Προς το περιεχόμενο

Αγορά Ενισχυτή μέσω ερωτημάτων!!!

faser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κύριοι και δεσποινίδες,

Τις προάλλες αγόρασα μια Ibanez JS1000BTB και μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το feeling, neck, bridge και fretboard της κιθάρας. Ωστόσο παίζοντας με τον ενισχυτή μου (LEM 20W της κακιάς ώρας) διαπίστωσα μια βελτιώση της διαφορά της τάξεως του 30% σε σχέση με την παλιά κιθάρα μου μάρκας YATABAZA. Δεδομένου ότι τις δυνατότητες αυτές τις κιθάρας τις γνωρίζουν όλοι οι γνώστες (Joe Satriani rulez!!!!) και αφουγκραζόμενος το ρητό "μάπα κιθάρα + καλός ενισχυτής = μέτριος ήχος & καλή κιθάρα + μάπα ενισχυτής = μάπα^2 ήχος" θα ήθελα να προβώ στη αγορά ενός ενισχυτή. Θεωρώ ότι μια κιθάρα EUR1700 αξίζει έναν ενισχυτή-συμπαραστάτη στο price range μεταξύ EUR800-1000 και γι'αυτό θα ήθελα την γνώμη σας. Σκέφτηκα ότι επειδή τώρα ανακαλύπτω πράγματα για τους ενισχυτές, ο καλύτερος τρόπος για να αποφασίσω τι θα αγοράσω είναι οι διαδοχικές απαντήσεις σε ερωτήματα που προκύπτουν.

Το πρώτο ερώτημα "1) λαμπάτος - όχι λαμπάτος" το απάντησα μόνος μου και γι' αυτό το δεύτερο ερώτημα είναι:

2) Καμπίνα - Combo (value for money analysis greatly appreciated:))

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την συμπαράσταση

Υ.Γ. Γενικά ο ήχος που θέλω να έχω βρίσκεται μεταξύ prog rock, prog metal και instrumental.

Δημοσ.

Φιλε σε χαιρετω για αλλη μια φορα :) Συγχαρητηρια για την καινουρια σου κιθαρα! Λοιπον αναμενομενο ηταν το postaki σου... κ γι αυτο ελπιζω να σε βοηθησω.

Λοιπον αρχικα πρεπει να σου πω οτι ενας λαμπατος ενισχυτης εχει 2 σημαντικες διαφορες απο εναν απλο. Δλδ, στην λαμπα ο ηχος ειναι ξεκαθαρος και ανοιχτος και συνεπως καθετι που παιζεις ακουγεται. Γι αυτο και σε βοηθαει να βελτιωσεις τις τεχνικες σου, ωστε να μειωσεις "βρωμιες" που μπορει να βγαζεις απο λαθος Picking η λαθος τοποθετηση των χεριων στην ταστιερα. Η δευτερη διαφορα ειναι οτι η λαμπα ενισχυει τον ηχο. Πιο συγκεκριμενα ενανς 50αρης πχ λαμπατος ειναι σαν 100αρη περιπου απλο. Δεν υπαρχει δλδ η ιδια αντιστοιχιση στα watt.

Απο κει κ περα.. κατα την ταπεινη μου γνωμη, και εφοσον θυμαμαι οτι ο χρονος που σου μενει για κιθαρα δεν ειναι πολυς και ουτε χρειζεσαι επαγγελματικο εξοπλισμο, η αγορα ενος σετ τελικου-προενισχυσης-ηχειου (αν και τελειο αποτελεσμα) ειναι ακριβη λυση και οχι η καλυτερη για σενα στην προκειμενη περιπτωση. Πιστευω επομενως πως η αγορα ενος καλου combo θα ειναι μια καλη κινηση.

Και εχουμε τα εξης: αν πας για λαμπα παρε το πολυ 50αρη, αν πας για απλο τοτε μπορεις να παρεις πιο δυνατο ενισχυτη πχ 100αρη. Προτεινομενες, αξιοπιστες, και ικονοποιητικες μαρκες που μπορεις να ψαξεις για combo ενισχυτες ειναι: Mesa-boogie(μονο ebay γιατι τα καινουρια ειναι πανακριβα), Marshal τα παλια της, Peavey εχει βγαλει καποια καλουτσικα και οχι και τοσο ακριβα. Μπες στο site του "θωμα" και κοιτα τι παιζει με τιμουλες, συγκρινε με την ελληνικη αγορα και νομιζω θα βρεις κατι ενδιαφερον.

Καλη τυχη κ παλι και αμα χρειαστεις κατι εδω ειμαστε :)

Δημοσ.
Απο κει κ περα.. κατα την ταπεινη μου γνωμη, και εφοσον θυμαμαι οτι ο χρονος που σου μενει για κιθαρα δεν ειναι πολυς και ουτε χρειζεσαι επαγγελματικο εξοπλισμο, η αγορα ενος σετ τελικου-προενισχυσης-ηχειου (αν και τελειο αποτελεσμα) ειναι ακριβη λυση και οχι η καλυτερη για σενα στην προκειμενη περιπτωση.

Καλά βρε _D3mIaN_ που τα θυμόσουνα όλα αυτά? Εντυπωσιάστηκα!!

Στο θέμα μας τώρα. Συμφωνώ ότι ο λαμπάτος ενισχυτής προσφέρει διαύγεια - είχα ακούσει ενα λαμπάτο και έναν κοινό marshall back to back (τον ένα μετά τον άλλο) και η διαφορά ήταν απίστευτη. Όσο για την αναντιστοιχία των Watts ομολογώ ότι δεν το γνώριζα. Thanks for the info. Βασικά όπως το βλέπω και ο 50άρης λαμπάτος που αναφέρεις φαντάζει πολύς για μένα. Με έναν 30άρη θα είμαι υπερΟΚ (αν βγαίνουν ενισχυτές σε τέτοια Watts αλλιώς πάμε για 40άρη).

Από τα λίγα που γνωρίζω νομίζω ότι οι marshall ενώ "βρίσκονται" πίσω από κάθε συναυλία δεν είναι και οι καλύτεροι στο είδος τους. Αν πάρω ένα Peavey γύρω στα ?600-700 θα έχω ικανοποιητικό ήχο? Και επίσης αν μπορώ να επιλέξω λάμπες, ποιες να προτιμήσω?

Δυστυχώς θα ήθελα τον JSX της Peavey για να συμπληρώσω το set (μετά θα μου έμενε να αγοράσω τα μαύρα γυαλιά και το χαρακτηριστικό καπελάκι:-D) αλλά 120W πιστεύω ότι είναι για γήπεδα και όχι για σπίτια.

Anyway, θα ψάξω λίγο τον Γερμανό και ebay και θα σχηματίσω μια πρώτη άποψη για ένα combo όπως με συμβουλεύεις πριν προχωρήσω στο 3ο ερώτημα:)

P.S.: Ποια είναι η γνώμη σου για τους Line6? Δεν ξέρω, 400 ήχοι ενισχυτών (η σειρά Spider III) σε έναν? Κάποια μούφα μου μυρίζεται. Αν ήταν έτσι όλοι Line6 δεν θα αγόραζαν?

Δημοσ.

Ναι η αληθεια ειναι πως δε χρειαζεσαι πολλα watt αλλα για λαμπατους δε ξερω κατα ποσο μπορεις να βρεις σε χαμηλα watt. Η peavey εχει καποια καλα μοντελακια αλλα δε γνωριζω τπτ πιο συγκεκριμενο.

Και η fender εχει αρκετα καλα combo για μικρα watt, αλλα η marshal ειναι μια απο τις καλυτερες, δεν ειναι τυχαιο το οτι πανω απο τους μισους εχουν marshal, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν δεκαδες αλλοι κορυφαιοι εξισου.

Απο λαμπες φιλε μου δε γνωριζω κ πολλα, αλλωστε ντραμερ ειμαι.. :P Οσο αφορα τους Line6 δε νομιζω οτι ειναι καλη λυση.... τπτ το συναρπαστικο σε αυτους.

Μπες και στο kithara.gr και θα βρεις πολλες πληροφοριες.

Δημοσ.

Thanks for the reply _D3mIaN,

Έκανα μια μικρή έρευνα γύρω στο θέμα των ενισχυτών και κατέληξα στα εξής συμπεράσματα. Οι Mesa Boogie θεωρούνται οι καλύτεροι αλλά είναι πανάκριβοι. Το ebay αν θυμάμαι καλά έχει έναν αλλά κάνει shipping μόνο Αμερική. Από την άλλη ένας προσιτός Peavey Valveking στα 40W έχει θαφτεί στα reviews κυρίως λόγω του μεγαφώνου του (και από προσωπική άποψη σε ένα άλλο Peavey που έχω δοκιμάσει πιστεύω το ίδιο, ο ήχος που βγαίνει από το ηχείο είναι θαμπός, ενώ ο ήχος από τα ακουστικά είναι πιο πρίμος) και των λαμπών που έχει. Οι περισσότεροι που έκαναν review άλλαξαν και ηχείο και λάμπες. Συν το γεγονός ότι δεν δίνουν και footswitcher (cheap bastards!).

Όσο για τους Marschall, βρήκα ένα μοντέλο (DSL401) τον οποίο θα δοκιμάσω το Σάββατο. Από μια πρώτη ακρόαση στο youtube δεν μπορώ να πω ότι έμεινα και πολύ ευχαριστημένος. Είναι πολύ Marschall ο ήχος -- δεν μπορώ να τον περιγράψω αλλιώς. Τα καθαρά του μου φαίνονται πολύ "γυμνά" - λες και ακούς το House of the Rising Sun ένα πράμα :) - ενώ τα βρώμικα του δεν έχουν το sustain και την καθαρότητα που θα ήθελα.

Τέλος για τους Line6 απ'όσο έψαξα δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο λαμπάτο (φθηνό και με λίγα Watt) αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Μου φαίνεται ότι θα δυσκολευτώ αρκετά για να βρω ένα καλό ενισχυτή....

Δημοσ.

Ε σιγουρα ο ενισχυτης ειναι η πιο δυσκολη αγορα. Εγω παντως να σου πω την αληθεια, και εχωντας περασει απο το σταδιο αγορας ειτε ενισχυτη ειτε κιθαρας ειτε ντραμς εχω πλεον καταληξει οτι αν θες αρκετα καλα πραγματα τοτε το ebay ειναι η μονη λυση. Δυστυχως πολλα απο τα καλα πραγματα οπως πχ οι ενισχυτες στο ebay ειναι shiping μονο στην Αμερικη, και οσοι γνωστοι μου αγορασαν απο εκεκι με τρελες τιμες συνηθως ειχαν καποιον να τους τα φερει απο αμερικη, καποιο συγγενη ή φιλο. Παντως η καλυτερη προταση που μπορω να κανω, ειναι να βρεις στο ιντερνετ τις αντιπροσωπιες των εταιριων στην Ελλαδα (mesa boogie, peavey, marshal) και να πας μια μερα και να τους δοκιμασεις απο κοντα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...