Προς το περιεχόμενο

HP PAVILION 9393EA Δίσκοι επαναφοράς

the_pianist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν ξεκινήσω κάπως θα τη βρω την άκρη. Το θέμα είναι εσείς που ξέρετε το πρόγραμμα και ξέρετε τι θέλω κάνω, να μου πείτε για την περίπτωση μου με ποια απο τις 2 εντολές πρέπει λογικά να ξεκινήσω.

the entire hard disk

• Απαντ. 198
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Akoulini με το ξεκίνημα που μου έγραψες και την αναζήτηση στο forum βρήκα αυτό:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16742

Πιστεύω αν και αναφέρεται στο 9 είναι πολύ καλό. Αυτό που κατάλαβα είναι πως η 1 και 2 επιλογή δεν κάνουν για την περίπτωσή μου. Ακολουθώ την 3. Για την 4 που γράφει δεν κατάλαβα τι κάνει και αν θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσω. Πάντως είναι ένας αναλυτικός οδηγός που θα φανεί χρήσιμος σε πολλούς που θα χρειαστούν το πρόγραμμα και αναρωτηθούν πως δουλεύει. Επιβεβαιώστε μου μόνο ότι ακολουθώ την 3 επιλογή για να ξεκινήσω.

Δημοσ.

Λοιπόν, έπειτα από μελέτη εμπεριστατωμένη πάνω στο link που σας έστειλα, ακολουθώ την τρίτη επιλογή και μόνο. Η 4 είναι απʼ ότι κατάλαβα σε περίπτωση που θελήσω να βάλω την εικόνα στο laptop έπειτα από όποιο πρόβλημα και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσω. Επιβεβαιώστε μου μόνο αν γνωρίζεται την επιλογή αυτή καθώς και αν τα cdʼs πρέπει να είναι μη επανεγγράψιμα, επανεγγράψιμα ή dual layer –ξέρω ότι στο image των Ghost συνήθως λειτουργούν τα μιας εγγραφής –

Μετά την απάντησή σας αυτή, έστω και με αυτό το πρόγραμμα, το topic αυτό νομίζω ότι μπορεί να χαθεί στο απέραντο βάθος του forum. Ουσιαστικά νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από κάποιον που έχει κάνει post ένα θέμα, να το βλέπει να χάνεται στην απεραντοσύνη των posts. Αυτό σημαίνει πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το πρόβλημα λύθηκε και δε χρειάζεται να «φιγουράρει» πρώτο πρώτο το θέμα του κάθε φορά. Ένα θέμα που αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά στο forum αυτόν τον τελευταίο χρόνο, κάτι που το καθιστά ακόμα δυσκολότερο γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς για μένα ανάλογο θέμα και ανάλογη προϊστορία για να πάρω κι εγώ καμία γνώμη και από άλλους που έτυχε να αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει πως ή δεν έτυχε σε κανέναν να κλείσει το πορτάκι την ώρα της φόρτωσης, ή ότι όλοι είναι σχετικοί με laptops ακόμα και αυτοί που δεν είχαν πριν και γνωρίζουν πως το laptop κλείνει την ώρα που κατεβάζεις το πορτάκι, αλλά και που στις 2 περιπτώσεις αναδεικνύει ένα τεράστιο θέμα όσον αφορά τα συνοδευτικά του υπολογιστή, για την αξιοπιστία των δίσκων που μας αναγκάζουν να φτιάξουμε μόνοι μας έναντι των μαμίσιων, καθώς και όλων αυτών που γράψατε στο topic αυτό.

Μετά την απάντησή σας στο τελευταίο μου ερώτημα και την ολοκλήρωση της εικόνας, πιστεύω αν όχι αύριο, μεθαύριο να έχω νέα για τις απαντήσεις της hp σε δεύτερη προσπάθεια μου για τα cdʼs.

Δημοσ.

Το link που εδωσες για το acronis μονο που το βλεπεις καταλαβαινεις οτι ειναι αψογο. Εγω εχω το Acronis 9.

Εχω φτιαξει δυο CD:

1 CD bootable που φορτωνει μια κονσολα μεσα απο την οποια μπορεις να βαλεις ενα image στην περιπτωση που τα windows δεν ξεκινουν καν.

1 DVD με το image του σκληρου δισκου. Μαλιστα εχω κανει πολλα πειραματα, εχω κανει image σε κρυφο partition αλλα και αποθηκευση του image στον σκληρο δισκο ως τερραστιο αρχειο.

Βεβαια μετα τα πειραματα ολα αυτα τα εχω σβησει, δε νιωθω οτι τα χρειαζομαι.

Αυτό σημαίνει πως ή δεν έτυχε σε κανέναν να κλείσει το πορτάκι την ώρα της φόρτωσης, ή ότι όλοι είναι σχετικοί με laptops ακόμα και αυτοί που δεν είχαν πριν και γνωρίζουν πως το laptop κλείνει την ώρα που κατεβάζεις το πορτάκι, αλλά και που στις 2 περιπτώσεις αναδεικνύει ένα τεράστιο θέμα όσον αφορά τα συνοδευτικά του υπολογιστή, για την αξιοπιστία των δίσκων που μας αναγκάζουν να φτιάξουμε μόνοι μας έναντι των μαμίσιων, καθώς και όλων αυτών που γράψατε στο topic αυτό.

1)Απλα αυτο το subforum δεν εχει μεγαλη επισκεψιμοτητα. Κι εγω συμμετειχα τυχαια επειδη εψαχνα για laptop.

2)Επισης ο κοσμος δεν ξερει να διεκδικησει τα διακιωματα του. Το τι χαλασμενο πραγμα κυκλοφορει στην αγορα και ο κοσμος δεν κυνηγα την υποθεση δεν λεγεται. Ειδικα στον δημοσιο τομεα οπου εκει γινεται show.

3)Επισης πολυς κοσμος δεν ξερει την λεξη insomnia!:-D

Δημοσ.
1 CD bootable που φορτωνει μια κονσολα μεσα απο την οποια μπορεις να βαλεις ενα image στην περιπτωση που τα windows δεν ξεκινουν καν.

1 DVD με το image του σκληρου δισκου.

Λοιπόν αγαπητέ φίλε silent, όσο βαστά η καρδιά σου και δεν έχεις βαρεθεί να δίνεις απαντήσεις είμαι σε καλό δρόμο. Συνεχίζω λοιπόν μέχρι να πάψω να έχω υποστήριξη.

Τι καταλαβαίνω από αυτό, ότι είναι προτιμότερο να ξεκινήσω με τη δική σου επιλογή φτιάχνοντας 1 CD bootable στην περίπτωση που τα windows δεν ξεκινούν καν, μαύρη η οθόνη δηλαδή, κράσαρε ο υπολογιστής κλπ, και στη συνέχεια 1 ή περισσότερων DVD με το image όλου του σκληρού δίσκου C, και των 2 partition του C σαν c2d που είναι, παρά να ακολουθήσω τον 3 δρόμο του φίλου μας στο link κατευθείαν με dvdʼs δηλαδή όπως θα έκανα μέχρι τώρα, που προϋποθέτει όμως να λειτουργούν τα windows, σωστά κατάλαβα;

Αν ναι και πάμε καλά μέχρι εδώ λύσε μου και την παρακάτω απορία, ο δρόμος που ακολούθησες προϋποθέτει να έχεις και εξωτερικό σκληρό (κάτι σαν τις δισκέτες που κάνεις boot στα Ghost), ή δε χρειάζεται άλλη πηγή απλά φορτώνεις το cd με την εικόνα, το βγάζεις το cd και φορτώνεις με τα dvdʼs; Γιατί εγώ εξωτερικό σκληρό δεν έχω, ό,τι κάνω θα το κάνω μόνο με το laptop εκτός και να πρέπει να δανειστώ εξωτερικό από κανέναν ή να αγοράσω.

Δημοσ.

Κοιτα δεν υπαρχει καμια διαφορα στο με τι σειρα θα φτιαξεις το image ή το bootable CD. Υπαρχουν 2 σεναρια βλαβης.

1ο Σεναριο:

Το PC σου φορτωνει windows κανονικα αλλα για καποιο λογο δε σου αρεσει ο τροπος που λειτουργουν και θελεις να αξιοποιησεις το image που εχεις δημιουργησει για να επαναφερεις το PC στην προτερα κατασταση. Ανοιγεις λοιπον το προγραμμα acronis και του ζητας να κανει recovery, να αξιοποιησει δηλαδη καποιο image του υπολογιστη σου που εχεις φτιαξει στο παρελθον, λες στο προγραμμα που βρισκεται το image (σε CD, σε DVD, σε καποιο φακελο στον σκληρο δισκο, σε κρυφο partition κλπ) και το acronis ακολουθει τις εντολες σου και φτιαχνει το PC.

2ο Σεναριο

To PC επαθε δυνατη βλαβη και δεν φορτωνει τα windows. Πως θα χρησιμοποιησεις το προγραμμα Acronis οταν τα windows δεν ξεκινουν καν? Γι αυτο το Acronis σου δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις ενα bootable CD. Αυτο το CD αν το βαλεις στο PC την ωρα που ανοιγεις το computer θα φορτωσει το acronis χωρις τη βοηθεια windows (που ουτως ή αλλως δεν λειτουργουν). Απο την κονσολα του Acronis συνεπως μπορεις να αξιοποιησεις καποιο image που εχεις φτιαξει (σε CD, DVD κλπ) και να συνελθει το PC. Την επομενη φορα που θα bootαρεις το PC η βλαβη δεν θα υπαρχει και τα windows θα ξεκινουν κανονικα!

Πιστευω να βοηθησα!:-D

Δημοσ.

Με κάλυψες έμμεσα απόλυτα εκτός από μια ερώτηση που ή την απάντησες ή δεν την κατάλαβα. Μιλάω για το δεύτερο σενάριο. Έχω βάλει το cd για bootable μια και δε λειτουργεί και δε φορτώνει τίποτα, έχει κάνει τη δουλειά του, την τελείωσε, και φορτώνω image του υπολογιστή μου με dvds μέσω Acronis. Από ποια πηγή θα τα βρει για να τα φορτώσει αφού θα έχω μέσα το boot cd; Άρα ουσιαστικά θα χρειαστώ εξωτερική ή άλλη πηγή. Εκτός αν δε χρειάζεται άλλο το cd μέσα, δε θα επηρεάσει αν θα το βγάλω, αφού ήδη θα έχει κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια βάλω τα dvds.

Υ.Γ. Aπλά cds/dvds ή επανεγγράψιμα;

Κι επειδή είμαι ένας τύπος που την ψάχνω πολύ τη δουλειά σε όλα τα παράξενα και μυστήρια και φανατικός του Ευαγγελάτου και των εκπομπών του στο άσχετο και μια και τελειώσαμε ( ; )για να σας ευχαριστήσω κάπως (και μη με βρίσετε για το άσχετο του θέματος) αν σας αφορά έστω και λίγο το θέμα, σας στέλνω το παρακάτω. Ελπίζω να το εκτιμήσετε ιδιαίτερα αν δεν το γνωρίζατε.

Θέμα: Γάλα

Ξέρετε ότι αν το παστεριωμένο γάλα στο χάρτινο ή πλαστικό μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία.

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε τον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Δημοσ.
Αυτό σημαίνει πως ή δεν έτυχε σε κανέναν να κλείσει το πορτάκι την ώρα της φόρτωσης, ή ότι όλοι είναι σχετικοί με laptops ακόμα και αυτοί που δεν είχαν πριν και γνωρίζουν πως το laptop κλείνει την ώρα που κατεβάζεις το πορτάκι

μιας και το ανεφερες αυτο να πω οτι,το πορτακι οταν κλεινει ειναι ρυθμιζμενο να μπαινει το λαπτοπ σε sleep mode η hybernate,οχι ομως να κλεινει.

φυσικα εχεις επιλογη οταν κλεινει το πορτακι να μην γινετε αυτο αλλα απλως να σβινει η οθονη και τιποτα παραπανω.

επισεις να πω οτι εχουν αναφερθει προβληματα σε λαπτοπ Hp οταν επαναφερεις το λαπτοπ απο sleep mode οπως πχ δεν βλεπει την ασυρματη καρτα δυκτιου.

Δημοσ.
Εκτός αν δε χρειάζεται άλλο το cd μέσα, δε θα επηρεάσει αν θα το βγάλω, αφού ήδη θα έχει κάνει τη δουλειά του και στη συνέχεια βάλω τα dvds.

Ναι το bootable CD το βγαζεις και βαζεις αλλο με το image. Αν το Acronis χρειαστει ενδεχεται να σε ειδοποιησει να βαλεις το bootable CD παλι.

Η διαδικασια θυμιζει πολυ αρχες δεκαετιας του 90 που υπαρχαν μονο drives για δισκετες (αγνωστη λεξη ο σκληρος δισκος). Για να φορτωσει το PC εβαζες μια bootable δισκετα, το PC ξεκιναγε και στη συνεχεια οταν τελειωνε το bootαρισμα εβγαζες την bootable δισκετα και εβαζες τη δισκετα π.χ. με το παιχνιδι που ηθελες να παιξεις.

Υ.Γ. Aπλά cds/dvds ή επανεγγράψιμα;

Οτι να ναι!!

Καλο αυτο με το γαλα δεν το ηξερα. Θα το τσεκαρω.

Δημοσ.

Akoulini αυτό το κόλπο με το schedule δεν έπιασε. Δεν υπάρχει στην αναζήτηση τίποτα τέτοιο. Θα πάρω όμως την υποστήριξη της hp να μου πουν με ποιον τρόπο μπορώ να λύσω το θέμα. Λες να μου ζητήσουν χρήματα και για αυτό;

Το laptop μου το έχω ρυθμίσει τώρα να κλείνει με το που κλείνω το πορτάκι γιατί βαριέμαι να ακολουθώ τη γνωστή διαδικασία. Θέμα ταχύτητας. Όταν το πρωτοέκλεισα τη στιγμή που φόρτωνα είχε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, δεν έκλεινε μεν αλλά τη ζημιά του την έκανε δε. Το sleep mode που μου γράφεις το χρησιμοποιώ συχνά ειδικά όταν φεύγω για αρκετή ώρα από τον υπολογιστή. Για να μην τον κλείνω και τον ανοίγω πάλι το χρησιμοποιώ. Λες να έχω και άλλα προβλήματα;

Silent το SIW είναι καταπληκτικό. Απίστευτα καταπληκτικό. Το τι κωδικούς σου βρίσκει δε λέγεται! Το καλό είναι ότι όποτε χάσεις αυτούς που έχεις αφού τους εγκαταστήσεις και μετά, δε θα χρειαστεί να αναρωτηθείς ποτέ ποιοι είναι και που του έχεις αποθηκεύσει. Αρκεί να τρέξεις το πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι μόνο αν βάλεις κανένα spy στο pc αν θα σου βγάλει και από αυτό τους κωδικούς, οπότε και θα είναι εύκολο μετά για κάποιον που θα θελήσει να το απενεργοποιήσει ή να το πειράξει.

Σου έκανα αναφορά για τα cd επειδή ο κολλητός που μου έχει «αναλάβει» τον υπολογιστή δε χρησιμοποιεί ποτέ εγγράψιμα. Η πολιτική του είναι πάντα μιας εγγραφής. Πάντως κι εγώ κάποτε αν θυμάμαι καλά που ήθελα να κάνω Ghost με rewritable δεν μπόρεσα. Το έγραψε μεν αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν τα φόρτωσε στη συνέχεια που θέλησα να κάνω recovery δε.

Οι δισκέτες έχουν πάντως εφαρμογή ακόμα και τώρα. To Ghost που χρησιμοποιώ στο desktop χρησιμοποιεί δισκέτες και μετά τις cds.

Ευχαριστώ για τις όλες τις απαντήσεις. Είμαι έτοιμος ποια να λειτουργήσω το σύστημά μου έτσι όπως θα έπρεπε να έχω κάνει από την αρχή. Ευτυχώς για σας άλλη απορία δεν έχω! Θα σας κάνω post όταν θα έχω σήμερα ή αύριο τις απαντήσεις της hp.

Και ένα τελευταίο και τελειώσαμε και με αυτά. Υπάρχουν σε μερικά προϊόντα, κάποια συστατικά που δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Είναι ύποπτα και θα απαγορευτούν ή απαγορεύονται ήδη. Το συγκλονιστικό είναι ότι τα έχετε ήδη στο σπίτι σας, θα τα βρείτε όλοι!!! Κανένας σας δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει τουλάχιστον κάτι από τα 4! Ειδικά στις οδοντόκρεμες μόνο μια κατάφερα να βρω που δεν είχε κανένα από όλα αυτά. Πηγαίνετε λοιπόν και κοιτάξτε σε όλες τις οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν ή όπου αλλού καλλυντικής φύσεως και όχι μόνο προϊόν που έχετε στο σπίτι σας και δείτε αν υπάρχουν τα παρακάτω.

Triclosan

Sodium Lauryl

Methylisothiazolinone

καθώς κα όλα τα κρουασάν και φαγώσιμα που γράφουν στα συστατικά τους ότι είναι υδρογονωμένα.

Απλά κοιτάξτε τα μόνο και προβληματιστείτε!

Δημοσ.
Σου έκανα αναφορά για τα cd επειδή ο κολλητός που μου έχει «αναλάβει» τον υπολογιστή δε χρησιμοποιεί ποτέ εγγράψιμα. Η πολιτική του είναι πάντα μιας εγγραφής.

Κοιτα καλo ειναι το image να δημιουργηθει υπο τις καλυτερες προυποθεσεις.

Δηλαδη:

1) Μονης εγραφης δισκακι DVD, χωρις multisession.

2) Επωνυμο δισκακι DVD σοβαρης εταιριας, βλεπε TAYO YUDEN, TDK, κλπ.

3) Εγγραφη του DVD σε χαμηλη ταχυτητα απο το DVD-RW. Εχουμε να κανουμε με αρχειο γυρω στα 4GB, μεγαλης χωρητικοτητας, με συνεπεια να θελουμε αξιοπιστια στην εγραφη και οχι να τελειωνουμε γρηγορα την ιστορια.

Παντως ολη η ιστορια με το Acronis ειναι χρονοβορα, και σε καμια περιπτωση μη συγκρισιμη με το να εχεις ενα CD αυθεντικο με τα Windows. Αλλα αυτα τα εχουμε ξαναπει, μη σου ξινω πληγες.:(

Δημοσ.

Φίλτατε akoulini ούτε αυτό που μου έγραψες δούλεψε. Το schedule παρότι δεν του ήταν άγνωστο του τύπου στην υποστήριξη, μου πρότεινε άλλο δρόμο για να ακολουθήσω. Μου ζήτησε και αυτός να κάνω αναζήτηση αλλά στη λέξη χρόνο, όπου εμφανίστηκαν 3 επιλογές, ακολούθησα τη δεύτερη κλπ κλπ. Θέλω να πιστεύω πως και αυτό το πρόβλημα λύθηκε.

Η επαναφορά συστήματος στις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς ή με τη χρήση του Acronis πιστεύετε πως αφαιρεί dialers, virus και κάθε λογής ξένο σώμα;

Και τα νέα από την υποστήριξη έχουν ως εξής: Είμαι ένας νέος καταναλωτής του προϊόντος σας, δεν έχω δημιουργήσει recovery cds, δεν επιθυμώ να τα δημιουργήσω μόνος μου επειδή δεν ξέρω, φοβάμαι μην κάνω κανένα λάθος, δεν έχω εμπιστοσύνη στα δικά μου cds, και γιατί έτσι κι αλλιώς και παραλλιός, θέλω από σας να μου στείλετε τα αυθεντικά χωρίς καμία εμπλοκή στο θέμα από την πλευρά μου. ΔΕ θέλω να ασχοληθώ με τη διαδικασία αυτή εγώ.

Απάντηση: Λυπούμαστε αλλά αν δε θέλετε να τα φτιάξετε εσείς, θα πρέπει να τα αγοράσετε.

Δε ξέρω με τι εντυπώσεις είχατε φύγει εσείς την τελευταία φορά που επικοινωνήσατε με την υποστήριξη της hp, αλλά πλέον η απάντηση που θα πάρετε κι εσείς, είναι αυτή που σας έγραψα. Τα σχόλια περιττεύουν…

Δημοσ.
για το schedule πηγαινε Start>Programs>Accessories>System Tools>Task Shedule και κανε αυτο που σου ειπα

Επειδή υποθέτω ότι μιλάμε για ελληνικά vista επίτρεψέ μου AKOYLINI να κάνω τη μετάφραση Έναρξη->Όλα τα προγράμματα->Βοηθήματα->Εργαλεία συστήματος->Χρονοδιάγραμμα εργασιών

Από το πρόγραμμα στο αριστερό panel επιλέγεις Βιβλιοθήκη Χρονοδιαγράμματος Εργασιών

Δημοσ.

Ελληνικά είναι τα vista, ναι. Βασικά ήθελα να το επισημάνω κι εγώ αυτό αλλά λέω πως μάλλον δε θα έχει σημασία. Αναφέρομαι στη λέξη schedule που ενώ υπήρχε στη διαδρομή που ακολούθησα από την υποστήριξη, στην αναζήτηση δε μου την έβγαζε. Η διαγραφή που ελπίζω ότι έγινε, έγινε από τη Βιβλιοθήκη Χρονοδιαγράμματος Εργασιών πράγματι. Νομίζω πως δε θα εμφανιστεί πια ξανά. Εδώ λύσαμε άλλα και άλλα!.. Τέλος εποχής λοιπόν και για αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...