Προς το περιεχόμενο

Νεο PC

Nikos G7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε επειδη η προηγουμενη μου καρτα ηταν η Χ1800ΧΤ, εχω να σου πω οτι: Test Drive Unlimited highest επαιζα με 30fps γυρω...

Αλλα στο Colin Mcrae Dirt κολλησε ασχημα... στα Ultra (που η 8800GTX βγαζει 45fps), η Χ1800ΧΤ δεν εβγαζε ουτε ενα!!!! Και την ειχα παρει και 400? τον Νοε. 2005...

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν εκανα συγκριση X1800XT με 8800GTS αλλα HD2900 me 8800GTS. Απλως πηρa σαν παραδειγμα την Χ1800 που οταν βγηκε πολλοι την ειχαν για τα μπαζα αλλα τελικα αποδειχθηκε μια χαρα καρτα και πολυ ανωτερη της 7800GTX

Δημοσ.
Οι Tagan δεν ειναο τοσο καλη εταιρια οσο φανταζονται μερικοι. Και τα τροφοδοτικα της Seasonic ειναι τα κορυφαια σε efficiency. Οντως παντος εινω τα μικρα τροφοδοτικα της Tt εχουν πολυ κακη φημη, τα Toughpower ακουγεται οτι ειναι πολυ καλα. Οσο για τη HD2900 πιστευω οτι θα γινει οτι και με την X1800 δηλαδη οτι συνεχως θα βελτιωνεται με καθε driver update και τελικα θα φανει ξεκαθαρα οτι απο τη GTS ειναι πολυ ανωτερη.

Κάνεις λάθος.Πολύ μεγάλο λάθος.Μπορεί να μην είναι η καλύτερη αλλα κανείς δεν αμφιβάλει για το αν είναι καλή εταιρία!

• Moderators
Δημοσ.

Οχι την Gainard bliss. Εγω την πηρα γιατι επρεπε να τα παραγγειλω ολα μαζι απο e-shop. Ητανε η πιο ακριβη! Βεβαια εχει μαυρο pcb, 2 dvi to d-sub converters, και διαφορα αλλα καλουδια, αλλα αυτα τα εχουν ολες!

Παρε την φτηνοτερη που θα βρεις, ειναι ολες ιδιες. :)

Δημοσ.

δεν μπορώ να καταλάβψ γιατι μέτρια?

Εγω τα έχω δοκιμάσει και είναι καταπληκτικα!

Δεν είναι ξανα λέω τα καλύτερα αλλα δεν είναι και μέτρια.

Είναι καλά τροφοδοτικα

Δημοσ.

Τι εννοεις τα δοκιμασες? Δεν ειπε κανενας οτι δεν θα τρεξουν νορμαλ PC. Απλως οι ποιοτητα κατασκευης τους ειναι πολυ μετρια, εχουν κακο efficiency και αρκετο riple. Ψαξε κανα review να καταλαβεις τη λεω. Απο κατι noname σιγουρα καλυτερα αλλα δεν γινεται συγκριση με PC Power and Cooling,seasonic, καποια enermax, καποια antec κτλ.

Δημοσ.

Τότε μας κλέβει η tagan που τα τροφοδοτικά της είναι πανάκριβα??

Εγω έχω κάνει κάποιες μικρές δοκιμές (κάνω αρκετά συχνά)σε ένα μικρό εργαστιριάκι που έχω κατω στο υπόγειο και έχουν αποδιχθεί πάρα πολύ ανθεκτικά και με πάρα πολύ καλές επιδόσεις...

Δεν ξέρω τι λέεν παιδιά τα reviwes σίγουρα υθα ιπάρχουν και μοντέλα που δεν βγηκαν καλά αλλα είναι αναλόγο με το μοντέλο τα u01 και u25 ας πουμε που εχω δοκιμάσει εγω είναι σκυλιά κοπρόσκυλα!

Δημοσ.
Πρεπει να μυρισουν τα μοσφετάκια, ναι, αν το θες ετσι. Δεν μαθαινεις τα παντα με την πρωτη. Αμα θες να λεγεσαι overclocker πρεπει αναγκαστικα να σου εχουν μυρισει και μερικά μοσφετάκια οταν εισαι στην αρχη... (ετσι για να τα εχεις να τα θυμασαι κιολας!).Oχι,γ το main pc σου,αν είσαι αρχάριος ειδικά,το χρονίζεις,σε βήματα,μόνο αν το χρειάζεσαι 101%...το 1700 ευρώ το σέβεσαι...έχω κάψει 200 ευρώ μητρική κ τράβηξα τα πανδεινα,γ να μν το καταλάβουν στο e-shop κ να μου την αντικαταστήσουν...δν χρειάζεται να πάθει τα ίδια το παλλικάρι.Αν θέλει να μάθει,ας μαζέψει 400ευρώ να πάρει ένα μεταχειρισμένο pc,σχετικά νέας τεχνολογίας κ με 2 μήνες εγγύηση minimum,γ να κάψει οσα μοσφετάκια θέλει,κ να έχει κ ελπίδες να του το αντικαταστήσουν...

Και ναι, ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να πληρωσεις το νταβατζιλικι στην nvidia αμα το θες ετσι, γιατι η Ati κριθηκε ΑΝΙΚΑΝΗ να βγαλει κατι ανταγωνιστικο 10 μηνες τωρα...ενώ οι nvidia που έβγαλε πριν απο 10 μήνες κάτρες,με τρελλές τιμές,κ είχαν κ #@$%# drivers θεωρείται ικανή?Δν νομίζω.Ίσα-ίσα αυτή η βιασύνη να προλάβει να βγάλει κάρτες μάλλον ώς ανασφαλή την χαρακτηρίζει...

Τωρα για ο,τι καλυτερο σε gaming να το αφησω στο PS3 (το οποιο φοραει RSX καρτα γραφικων, η οποια ως γνωστον ειναι ειδικη εκδοση της Ati X1800XT, και δεν εχει καν dx10 υποστηριξη... μαλλον κακη ιδεα!). Και μην πεις οτι ανεφερα μονο τα γραφικα. Εαν δεν θες γραφικα αλλα απλως gameplay κτλ, τοτε και το Ps1 εχει ΑΠΕΙΡΟΥΣ τιτλους, οπως επισης και πολλοι τιτλοι στο PC που θελουν μετριες για αν μην πω κακες καρτες για αν παιξουν ικανοποιητικα (LFS, RBR κτλ....) ;)Έχεις πλάκα τελικά...νομίζεις ότι με μία 8800,μπορείς να το παίξεις ultimate gamer...μάθε λοιπόν ότι την ισχύ του playstation3(πρoσωπικά πιστεύω κ του x-box360) δν την ξεπερνάει ΚΑΝΈΝΑΣ υπολογιστής...είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσεις να με πείσεις δείχνοντάς μου συγκριτικό χαρακτηριστικών της vga ps3 κ 8800,αλλά ε΄χω απάντηση...το παιχνιδάκι με τα dx δν το παίζει η sony κ καλά κάνει..σε κανα 2 χρόνια που το dx10 θα αξιοποιηθεί στο έπακρο,να είσαι σίγουρος οτι sony θα έχει την απάντηση...το να έχω μια κάρτα που να μου δίνει κ 100fps σε τωρινά dx10 games,με αφήνει ασυγκίνητο,όταν θα μπορώ να πίασω καλό fps σε τρελλά παιχνίδια τότε ΝΑΙ θα σκάσω λεφτά!

Γιά αξιόπιστα τροφοδοτικά,Checkmate...έχει καλά μοντέλα,γιά όλες τις "τσέπες"..κ δν κάνει μαλακίες με τις εγγυίσεις όπως άλλες εταιρίες..(πώ τις προάλλες έπαθα την πλάκα μου αυτά που άκουσα γ τν cosmodata...)

Aπό κει κ' πέρα γ tagan έχει ακουστεί ότι έχει αξιόπιστα μοντέλα,μεγάλες εγγυήσεις,κ καλό service....τώρα αν θές μοντέλο γ monster pc,πάς σε full modular psu(αν κ τα περισσότερα πιά έχουν αρκετές τροφοδοσίες γ όλες τις υποδοχές(IDE,SATA,6-pin..)μπορεί εσύ να θές μόνο 5 π.χ. να χρησιμοποιήσεις,γτ να έχεισ άλλλα τόσα χύμα στο κουτί?)

Από εταιρίες BeQuiet,Seasonic....

• Moderators
Δημοσ.

Πρασινα: Συμφωνω εαν ειναι καποιος ασχετος. Αλλα γιατι να μην εκμεταλλευτει την ευκαιρεια και να μαθει πολυ περισσοτερα? (γνωριζοντας οτι για να καψει κατι θελει προσπαθεια πλεον...)

Κοκκινα: Τα ιδια ελεγα και για την nvidia τοτε, αλλα τωρα αλλαξε η κατασταση. Και δεν νομιζω να βιαζοταν και πολυ να βγαλει καρτες... Αφου η Ati 10 μηνες και καμια απαντηση...

Μπλε: Δεν το παιζω Ultimate gamer... Αμα ηξερες ποσο δυσκολα βγηκανε αυτα τα λεφτα... Ειναι λογικο αυτη τη στιγμη να μην την ξεπερνα κανενας υπολογιστης (την επεξεργαστικη ισχυ), αλλα ουτε και τα ιδια δεν την αξιοποιουν! Και οταν την αξιοποιησουν, τα pc θα ειναι 10 βηματα εμπρος. Παντα ετσι γινεται...(για επεξεργαστικη ισχυ μιλαμε ε, γιατι απο θεμα καρτων γραφικων τα pc ΗΔΗ εχουν αφησει πισω τις κονσολες...)

Δημοσ.

Πράσινα:το παιδάκι από ότι καταλαβίνω,είναι αρχάριος,ας μν το βάλουμε κατ'ευθείαν στα ""σκληρά...πιστεύω λογικό είναι αυτό που λέω.

Κόκκινα:βιαζόταν,βιαζότα..βεβαίως διατήρησε τα κορυφαία συστήματα ψύξης,που είχε κ στην προηγούμενη σειρά...εκεί ναι,η ATi δν τα πάει κ τόσο καλά,αλλα τώρα το οτι έβγαλε 10 μήνες μετά δν μ'ενοχλεί αφού κ τα παιχνίδια δν είναι κάτι τρομερό κ δν υπήρχαν στην αγορά όταν βγήκαν οι 8800.

Μπλέ,δν ξέρω τον κόπο που έκανες γ να μαζέψεις αυτά τα λεφτά κ δν αμφισβητώ οτι τα έβγαλες με κόπο.Δν σε χαρακτήρισα ούτε νεόπλουτο,ούτε πλουσιόπαιδο...το ps3,θα υπάρχει στην αγορά γ κανα 2 χρονάκια ακόμα,όπου τα παιχνίδια ναι μεν δν θα χρησιμοποιούν στο έπακρο την επεξεργαστική ισχύ του,αλλά θα χρησιμοποιούν ένα μεγάλο ποσό αυτής...τώρα κατα την γνώμη μου,καλό θα ήταν,αντί να βγεί νέο μοντέλο να βγάλουν εξαρτήματα αναβάθμισης του ήδη υπάρχοντος ps3,αφού η επεξεργαστική του ισχύ θα ανταπεξέρχεται στισ απαιτήσεις των πολύ μεταγενέστερων games,αν κ κάτι τέτοιο δν συμφέρει οικονομικά την sony...περισσότερο χαρίν εντυπωσιασμού βάλαν τους συγκεκριμμένους επεξεργαστες,παρά για ουσιαστικό λόγο.Εκτός αν παρουσιαστεί κάποια άλλη εφαρμογή γ ps3 που να αξιοποιεί την ισχύ του...

Τώρα,ανέφερα ισχύ γτ όντως τα chipset που χρησιμοποιούνται στις κονσόλες είναι υποδέστερα από αυτά των pc.Μν ξεχνάς όμως ότι τα pc δν είναι μόνο παιχνίδι,οι κάρτες γραφικών χρησιμοπιούνται κ σε επαγγελματικές εφαρμογές(ο επαγγελματίας βεβαίως,αν έχει χρήματα θα πάρει matrox!)γ αυτό έχει αναπτυχθεί τόσο ο συγκεκριμμένος τομέας στον συγκεκριμμένο χώρο...

Τώρα όταν η sony βάζει Ati X1800XT,δν το κάνει,εξ'αμελείας,έχει βάλει πρώτα το αντίστοιχο τμήμα έρευνας κ ανάπτυξης,να ψάξει τι παίζει κ τι θα παίζει τα επόμενα 3 χρόνια στην αγορά(να ναι καλά κ οι δημόσιες σχέσεις τις,ξέρει τι παιχνίδια θα βγάλουν οι εταιρίες,κ πόσο "βαριά" θα είναι)κ μετά σχεδιάζει το project της,εφοδιάζοντας το με τ'απολύτως απαραίτητα χαρακτηριστικά...δν νομίζω ότι η sony δν διαθέτει την τεχνογνωσία,που χρειάζεται γ να εφοδιάσει τα προιόντα της με κάρτα αντίστοιχη τής 8800,απλώς γτ να μπει σε περιττό κόστος,εφόσον δν χρειάζεται(για αυτό κ με παραξενεύει που έβαλε τέτοιους επεξεργαστές στο ps3,λογικά θα ήθελα να ανταγωνιστεί το x-box360!)

K όντως μια φορα που έπαιξα fear σε 360 δν κατάλαβα διαφορά από το pc μου...άρα δν νομιζω οτι θεωρείται μειονέκτημα του ps3 το Ati X1800XT

Δημοσ.
Τότε μας κλέβει η tagan που τα τροφοδοτικά της είναι πανάκριβα??

Εγω έχω κάνει κάποιες μικρές δοκιμές (κάνω αρκετά συχνά)σε ένα μικρό εργαστιριάκι που έχω κατω στο υπόγειο και έχουν αποδιχθεί πάρα πολύ ανθεκτικά και με πάρα πολύ καλές επιδόσεις...

Δεν ξέρω τι λέεν παιδιά τα reviwes σίγουρα υθα ιπάρχουν και μοντέλα που δεν βγηκαν καλά αλλα είναι αναλόγο με το μοντέλο τα u01 και u25 ας πουμε που εχω δοκιμάσει εγω είναι σκυλιά κοπρόσκυλα!

Άντε ας τα ξαναπούμε μία φορά...

Λοιπόν ως παράδειγμα φέρνω το 530 Easycon το οποίο κοστίζει 108ε και ανήκει στην κατηγορία των πεντακοσίων Watts, δλδ στην κατηγορία των psu που συνήθως επιλέγονται (αφού οι περισσότεροι αγοράζουν τροφοδοτικά που έχουν ισχύ around 500-600W).

Θα χρησιμοποιήσω τον jonny ο οποίος είναι αναμφίβολα αν όχι το καλύτερο, μες στα 3 καλύτερα και εγκυρότερα site με reviews τροφοδοτικών (μαζί με το http://www.hardwaresecrets.com :wink:)

Εδώ το review

Έχουμε και λέμε:

"The voltage regulation on the 12V rail was horrible, dropping from 12V to 11.59V going from test one to four on the 12V2. The 12V1 faired a little better, only dropping to 11.62V, but that was primarily because there was less resistance on the 12V1 (more connectors to spread the load across.)

Once I pushed a 12V rail past 20A, the power supply shut off and the blue LED on the back lit up.

Efficiency was mediocre and there is no power factor correction on this power supply. You'll also notice that the temperatures coming out of the back of the power supply were very hot. This is because the fan on the Tagan barely moves. The upshot of this is that this power supply is very quiet.

Results of the crossload was horrible. Each 12V rail dropped to 11.2. Decreasing the 12V rail load to 15A each only raised the voltage to 11.27. I took the 3.3V and 5V rails up to 5A and 6A and the 12V rail was still only at 11.37. It took putting a minimum of 5A on the 3.3V rail and 8A on the 5V rail, for a total of 56.5W on the combined 3.3V and 5V rails, to get the 12V rails up to just 11.4V.

Και καταλήγει:

The GoodModular

Nice cables (υπάρχουν και άλλα με nice (ha :lol:) cables..., και μάλιστα φθηνότερα :razz:)

Very, very quiet (αξίζει άραγε να είναι ΤΟΣΟ αθόρυβο, αλλά στην αντίπερα όχθη, να ανεβάζει ραγδαία ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ θερμοκασίες ? :razz:)

Very good ripple results (ε τόσα disadvantages που έχει, θα ήταν ντροπή για την Tagan να έχει ΚΑΙ χαμηλό ripple... :mrgreen:)

The Bad

Voltages not stable

Totally failed crossload tests

Hot as hades

The Mediocre

No PFC

Mediocre efficiency

Simply put, I don't recommend this product. I realize that low noise is a top priority for many people, but this power supply offers low noise in favor of everything else. Outside of the crossload issue, was it the high heat, caused by the poor air circulation inside the PSU that caused the poor voltage regulation? Hard to say without modifying the fan and trying it again. But why bother?"

Τί να πω, αν θες να δίνεις 108ε για τέτοια μετριότητα...

Και πες μου ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει επειδή προσπάθησαν να το κάνουν αθόρυβο (τρομάρα τους :mrgreen:), είμαι περίεργος τί έχεις να πεις για την χαμηλή αποδοτικότητα, την απουσία PFC, και τις ασταθείς τάσεις...

Έρχομαι λοιπόν εγώ ο αδαής και σε ρωτάω: Αλήθεια, στα test που έκανες ΔΕΝ διαπίστωσες τα παραπάνω? (ασταθείς τάσεις, χαμηλή αποδοτικότητα γενικότερα?) , και αυτά δεν ισχύουν μεμονωμένα, αλλά ισχύουν στην πλειοψηφία των Tagan psu - είμαι επιφυλακτικός απέναντι στα I-XEYE μιας και δεν έχω δει έγκυρο review μέχρι τώρα...-

NAI η Tagan μας κλέβει, είναι ιδιαίτερα υπερτιμημένη για αυτά που προσφέρει! (Μάθε και μια άλλη αλήθεια, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης... :mrgreen:)

Γιατί λοιπόν, ο υποψήφιος αγοραστής να μην δώσει μόλις 115ε για να αγοράσει το πολυδοκιμασμένο Corsair 620W, για το οποίο όπου και να ψάξεις μόνο καλά σχόλια και συστάσεις θα βρει? Λέω 'γω τώρα...:mrgreen: Είναι και 90W (μπορεί και 100W αφού το αντίπαλο στρατόπεδο είναι Tagan :mrgreen:) παραπάνω από το Tagan και κοστίζει μόλις 7ε παραπάνω :wink:

Ή ακόμα καλύτερα δίνοντας 108ε, αγοράζει το Thermaltake Toughpower 750W (ha :razz:) επίσης reviewed από jonny, o οποίος και καταλήγει:

The Good

Very solid rails that barely moved

SLI and Crossfire certified

140MM fan is fairly Quiet

Very efficient

Active Power Factor Correction

Modular with nicely sleeved cables

The Bad

Actual combined rail capabilities are not documented well.

The Mediocre

Looks bland

Α, ελπίζω να ξέρεις ότι τα Toughpower δεν κατασκευάζονται από την Tt, και μάλιστα σε αυτά χρησιμοποιούνται καλύτερα εξαρτήματα και πυκνωτές από αυτά που χρησιμοποιούνται σε TR2 (μπλιαξ :lol:) και Truepower (επίσης μπλιαξ! :razz:)...

Πάντα φιλικά, George

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...