Προς το περιεχόμενο

Παράταση σπουδών σε ΑΕΙ...

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το καινούργιο νομοπλαίσιο που πέρασε για τα ΑΕΙ νομίζω άλλαξε το ισχύων σύστημα σχετικά με την παράταση των σπουδών,για την "καταπολέμηση" του φαινομένου των αιώνιων φοιτητών.

Πλέον πόσα χρόνια παραπάνω μπορεί κανείς να παρατείνει τα χρόνια σπουδών?

Αν π.χ. είναι κανονικά 4 χρόνια φοίτησης,μέχρι πόσα μπορούν να πάνε?

Δημοσ.

Μπορει να κανω και λαθος αλλα αν εισαι ηδη μεσα εχεις αλλα 4 χρονια ξεκινωντας απο αυτη τη χρονια. Αν εισαι σε καποιο αλλο ετος εχεις τα νομιμα+4

Δημοσ.

Επίσης αν τα θυμάμαι καλά μπορείς να κάνεις διακοπή για ένα διάστημα και να μην μετράει στα χρόνια (αν πχ θες να πας στρατό ή να φύγεις εκτός Ελλάδος ή οτιδήποτε άλλο). Τελικά αν τελειώνουν τα χρόνια και πάλι δεν έχεις τελειώσει τη σχολή νομίζω μπορείς μέσω της ΓΣΤ να πάρεις και άλλη παράταση (δεν νομίζω πχ αν έχεις λίγα μαθήματα για πτυχίο να υπάρχει περίπτωση να σε διαγράψουν με το που τελειώσει η προθεσμία )

Δημοσ.

+5 για όσους είναι τώρα φοιτητές σε 4τοετείς σχολές, και πάει αναλογικά στις άλλες.Το ίδο για όσους έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο φοίτησης.Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τα προαπαιτούμενα πχ αν ισχύει ότι μετά από 3 αποτυχημένες δε δίνεις άλλ μαθήματα πας επιτροπή κτλ.Οποιος ξέρει διαφωτίζει τους άλλους

Δημοσ.
Η σχολή που θέλω είναι 6 χρόνια.Άρα μπορώ να τα κάνω 8-9 άμα έχω κάποιον λόγο,έτσι?

Γιατρός ε?Και πάλι αν κάνεις 8-9 θα χεις πρόβλημα σε ιδιωτική κλινική.Οσο λιγότερα τόσο το καλύτερο για επαγγελματική πορεία.

Δημοσ.

εγώ λέω αν είναι για ιατρική να μην πας γιατί είναι δύσκολα τώρα 6+ χρόνια να σπουδάζεις από την αρχή.

Και επίσης δεν είναι σχολή για να κάνει κανείς τον χαβαλέ του

Δημοσ.

Αρχικά λέγανε για Ν+2 , εφάρμοσαν το 2Ν αλλά οι φοιτητές και όλοι οι φραπέδες "απαιτούσαν" το 2Ν+2

Να χουμε καιρό να την αράζουμε σου λέει.Αν μπορώ να φύγω σε 10 χρόνια γιατί να φύγω σε 5..

Δημοσ.

2Ν + 2 δεν ταιριαζει κ καλα στο ματι μωρε.

2Ν η 2Ν+1 λεω γω.

Αν και προσωπικα σκοπευω να τελιωσω στα Ν + 1 το πολύ.

Δημοσ.
Γιατρός ε?Και πάλι αν κάνεις 8-9 θα χεις πρόβλημα σε ιδιωτική κλινική.Οσο λιγότερα τόσο το καλύτερο για επαγγελματική πορεία.

Όχι ιατρική ρε! Μακρυά απο μένα! :-P

Η σχολή εδώ στην Πάτρα της πληροφορικής είναι 10 εξάμηνα,ή αλλιώς 6 χρόνια,και απλά αναρωτιέμαι.

Δεν είμαι φραπεδάς,απλά μπορεί καμιά χρονιά να θέλω να πιάσω μια δουλειά να μαζέψω λεφτά,όχι τίποτ'άλλο. :-D

Δημοσ.
,απλά μπορεί καμιά χρονιά να θέλω να πιάσω μια δουλειά

Διακόπτεις τις σπουδές σου μέχρι 5 χρονια (ακόμα και αν είναι σπαστά δεν παίζει ρόλο).Τώρα να μου πεις εσύ θα θέλεις να δίνεις και μαθήματα και να δουλεύεις.Ε στο υπουργείο τα παράπονα:twisted:

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση -έχοντας διαβάσει καλά το νόμο πλαίσιο-πως ότι λέμε δεν θα ισχύσει από τώρα αλλά από την επόμενη αναθεωρητική βουλή.

Άρα στην παρούσα φάση δεν ισχύει τπτ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...