειάζει στο φανάρι το σταχτοδοχείο γιατί το κακό κράτος δεν προνόησε να βάλει ειδικά καλαθάκια στο δρόμο στα φανάρια, αφήνει τα σκουπίδια του στην παραλία επειδή το κακό κράτος δεν έβαλε κάδο δίπλα στην πετσέτα του, κατηγορεί το κακό κράτος που δε γίνεται ανακύκλωση, αλλά ο ίδιος ποτέ δεν ξεχώρισε τα σκουπίδια του όταν γίνονταν ανακύκλωση...

Δημοσ.
Αν γίνονταν μια έρευνα στην Αμερική για τη προστασία του περιβάλλοντος' date=' πιθανόν να υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που να έλεγαν 'I don't give a shit'.

Η ίδια έρευνα στην Ελλάδα θα έδειχνε 95%+ ευαισθητοποιημένους πολίτες. Όλοι θέλουν ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Από την άλλη, το ίδιο αυτό ποσοστό των πολιτών πετάει το χαρτάκι κάτω επειδή δεν έβαλε το κακό το κράτος κάδους ανά 5 μέτρα στα πεζοδρόμια, αδειάζει στο φανάρι το σταχτοδοχείο γιατί το κακό κράτος δεν προνόησε να βάλει ειδικά καλαθάκια στο δρόμο στα φανάρια, αφήνει τα σκουπίδια του στην παραλία επειδή το κακό κράτος δεν έβαλε κάδο δίπλα στην πετσέτα του, κατηγορεί το κακό κράτος που δε γίνεται ανακύκλωση, αλλά ο ίδιος ποτέ δεν ξεχώρισε τα σκουπίδια του όταν γίνονταν ανακύκλωση...[/quote']

+0,8, γιατί δεν συμφωνώ με την πρώτη πρόταση. Αν σου δωθεί η ευκαιρία να το παίξεις οικολόγος χωρίς να χρειαστεί να καταβάλεις κόπο, γιατί να μην το κάνεις; Οπότε πιστεύω ότι και εκεί η συντριπτική πλειοψηφία θα ισχυριζόταν ότι δίνει ένα shit.

Κατά τ' άλλα, είναι όπως τα λες. Θα ήθελα όμως από περιέργεια να έβλεπα τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν υπήρχαν οι υποδομές και οι προϋποθέσεις ώστε να γίνει πιο eco-friendly ο Έλληνας. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γινότανε. Μια φορά είχε έρθει στο σπίτι μου ένα παλικάρι από το δήμο για να με ενημερώσει για το πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου. Εκείνη τη μέρα ταξινόμησα τα σκουπίδια μου και έψαχνα να βρω κάδο. Τον βρήκα 5 -6 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου τελικά. Προφανώς από τότε βάζω όλα τα σκουπίδια στη σακούλα και τα πετάω στον κάδο που είναι έξω από το σπίτι μου.

Από την άλλη, όταν πηγαίνω στον Πειραιά περπατάω ζιγκ ζαγκ για να αποφεύγω τα σκυλοκούραδα. Εντάξει, τα περιττώματα γενικά είναι οργανική ύλη και δεν βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση είναι ενδεικτική της ελληνικής νοοτροπίας, κατά την οποία πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας με τον ελάχιστο δυνατό κόπο και να μη δίνουμε δεκαράκι αν αυτό επηρεάζει αρνητικά τους γύρω μας ή και εμάς τους ίδιους εμμέσως.

Βέβαια δεν μου αρέσουν οι γενικοποιήσεις και δε μου αρέσει να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι, αλλά από τα 28 μου χρόνια σε αυτή τη χώρα, έχω αντιληφθεί ότι είμαστε πολύ παρτάκηδες για να ασχοληθούμε με την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημοσ.
Αν γίνονταν μια έρευνα στην Αμερική για τη προστασία του περιβάλλοντος, πιθανόν να υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που να έλεγαν 'I don't give a shit'.

Από την άλλη, το ίδιο αυτό ποσοστό των πολιτών πετάει το χαρτάκι κάτω επειδή δεν έβαλε το κακό το κράτος κάδους ανά 5 μέτρα στα πεζοδρόμια, αδειάζει στο φανάρι το σταχτοδοχείο γιατί το κακό κράτος δεν προνόησε να βάλει ειδικά καλαθάκια στο δρόμο στα φανάρια, αφήνει τα σκουπίδια του στην παραλία επειδή το κακό κράτος δεν έβαλε κάδο δίπλα στην πετσέτα του, κατηγορεί το κακό κράτος που δε γίνεται ανακύκλωση, αλλά ο ίδιος ποτέ δεν ξεχώρισε τα σκουπίδια του όταν γίνονταν ανακύκλωση...

Θεωρώ την πρώτη σου πρόταση τελείως ρατσιστική και λανθασμένη, Η Αμερική είναι ιδιαίτερα οικολογική χώρα με περισσότερους χώρους ανακύκλωσης ευαισθητοποιημένους πολίτες και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά ώστε να ευαισθητοποιήσουν. Έχεις δει κανέναν Έλληνα να κάνει τον κόπο να χωρίζει σπίτι του τα σκουπίδια και να πηγαίνει σε ξεχωριστούς κάδους;

Δημοσ.
Η Αμερική είναι ιδιαίτερα οικολογική χώρα με περισσότερους χώρους ανακύκλωσης ευαισθητοποιημένους πολίτες

εδώ είναι η απόδειξη των ισχυρισμών μου, φίλε arioch79. Η αμερική είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή αερίων του θερμοκηπίου. Παράγει τόσους ρύπους, όσους παραγουν όλες οι υπόλοιπες χώρες (πλην της Κίνας) μαζί. Και είναι η μόνη χώρα που κλείνει τα μάτια και δεν συμφωνεί με το πρωτόκολο του kioto για μείωση των παγκοσμιων εκπομπών CO και CO2. Έχει κοιμίσει όμως τους πολίτες της, τους έβαλε να ανακυκλώνουν, και "όλα καλά, είμαστε η πιό οικολογική χώρα στον κόσμο"... Μας πείσανε ότι εμείς (οι πολίτες) είμαστε το πρόβλημα. Η καλή Αμερική έχει κάδους ανακύκλωσης σε κάθε γωνία, ενώ η κακή Ελλάδα έχει κάθε 5 χιλιόμετρα. Άρα, η Αμερική είναι οικολογική χώρα, ενώ η ελλάδα όχι.

Ξαναλέω, είναι πολύ καλό να έχεις κάδους ανακύκλωσης, και να διδάσκεις στα παιδιά σου την οικολογική συνείδηση. Μακάρι να γινόταν και εδώ.

Δημοσ.

Δε "φταίει" μόνο το κράτος φίλε μου, μην ξεχνάς και ότι "άμα ρίξω εγώ κάτω την τσίχλα θα μολύνω το περιβάλλον με μία τσιχλα?"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...