Προς το περιεχόμενο

Δισκακι VR ???? Τι ειναι ????

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παω να γραψω απο ενα επιταπεζιο dvd recorder με σκληρο δισκο σε dvd απο τον δισκο και μου λεει :

Τρεχον δισκος NEW DVD

προτεινομενος δισκος VR

Τι ειναι αυτο ρε παιδια ????

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν ξερω καθολου και τα αγγλικα μου δεν βοηθανε...Μπορεις να βοηθησεις ???? Ευχαριστω.

Η συσκευη ειναι ενα Lite on με σκληρο 250αρι και το εφερα σημερα στην γειτονια σου στην http://www.amy.gr και θελον να το στειλον Ιταλια αλλα δεν θελω να χασω καποια βιντεο απο τον δισκο...

• Moderators
Δημοσ.

Προκειται περι dvd-rw συσκευης, ενω προκειται επισης περι επανακωδικοποιησης του dvd(?). Συμφωνα με τα λεγομενα του αρθρου (μεταφρασμενα απο το babel fish translation):

τεχνική επισκόπηση σχήματος

Τα πρότυπα dvd- VR καθορίζουν ένα λογικό σχήμα για την καταγραφή και την έκδοση του βίντεο σε δίσκο DVD. Αντί της τροποποίησης των τηλεοπτικών προτύπων DVD, χωριστά πρότυπα δημιουργήθηκαν για να επιτρέψουν αυτό.

Το βίντεο καταγράφεται ως ρεύμα mpeg-2 προγράμματος. Το τηλεοπτικό ψήφισμα εξαρτάται από την ποιότητα καταγραφής και το τηλεοπτικό σχήμα χρησιμοποιούμενες. Οι πολλαπλάσιες ακουστικές κωδικοποιήσεις επιτρέπονται συμπεριλαμβανομένου του ήχου MPEG, Dolby AC3 και του γραμμικού PCM.

Ένας καταγραμμένος dvd- VR δίσκος περιέχει έναν κατάλογο "DVD_RTAV" στη ρίζα του filesystem, στο οποίο ένα ενιαίο αρχείο "VR_MOVIE. VRO" υπάρχει, περιέχοντας τα ακατέργαστα ακουστικά και τηλεοπτικά στοιχεία για όλες τις τηλεοπτικές καταγραφές στο δίσκο. Τα μεταδεδομένα καταγραφής αποθηκεύονται στο αρχείο "VR_MANGR. IFO" στον ίδιο κατάλογο. Ένα εφεδρικό αντίγραφο αυτού του αρχείου (VR_MANGR. BUP) χαρακτηριστικά είναι παρόν επίσης.

Το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται στα μέσα είναι UDF αναθεώρηση 2,0. dvd- VR χρησιμοποιεί τις σε πραγματικό χρόνο επεκτάσεις αρχείων για UDF. Για τα μέσα dvd-r η γεύση Φ.Π.Α χρησιμοποιείται, για τον δβδ-ΚΡΙΌ η σαφής γεύση χρησιμοποιείται, και η διαθεμένη γεύση χρησιμοποιείται για τα μέσα δβδ-RW.

Η τεχνολογία γραψίματος πακέτων χρησιμοποιείται για να επιτρέψει την τυχαία πρόσβαση, και την επαυξητική ενημέρωση των οπτικών μέσων.

Προκειμένου να επιτραπεί η ανταλλαγή μεταξύ των οργάνων καταγραφής, μπορεί να είναι απαραίτητο να οριστικοποιηθούν ή να προστατευθούν τα μέσα δβδ-RW πρίν βάζει αυτά σε ένα άλλο σύστημα καταγραφής. Δβδ-ρ τα μέσα πρέπει να οριστικοποιηθούν προτού η αναπαραγωγή ήχου να είσαι δυνατή στους φορείς. Επίσης η περάτωση μπορεί να απαιτηθεί προτού να μπορέσει ένας δίσκος δβδ-ρ να προσεγγιστεί σε ένα άλλο σύστημα καταγραφής.

Μηπως εχεις βαλει κανα γεματο δισκακι (και παει σε τεχνικη επανακωδικοποιησης)? Παντως ουσιαστικο προβλημα δεν βλεπω...

Σου βγαζει καποιο σφαλμα? Δεν σε αφηνει να συνεχισεις τη διαδικασια?

Δημοσ.
Προκειται περι dvd-rw συσκευης, ενω προκειται επισης περι επανακωδικοποιησης του dvd(?). Συμφωνα με τα λεγομενα του αρθρου (μεταφρασμενα απο το babel fish translation):

τεχνική επισκόπηση σχήματος

Τα πρότυπα dvd- VR καθορίζουν ένα λογικό σχήμα για την καταγραφή και την έκδοση του βίντεο σε δίσκο DVD. Αντί της τροποποίησης των τηλεοπτικών προτύπων DVD, χωριστά πρότυπα δημιουργήθηκαν για να επιτρέψουν αυτό.

Το βίντεο καταγράφεται ως ρεύμα mpeg-2 προγράμματος. Το τηλεοπτικό ψήφισμα εξαρτάται από την ποιότητα καταγραφής και το τηλεοπτικό σχήμα χρησιμοποιούμενες. Οι πολλαπλάσιες ακουστικές κωδικοποιήσεις επιτρέπονται συμπεριλαμβανομένου του ήχου MPEG, Dolby AC3 και του γραμμικού PCM.

Ένας καταγραμμένος dvd- VR δίσκος περιέχει έναν κατάλογο "DVD_RTAV" στη ρίζα του filesystem, στο οποίο ένα ενιαίο αρχείο "VR_MOVIE. VRO" υπάρχει, περιέχοντας τα ακατέργαστα ακουστικά και τηλεοπτικά στοιχεία για όλες τις τηλεοπτικές καταγραφές στο δίσκο. Τα μεταδεδομένα καταγραφής αποθηκεύονται στο αρχείο "VR_MANGR. IFO" στον ίδιο κατάλογο. Ένα εφεδρικό αντίγραφο αυτού του αρχείου (VR_MANGR. BUP) χαρακτηριστικά είναι παρόν επίσης.

Το σύστημα αρχείων που χρησιμοποιείται στα μέσα είναι UDF αναθεώρηση 2,0. dvd- VR χρησιμοποιεί τις σε πραγματικό χρόνο επεκτάσεις αρχείων για UDF. Για τα μέσα dvd-r η γεύση Φ.Π.Α χρησιμοποιείται, για τον δβδ-ΚΡΙΌ η σαφής γεύση χρησιμοποιείται, και η διαθεμένη γεύση χρησιμοποιείται για τα μέσα δβδ-RW.

Η τεχνολογία γραψίματος πακέτων χρησιμοποιείται για να επιτρέψει την τυχαία πρόσβαση, και την επαυξητική ενημέρωση των οπτικών μέσων.

Προκειμένου να επιτραπεί η ανταλλαγή μεταξύ των οργάνων καταγραφής, μπορεί να είναι απαραίτητο να οριστικοποιηθούν ή να προστατευθούν τα μέσα δβδ-RW πρίν βάζει αυτά σε ένα άλλο σύστημα καταγραφής. Δβδ-ρ τα μέσα πρέπει να οριστικοποιηθούν προτού η αναπαραγωγή ήχου να είσαι δυνατή στους φορείς. Επίσης η περάτωση μπορεί να απαιτηθεί προτού να μπορέσει ένας δίσκος δβδ-ρ να προσεγγιστεί σε ένα άλλο σύστημα καταγραφής.

Μηπως εχεις βαλει κανα γεματο δισκακι (και παει σε τεχνικη επανακωδικοποιησης)? Παντως ουσιαστικο προβλημα δεν βλεπω...

Σου βγαζει καποιο σφαλμα? Δεν σε αφηνει να συνεχισεις τη διαδικασια?

Ευχαριστω για τον κοπο σου φιλε μου αλλα εκτος το τελευταιο δεν πολυκαταλαβα ...Οχι δεν εχω βαλει γεματο δισκακι αλλα σφραγισμενο επανεγραψιμο και -R και +R οπως μου ειπαν στην amy μηπως και παρω τα δεδομενα μιας και σε απλα κενα δισακια δεν γινοταν...Δεν με αφηνει να συνεχισω δυστυχως....

• Moderators
Δημοσ.

Χμ... δεν εχω ξαναακουσει για VR δισκακι για να ειμαι ειλικρινης, οποτε ας βοηθησει καποιος που ξερει περισσοτερα (μπας και μαθουμε κι εμεις οι νεοι :P)

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα επιτραπέζιο LG Dvd-recorder και όταν του βάζω καινούργιο δισκάκι DVD-RW για να κάνω format (ή initialize, όρος πιο συνηθισμένος στα επιτραπέζια dvd-recorders και δείχνει την προετοιμασία του δίσκου για εγγραφή) μου βγάζει ένα παράθυρο ότι μπορώ να το κάνω με δύο τρόπους, VR Mode και Video Mode. Εγώ διαλέγω πάντα Video Mode γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο το γραμμένο δισκάκι μπορώ να το περάσω στο PC (για να κόψω τις διαφημίσεις και να περάσω μετά ''καθαρή'' την ταινία με το PC σε άλλο δισκάκι). Aν το δισκάκι το γράψω σε μορφή VR δεν αναγνωρίζεται από το PC. Πάντως το VR είναι τρόπος καταγραφής δεδομένων σε δισκάκια DVD-RW.

Μερικά επιτραπέζια DVD-recorders δεν κάνουν αυτήν την διαφοροποίηση και γράφουν απ' ευθείας σε Video Mode χωρίς καμία ερώτηση (π.χ ένα Funai που έχω). Οπότε εξαρτάται και από την μάρκα αν αναγνωρίζει αυτό το φορμά ή όχι.

edit. Για να κάνω μία ''χοντρική'' μεταφορά, είναι κάτι σαν το FAT32 και το Ntfs των σκληρών δίσκων (VR Mode και Video Mode στα δισκάκια DVD-RW).

Δημοσ.
To vr einai kati san skliros diskos sta home dvd-rw, epitrepi to poly poio eykolo edit, ton arxion, ala opos eipa kai o kpartsi, einai poio voliko na to kaneis se video mode.

Μα εν με ρωταει σε τι mode να τα γραψω....Ευχαριστω.

Δημοσ.
Αυτο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο DVD-recorder υποστηρίζει μόνο VR Mode...

Μα στην αρχη εγραφε μια χαρα σε dvd απο τον δισκο...Και εχω αλλο ενα ιδιο χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Δεν σημαίνει ότι άμα το DVD-recorder σου υποστηρίζει μόνο VR Mode είναι προβληματικό. Μια χαρά δουλεύει. Απλώς είναι δεν είναι ''εύκολο'' φορμά για πέρασμα και επεξεργασία στο PC. Κατά τα άλλα μιά χαρά δουλεύει και υπενθημίζω ότι αφορά μόνο τα DVD-RW δισκάκια. Άμα εσύ, εκτός από τα DVD-RW, δεν μπορείς να γράψεις ούτε σε DVD+R, DVD-R και DVD+RW τότε καθαρά το πρόβλημα δεν αφορά το VR Mode αλλά γενικά την εγγραφή από τον σκληρό δίσκο σε DVD.

Δημοσ.
Άμα εσύ, εκτός από τα DVD-RW, δεν μπορείς να γράψεις ούτε σε DVD+R, DVD-R και DVD+RW τότε καθαρά το πρόβλημα δεν αφορά το VR Mode αλλά γενικά την εγγραφή από τον σκληρό δίσκο σε DVD.

Μαλλον κατι τετοιο συμβαινει γιατι στην αρχη εγγραφα και σε απλα δισκακια ...Ευχαριστω.

Δημοσ.
dokimase na psa3is sto menu toy, p.x. to diko mou samsung, exei epeilogi na grafei se video mode kai ta -rw.

Το εψαξα αλλα δεν βλεπω τετοια επιλογη....Λετε αν βγαλω τον δισκο να μπορω να μεταφερω οτι εχει σε pc ???? Ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...