Προς το περιεχόμενο

Αυτόνομη Θέρμανση

vatraxopedila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω αν γνωριζει κάποιος ποσο στοιχιζει να μπει σε μια πολυκατοικια αυτονομη θερμανση και εαν ειναι δυνατον να μπει σε παλια πολυκατοικια.

επισής αν ξερετε για το φυσικο αεριο πληροφοριες.ποσο στοιχιζει ή εγκατασταση και ειναι καθολου πιο φθηνο απο το πετρελαιο?:confused::confused:

Δημοσ.

εβαλα το χειμωνα σε δυοροφο και ξεπερασα αρκετα τα 3 χιλιαρικα.βεβαια δεν υπηρχε προεγκατασταση οπως εχετε στην πολυκατοικια.Λογικα τα σωματα τα εχεται ηδη και αν χρειαστει θα αντικατασταθει ο καυστηρας.Η τοποθετηση και αγορα των ρολογιων ειναι θεμα απο που θα παρεις καλη προσφορα.Γενικως λοιπον, αν δεν αλλαξεις σωλινωσεις δεν θα ειναι πολυ ακριβα.Για το φυσικο δεν ξερω πολλα.Παντως με οσους το εβαλαν και εχω μιλησει,μου εχουν πει οτι ειναι μικρες οι διαφορες.

Δημοσ.

Η τιμη για την εγκατασταση φυσικου αεριου εξαρταται απο καποια προσφορα που θα παρεις.. Αν δεν αλλαξεις σωληνωσεις δεν ειναι και παρα πολυ ακριβη. Εχω φυσικο αεριο εδω και 2,5 χρονια περιπου και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.. Βάζεις εναν θερμοστατη καπου στο σπιτι σου και εχεις παντα την θερμοκρασια που θελεις.. Σίγουρα ειναι πιο φθηνο αλλα αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οτι εχω παντα ζεστο νερο. Δεν χρειαζεται να αναβω το θερμοσιφωνο, να περιμενω με τις ωρες και μετα απο καποια λεπτα να τελειωνει το ζεστο.. Να ξερεις οτι με καποια χρηματα παραπανω (πολλα ομως δυστυχως) μπορεις να εχεις και ψυξη με φυσικο αεριο.. Επισης γινεται να συνδεσεις και την κουζινα με το αεριο για μεγαλυτερη εξοικονομιση ενεργειας αν και θα πρεπει να το υποστηριζουν και οι συσκευες σου..

Δημοσ.

Για τη μετατροπή της θέρμανσης από κεντρική σε αυτόνομη υπάρχουν οι εξής 2 επιλογές:

α) Εγκατάσταση - αλλαγή σωληνώσεων. Εγκαθίσταται από την αρχή αυτονομία σαν να ήταν καινούργια η πολυκατοικία. (Δεν προτείνεται λόγω ζημιών από τρύπημα τοίχων κλπ)

β) Αυτονομία με δημιουργία καλωδιακών συνδέσεων. Έχει ένα ανάλογο σύστημα η Siemens. Τοποθείται μόνο ένα μικρό μαραφέτι στο κάθε σώμα καλοριφέρ. Το κόστος ανέρχεται στα 100€ περίπου για το κάθε σώμα, δηλαδή 500-600 γαι το κάθε διαμέρισμα. Τα χρήματα αυτά περιλαμβάνουν την εργασία, την αξία των μαραφετιών και τη συμμετοχή του διαμερίσματος επί του πίνακα ωρών που θα τοποθετηθεί στο λεβητοστάσιο.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείς τα σώματα καλοριφέρ των διαμερισμάτων, τον καυστήρα και το λέβητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν όλα τα διαμερίσματα.

• 2 χρόνια αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...