Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για αντικατασταση καρτας γραφικων

jkmagik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλοι μου θα ηθελα μια βοηθεια.

παιζει ο γιος μου το παιχνιδι lineage.Ο υπολογιστης σβηνει πριν μπει στο παιχνιδι και η καρτα ζεματαει.Παντως ο υπολογιστης την αναγνωριζει.Περασα πολλές εκδοσεις drivers αλλα με κανενα δεν ξεκινα το παιχνιδι.Κολλαει και σβηνει το pc.Μπορει και να μην τη σηκωνει το παιχνιδι.Μαλλον ειναι για πεταμα.Δεν ξερω.

Μποερι καποιος να μου προετινει μια σεβαστη καρτα ωστε να μπορεσω να του παρω να σταματησει την γκρινια?κατι φθηνο εννοειται.Ei δυνατον σε geforce,αλλα θα ηθελα και εναλλακτικες προτασεις.

Ευχαριστω θερμα.

Ο υπολογιστης :

motherboard msi ms6558

AGP VGA

P4 1,8

RAM: 768

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Tί σύστημα έχει ο γιός σας?

Πάντως αφού λέτε ότι η κάρτα ζεματάει κάτι δεν πάει καλά με αυτήν..., μήπως το cooleraki της βρίσκεται στα τελευταία του?

Πάντως postarete πρώτα τα specs του pc σας, ώστε να ξέρουμε τί να προτείνουμε: PCI-E ή AGP VGA?

Δημοσ.

κατι σε GF mx440 agp .... μεταχειρισμενη βρισκεται με 10-15 ευρωπουλα... ...αλλη λυση ειναι GF5700....οτιδηποτε παραπανω δεν θα αξιζει τα λεφτα του αφου δεν θα το σηκωνει ο επεξεργαστης νομιζω...

Δημοσ.

Aκριβώς... Δυστυχώς το σύστημα είναι πάρα πολύ παλιό ώστε να ανταπεξέλθει. Όπως το είπε το παιδί ψάχτε για καμιά mx 440 ή καμιά FX5200, 5500, 5700 :wink:

Δεν κοστίζουν πάνω από 20ε μεταχειρισμένες, εκτός αν κοιτάξετε στο stock του Πλαισίου για καμιά 5700 αν και τώρα που έριξα μια ματιά δεν υπάρχει καμία AGP κάτω από τα 30ε... :sad:

Δημοσ.

6200 (ΧΩΡΙΣ turbo cache) με αυτην παιζει ο αδερφος μου στον πεντιουμ 3 και μαλιστα ο πεντιοθμ3 τη "κοβει" δλδ πχ στο 3dmark05 αντι να βγαζει 1200 ποντους βγαζει 700.... παντως παιζει με 30κατι fps Μ.Ο. με τη ποιοτητα στο μετριο. αρα με τον πεντιουμ4 1,8 δε θα κονεται πιστεβω και θα παιζει ισως και με υψηλη ποιοτητα. ειναι ελαφρι παιχνιδι γενικα. ονο οταν πλακωνουνε κοσμος πολυς σε καμια πολη πεφτουν τα fps. καπο στο 40αυρο πρεπει να κανει τωρα. ειναι πολυ καλητερη απο της προαναφερθησες και νταξ 40 ευρο δεν ειναι πολλα...

Δημοσ.

Eγώ πάντως @tolis86 φοβήθηκα να την προτείνω μιας και νομίζω θα φάει bottleneck από τη cpu... Μόνο στην περίπτωση που την κλοκάρει λίγο (2.3GHz ας πούμε?)... Πάντως με 40ε είχα πετύχει μεταχειρισμένη 6800GT AGP...

Δημοσ.

ε δε νομιζω ρε... ειπαμε...6200 ειναι... ο π3 τη κοβει καπου 40% στο 3δμαρκ ο π4 του παιδιου ειναι 1,8 πανω απο διπλη συχνοτητα τι να κοβει...με τιποτα.. αλλα και να τη κοβει ποσο να τη κοβει? αντε και να βγαζει 1000 ποντους. δεν ειναι καλητερα απο το να βγαζει 700 με μια 5700?(ενδικικο του τι θα συμβαινει στα παιχνιδια. δε περνω της μετριτης τα νουμερα του 3δμαρκ)

Δημοσ.

Αφού την κόβει γύρω στα 40% ο Ρ3, ε ναι, λογικά δεν θα τρώει bottleneck από Ρ4 (δεν το διάβασα καλά παραπάνω, η ώρα θα φταίει... :lol:). Άρα topic starter κοίτα στα μεταχειρισμένα γιατί όπως είπα παραπάνω μπορεί κανείς να πετύχει λαυράκι ( 6800GT AGP με 40ε είναι ευκαιρία όπως και να το κάνουμε :grin:), και αν δεν σε ικανοποιεί κοιτάς για 6200, και προσοχή όπως είπε ο tolis μην είναι με τεχνολογία turbocache, γιατί δεσμεύει μνήμη από τη μνήμη του συστήματος :wink: (ε 768MB δεν είναι και πολλά :razz:)

Δημοσ.

Βρε εσεις το revision της AGP ειναι σωστο για τις καρτες που προτεινετε??? Μην την καψει την μητρικη ο ανθρωπος και μεινει χωρις PC.

Το PC3 της υπογραφης μου ειναι PIV στα 1,8GHz με την ΜΧ440. Ο διαυλος ειναι 4x. Αυτο στα υποψη. Οσο για την MX440 μια χαρα καρτα γραφικων ειναι, κι ας με εχετε ξανακραξει γι αυτο.

Δημοσ.

Η mx440 ακομα και οταν βγηκε υπηρχαν παιχνιδια που δεν μπορουσε να τα παιξει γιατι δεν υποστιριζει vertex kai pixel shader καθολου(δλδ DirectX8!) Παντως αν παιζει Lineage (1 ή 2?) μαλλον καινει οτι θελει ο jkmagic, αλλα θελει πρωτα επιβεβαιωση αυτο. Οσο για το AGP bus εγω εχω μια 5500 σε ενα Celeron 1,2ghz με μητρικη AGP x4. Εγω λεω δυσκολα να εχει προβλημα

Δημοσ.

Και γω στο δευτερο pc εχω μια ΜSI 5500 σε AMD 900 Ηrz kai ειναι μια χαρα. Πιστευω οτι αμα βρεις μια 5500 με 256 μνημη προτιμοτερο εισαι οκ.Οσο για την mx440 δεν πιστευω να παιξει το L2 με τιποτα ακομα και αμα ανοιγειτο παιχνιδι θα εχει το πολυ "2" fps.

Δημοσ.

Η mx440 νομιζω δεν εχει ουτε sm1.1, πως να παιξει παιχνιδια?

4x ειναι λογικα η apg του, αρα ολες οι 8x του κανουνε (4x και 8x δινουν τα ιδια ρευματα).

Οσο για το πια καρτα, συμφωνω με τον συνονοματο (και συνομηλικο) τολη86 :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...