Προς το περιεχόμενο

<system root>\system32\ntoskrnl.exe

stavrikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Missing or corrupt ntoskrnl.exe file

If the ntoskrnl.exe file is corrupt or missing this can also generate the error. To restore this file follow the below steps.

1. Insert the Microsoft Windows XP CD. Note: If you have a recovery CD or a restore CD and not a Microsoft Windows XP CD it is likely the below steps will not resolve your issue.

2. Reboot the computer, as the computer is starting you should see a message to press any key to boot from the CD. When you see this message press any key.

3. In the Microsoft Windows XP setup menu press the R key to enter the recovery console.

4. Select the operating system you wish to fix, and then enter the administrator password.

5. Type expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32

Access Denied.

---------------------------------------------------------------------------

6. You will then be prompted if you wish to overwrite the file type Y and press enter to overwrite the file.

7. Type exit to reboot the computer.

--------------------------------------------------------------------------

Ακολούθησα τις παραπάνω οδηγίες και μου λέει ότι "Access denied". Δεν με αφήνει να βάλω τον Administrator Password μιας και όταν κάνω dir δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του C:\.

Όλα αυτά γίνονται στην Recovery Console.

Οποιαδήποτε βοήθειά σας . . . θα με βοηθούσε γιατί έχω την πτυχιακή μου . . .

Δημοσ.

...Δεν με αφήνει να βάλω τον Administrator Password μιας και όταν κάνω dir δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του C:\.

Για να μπεις σε console mode και να δίνεις εντολές (dir) θα πρέπει να έχεις βάλει προηγούμενα τον κωδικό του admin. Τι εννοείς;

Όταν μπεις στο περιβάλλον λειτουργίας θα έχεις πρόσβαση στον κατάλογο c:\windows και κάτω από αυτόν, αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.
...Δεν με αφήνει να βάλω τον Administrator Password μιας και όταν κάνω dir δεν μου εμφανίζει τα περιεχόμενα του C:\.

Για να μπεις σε console mode και να δίνεις εντολές (dir) θα πρέπει να έχεις βάλει προηγούμενα τον κωδικό του admin. Τι εννοείς;

Όταν μπεις στο περιβάλλον λειτουργίας θα έχεις πρόσβαση στον κατάλογο c:\windows και κάτω από αυτόν, αν θυμάμαι καλά.

Κανονικά πατάς το 1 που είναι και καλά ο δίσκος που περιέχει τα windows μετά σου ζητάει το admin pass τον βάζεις και κάνεις την δουλεία σου.

Σε εμένα δεν κάνει τα παραπάνω απλώς μου πετάει αμέσως το C:\ και όταν κάνω dir δεν μου εμφανίζει τίποτα.

Δημοσ.
tha katevaeis ena live cd linux i to hirens boot cd kai apo mesa tha pareis oti thes...kai meta format..

Αυτό που σκέφτομαι είναι να τον μεταφέρω τον δίσκο σε ένα φιλαράκι να τον βάλουμε απάνω και να τραβήξουμε τα δεδομένα της πτυχιακής που με καίνε . . .

Μάλλον το απογευματάκι θα γίνει η δουλεία!

Δημοσ.

Λογικά αυτό είναι boot αρχείο αν θυμάμαι καλά.

Με το που μπείς στο recovery δοκίμασε να κάνεις fixboot.

Έτσι είναι η εντολή αν θυμάμαι καλά.

Δοκίμασε και αυτό άμα θες.

Δημοσ.
Λογικά αυτό είναι boot αρχείο αν θυμάμαι καλά.

Με το που μπείς στο recovery δοκίμασε να κάνεις fixboot.

Έτσι είναι η εντολή αν θυμάμαι καλά.

Δοκίμασε και αυτό άμα θες.

Μισό να το δοκιμάσω. . .

Δημοσ.

Kαλυτερα απο την recovery console να κανεις μια ΕΠιδιορθβση του συστηματος γιατι καποια αρχεια εχουν καταστραφει...

Δημοσ.
Kαλυτερα απο την recovery console να κανεις μια ΕΠιδιορθβση του συστηματος γιατι καποια αρχεια εχουν καταστραφει...

Έκανα άλλα δεν είδα αποτέλεσμα . . . τα ίδια έβγαλε!

Δημοσ.
Μισό να το δοκιμάσω. . .

Δεν έγινε τίποτα και με αυτό! Τώρα φορτώνει και κολλάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου λέει \windows\system32\drivers\partmgr.sys !

Δημοσ.
tha katevaeis ena live cd linux i to hirens boot cd kai apo mesa tha pareis oti thes...kai meta format..

Κατέβασα και τα 2 cds από την μια το liveCD δεν μπορώ να δω τους δίσκους ούτε να κάνω mount μιας και δεν μπορώ να δημιουργήσω φάκελο . . . που θα είναι τα windows στο /mnt/windows.

Άπο την άλλη το hirens CD δεν ξέρω να το δουλέψω όσο έχει να κάνει με μεταφορά αρχείων μπήκα σε ένα task σχετικά με file manager άλλα τίποτα!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Και γω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω και δεν έχω βρεί ακόμα λύση!!!

Ουσιαστικά δε ξέρω πως να εγκαταστήσω το χαμένο αρχείο(ntosknl.exe) στο system32 μέσα από τα linux από τη στιγμή που δεν ανοίγει καν τον δίσκο.

Δημοσ.

Και γω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζω και δεν έχω βρεί ακόμα λύση!!!

Ουσιαστικά δε ξέρω πως να εγκαταστήσω το χαμένο αρχείο(ntosknl.exe) στο system32 μέσα από τα linux από τη στιγμή που δεν ανοίγει καν τον δίσκο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...