Silent Arrow Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Η επαναφορά συστήματος στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς ή με τη χρήση του Acronis πιστεύετε πως αφαιρεί dialers, virus και κάθε λογής ξένο σώμα; Αν προηγηθει κανονικο format (οχι quick format) ναι. Δεν εχω επαναφερει image μεσω Acronis ποτε αλλα λογικα η κονσολα του θα παρεχει αυτη τη δυνατοτητα. Αν οχι computerαδες ειμαστε θα δωσουμε λυση!!:twisted:
the_pianist Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Κανονικό format δε νομίζω πως θα κάνω! Το πολύ πολύ να κάνω κανένα f11 τώρα που του έχω πάρει και τον αέρα! Αν σβηστούν με αυτόν τον τρόπο έχει καλώς. Αν και νομίζω πως θα σβηστούν, αν κρίνω από το ghost που κάνω στο desktop κατά καιρούς. Ουσιαστικά αυτός ο τρόπος δε διαφέρει και πολύ από τον προαναφερθέντα. Τι image από ghost, τι image από acronis. Και μια και μιλάμε για acronis σήμερα έφτιαξα και τα δισκάκια μου επιτέλους! Εδώ σηκώνει χειροκρότημα!!! :lol: Λίγο μπακαλίστικη την έκανα τη δουλειά βέβαια, αλλά την έκανα. Ελπίζω τουλάχιστον! Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα λειτουργήσει αλλά ό,τι ήταν να κάμνω το έκαμνα! Στην αρχή ξεκίνησα με 2 DVDs, δε μου έφτασαν, μου τελείωσαν, και συνέχισα με 2 cds! Αν δε λειτουργήσει δεν πειράζει, θα το κάνω πάλι από την αρχή. Ποιος με πιάνει τώρα! Εξωτερικό σκληρό που σας έγραψα στο προηγούμενο post τελικά αποφάσισα να πάρω. Το desktop μου έχει σκληρό μόνο 40gb και έχω ένα μήνα τώρα που αναγκάζομαι να σβήνω συνέχεια επειδή έχει γεμίσει. Έχω βρει ένα με 320 -εξωτερικό σκληρό πάντα- με 88 Euros. Αν τον εγκρίνετε καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς! Και στις 2 περιπτώσεις εγώ αυτόν θα πάρω λόγω όγκου και κόστους. Αν παρόλα αυτά έχετε υπόψη σας κάτι πιο οικονομικό, ευχαρίστως να το διαβάσω. http://www.shopcenter.gr/product.php?productid=157828 Με την ολοκλήρωση και των δίσκων μου, για μια ακόμα φορά νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω Ο Λ Ο Υ Σ.
Silent Arrow Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2007 Παντως αν εχεις χωρο στον σκληρο δισκο ή εν τελει στον νεο σκληρο κανε μια copia το image του Acronis εκει ωστε να υπαρχει και σε αλλο εφεδρικο σημειο για να μαστε καλυμενοι απο ολες τις κακοτοπιες. Μην νομιζεις, ολοι οσοι συμμετειχαμε σε αυτο το topic, μαθαμε νεα πραγματα!:twisted:
the_pianist Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δε μου λέτε, προσπαθώ να διαγράψω το HP_RECOVERY ( E: ). Έτσι κι αλλιώς πια δεν υπάρχει λόγος να το κρατώ σαν άχρηστο τμήμα που είναι και να μου κρατά χώρο στο δίσκο, έτσι δεν είναι; Να ρωτήσω ποια διαδρομή ακολουθώ για να το σβήσω γιατί δε με αφήνει το κάνω διαγραφή κατευθείαν. Με αφήνει να μπω όμως μέσα σε αυτό και μετά να διαγράψω ό,τι αρχεία έχει. Δε ξέρω αν θα μου μείνει ένα HP_RECOVERY ( E: ) άδειο χωρίς τίποτα μέσα και ίσως μετά να με αφήσει να το διαγράψω κι αυτό. Είπα να ζητήσω τη γνώμη σας πριν κάνω κάτι τώρα που τον έχω κάνει τον υπολογιστάκο μου μια σκέτη κούκλα! Έσβησα ότι σαβούρα από εικόνες, τραγούδια και wallpapers είχε (αν και έχω ακούσει πως καλό είναι αυτά που έχει μέσα ο υπολογιστής από τη μάνα του μέσα να μην τα διαγράφεις, δε ξέρω αν αληθεύει) αλλά αυτό δεν μπορώ να το πειράξω κατευθείαν. Πάντως αυτές τις μέρες που έχω αρχίσει και τον πειράζω λίγο επιτέλους και παίζω μαζί του, έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κρίμα που το μόνο μελανό του σημείο ήταν οι δίσκοι. Κι όσο για τα vista που κάποιοι λένε πως δεν τρέχουν όλα τα προγράμματα, έχω φορτώσει όλη την «αρχαιολογία» που είχα στο desktop και τρέχουν μια χαρά. Silent πιστεύω πως δεν υπάρχει ποτέ κάτι που κάποιος δε θα μάθει από κάποιον άλλον. Έστω και το ελάχιστο που θα ακουστεί θα λειτουργήσει θετικά.
dark_banishing Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Pianist αυτό που θες να κάνεις είναι format τον Ε και μετά merge με τον υπόλοιπο σκληρό ώστε ο κενός χώρος να ενσωματωθεί με τον υπόλοιπο σκληρό σου. Αυτό που κάνεις τώρα είναι τσάμπα κόπος.. Επίσης μην σβήνεις ότι δεν σ αρέσει, γιατί προβλέπω να χρειάζεσαι τα μπακ-απ που κράτησες σύντομα. Εγώ θα σου έλεγα να μην έσβηνες καν το Ε: αλλά εφόσον θες διάβασε παρακάτω. Λοιπόν πρόσεξε.. Δεξί κλικ στο My computer -> manage -> disk management Εδώ σου δείχνει όλα τα partition του σκληρού σου. Πάτα δεξί κλικ format στο partition Ε για να το σβήσει και να είναι κενό. Μετά μπορείς να πας στο κανονικό σου partition και να το κάνεις extend, ώστε να του προσθέσεις αυτό τον κενό χώρο, αλλά νομίζω πρέπει να είναι διπλανά με το άλλο, δηλαδή να είναι το ένα D και το άλλο E ας πούμε, οπότε πρέπει να αλλάξεις γράμμα μάλλον στο cd rom drive και να το κάνεις F Π.χ και μετά να συνεχίσεις.. Μόλις τα κάνεις γειτονικά, μπορείς να πας στο partition που θες να μεγαλώσεις και να πατήσεις δεξί κλικ extend και μετά Next next κτλ και θα στο μεγαλώσει μόνος του.. Κάνει λιγάκι βέβαια, μην νομίζεις ότι κόλλησε και κάνεις restart γιατί θα καταστρέψεις το σύμπαν.
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δε μου λέτε, προσπαθώ να διαγράψω το HP_RECOVERY ( E: ). Μην διανοηθεις να κανεις κατι τετοιο....:evil: Αστο το PC ως εχει, δουλεψε το λιγο, νομιζω οτι αυτο ειναι το πρεπον.... Και το κυριοτερο: Αν θες σιγουρα να διαγραψεις το E: βεβαιωσου οτι το image του Acronis σιγουρα λειτουργει!!!! Κανε μια επαναφορα να δεις οτι ολα πανε καλα!! Με τα images ποτε δεν εισαι σιγουρος γι αυτο.
bilco Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δε μου λέτε, προσπαθώ να διαγράψω το HP_RECOVERY ( E: ). Έτσι κι αλλιώς πια δεν υπάρχει λόγος να το κρατώ σαν άχρηστο τμήμα που είναι και να μου κρατά χώρο στο δίσκο, έτσι δεν είναι; Να ρωτήσω ποια διαδρομή ακολουθώ για να το σβήσω γιατί δε με αφήνει το κάνω διαγραφή κατευθείαν. Με αφήνει να μπω όμως μέσα σε αυτό και μετά να διαγράψω ό,τι αρχεία έχει. Δε ξέρω αν θα μου μείνει ένα HP_RECOVERY ( E: ) άδειο χωρίς τίποτα μέσα και ίσως μετά να με αφήσει να το διαγράψω κι αυτό. Είπα να ζητήσω τη γνώμη σας πριν κάνω κάτι τώρα που τον έχω κάνει τον υπολογιστάκο μου μια σκέτη κούκλα! Έσβησα ότι σαβούρα από εικόνες, τραγούδια και wallpapers είχε (αν και έχω ακούσει πως καλό είναι αυτά που έχει μέσα ο υπολογιστής από τη μάνα του μέσα να μην τα διαγράφεις, δε ξέρω αν αληθεύει) αλλά αυτό δεν μπορώ να το πειράξω κατευθείαν. Πάντως αυτές τις μέρες που έχω αρχίσει και τον πειράζω λίγο επιτέλους και παίζω μαζί του, έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Κρίμα που το μόνο μελανό του σημείο ήταν οι δίσκοι.Κι όσο για τα vista που κάποιοι λένε πως δεν τρέχουν όλα τα προγράμματα, έχω φορτώσει όλη την «αρχαιολογία» που είχα στο desktop και τρέχουν μια χαρά. Silent πιστεύω πως δεν υπάρχει ποτέ κάτι που κάποιος δε θα μάθει από κάποιον άλλον. Έστω και το ελάχιστο που θα ακουστεί θα λειτουργήσει θετικά. Να το κάνεις από την επαναφορά συστήματος της hp. Από τις επιλογές για προχωρημένους έχει διαγραφή του recovery partition
the_pianist Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Dark για να είμαι ειλικρινής αν θα πρέπει να κάνω back up τις εικόνες και τα wallpapers που έχει, θα πρέπει να έχω χάσει τα σύγκαλά μου! Αυτό όμως που μ’ έκανε πραγματικά να τα χάσω σήμερα τα πρωί ήταν όταν άνοιξα το usb stick που χρησιμοποιώ σαν αποθηκευτικό χώρο και έλειπαν αρχεία πολλά. Δεν ξέρω αν οφείλεται στις διαγραφές που έκανα στα wallpapers και σε όλα αυτά χθες το βράδυ, αλλά όταν τα επανέφερα από τα σκουπίδια κι ευτυχώς που δεν τα είχα διαγράψει και από κει, επανήλθαν και τα αρχεία μου από το usb. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζονται. Πειραματίζομαι τώρα να σβήνω ένα αυτά που δε χρειάζομαι και τσεκάρω και το stick μου να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται, μέχρι να τα αφαιρέσω πάλι όλα. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας τότε λοιπόν και θα τον αφήσω να μου πιάνει χώρο. Είπα να ακολουθήσω την τακτική σου Silent που σβήνεις ό,τι δε σου χρειάζεται, αλλά φαίνεται πως ή το συγκεκριμένο δεν κάνει να το σβήσεις ή δε μου το προτείνετε στην περίπτωσή μου. Κρατώ πάντως τη διαδρομή που μου γράψατε. Λοιπόν φίλε bilco η διαδρομή που μου έγραψες είναι η πιο σύντομη. Το έσβησα κατά λάθος στην προσπάθεια μου να τσεκάρω τη διαδρομή που μου έγραψες! Να το αφήσω να πάει στα κομμάτια ή έχω τη δυνατότητα να το επαναφέρω;
Silent Arrow Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Είπα να ακολουθήσω την τακτική σου Silent που σβήνεις ό,τι δε σου χρειάζεται, αλλά φαίνεται πως ή το συγκεκριμένο δεν κάνει να το σβήσεις ή δε μου το προτείνετε στην περίπτωσή μου. Δεν το προτεινω γιατι εγω εχω κανονικο bootable CD, αυθεντικο με Windows XP. Αν θα εσβηνα το recovery θα tο εσβηνα εχοντας πρωτα στην κατοχη μου bootable CD με Vista. Καλα τα images αλλα τα φοβαμαι.
bilco Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Λοιπόν φίλε bilco η διαδρομή που μου έγραψες είναι η πιο σύντομη. Το έσβησα κατά λάθος στην προσπάθεια μου να τσεκάρω τη διαδρομή που μου έγραψες! Να το αφήσω να πάει στα κομμάτια ή έχω τη δυνατότητα να το επαναφέρω; Αφού έχεις κάνει clone το δίσκο με το acronis επαναφέρεται
the_pianist Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2007 Ελπίζω μόνο να δουλέψει το clone που έχω κάνει! Είμαι κι εγώ περίεργος να δω τι έχω κάνει! Τέλος πάντων, αν δεν τα καταφέρω θα δοκιμάσω μήπως δουλέψει το f11 και αν δεν, δε χάλασε κι ο κόσμος. Άχρηστο ήταν. Η μνήμη των άλλων δε βλέπω να έχει αλλάξει όμως, c και data… Να κάνω και μια ερώτηση ακόμα με την ευκαιρία αλλά αυτή μάλλον δε θα μπορέσετε να την απαντήσετε πρώτον επειδή δεν έχει την ίδια σχέση με αυτά που συζητάμε τώρα και δεύτερο επειδή θα θέλει πολύ ώρα επεξήγησης. Ουσιαστικά θέλω από σας αν γνωρίζετε να μου πείτε πως θα το ψάξω στο forum, με τι όνομα δηλαδή. Υποθέτουμε λοιπόν πως κάποιος έχει φτιάξει – παράδειγμα τώρα- ένα γενεαλογικό δέντρο στο word ή στο excel. «Πίσω» από το παραθυράκι που έχει φτιάξει με το όνομα του προγόνου του και κάνοντάς το διπλό click να μπαίνει σε ένα άλλο παράθυρο όπου να εμφανίζονται ή να τοποθετούνται σε αυτό άλλα στοιχεία για τον ίδιο και ίσως και να φτιαχτεί και 3ο παράθυρο και πάει λέγοντας. Ουσιαστικά κάτι ανάλογο με αυτά τα παράθυρα που συναντάμε εμείς οι computerαδες στα sites που μπαίνουμε. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός τι ακριβώς ψάχνω. Αν γνωρίζεται πως λέγεται αυτό για να το αναζητήσω. Και ακόμα περισσότερο αν γνωρίζετε έτοιμα προγράμματα που να κάνουν αυτή τη δουλειά για να μην κάθομαι και το φτιάχνω εγώ, ακόμα καλύτερα.
AKOYLINI Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Ελπίζω μόνο να δουλέψει το clone που έχω κάνει! Είμαι κι εγώ περίεργος να δω τι έχω κάνει! Τέλος πάντων, αν δεν τα καταφέρω θα δοκιμάσω μήπως δουλέψει το f11 και αν δεν, δε χάλασε κι ο κόσμος. Άχρηστο ήταν. Η μνήμη των άλλων δε βλέπω να έχει αλλάξει όμως, c και data… αν σβησεις το partition τοτε ξεχνας το F11.... αν ομως αποφασισεις να το σβισεις μετα θα πρεπει να το κανεις merge to partition με τον δισκο c. προτεινω παντως να μην σκαλιζεις τιποτα για την ωρα μεχρι να αποκτισεις καποια εμπειρια γυρω απο το θεμα και μετα να σε βαλουμε στο παιχνιδι του hiren cd οπου εκει θα λυνεις και θα δενεις που λενε....
the_pianist Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Φίλε acoulini το partition το έχω ήδη σβήσει κατά λάθος! Να σου πω την αλήθεια δεν είχα πρόθεση να το σβήσω, ακολούθησα λίγο τη διαδρομή που μου πρότεινε ο bilco περισσότερο για να δω αν πράγματι γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Πίστευα πως θα είχα τη δυνατότητα να δω την επόμενη καρτέλα και να κάνω ένα click στο «προηγούμενο», «επόμενο», αλλά τελικά προχώρησα φαίνεται τόσο πολύ, επόμενη καρτέλα με οδηγίες δεν υπήρχε και άρχισε η διαγραφή. Αν δε λειτουργήσει το f11 ελπίζω να έχω κάνει τη διαδικασία της εικόνας σωστά. Merge και hiren cd ντεν καταλαβαίνει τι είναι.
doc1000 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Γνωρίζει κανείς αν αλλάξω τον δίσκο με έναν στις 7200στροφές αν θα μπορέσω να επαναφέρω όλες τις ρυθμίσεις με το DVD επαναφοράς που έφτιαξα?
parlapipas Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2007 Το dvd επαναφοράς μάλλον θα επαναφέρει μόνο ένα ενεργό partition που θα περιέχει τα Windows και ίσως κατ' επιλογή αναλόγως τα προεγκατεστημένα προγράμματα , όχι όμως και το recovery partition . Εκτός αν δεν εννοείς το dvd επαναφοράς που έφτιαξες με το πρόγραμμα της HP αλλά για image dvd όλου του σκληρού .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.