Προς το περιεχόμενο

HP PAVILION 9393EA Δίσκοι επαναφοράς

the_pianist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα posts όταν λέει ότι επαναφέρει το Laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση εννοεί απλά πως επαναφέρει το partition των Windows (και όχι και το recovery partition) στην εργοστασιακή του κατάσταση δηλαδή πρόκειται για μία από την αρχή εγκατάσταση Windows με τα προεγκατεστημένα προγράμματα και τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως ακριβώς όταν το παρέλαβες από το κατάστημα που το αγόρασες. Δεν αλλάζει τίποτε όμως στο recovery partition αφού το χρησιμοποιεί ως θέση αποθήκευσης για το image του Windows partition και τις επιμέρους ρυθμίσεις.

Χωρίς να θέλω να σε φοβίσω εγώ δε θα ήμουν καθόλου ασφαλής αν δεν είχα τα recovery cds/dvds γιατί:

α)δεν μπορώ να ξέρω αν αύριο μεθαύριο ένας ιός που θα γεμίσει το σκληρό μου δίσκο κατά πόσον θα επηρεάσει και το recovery partition ώστε από αυτό να είμαι σε θέση να ξανακάνω νέα εγκατάσταση Windows ή ακόμα και τί θα κάνω αν χαλάσει ο ίδιος ο σκληρός και είναι και εκτός εγγύησης

β)τα recovery cds/dvds ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εγκαταστήσουν Windows σε laptop της ίδιας σειράς και μάρκας με το δικό σου, από σφάλμα ή από δόλο, οπότε εσύ θα είσαι εκτεθειμένος σε πιθανή ταλαιπωρία (πχ θα μπορούσε να πετάγεται το μήνυμα περί νομιμότητας των Windows, να μην μπορέσεις κάποια στιγμή ακόμα και να κάνεις updates κλπ , αν και με το Windows sticker που έχει στη βάση του ο φορητός και με το σειριακό του αριθμό θα βρεις άκρη)' βέβαια αυτό θα ήταν λίγο περίεργο γιατί και το ξένο laptop θα είχε και εκέινο με τη σειρά του τα δικά του προεγκατεστημένα Windows αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί βάζει ο νους του ανθρώπου...

γ)φοβάμαι μήπως τα προγράμματα τύπου backup είναι ημίμετρα γιατί και εγώ τα είχα δοκιμάσει στο δικό μου φορητό για αντίστοιχο σκοπό και δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Τί θα έκανα εγώ αν ήμουν στη δική σου θέση:

-Θα έδειχνα αφέλεια και καλή πίστη και θα πήγαινα σ' αυτούς να τους ενημερώσω/υπενθυμίσω, με καλό τρόπο πρώτα, και να ζητήσω τα recovery cds/dvds που υποτίθεται ότι ξέχασαν να μου δώσουν.

-Θα επικοινωνούσα στη συνέχεια με τη Microsoft να τους ενημερώσω για το προβλημά μου μήπως δοθεί μια λύση από αυτήν (πχ μου δώσουν με χαμηλό κόστος Windows dvd ή κάποια άλλη λύση) ή μήπως βάλουν χέρι στο κατάστημα και τους πείσουν/πιέσουν να μου επιστρέψουν τα recovery δισκάκια ή τέλος για να είμαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση μη νόμιμης χρήσης του δικού μου αντιγράφου των Windows.

-Θα επικοινωνούσα i.με την αντιπροσωπεία της μάρκας και ii.με το service του εισαγωγέα ή του αντιπροσώπου του φορητου μήπως μου βρουν εκείνοι μια λύση ώστε να καταφέρω από το recovery partition να δημιουργήσω καινούρια δισκάκια επαναφοράς εκτός της λύσης της αγοράς των δισκων με 60€.

Αν αυτά δεν αποδώσουν κάνε μια νέα καθαρή εγκατάσταση Windows πάλι από το recovery partition και προτού εγκαταστήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα που δεν ήταν προεγκατεστημένο ή προτου συνδεθείς στο Internet πήγαινε στους φάκέλους με τα drivers και τα setup για τα προεγκατεστημένα προγράμματα και αντέγραψέ τους σε εξωτερικό σκληρό ή σε δισκάκι, για να σου υπάρχουν και να ξέρεις τί drivers θέλεις (πολλές φορές είναι μπέρδεμα ακόμα και να βρεις τα σωστά drivers και στο ίδιο το site του κατασκευαστή). Φυσικά στο Internet θα βρεις και τις ενημερωμένες εκδόσεις των drivers, δύσκολα όμως αν όχι αδύνατο να βρεις τα προεγκατεστημένα προγράμματα στη σελίδα του κατασκευαστή.

Θα έβρισκα με κάποιο πρόγραμμα τα στοιχεία του δικού μου αντιγράφου των Windows που έτσι κι αλλιώς το 'χω αυθεντικό και το κατάλληλο OEM activation file και θα τα αντέγραφα και αυτά , για να μην κάνω σε κάθε επανεγκατάσταση εκ νέου ενεργοποίηση , θα σημείωνα τα προεγκατεστημένα Microsoft updates και hotfixes (πχ από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων) και θα προμηθευόμουν ένα αντίγραφο αυθεντικού Windows cd/dvd, ώστε αν κάποια στιγμή μελλοντικά δεν μπορέσει να γίνει εγκατάσταση από το recovery partition να έχω έναν εναλλακτικό τρόπο.

(Πάντως τα recovery cds/dvds που εγγράφονται από το recovery partition δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν στον οποιονδήποτε υπολογιστή γιατί είτε έχουν δικλείδες ασφαλείας είτε κωδικοποίηση ώστε να περιορίζεται η χρήση τους σε στενά πλαίσια. Επίσης το recovery partition είναι σε άλλα laptop κρυφό και σε άλλα φανερό στον explorer, αλλά ακόμα και όταν έιναι φανερό μπορεί να μην μας επιτρέπει να το ανοίξουμε. Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει την πρόσβαση με άλλο τρόπο... Θα ήταν όμως ενδιαφέρουσα μια προσπάθεια να τροποποιηθεί το partition ώστε να μπορέσουν να ξαναδημιουργηθούν τα recovery cds/dvds. Επίσης ενδιαφέρν θα έχει για κάποιον ψαγμένο να δει στο μενού επανεγκατάστασης Windows κατά την εκκίνηση του υπολογιστή αν και ποια είναι η εταιρία με την οποία συνεργάστηκε ο κατασκευαστής για να δημιουργήσει το recovery partition.)

Γενικότερα πάντως , χωρίς να το έχω δοκιμάσει ο ίδιος , φαντάζομαι ότι σε κάθε αγορά νέου φορητού με recovery partition μια καλή λύση θα ήταν να παίρνουμε ένα image όλου του σκληρού και όχι μόνο του partition ΠΡΟΤΟΥ να δημιουργήσουμε τους δίσκους επαναφοράς...

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα posts όταν λέει ότι επαναφέρει το Laptop στην εργοστασιακή του κατάσταση εννοεί απλά πως επαναφέρει το partition των Windows (και όχι και το recovery partition) στην εργοστασιακή του κατάσταση δηλαδή πρόκειται για μία από την αρχή εγκατάσταση Windows με τα προεγκατεστημένα προγράμματα και τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως ακριβώς όταν το παρέλαβες από το κατάστημα που το αγόρασες. Δεν αλλάζει τίποτε όμως στο recovery partition αφού το χρησιμοποιεί ως θέση αποθήκευσης για το image του Windows partition και τις επιμέρους ρυθμίσεις.

Χωρίς να θέλω να σε φοβίσω εγώ δε θα ήμουν καθόλου ασφαλής αν δεν είχα τα recovery cds/dvds γιατί:

α)δεν μπορώ να ξέρω αν αύριο μεθαύριο ένας ιός που θα γεμίσει το σκληρό μου δίσκο κατά πόσον θα επηρεάσει και το recovery partition ώστε από αυτό να είμαι σε θέση να ξανακάνω νέα εγκατάσταση Windows ή ακόμα και τί θα κάνω αν χαλάσει ο ίδιος ο σκληρός και είναι και εκτός εγγύησης

β)τα recovery cds/dvds ενδεχομένως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εγκαταστήσουν Windows σε laptop της ίδιας σειράς και μάρκας με το δικό σου, από σφάλμα ή από δόλο, οπότε εσύ θα είσαι εκτεθειμένος σε πιθανή ταλαιπωρία (πχ θα μπορούσε να πετάγεται το μήνυμα περί νομιμότητας των Windows, να μην μπορέσεις κάποια στιγμή ακόμα και να κάνεις updates κλπ , αν και με το Windows sticker που έχει στη βάση του ο φορητός και με το σειριακό του αριθμό θα βρεις άκρη)' βέβαια αυτό θα ήταν λίγο περίεργο γιατί και το ξένο laptop θα είχε και εκέινο με τη σειρά του τα δικά του προεγκατεστημένα Windows αλλά ποτέ δεν ξέρεις τί βάζει ο νους του ανθρώπου...

γ)φοβάμαι μήπως τα προγράμματα τύπου backup είναι ημίμετρα γιατί και εγώ τα είχα δοκιμάσει στο δικό μου φορητό για αντίστοιχο σκοπό και δεν είχαν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Συμφωνουμε 100%. Λες τα ιδια με αυτα που εχω πει στον παρον topic κατα κορον. Τα προφανη και αυτονοητα.

-Θα έδειχνα αφέλεια και καλή πίστη και θα πήγαινα σ' αυτούς να τους ενημερώσω/υπενθυμίσω, με καλό τρόπο πρώτα, και να ζητήσω τα recovery cds/dvds που υποτίθεται ότι ξέχασαν να μου δώσουν.

-Θα επικοινωνούσα στη συνέχεια με τη Microsoft να τους ενημερώσω για το προβλημά μου μήπως δοθεί μια λύση από αυτήν (πχ μου δώσουν με χαμηλό κόστος Windows dvd ή κάποια άλλη λύση) ή μήπως βάλουν χέρι στο κατάστημα και τους πείσουν/πιέσουν να μου επιστρέψουν τα recovery δισκάκια ή τέλος για να είμαι καλυμμένος σε κάθε περίπτωση μη νόμιμης χρήσης του δικού μου αντιγράφου των Windows.

-Θα επικοινωνούσα i.με την αντιπροσωπεία της μάρκας και ii.με το service του εισαγωγέα ή του αντιπροσώπου του φορητου μήπως μου βρουν εκείνοι μια λύση ώστε να καταφέρω από το recovery partition να δημιουργήσω καινούρια δισκάκια επαναφοράς εκτός της λύσης της αγοράς των δισκων με 60?.

Αν χρειαστει ο φιλος the_pianist μπορει, αν δει οτι τον κοροιδευουν για αλλη μια φορα, να ξεχασει την αναγεννησιακη του παιδεια (Otsi Tsornia, ρωσικα βαλς κλπ :-D) και να ξεκινησει εναν εξαψαλμο και αναφορα στα αγγλικα στη μαμα εταιρεια HP στο εξωτερικο. Και το λεω εγω που ειμαι ενας φιλησυχος ανθρωπος, δεν γουσταρω τσακωμους αλλα οχι και να με κοροιδεουν χοντρα, γιατι το να με κοροιδεψουν λιγο με χιλιες δυο δικαιολογιες ειναι δεδομενο.

Αν το CD εχει εξαφανιστει μεσα απο το Service ειναι καραμπινατη παρανομια. Αναφορα των παντων στη μαμα εταιρεια στο εξωτερικο επειγοντως στα αγγλικα. Εγω σε αναλογη περιπτωση με πηρε τηλεφωνο ο διευθυνων συμβουλος της εταιριας (οχι HP αλλη) και το θεμα μου λυθηκε αμεσως.

Δημοσ.

the_pianist επειδη καθε φορα που διαβαζω το προβλημα σου εκνευριζομαι look here:

http://www.gtopala.com/

Ειναι ενα προγραμμα που θα σου αποκαλυψει εκτος των αλλων τα παντα για τον υπολογιστη σου. Αναμεσα τους εχει μια επιλογη 'Secrets'. Εκει θα σου δωσει ολους τους κωδικους (Serial Keys, CD-Keys, κωδικους e-mail, συνδεσεων στο internet κλπ) του υπολογιστη σου που χρησιμοποιουνται απο ολα τα προγραμματα. Αλλο ενα οπλο στη φαρετρα σου, μπορεις ανα πασα στιγμη με ενα τηλ να ακυρωσεις την εγκυροτητα τους και να αφησεις τους αλητες με ενα αχρηστο cd. Δεν την εχω δοκιμασει την διαδικασια αλλα ας την ξερεις καλου κακου, δεν βγαινεις χαμενος.

Δημοσ.

Απο μηνυμα 62, γραφει ο the_pianist...

Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής: Πριν μερικές μέρες αγόρασα το εν λόγω laptop. Το ίδιο βράδυ, ξεκίνησα τη διαδικασία φόρτωσης των windows. Όλα καλά μέχρι τη στιγμή που έκλεισα για κάποιο λόγο το πορτάκι της οθόνης λίγο περισσότερο απʼ όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να κάθομαι σήμερα και να σας ταλαιπωρώ με το πρόβλημα αυτό.

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχα με την υποστήριξη της hp όταν τους έκανα γνωστό το πρόβλημα, λένε ότι πήραν τα cdʼs από κάποιον άλλον υπολογιστή και τα φόρτωσαν σε μ1. Κάτι σαν κλειδί πασπαρτού. Εγώ όμως έχω την εντύπωση πως δημιούργησαν από το δικό μου υπολογιστή recovery cdʼs. Σε όποια περίπτωση, είτε τράβηξαν από άλλα cdʼs στο δικό μου είτε πήραν από τον δικό μου υπολογιστή και δε μου τα έχουν δώσει, το πρόβλημα είναι αυτό που σου γράφω. Και το άσχημο είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να μάθω ποιος έφτιαξε τον υπολογιστή για να αναφερθώ σε αυτόν. Κοίτα, καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από μ1. Σε καμία περίπτωση δε δέχομαι πως επειδή έγινε κάτι που δε θα έπρεπε να γίνει, δεν υπάρχει σχέδιο Β.

Λοιπον επειδη θελω να ειμαι δικαιος, νομιζω οτι υπαρχει και μια αλλη εκδοχη στο θεμα που αθωωνει το service:

Τεινω να πιστεψω οτι ουτε το service κατορθωσε να δημιουργησει recovery cds. Θα προσπαθησαν αλλα δεν τα καταφεραν λογω της αποτυχημενης πρωτης φορας να μπουν τα windows απο τον the_pianist. Ειχε δημιουργηθει το log file στο μικρο partition, εσφαλμενα ωστοσο, αφου ο the_pianist δεν κατορθωσε να ολοκληρωσει επιτυχως την εγκατασταση. Για αυτο και χρησιμοποιησαν windows paspartou.

Τι λετε γι αυτη την εκδοχη???? Ολα ξεκινουν και τελειωνουν στην βλακεια να μην δινεται συνοδευτικο CD. Διαφωνειτε? Εμενα μου δειχνει σαν το πιο λογικοφανες σεναριο που ακυρωνει σεναρια συνομωσιας.

Δινω πιθανοτητα να ισχυει το ανωτερω σεναριο 90% και στο θεμα κλοπης του CD 10%. Ναι αλλαξα αποψη, δεν ριχνω το φταιξιμο στον pianist ωστοσο, ριχνω το φταιξιμο οτι δεν συνοδευοταν το laptop απο CDs.

Δημοσ.
δεν μπορώ να ξέρω αν αύριο μεθαύριο ένας ιός που θα γεμίσει το σκληρό μου δίσκο κατά πόσον θα επηρεάσει και το recovery partition ώστε από αυτό να είμαι σε θέση να ξανακάνω νέα εγκατάσταση Windows
Πριν ακόμα μου το γράψεις ετοιμαζόμουν να σου στείλω ένα post με αυτό ακριβώς της παράθεσης. Την ίδια απορία είχα κι εγώ τι θα γίνει σε περίπτωση εισβολής. Αν χρησιμοποιεί δηλαδή το συγκεκριμένο partition για να κάνει νέα εγκατάσταση και τι σόι εγκατάσταση θα είναι αυτή αν έχει περάσει ιός μέσα σε αυτό. Νομίζω πως είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να σκεφτώ και απαντά σε ερώτημά μου για το ότι ουσιαστικά η επαναφορά συστήματος κρατά στη "μνήμη" ότι έχουν δημιουργηθεί δίσκοι παρά την ολική επαναφορά συστήματος στις εργοστασικές ρυθμίσιες.
Κανονικά η ολική επαναφορά δε ξεχωρίζει και δεν καταλαβαίνει πως κάτι έχει γίνει με τους δίσκους από πριν.

θα μπορούσε να πετάγεται το μήνυμα περί νομιμότητας των Windows
Αυτό που προς το παρόν πετάγεται συνέχεια και δεν μπορώ να το απενεργοποιήσω, είναι η δήλωση της hp που ζητά να της στείλω τα στοιχεία μου για να με ενημερώνει κλπ κλπ. Είτε της το στέλνω, είτε δεν της το στέλνω, το ίδιο και το αυτό. Εμφανίζεται πάντα. Σαν να της το έχουν στείλει ήδη μια φορά (γιατί δεν έχεις και επιλογή να μην το στείλεις) με στοιχεία όμως διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιώ εγώ, σαν να μην αναγνωρίζει τα στοιχεία αυτά γιατί την πρώτη φορά δώσανε προφανώς άλλα εκεί στο service, και τώρα μου εμφανίζεται η δήλωση προς την hp κάθε τρεις και λίγο.

να καταφέρω από το recovery partition να δημιουργήσω καινούρια δισκάκια επαναφοράς εκτός της λύσης της αγοράς των δισκων με 60.
Είναι το μόνο που δεν έχω κάνει. Αλλά δε ξέρω και πόσο εύκολο είναι για να το κάνω έστω και με οδηγίες τηλεφωνικές.

Αν αυτά δεν αποδώσουν κάνε μια νέα καθαρή εγκατάσταση Windows πάλι από το recovery partition και προτού εγκαταστήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα που δεν ήταν προεγκατεστημένο ή προτου συνδεθείς στο Internet...
Βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο. Μετά τις τρεις επιλογές που μου δίνεις και μη εφαρμόσιμες στη δική μου περίπτωση ακολουθώ αυτή της παράθεσης. Τον έχω stand by, πεντακάθαρο με 2 προσπάθειες στο f11, έχω κατεβάσει το Acronis και περιμένω εντολές σας για να κάνω βήμα προς βήμα recovery dvdʼs. Δεν έχω εγκαταστήσει ούτε το Acronis, κανένα άλλο πρόγραμμα και δεν έχω μπει internet. (Σας γράφω και σας στέλνω από desktop).

πήγαινε στους φάκέλους με τα drivers και τα setup για τα προεγκατεστημένα προγράμματα και αντέγραψέ τους σε εξωτερικό σκληρό ή σε δισκάκι, για να σου υπάρχουν και να ξέρεις τί drivers θέλεις
Δεν το έχω κάνει ακόμα, αλλά θα το κάνω.

Thanx 4 the post!

Δημοσ.
Γενικότερα πάντως , χωρίς να το έχω δοκιμάσει ο ίδιος , φαντάζομαι ότι σε κάθε αγορά νέου φορητού με recovery partition μια καλή λύση θα ήταν να παίρνουμε ένα image όλου του σκληρού και όχι μόνο του partition ΠΡΟΤΟΥ να δημιουργήσουμε τους δίσκους επαναφοράς...
Έχω κάνει ήδη με Ghost image όλου του C

Silent το πρόγραμμα SIW που διαφημίζει το link που μου έγραψες, το Real-time monitors που γράφει ότι κάνει αν κατάλαβα καλά, «πιάνει» εικόνες κάθε χ αριθμό δευτερολέπτων και τις αποθηκεύει; Λειτουργεί κάπως σαν spy δηλαδή; Πάντως και το everest αν το έχεις ή το γνωρίζεις εκτός από να μετρά τις θερμοκρασίες σου δείχνει και αυτό ότι έχει και δεν έχει ο υπολογιστής. Δε ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από αυτό που μου γράφεις. Υποθέτω πως θα είναι πιο εμπεριστατωμένο. Θα δοκιμάσω να το βρω.

Το κείμενο μου που παραθέτεις, γιʼ αυτό σας το έγραψα τότε για να ξέρετε και τι απαντήσεις μου δόθηκαν. Βέβαια ο εκπρόσωπος της hp δεν μπορεί να ξέρει αν χρησιμοποιήθηκε paspartou για την περίπτωσή μου ή τα έφτιαξαν για πρώτη φορά από το laptop μου, υποθέτει πως έγινε το πρώτο.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να μου γράψετε τις εντολές μια προς μια στο Acronis όποιος το έχει για τα περιβόητα recovery για να ηρεμήσει λίγο το πνεύμα μου...

Δημοσ.

SIW: System Information for Windows

Ειναι προγραμμα αναλογο του Everest αλλα εχει τη δυνατοτητα να σου αναγραφει για ολα τα εγκατεστημενα προγραμματα ολους τους κρυφους κωδικους που εχεις χρησιμοποιησει.:twisted:

Ειναι free, δεν πληρωνεις τιποτα.

Δημοσ.

Άλλο εγκατάσταση και αρχική φόρτωση των Windows (κατά την οποία στην ουσία στήνεται όλο το σύστημα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις) και άλλο δημιουργία δίσκων αποκατάστασης υπολογιστή (που γίνεται μία φορά, αλλά σαν ένα κανονικό πρόγραμμα μέσα από τα Windows όπως το Nero). Αν λοιπόν υπήρξε πρόβλημα στην εγκατάσταση και τη φόρτωση των Windows τότε γιατί απαραίτητα να εμπλακεί και η διαδικασία της δημιουργίας δίσκων επαναφοράς που είναι τελείως ξεχωριστή διαδικασία; Το λέω επειδή έχω HP και έχω κάνει τη διαδικασία. Επίσης άλλο επαναφορά συστήματος (διαδικασία των Windows) άλλο αποκατάσταση υπολογιστή (εφαρμογή της HP η οποία λειτουργεί από το recovery partion και διακρίνεται σε α)"απλή" που δε διαγράφει αρχεία δεδομένων του χρήστη και β)"καταστρεπτική" που διαγράφει τα αρχεία δεδομένων του χρήστη) και άλλο αποκατάσταση εφαρμογών και προγραμμάτων οδήγησης(με την οποία αποκαθίστανται μέσα από την υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows, όλα ή μεμονωμένα, τα drivers και οι εφαρμπογές) . Για όποια απορία πάτα το F11 κατά την εκκίνηση ή από το μενού εκκίνησης κλικ στο αποκατάσταση (οχι επαναφορά!) συστήματος και δες τις επιλογές.

Το μήνυμα για το register ή για ενημέρωση λογισμικού HP δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι περίεργο έχει γίνει , είναι απλά ένα ενοχλητικό μήνυμα και τίποτε άλλο. Με λίγα λόγια αν θέλεις κάνεις δήλωση τον υπολογιστή σου με τα όποια θετικά και αρνητικά που μπορεί να έχει αυτό . Αν έχεις όμως λόγο να πιστεύεις το αντίθετο δεν έχεις παρά να συγκρίνεις το sticker στη βάση του φορητού με το σειριακό αριθμό στο περιβάλλον των Windows ή να μπεις στη σελίδα της Microsoft και να κάνεις επικύρωση του δικού σου αντιγράφου. Αν θέλω και εγώ να κάνω μια εικασία τότε η αισιόδοξη εκδοχή είναι ότι μπορεί το service επειδή υπήρξε πρόβλημα στην εγκατάσταση των Windows, ίσως και στη διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή, να χρησιμοποίησε εντελώς μπακαλίστικα δικό του image για επαναφορά ολόκληρου του σκληρού και στο image αυτό να έχει ως default απενεργοποιηθεί η δυνατότητα δημιουργίας δίσκων επαναφοράς , ενώ η απαισιόδοξη να σου έχουν όντως υπεξαιρέσει τους δίσκους επαναφοράς (γι' αυτό σου είπα να απευθυνθείς σ' αυτούς και να τους ενημερώσεις ότι δεν είχες προλάβει να φτιάξεις τα recovery δισκάκια, για την αισιόδοξη εκδοχή πάντα, χωρίς να τους κατηγορείς για κάτι) .

Τα drivers και τα setups για τα προεγκατεστημένα προγράμματα ίσως βρίσκονται στη θέση C:\SWSETUP , γύρω στα 3,33GB στο δικό μου, οπότε τα αντιγράφεις και τα κρατάς αν θέλεις πχ σε dvd. Επίσης στο δικό μου HP η εφαρμογή της αποκατάστασης υπολογιστή είναι της εταιρείας SoftThinks αν αυτό λέει σε κάποιον κάτι.

Εγώ πρότεινα να γίνει image ολόκληρος ο σκληρός ( C: και D: και ό,τι άλλο , νομίζω μάλιστα ότι υπάρχει και ένα τρίτο κρυφό διαμέρισμα εκτός από το φανερό D:\HP_RECOVERY partition κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις από τη Διαχείριση Υπολογιστή>Διαχείριση δίσκων μέσα από τα Windows ) και όχι μόνο το συγκεκριμένο partition ( C: ) για να μην έχεις προβλήματα κατά την εκκίνηση, πάντως στο δικό σου φαίνεται σαν να έχει γίνει ήδη ένα σετ δίσκων επαναφοράς αν όχι από σένα από κάποιον άλλο και αυτό δε μπορεί να αναιρεθεί . Κάνε το image όμως καλύτερα δεν έχεις κάτι να χάσεις.

Συνήθως το log file καταγράφεται στο τέλος της διαδικασίας εγγραφής και μάλιστα αφού γίνει και επιτυχής επιβεβαίωση (που μπορεί και να μην είναι ένα απλό log file και μόνο αλλά κάτι παραπάνω όπως μετατροπή ή και διαγραφή αρχείων εγγραφής δίσκων, μια και μετά το κάψιμο του dvd/cd ο σκληρός συνεχίζει να δουλεύει για ώρα μέχρι να δείξει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία).

Θέλω μόνο να επισημάνω ότι έχω πρόσφατη εμπειρία από αγορά δύο laptop ενός HP και ενός NEC που και τα δύο είχαν δυστυχώς μόνο recovery partition και όχι cds και ομολογώ ότι αυτό με είχε χαλάσει αρκετά, τη στιγμή που θυμάμαι πόσα master cds περιέχονταν στο κουτί του προηγούμενού μου φορητού Fujitsu-Siemens Amilo ( που ήταν μεν αρκετά αναξιόπιστο μηχάνημα αλλά περιείχε στο κουτί recovery cd, drivers&utilities cd καθώς και cds προγραμμάτων) . Ο κύριος λόγος που δεν πολυήθελα τη λύση του recovery partition ήταν όχι μόνο πως καταλαμβάνει χώρο στο σκληρό αλλά πως γενικότερα θεωρώ ότι από τη μία η προετοιμασία του recovery dvd από το partition ( το οποίο είναι θέμα software, καθώς το recovery dvd δεν περιέχεται σ' αυτό άμεσα υπό μορφή ενός συγκεκριμένου αρχείου εικόνας αλλά ετοιμάζεται από το πρόγραμμα εκείνη τη στιγμή , γι' αυτό και δίνει την επιλογή να γραφτεί πχ σε 1 dvd-dl ή σε 2 dvd-sl ή σε αρκετά cd ) και από την άλλη η τεχνολογία των οπτικών μέσων που δεν έρχονται master αλλά φτιάχνουμε οι ίδιοι οι απλοί χρήστες είναι αναξιόπιστη και αυτό όχι τόσο για το κατά πολλούς προφανές πως δηλαδή φθείρονται τα δισκάκια με το πέρασμα του χρόνου αλλά για το ότι κατά την εγγραφή είναι δυνατόν να γίνουν σφάλματα που να διαφύγουν ακόμα και από την επιβεβαίωση η οποία γίνεται αμέσως μετά το κάψιμο του recovery cd/dvd.

Επίσης θέλω να κάνω τη διαπίστωση πως δυστυχώς η τάση στην αγορά των φορητών είναι όλο και περισσότερες εταιρείες να προτιμούν τη λύση των home made recovery cds και πως ήδη πριν από μερικούς μήνες όταν και ενδιαφερόμουν να αγοράσω laptop είχα αντιληφθεί ότι σχεδόν μόνο η Toshiba έδινε τα δισκάκια των Windows μέσα στη συσκευασία (αγγλικά και ελληνικά) ' τώρα βέβαια δεν ξέρω αν σταμάτησε να τα δίνει και αυτή.

Επίσης από την πρόσφατη εμπειρία μου , λίγους μήνες πριν, με την HP θέλω απλά να αναφέρω πως μόλις είχα αγοράσει το laptop και από την πρώτη κιόλας εγκατάσταση Windows βρήκα σφάλματα . Πήρα τότε τηλεφωνο στην HP στο Μαρούσι , και όχι στο service πχ της Infoquest ( είναι 3-4 εισαγωγείς για HP ) και αν και δε χρειάστηκε τελικά να προχωρήσω σε κάτι άλλο , ομολογώ ότι έμεινα με καλές εντυπώσεις από την ανταπόκρισή τους ( μιλάω για την HP στο Μαρούσι πάντα ) αφου άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να μεσολαβούσαν και να έκαναν και αντικατάσταση του laptop με το δεδομένο ότι δεν είχε γραφτεί καλά το recovery partition .

Ακόμα και στο FujitsuSiemens laptop σε ένα από τα χαρτιά τεκμηρίωσης υπήρχε εγγύηση για το master οπτικό μέσο των Windows που περιείχε το κουτί , ή 30 ή 90 μέρες δε θυμάμαι ακριβώς, κάτι που σημαίνει πως σαφώς και έχεις δικαίωμα υποστήριξης και σ' αυτή τη φάση από τη Microsoft. Έτσι κι αλλιώς τα Windows είναι προϊόν της Microsoft , τα updates από αυτή θα τα κατεβάζεις και όχι από την HP, γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ενημερώνεις σχετικά τη Microsoft για να τους τρίξει τα δόντια εφ'όσον διαχειρίζονται με ανεύθυνο τρόπο το δικό της λογισμικό και το οποίο έχεις πληρώσει . Στο κάτω κάτω είναι ο μόνος τρόπος να κατοχυρωθείς.

Επίσης κάτι άλλο που είχα ακουσει είναι πως ο λόγος που έπαψαν να δινουν τα Windows cds , κάτι που αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε εδώ και κάποια χρόνια η Sony , είναι γιατί πολλοί που αγόραζαν στο παρελθόν laptop χρησιμοποιούσαν τα cds για να εγκαταστήσουν Windows και σε άλλους υπολογιστές παρά τους όποιους περιορισμούς και έτσι οι εταιρείες θέλησαν να περιορίσουν κάπως αυτό το φαινόμενο ( ακόμα και αν αυτό φαντάζει ουτοπικό ιδιαίτερα σήμερα , ας μη ξεχνάμε πως οι γρήγορες dsl συνδέσεις είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών και επομένως η εύρεση ενός αντιγραμμένου Windows cd στο παρελθόν έπρεπε να γίνει χέρι με χέρι από κάποιον που το είχε ήδη , κάτι για μερικούς εύκολο για άλλους όμως όχι, ενώ εκείνος με το laptop το αποκτούσε και μάλιστα γνήσιο αντίγραφο ) . Αντίθετα τα home made recovery δισκάκια δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα σε άλλους υπολογιστές γιατί έχουν προβλεφθεί περιοριστικές δικλείδες όπως serials, κωδικοποίηση κλπ.

Επίσης είχα ακούσει ότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχε γίνει διεθνώς, αλλά έφτασε και στην Ελλάδα, φασαρία με παρτίδες από παραεισαγωγές laptops στα οποία φορτώθηκαν κλεψίτυπα Windows και πούλήθηκαν για αυθεντικά ' εκείνοι που τα αγόρασαν διαπίστωσαν στην πορεία την εξαπάτηση και ακούστηκε ότι έπεσαν και μηνύσεις εναντίον καταστημάτων. Ράδιο αρβύλα; ...μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Οι επιτήδειοι λέγεται πάντως ότι είχαν μάλιστα αντιγράψει ακόμα και το Windows sticker και το κολλούσαν ως αυτοκόλλητο και θεωρείται ότι γι' αυτό το λόγο έκανε η Microsoft εντατικούς ελέγχους στην αγορά και αλλαγές στο sticker (πχ το Port-Hole , μια τρύπα που έχει και φαίνεται σαν να είναι κατεστραμμένο αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει για να διαπιστωθεί η γνησιότητα της ολογραφικής ταινίας που το διατρέχει) .

http://www.microsoft.com/resources/howtotell/content.aspx?pg=coa&displaylang=el

http://www.nec-computers.com/support/pib.asp?platform=instr_coa_quality&mode=default&source=1413

Επομένως συνιστώ σε οποιονδήποτε αγοράζει υπολογιστή με προεγκατεστημένα Windows να κάνει και έναν έλεγχο γνησιότητας πχ μέσω Internet γιατί δυστυχώς δεν είναι τα πάντα αυτονόητα.

Τέλος για τα ανώτερα στελέχη των εταιρειών που μπορεί να βρουν λύση στα προβλήματα των καταναλωτών, ακόμα θυμάμαι την περιπέτεια με το Fujitsu-Siemens laptop που προανέφερα και το οποίο ήταν εξαρχής ελαττωματικό και έμελλε να βγάλει στην πορεία και αρκετά άλλα προβλήματα . Ζητούσα να το αντικαταστήσουν με άλλο και όχι να το επισκευάσουν αφού ήταν εξάρχής ελαττωματικό (και μου είχε κοστίσει 1650!) , και παρόλο που ενημέρωσα τη Siemens από τις πρώτες μέρες της αγοράς δεν είδα φως - έφτασα μέχρι το Διευθύνοντα Σύμβουλο Πωλήσεων της Siemens στην Ελλάδα στα γραφεία στον Παράδεισο κοντά στο Village, θυμάμαι περάσαμε από σωματικό έλεγχο (!!!) για να μπούμε μέσα, δώσαμε ταυτότητες και άλλα πολλά, περιμέναμε σε ένα σαλονάκι στο ισόγειο να κατέβει κάποια στιγμή το σημαίνον στέλεχος για να εξηγήσει ότι απλά αυτό δε γίνεται. Ίσως να έπρεπε να φτάσουμε ως τη Siemens στη Γερμανία συμφωνώ... Είναι να απογοητεύεσαι όμως γιατι ειδικά η Siemens στην Ελλάδα δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία, αναλαμβάνει η ίδια δουλειές και μεγάλα έργα, έχει δικούς της ανθρώπους και γνωρίζει επομένως από πρώτο χέρι τί γίνεται και ειδικά εκέινο τον καιρό δεν είχε εξουσιοδοτημένο service στο Κρυονέρι ή δεν ξέρω πού αλλού, αλλά στο κτίριο δίπλα στο Village στο Μαρούσι . Το συμπέρασμα είναι, εκτός από το ότι δεν είναι ίδιες όλες οι εταιρείες, ότι οι εταιρείες και τα μεγαλοστελέχη σε κάθε χώρα γνωρίζουν πολλά, αλλά μετράνε μέχρι πού τους παίρνει και αναλόγως σφυρίζουν αδιάφορα...

Δημοσ.

Αυτό που προς το παρόν πετάγεται συνέχεια και δεν μπορώ να το απενεργοποιήσω, είναι η δήλωση της hp που ζητά να της στείλω τα στοιχεία μου για να με ενημερώνει κλπ κλπ. Είτε της το στέλνω, είτε δεν της το στέλνω, το ίδιο και το αυτό. Εμφανίζεται πάντα. Σαν να της το έχουν στείλει ήδη μια φορά (γιατί δεν έχεις και επιλογή να μην το στείλεις) με στοιχεία όμως διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιώ εγώ, σαν να μην αναγνωρίζει τα στοιχεία αυτά γιατί την πρώτη φορά δώσανε προφανώς άλλα εκεί στο service, και τώρα μου εμφανίζεται η δήλωση προς την hp κάθε τρεις και λίγο.

για να γλυτωσεις απο αυτο πηγενε στο start > και στο search γραψε schedule

με αυτο θα δεις στο αποτελεσμα τον Task Sheduler,επελεξε το για να ανοιξει και απο εκει θα δεις το Task Sheduler Library ,επελεξε το και στο μεσαιο παραθυρο θα δεις το HP Health Check kai to Hp registration(Καπως ετσι αν θυμαμαι καλα)επελεξε το κανε δεξι κλικ και delete.

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν υπάρχει καμία σύγχυση πια για το τι κάνει το καθένα. Πια δεν υπάρχει. Το f11 το έκανα 2 φορές, και μάλιστα πόσταρα στη σελίδα 7, post 92, τις μοναδικές 4 επιλογές που έχεις. Ακολούθησα την τέταρτη.

Τα drivers και τα setups για τα προεγκατεστημένα προγράμματα ίσως βρίσκονται στη θέση C:\SWSETUP , γύρω στα 3,33GB στο δικό μου,
Την ίδια θέση την έχω κι εγώ. Άρα όλʼ αυτά που έχει μέσα (1.77Gb) πρέπει να είναι οι drivers και τους αντιγράφω όλους.

Για να πάρεις τη hp στο Μαρούσι κάλεσες 801 ή 210; Αν κάλεσες 210 μπορείς να μου στείλεις τον αριθμό στο site αυτό με mail αν δε θέλεις να το κάνεις post;

Το mail σου πολύ καλό και χορταστικό! Αν έκανες εσύ με τη γραφή σου αναφορά στο forum το πρόβλημά μου αντί για μένα οι αναγνώσεις τουλάχιστον θα ήταν τριπλάσιες! Βλέπεις έκαστος στο είδος του όπως έχω ξαναγράψει. Δε θα μπορούσα ποτέ να συντάξω το θέμα μου τόσο καλά λόγω έλλειψης γνώσεων επί του θέματος. Παρόλʼ αυτά θεωρώ πως οι απαντήσεις που δόθηκαν απʼ όλα τα παιδία ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενες. Το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι είναι πραγματικά αν όχι συγκινητικό, αν και έτσι θα έπρεπε να χαρακτηριστεί με τόση ανταπόκριση, τουλάχιστον αναγνωρίσιμο. Εξακολουθώ και όχι από υποχρέωση να γράφω πως έστω και μια συνάντηση των μελών του forum δε φαντάζει ουτοπικό στα μάτια μου.

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν υπάρχει καμία σύγχυση πια για το τι κάνει το καθένα. Πια δεν υπάρχει. Το f11 το έκανα 2 φορές, και μάλιστα πόσταρα στη σελίδα 7, post 92, τις μοναδικές 4 επιλογές που έχεις. Ακολούθησα την τέταρτη.

Τα drivers και τα setups για τα προεγκατεστημένα προγράμματα ίσως βρίσκονται στη θέση C:\SWSETUP , γύρω στα 3,33GB στο δικό μου,
Την ίδια θέση την έχω κι εγώ. Άρα όλʼ αυτά που έχει μέσα (1.77Gb) πρέπει να είναι οι drivers και τους αντιγράφω όλους.

Για να πάρεις τη hp στο Μαρούσι κάλεσες 801 ή 210; Αν κάλεσες 210 μπορείς να μου στείλεις τον αριθμό στο site αυτό με mail αν δε θέλεις να το κάνεις post;

Το mail σου πολύ καλό και χορταστικό! Αν έκανες εσύ με τη γραφή σου αναφορά στο forum το πρόβλημά μου αντί για μένα οι αναγνώσεις τουλάχιστον θα ήταν τριπλάσιες! Βλέπεις έκαστος στο είδος του όπως έχω ξαναγράψει. Δε θα μπορούσα ποτέ να συντάξω το θέμα μου τόσο καλά λόγω έλλειψης γνώσεων επί του θέματος. Παρόλʼ αυτά θεωρώ πως οι απαντήσεις που δόθηκαν απʼ όλα τα παιδία ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενες. Το ενδιαφέρον που έδειξαν όλοι είναι πραγματικά αν όχι συγκινητικό, αν και έτσι θα έπρεπε να χαρακτηριστεί με τόση ανταπόκριση, τουλάχιστον αναγνωρίσιμο. Εξακολουθώ και όχι από υποχρέωση να γράφω πως έστω και μια συνάντηση των μελών του forum δε φαντάζει ουτοπικό στα μάτια μου.

Δημοσ.
Εσύ έχεις το English Version (1.31 MB) ή το Multilanguage with Installer (1.60 MB); Ποιο από τα 2 προτείνεις;

Το δευτερο εχω. Οταν ειδα για πρωτη φορα αυτο το προγραμμα τρομαξα ειναι η αληθεια. Ο οποιοσδηποτε με τη χρηση του μπορει να hackεψει εναν οποιαδηποτε υπολογιστη, να παρει ολα τα passwords και να φυγει...:shock:

Δημοσ.

Φιλε Parlapipas ειναι ενδιαφεροντα αυτα που γραφεις αλλα γραφε τα σε περισστοτερα posts γιατι ειναι δυσαναγνωστα.

Σχετικα με την περιπετεια σου με το Fujitsu - Siemens...

Απο την εμπειρια μου αν δεις οτι μολις το αγορασες ειναι ελλατωματικο πρεπει να δρασεις αμεσως, πριν περασει δεκαημερο. Ψαξε στην Insomnia εχουν δημοσιευθει πολλες φορες τα ΦΕΚ περι εγγυησεων και επιστροφων. Η καλυτερη τακτικη ειναι μεσα στο μαγαζι να τους ζητησεις να παρουν τηλεφωνο την Γενικη Γραμματεια Προστασιας Καταναλωτη ή το ΙΝΚΑ. Αλλες πολυ επιτυχημενες τακτικες, αθροιστικα με τις προηγουμενες, ειναι αποστολη επιστολης στη μαμα εταιρια στο εξωτερικο, ειδοποιηση της Εισαγγελειας στην πολη που μενεις, αποστολη γραπτης επιστολης στα κεντρικα της Αθηνας που να απαιτησεις επωνημη απαντηση που θα κοινοποιηθει σε ολους τους ανωτερω φορεις. 1 φορα τα εκανα ολα αυτα, μερες ολοκληρες εχασα για να τα κανω, αλλα δουλεψε με απολυτη επιτυχια...

Δημοσ.

Silent αυτό κατέβασα κι εγώ. Μόλις τελειώσω με το Acronis θα το εγκαταστήσω. Νομίζω πως το θέμα μου πρέπει να θεωρηθεί λήξαν. Η τελευταία εξυπηρέτηση που θα σας ζητήσω από όσους έχουν το Acronis10 είναι να μου πείτε ποια είναι η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσω. Έχει ένα κάρο επιλογές εκεί μέσα! Με το Backup -Back up your files, folders or the entire hard disk ξεκινάμε ή με το Recovery-Recover the entire hard disk contents or restore individual files.Γιατί όσο δεν κάνω τους δίσκους με αυτόν τον τρόπο ούτε σύνδεση μπορώ να κάνω ούτε καμία εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...