bilco Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Φίλε pianist μια τελευταία πρόταση από εμένα. Τους κωδικούς των vista τους έχεις (στην κάτω επιφάνεια του laptop). Αν καταφέρεις και βρεις ένα dvd των vista από κάποιο γνωστό ή να το κατεβάσεις original απο κάποιο torrent (δεν νομίζω να είναι παράνομο αφού ήδη έχεις άδεια και με αυτή θα το χρησιμοποιήσεις) έχεις εξασφαλιστεί από λειτουργικό. Τώρα οι drivers όπως αναφέρθηκε είναι όλοι στο SwSetup καθώς και οι εγκαταστάσεις των προγραμμάτων. Η όλη διαδικασία (αν χρειαστεί ποτέ να την κάνεις) δεν θα σου πάρει πάνω από 1,5 ώρα. Μην αγχώνεσαι P.S. Μ΄αυτόν τον τρόπο σβήνεις και το recovery partition και έχεις έτσι 7-8G παραπάνω
the_pianist Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Κατά βάθος εύχομαι οι προτάσεις να μην είναι ποτέ οι τελευταίες. Πάντοτε να υπάρχει κάτι που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω. Προς το παρόν ας ξεκινήσω με το πρόγραμμα που μου πρότειναν να έχουμε κάτι σίγουρο στα χέρια μας δηλαδή. Όσο για τν πρότασή σου η αλήθεια είναι πως την πρότειναν και μερικά από τα παιδιά που έγραψαν εδώ μέσα. Φορτώνω τα windows ξανά, έχω ένα φίλο που έχει καλύτερα από τα premium που φοράω τώρα και όλους τους drivers. Για μ1 ακούγεται εύκολο. Για το φίλο μου που ασχολείται περισσότερο από μ1 και που θα το κάνει δε ξέρω! Δηλαδή να φορτώσουμε τα windows και να βάλουμε τους drivers που θα έχω αντιγράψει κάπου, αυτό είναι όλο; Αν έτσι έχουν τα πράγματα, o.k. θα του το πω…
bilco Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Όσο για τν πρότασή σου η αλήθεια είναι πως την πρότειναν και μερικά από τα παιδιά που έγραψαν εδώ μέσα. Φορτώνω τα windows ξανά, έχω ένα φίλο που έχει καλύτερα από τα premium που φοράω τώρα και όλους τους drivers. Όχι, όχι την ίδια έκδοση πρέπει να βάλεις αλλιώς δεν θα δουλέψει με τους κωδικούς σου (επιλέγεις έκδοση κατά την εγκατάσταση)
dark_banishing Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2007 Όχι ρε συ pianist αφού premium serial έχεις, μην βάλεις άλλα windows δεν θα σου παίξουν. Εξάλλου καλά είσαι τώρα μην τα σκαλίζεις.. !
the_pianist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 οκ. Καλά κάνετε και το γράψατε γιατί και αυτός μπορεί να μην το γνωρίζει. Πάντως αυτός μου είχε προτείνει να βάλουμε καλύτερα vista. Θα του το πω. Πάλι premioum βάζουμε, αν μας ζητηθεί serial τον έχουμε κάτω από τη συσκευή, drivers είπαμε τους έχουμε αντιγράψει και σε 1,5 τελειώσαμε. Για να τα κάνω όλα αυτά όμως πρέπει να κάνω πρώτα κάτι άλλο. Για το Acronis κανείς;;;;
parlapipas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Φίλε the_pianist σου έστειλα το mail Όπως ειπώθηκε και παραπάνω μην κάνεις τον κόπο να βάλεις άλλη έκδοση από αυτή που έχεις γιατί ο κωδικός αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη πάντα έκδοση και στο τέλος θα αναγκαστείς να στήσεις τα Windows ξανά από την αρχή , αν θες να είσαι νόμιμος . Έχω την εντύπωση για να καταλάβεις πχ. ότι κωδικός της Home Premium Academic δε λειτoυργεί σε κανονική Home Premium έκδοση ( άσχετα αν πρακτικά οι δύο εκδόσεις δε διαφέρουν μεταξύ τους ) . Το dvd των Vista πάντως περιέχει όλες τις εκδόσεις (32 ή 64 bit ανάλογα) , απλά ο χρήστης επιλέγει να εγκαταστήσει την έκδοση στην οποία αντιστοιχεί ο κωδικός του. [Off topic: Σχετικά πάντως με τη δική μου περιπέτεια με το Fujitsu-Siemens laptop που είχα αγοράσει και ήταν ελαττωματικό, αυτό συνέβη το 2003-4, και τότε δεν υπήρχαν δραστήριες ανεξάρτητες αρχές ούτε και καταναλωτικές οργανώσεις με την παρουσία και τη φωνή που έχουν σήμερα, ενώ και οι υπηρεσίες στο Υπουργείο Εμπορίου και η Γραμματεία καταναλωτή κοιμόντουσαν και ήταν ακόμα σε πρωτόγονα στάδια ανάπτυξης... Όλοι βιαζόντουσαν "να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς αγώνες", πού να είχαν το μυαλό τους για τέτοια πράγματα... Προσωπικά όμως νιώθω ότι έκανα αυτά που έπρεπε και μπορούσα να κάνω αλλά τί να το κάνεις, φωνή βοώντος... Από ένα σημείο και μετά τί παραπάνω να κάνεις όταν για δικηγόρο ήθελες τελικά περισσότερα χρήματα από την αξία του laptop, ταλαιπωρία ψυχική και σωματική, και αμφίβολα μετά από χρόνια αποτελέσματα. Για να μη μιλήσω για τους άψυχους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και τον καταναλωτή στη σέντρα ανυπεράσπιστο να κηνυγάει ανεμόμυλους . ( Η έννοια της δικαιοσύνης στην κοινωνία όπως αποδίδεται από το δικαιικό σύστημα, τη δικαστική εξουσία και τις κρατικές αρχές είναι σχετική και σταθμίζεται κάθε φορά από τις επικρατούσες συνθήκες, αν το θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, και ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα πάντα ως γνωστό λειτουργούν με το δικό τους τρόπο.) Ακόμα και έτσι όμως, από τη μεριά μου απευθύνθηκα απο τις πρώτες μέρες στο κατάστημα που το αγόρασα ( από τις γνωστές αλυσίδες του είδους και σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας) όπου εκεί διαμαρτυρήθηκα , τους πήγα το laptop για να τους το αφήσω, τους είπα για αστυνομίες και άλλα σχετικά αλλά μάταια δεν ίδρωνε το αυτί τους ' τον πελάτη εκείνοι τον είχαν τότε για γαϊδούρι που μασάει σανό και έτσι ήταν από τη στιγμή που το επέτρεπε και το επιτρέπει το κράτος μας. (Τελευταία διαπιστώνω ότι έχουν σφίξει λιγάκι τα πράγματα' σαν μια ένδειξη μόνο σε σχέση με τό παρελθόν αναφέρω ότι δικός μου άνθρωπος τους επισκέφτηκε όχι απαραίτητα για να αγοράσει κάτι και όταν η κουβέντα το έφερε στην περίπτωσή μου, είδε με έκπληξη τον καινούριο διευθυντή του καταστήματος να λέει πως έχουν πλεόν εντολές να παίρνουν πίσω τα ελαττωματικά προϊόντα, και όχι μόνο αυτό αλλά να παίρνει επιτόπου τη Siemens, να ρωτάει λεπτομέρειες και γενικά να δείχνει ζήλο και ενδιαφέρον - έστω και αυτό το ψεύτικο ενδιαφέρον αν θέλετε , γιατί μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει ούτε κι αυτό - και μάλιστα ακόμα και στο σπίτι να μας παίρνει χωρίς να το έχει υποχρέωση για να μας πει τί έκανε...) Στο τέλος αναγκαστηκα να φτάσω και στο service της Fujitsu-Siemens... Από αυτούς έχω να θυμάμαι το ανεκδιήγητο χαρτί που υπέγραφες τότε όταν τους παρέδιδες τον υπολογιστή και με το οποίο σε υποχρέωναν να αναγνωρίσεις εκ των προτέρων πως θα τους πλήρωνες και από πάνω κάποιο ποσό, εάν όποτε εξέταζαν εκείνοι το laptop - που θα τους το άφηνες στα χέρια τους σα λευκή επιταγή- έκριναν ότι δεν είχε πρόβλημα το hardware ' δηλαδή βασιζόσουν στην καλή τους πίστη και μάλιστα υπέγραφες γι' αυτό (με άλλα λόγια εσύ ο πελάτης-καταναλωτής έδειχνες καλή πίστη απέναντί τους , εκείνοι όμως όχι απέναντι σε σένα , και μάλιστα έπρεπε να σε βάλουν να υπογράψεις γι' αυτό ' αυτό έχω την εντύπωση ότι έχουν πια σταματήσει να το κάνουν) . Διαρκώς με αυτό το laptop είχα προβλήματα, την πρώτη φορά όταν το παρέδωσα για service ήταν 1-2 βδομάδες αφου το αγόρασα (τους είχα ειδοποιήσει πιο νωρίς οπότε και προσπαθούσα να τους πείσω να μου το αντικατάστήσουν με καινούριο κσι θυμάμαι το μάνατζερ να λέει με θρασύτητα "τί να κάνουμε, αυτή την εγγύηση αγοράσατε...") ' το πήρα πίσω μετά από περίπου ενάμισο με δύο μήνες οπότε και είχαν βγει στην αγορά και αναβαθμισμένα μοντέλα, την στιγμή που εγώ στο μεσοδιάστημα είχα μείνει χωρίς υπολογιστή . Το αντιγραφικό dvd Ricoh είχε καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, απλά δε δούλευε, μου το άλλαξαν μία φορά και στην πορεία ξανά με καινούριο Ricoh ίδιο μοντέλο, ώσπου στο τέλος με πατέντα ίσως (με ενημέρωσαν ότι άλλαξαν και το εξωτερικό κάλυμμα) έβαλαν ένα σωστό dvd άλλης μάρκας και βρήκα την υγειά μου... Τί να πω , οι άνθρωποι στη Fujitsu-Siemens ήταν στην περίπτωσή μου τουλάχιστον απλά τραγικοί, αρκεί να αναφέρω ότι επειδή είχα πρόβλημα και με την κάρτα γραφικών και στην έξοδο έβγαζε ασπρόμαυρο σήμα για να μου το λύσουν, επέστρεψαν τον υπολογιστή με omega drivers αντί να φτιάξουν το hardware... Μπράβο πέραση οι omega drivers ακόμα και από το επίσημο service (αναρωτιέμαι μονάχα τί θα έλεγαν αν αντιστρόφως τους πήγαινα εγώ το μηχάνημα με omega drivers και τους έλεγα ότι έιχα πρόβλημα στην κάρτα γραφικών... ούτε και φυσικά περιμένω να βρω τους omega drivers στο επίσημο site) . Το τελευταίο χρονολογικά πρόβλημα που με απασχόλησε ήταν όταν κάηκε η οθόνη κανά μήνα πριν λήξει η εγγύηση και ευτυχώς δε χρειάστηκε να πληρώσω από την τσέπη μου για ένα ήδη προβληματικό μηχάνημα που το είχα κιόλας αγοράσει 1650€ ' στο τέλος μου το έδωσαν ένα μήνα αργότερα οπότε και έληγε και η εγγύηση, για να το πάρω σπίτι και να διαπιστώσω εκεί ότι όταν κουνούσα λίγο την οθόνη τρεμόπαιζε η λάμπα της με κίνδυνο να ξανακαεί . Γι'αυτό και σήμερα έχω φτάσει να τον χρησιμοποιώ με αρκετή επιμέλεια μόνο ως desktop και δεν κουνάω την οθόνη του ούτε κατά διάνοια ώστε τουλάχιστον να λειτουργεί στοιχειωδώς (άλλωστε και από την πρώτη στιγμή πάντα πάνω σε γραφείο τον είχα και ποτέ δεν τον ζόρισα ιδιαίτερα) . Να μην αναφερθώ φυσικά και στις μπλε οθόνες , στην κάκιστη ποιότητα κατασκευής, στο ότι ζεματάει σα μπρίκι (κλασικό πλέον πρόβλημα για Fujitsu-Siemens) , ούτε και στο ότι η μπαταρία του τα έφτυσε σε λίγους μήνες ... Στο τέλος για να μη με πικράνουν περισσότερο μου έκαναν και προσφορά να αγοράσω φθηνότερα μια καινούρια μπαταρία! Συνολικά τα δύο (ευτυχώς!) χρόνια της εγγύησης θα το είχα αφήσει λέω κάμποσους μήνες στο service... Βέβαια ο παθών μαθαίνει ειδικά αφου΄η Siemens "αυτή την εγγύηση και τέτοια προϊόντα πουλάει στους πελάτες της" και γι' αυτό για τα επόμενα laptop που πήρα δεν σκέφτηκα καθόλου τη συγκεκριμένη μάρκα όυτε και πρόκειται να ξαναγοράσω στο μέλλον προϊόντα της , σε ό,τι προσωπικά με αφορά.] Το δικό μου συμπέρασμα μετα τα 1650€ που έσκασα στο FS laptop: αγοράζω laptop μόνο αν είναι πραγματική ευκαιρία και μάλιστα πάμφθηνο για να μην κλαίω μετά τα λεφτά μου (ακριβό μόνο για βαρια ή καθαρά επαγγελματική χρήση)
Silent Arrow Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Parlapipas κατα αρχας να πω οτι ολα αυτα που γραφεις ειναι εξαιρετικα ενδιαφεροντα. Δεν νομιζω να εχουν βελτιωθει οι μηχανισμοι προστασιας καταναλωτη. Απλα ο καταναλωτης, ανεξαρτητα του επαγγελματος του, οδηγειται στην αναγκη να αποκτησει ορισμενες νομικες γνωσεις για να προστατευθει απο τους καρχαριες που κυκλοφορουν. Δυστυχως δεν εχει αλλη επιλογη. Καθε φορα το παθημα γινεται μαθημα. Απο την εμπειρια μου ολες οι μεγαλες πολυεθνικες εταιριες ακουν προσεκτικα τον πελατη τους γιατι ο ανταγωνισμος ειναι εντονος και η λεξη σεβασμος υπαρχει στο λεξιλογιο τους. Ολοι οι αντιπροσωποι σε καθε χωρα δεν κρατουν την ιδια πολιτικη. Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που σε γραφουν κανονικα. Αρκει ομως να κανεις της εξης κινηση: Να στειλεις επιστολη στη μαμα εταιρεια στο εξωτερικο γραμμενη στα αγγλικα. Εκει σοβαρευονται γιατι ξερουν οτι οι συνεπειες θα ειναι οχι μονο μεγαλες αλλα θα ξεκινησουν απο την επομενη κιολας ημερα. Ολα αυτα προυποθετουν ομως αντικειμενικοτητα εκ μερους σου. 1) Αναγραφεις τα στοιχεια σου στην αρχη της επιστολης (τηλ, fax, e-mail) 2) Αναγραφεις τον παραληπτη στη συνεχεια, που ειναι η τοπικη αντιπροσωπεια στην χωρα που μενεις. 3) Ξεκινας τις κοινοποιησεις στη συνεχεια. *Την επιστολη την κοινοποιεις σε ολους τους διανομεις της πολυεθνικης εταιριας στην Ελλαδα, ανεξαρτητα αν πουλουν ή οχι computer, αρκει να διανεμουν π.χ. οτιδηποτε Samsung. *Κοινοποιεις σε ολους τους κρατικους φορεις (Γενικη Γραμματεια Προστασια Καταναλωτη, Εισαγγελεια, ΙΝΚΑ, Ε.Ε.Τ.Τ. κλπ) *Κοινοποιεις στην μαμα εταιρια στο εξωτερικο (Με μεγαλα bold γραμματα -> Ενημερωση για μεταφραση του κειμενου) Περιγραφεις το προγραμμα με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ενημερωνεις ποτε το αγορασες, απο που. ποια ειναι η εγγυηση, γραφεις ολη την αληθεια ακομα και δικα σου λαθη. Δεν χρησιμοποιουμε υβρεις, ειμαστε ευγενικοι και ζητουμε κατανοηση ανεξαρτητα τι δουλεμα εχουμε φαει απο διαφορους μεχρι να γραψουμε την επιστολη. Απαιτεις απο τον παραληπτη επωνημη απαντηση ωστε η απαντηση του να κοινοποιηθει σε ολους τους οποιους εχεις εμπλεξει στην διαδικασια. Στην επιστολη θα φαινεται πώς (με ποιο τροπο δηλαδη) εχεις επικοινωνησει με τους παντες, fax, e-mails απαραιτητα αναγεγραμμενα στην επιστολη. Με τον ορο να στειλουμε επιστολη, δεν αναφερομαι σε χρηση ταχυδρομειου, αλλα μονο e-mail & fax γιατι ολες μας οι κινησεις πρεπει να ειναι ταχυτατες για να διασφαλισουμε τα δικαιωματα μας. Μετα ολα τα ανωτερω η μηχανη fax που εχετε και τα e-mail σας θα δειτε οτι εκει που ηταν νεκρα θα ξυπνησουν...
21century Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Το θεμα νομιζω πρεπει να ανοιχτει σε αλλο τομεα της ενοτητας γιατι ειναι πολυ σοβαρο, ειμαστε καταναλωτες και ξερουμε οτι δεν εχουμε μονο υποχρεωσεις οταν πληρωνουμε στο ταμειο αλλα και δικαιωματα...
AKOYLINI Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 εκανα για τον φιλο μας τον πιανιστα την προσπαθεια να κατεβασω και να εγκαταστησω βιστα χρησιμοποιοντας το σιριαλ του λαπτοπ μου,το αποτελεσμα δεν ειχε επιτυχια,δεν ενεργοποιηθικαν τα βιστα και το συστημα με εβαλε σε επιλογη τηλεφωνικης ενεργοποιησης οπου και εκει παλι δεν καταφερα να ενεργοποιησω τα βιστα.οποτε προσεχετε με αυτην την τεχνικη γιατι απλος θα χασετε τον χρονο σας
the_pianist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Αυτό σκέφτηκα κι εγώ όταν πήρε τέτοια διάσταση το θέμα στο post. Έλεγα να ανοίξω ένα άλλο θέμα αλλά επειδή το συντακτικό που θα χρησιμοποιούσα και ίσως η ορολογία με έκανε να κάνω πίσω. Το αφήνω σε σας σαν ειδήμονες. Εμ1 άλλωστε η ανησυχία μου άλλη είναι. Με το Acronis κανείς να βοηθήσει στις εντολές;;;; Καλέ που πήγατε όλοι;;;
the_pianist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Akoulini ε υ χ α ρ ι σ τ ώ και μόνο για το χρόνο που διέθεσες για να κάνεις όλη αυτή τη δουλειά. Μόνο αυτό λέω.
dark_banishing Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Pianist δοκίμασε να κάνεις ένα search στο φόρουμ λογικά για το ακρόνις θα έχει ξαναγίνει θέμα για το πως χρησιμοποιείται.
AKOYLINI Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 σε λιγο θα εχεις βημα-βημα οδηγο για το acronis
bilco Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 εκανα για τον φιλο μας τον πιανιστα την προσπαθεια να κατεβασω και να εγκαταστησω βιστα χρησιμοποιοντας το σιριαλ του λαπτοπ μου,το αποτελεσμα δεν ειχε επιτυχια,δεν ενεργοποιηθικαν τα βιστα και το συστημα με εβαλε σε επιλογη τηλεφωνικης ενεργοποιησης οπου και εκει παλι δεν καταφερα να ενεργοποιησω τα βιστα.οποτε προσεχετε με αυτην την τεχνικη γιατι απλος θα χασετε τον χρονο σας Δεν το προχώρησες όσο έπρεπε AKOYLINI. Δεν ενεργοποιούνται ούτε με σύνδεση ούτε με την αυτόματη τηλεφωνική ενεργοποίηση. Αφού όμως αποτύχει η τελευταία θα σε συνδέσουν με υπάλληλο της microsoft (ευγενέστατοι αν και τα ελληνικά τους δεν είναι τόσο καλά) που θα σου δώσει τους κωδικούς ενεργοποίησης. Το μόνο που θα σε ρωτήσουν είναι αν τα έχεις εγκαταστήσει σε άλλον υπολογιστή.
the_pianist Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2007 Με το Backup -Back up your files, folders or the entire hard disk ξεκινάμε ή με το Recovery-Recover the entire hard disk contents or restore individual files. Αν ξεκινήσω κάπως θα τη βρω την άκρη. Το θέμα είναι εσείς που ξέρετε το πρόγραμμα και ξέρετε τι θέλω κάνω, να μου πείτε για την περίπτωση μου με ποια απο τις 2 εντολές πρέπει λογικά να ξεκινήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.