dark_banishing Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Silent arrow χαλάρωσε λίγο... Είπαμε σχεδόν όλες οι εταιρείες δεν δίνουν cd πια. Και άμα δίνουν τότε στην τιμή του λαπτοπ βάζουν περίπου 20 ευρώ πάνω. Οπότε συμφέρει να το κάψεις μόνος σου. Επίσης και εγώ μίλησα με έναν τεχνικό κάποια στιγμή επειδή μου είχε χαλάσει το λαπτοπ και δεν είχα φροντίσει να κάνω αντίγραφο και μου έστειλαν ένα δωρεάν.
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 @Akoulini εγω εχω κανει 5 δισκακια επαναφορας,ε ασε να χαλασουν ,οταν χαλασουν δεν θα εχω αυτο το λαπτοπ. Αυτο οπως και να το κανεις ειναι δυσαρεστο. Τα αυθεντικα CD ειναι αλλης αξιοπιστιας, δεν χωραει συγκριση με αυτα που γραφουμε DVD - Burner. Τεσπα. @dark_banishing Δεν ειμαι εγω ο topic starter, ουτε εχω αναγκη χαλαρωσης με 5 CD πλαι μου. Και να μην ειχα CD πλαι μου δεν θα ειχα αναγκη χαλαρωσης γιατι δοξα το Θεο οτι και να γινει το PC το φτιαχνω μονος μου οτι και αν παθει. Και δοξα το θεο παλι δεν εχω αναγκη το service πλεον καμιας εταιριας οτι κι αν συμβει. Και ουτε προκειται ποτε στη ζωη μου να μιλησω με τεχνικο για τετοια θεματα. Στη συζυτηση μπηκα μονο και μονο για τον φιλο the_pianist, αργα μαλιστα. Και στο κατω κατω αν αγορασω laptop και δεν μου δωσουν CD, θα ειμαι ενημερωμενος πρωτα, θα συνυπολογισω στην τιμη το κοστος αγορας Windows και τα recovery που λετε ουτε που θα τα αγγιξω. Θα φυγουν απο το συστημα με την πρωτη μερα. Αν διαφωνειτε μαζι μου, δεκτο, ο καθενας κρινεται απο τις αποψεις του, την ιστορια που εχει οποια εχει στο χωρο και το ποσες φορες τα παθηματα εχουν γινει μαθηματα.
dark_banishing Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Ναι αλλά το παιδί εδώ είναι ειδική περίπτωση. Οι drivers και τα windows υπάρχουν μέσα στο λαπτοπ και απλά πρέπει να τα κάψεις μόνος σου. Κοίτα και εγώ θα προτιμούσα να μου δίνουν έτοιμα cd, αλλά για 5 λεπτά που θα κάτσω να κάψω ένα cd και γλιτώνω περίπου 20 ευρώ δεν με νοιάζει. Τέλος και cd να σου δώσουν μπορείς να το χάσεις - σπάσεις κτλ όπως και ένα Image στο σκληρό να το φορμάρεις καταλάθος ή να σου χαλάσει ο σκληρός κτλ.
Silent Arrow Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Οι drivers και τα windows υπάρχουν μέσα στο λαπτοπ και απλά πρέπει να τα κάψεις μόνος σου. Οπς κατσε γιατι ειπες τι μαγικη λεξη. Εννοεις οτι υπαρχουν τα Windows κανονικα σε ενα φακελο, τα γραφεις κανονικα σε CD (bootable) και στη συνεχεια κανεις τη γνωστη διαδικασια που κανουμε στα desktop μηχανηματα (partitions, format κλπ)? Και γραφεις και τους drivers σε αλλο CD??? Αν ισχυουν ολα αυτα παω πασο. Στο παρον topic εχει χρησιμοποιηθει ο ορος image οπως κανει το acronis σε ετοιμο συστημα, κατι που δεν μου αρεσει σαν λυση οταν εχω σκασει 1700+ ευρω. Οποτε μικρο το κακο. Παρερμηνεια συνεπως ολα o.k. Αν παλι δεν ισχυουν αυτα τοτε οφειλει καθε πωλητης να ενημερωσει τον αγοραστη να αγορασει Windows ετσι ωστε να υπολογισει το τελικο κοστος πριν βρεθει προ εκπληξεων (οικονομικα δυσαρεστων). Ασχετο: Τα images (700ΜΒ+) δεν τα εμπιστευομαι για μεγαλα χρονικα διαστηματα γιατι γινονται ευκολα corrupted. Αν εχετε φακελο με μαζεμενα δεκαδες utilitites συμπιεσμενα για αρκετα χρονια σιγουρα θα εχετε δει 1 με 2 συμπιεσμενα utilities να μην ανοιγουν και να εμφανιζουν προβλημα. Επαθα μεγαλη και εκτεταμενη ζημια (ειχαν χαλασει και τα CD...) την προηγουμενη βδομαδα αλλα ευτυχως που τα εχω σε πολλους υπολογιστες (δυστυχως σε διαφορετικες πολεις). Και παντα η ζημια γινεται εμφανης οταν την χρειαζεσαι.
AKOYLINI Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 oi drivers ειναι στον φακελο c>SwSetup,τα windows ειναι εγκατεστημενα απλως. το recovery manager Hp εχει κανει image σε partition D. εχεις την δυνατοτητα να γραψεις το recovery manager σε cd και να επαναφερεις το συστημα οποιαδηποτε ωρα θες. επαναλαμβανω οτι ακομα δεν εχω καταλαβει ποιο το προβλημα του φιλου που ξεκινησε το τοπικ.περιμενω να μου πει για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε. 1.αν δεν εχει σβισει το partition τοτε θελει 5 λεπτα να επαναφερει τα παντα πισω. 2.αν παλι εχει σβισει το partition αλλα δεν εχει κανει απεγκατασταση το recovery manager Hp τοτε παλι μπορουμε να κανουμε δουλεια. απλως περιμενω να μου πει τι ακριβως προβλημα υπαρχει.
the_pianist Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Φίλε akoulin το laptop φορά vista. Μάλιστα το έχω γράψει εδώ μέσα σε κάποιον προηγούμενο φίλιο που με ρώτησε. Εγώ θα συμφωνήσω σε όλα όσα έγραψες. Μέχρι στιγμής δε διαφωνούμε πουθενά. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχουν δημιουργηθεί cdʼs επαναφοράς, τα recovery cdʼs. ΔΕΝ τα έχω πια. Το μηχάνημα δε σε αφήνει να φτιάξεις δεύτερα cdʼs. Δεν κατανοώ για ποιο λόγο δε σε αφήνει, καθώς και για ποιο λόγο όταν τους παίρνεις τηλέφωνο για το πρόβλημα αυτό σου ζητάνε άλλα 60? για να αγοράσεις τα cdʼs αυτά. Δέχονται να σε εξυπηρετήσουν, αλλά σου ζητάνε χρήματα. Τους έχεις δώσει 1600+ και απαιτούν άλλα 60. Τώρα αν κάποιος μου γράψει πως «σου δόθηκε η ευκαιρία να τα φτιάξεις μια φορά, τώρα πρόβλημά σου» φυσικά εδώ θα διαφωνήσω. Ότι μου δόθηκε πράγματι η ευκαιρία είναι αλήθεια. Από τη στιγμή όμως που πιστοποιείται η γνησιότητα του υπολογιστή και τους ζητώ τα cdʼs έχω απαίτηση. Ανεξάρτητα από το αν η πολιτική της εταιρίας ή όλων των εταιριών πια είναι να μη δίνουν, όταν τους παίρνεις τηλέφωνο για να σου στείλουν αυτά που πια δε στέλνουν και σου τα χρεώνουν τρελαίνεσαι, έτσι δεν είναι; Και μιλάμε ότι το κόστος αυτών των cdʼs είναι κάτω από 1? είτε για να σου τα στείλουν, είτε για να τα βάζουν μέσα στο κουτί και να ανεβάσουν κατά ένα 1? το κόστος του laptop.
dark_banishing Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Pianist η Hp έχει εκείνο το chat που μιλάς με έναν τεχνικό όποτε θες. Δοκίμασες να τους ρωτήσεις αν μπορούν να σου στείλουν ;
dark_banishing Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Έγω έχω τον 9362 που έχουν παρόμοιο hardware άμα θες να δοκιμάσουμε να σου στείλω το cd μου. 9393ΕΑ 9362ΕΑ
AKOYLINI Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 μα το θεμα ειναι μονο οι drivers?γιατι αν βαλει αλλο cd recovery απο αλλο μηχανιμα παρομοιο ,αλλα ακομα και απο το ιδιο μοντελο θα φαει πορτα γιατι το image θα περιεχει αλλα windows με αλλα serial number.
the_pianist Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Να μου το στείλουν μπορούν, να το πληρώσω επίσης. To partition πρέπει να έιναι ένα μέρος στο σκληρό με τίτλο HP_RECOVERY(E:) 1.34GB ελέυθερα από από 5.43GB. Εχει δε μέσα τα εξής αρχεία: HP preload RECOVERY SOURCES Tools WINDOWS bootmgr Desktop DRECOVERY
AKOYLINI Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Να μου το στείλουν μπορούν, να το πληρώσω επίσης. To partition πρέπει να έιναι ένα μέρος στο σκληρό με τίτλο HP_RECOVERY(E:) 1.34GB ελέυθερα από από 5.43GB. Εχει δε μέσα τα εξής αρχεία: HP preload RECOVERY SOURCES Tools WINDOWS bootmgr Desktop DRECOVERY ΑΥΤΟ ΤΟ PARTITION ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΛΑΔΗ?
the_pianist Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Ακριβώς. Το έχω και έχει μέσα ό,τι ακριβώς σου έγραψα. Recovery cd's όμως δε με αφήνει να κάνω επειδή όπως μου εμφανίζει το εικονίδιο έχουν ήδη δημιουργηθεί.
AKOYLINI Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 ok κανε restart και πατα το F11 την ωρα του boot να αρχισει το recover manager!!!! press the F11 key during bootup and then select "Recover PC" from the menu.
the_pianist Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δώσε μου 15 λεπτά να σου γράψω λίγο την ιστορία. Όσο γι' αυτό που μου έγραψες θυμάμαι πως το είχαμε συζητήσει με αυτόν στην υποστήριξη, δε θυμάμαι αν το έκανα τελικά αλλά αν ναι, τότε δε λειτούργησε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.