djapal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Ρε συ djapal θα σου ήταν κόπος κάποια στιγμή να έκανες ένα ξεχωριστό thread για το rockbox και να μας έλεγες περισσότερα πράγματα;Το ξέρω από παλιά σαν project, αλλά ποτέ δεν έκανα το εγχείρημα επειδή το gui της μαμάς apple το βρίσκω πολύ πετυχημένο. Αλλά μερικές φορές με ψήνουν οι έξτρα δυνατότητες του rockbox. Κοίτα... για να λέμε του στραβού το δίκιο το της apple είναι κορυφή, απλά βαριέμαι να συγχρονίζω και itunes! Μπορείς να δεις εδώ --> http://www.rockbox.org/daily.shtml για καθημερινά nightlies. Απλά extract και τέλος Εγκατάσταση: Χμμμ επειδή γενικότερα δεν είμαι του command line τύπος (χεχε), πήρα τον iPodLinux installer και έχω μέσα IpodLinux, rockbox και modded apple firmware . (Καλά έχω και iBoy και άλλα, αλλά απλά υπάρχουν . Δεν κατάφερα ποτέ να παίξω Super Mario!! ) Από κει και πέρα μπορείς να φορτώσεις πολλαπλά θέματα, αλλά δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ. Ό,τι θες, μπες στο http://www.ipodwizard.net. Έχει πολύ υλικό για διάβασμα Αν αποφασίσεις να τα φορτώσεις πάντως, αποθήκευσε ό,τι έχεις στο ipod γιατί θα σβηστούν. Κατέβασε τον offline ipodlinux installer και όταν το πάρεις απόφαση, στείλε pm να σου πω λεπτομέρειες Edit: http://ipodlinux.org/Video_tutorials Για δες και εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Cheers ! thanx ο μόνος λόγος που είχα σκεφτεί να περάσω το rockbox είναι όταν είχα πολλά τραγούδια σε ogg. Αλλά επειδή τελικά το interface δεν μου φαινόταν τόσο σβέλτο όσο της apple, το παράτησα το εγχείρημα. Άλλωστε επειδή έχω πάνω από 110GB μουσικής, ο συγχρονισμός με το iTunes είναι τελικά ο καλύτερος τρόπους διαχείρισης (για τα δικά μου γούστα) και όχι το drag and drop. Χρησιμοποιώ το genre και το rating για τα smart playlists που περνάω στο ipod. Το d&d σε τόσο μεγάλο library θα ήταν κόλαση. Αλλά κλασσικός geek βέβαια. Θα κάτσω να διαβάσω τα links σου για χάρη της γνήσιας δομικής κινητικότητας και της περαιτέρω πνευματικής μου ανάπτυξης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eusebius Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Είχε κάνει και ο apoikos ένα τόπικ για το Rockbox αλλά έχουν εξαφανιστεί οι φωτογραφίες: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137835 Για όποιον ενδιαφέρεται, στο YouTube έχει μερικά βιντεάκια με Rockbox (και σε iPod και σε άλλα μηχανάκια). Προσωπικά, έκανα πριν λίγο καιρό κάτι πειράματα με Rockbox σε ένα iPod G5 και δεν μου άρεσε στην όψη. Της Apple είναι πιο όμορφο. Μόνο που δεν έχω iPod, οπότε το πρόβλημα είναι για μένα θεωρητικό: τί θα έκανα άμα έπρεπε να χρησιμοποιώ iPod, αφού η μισή μουσική μου είναι σε φορμάτ που δεν υποστηρίζονται από το λειτουργικό της μαμάς Apple... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djapal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Κοίτα βάση έχει και το rockbox. Ανά καλλιτέχνη, ανά είδος, βαθμολογία, ονομασία, άλμπουμ κτλ κτλ. Απλά δε μπορείς να φτιάξεις από πριν έξυπνες λίστες, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτές!! Το μόνο καλό με το apple firmware είναι τα ωραία παιχνιδάκια που έχει και η υποστήριξη βίντεο γιατί στο ροκ έχει κάποια προβληματάκια και από παιχνίδια έχουμε μείνει στο φιδάκι (ναι ναι!) και σε κάτι απλά. Ε, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Πάντως αν έχεις νάνο 2ης γενιάς, δεν υποστηρίζεται, έτσι να σε ενημερώσω μην ψάχνεις άδικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Πάντως αν έχεις νάνο 2ης γενιάς, δεν υποστηρίζεται, έτσι να σε ενημερώσω μην ψάχνεις άδικα. LOL, πέσαμε ακριβώς στην περίπτωση Είχε κάνει και ο apoikos ένα τόπικ για το Rockbox αλλά έχουν εξαφανιστεί οι φωτογραφίες: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137835 Για όποιον ενδιαφέρεται, στο YouTube έχει μερικά βιντεάκια με Rockbox (και σε iPod και σε άλλα μηχανάκια). Thanx Eusebius, θα τσεκάρω το post του apoikos. Κι έχεις δίκιο για το YouTube. Απλά δεν έχω ακόμη συνηθίσω στον καινούριο web πολιτισμό του video review. Και να σκεφτείς ότι χθες όλη μέρα κοίταζα tutorials για το Mac OS X στο YouTube και πάλι δεν πήγε το μυαλό μου σήμερα για το rockbox. Προσωπικά, έκανα πριν λίγο καιρό κάτι πειράματα με Rockbox σε ένα iPod G5 και δεν μου άρεσε στην όψη. Της Apple είναι πιο όμορφο. Συμφωνώ. Αλλά ξέρεις κάτι τέτοια εμπίπτουν στην "just because I can" κατηγορία. Μόνο που δεν έχω iPod, οπότε το πρόβλημα είναι για μένα θεωρητικό: τί θα έκανα άμα έπρεπε να χρησιμοποιώ iPod, αφού η μισή μουσική μου είναι σε φορμάτ που δεν υποστηρίζονται από το λειτουργικό της μαμάς Apple... Αμάν πια ! Ιεραπόστολε του freeware ! Γκουρού του open source. Βάλε λίγο proprietary μπαχαρικά στη ζωή σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djapal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2007 Προσωπικά, έκανα πριν λίγο καιρό κάτι πειράματα με Rockbox σε ένα iPod G5 και δεν μου άρεσε στην όψη. Της Apple είναι πιο όμορφο. To default θέμα είναι απαράδεκτο. Εγώ έχω βάλει 2 θέματα. Ένα γενικότερο και ένα για τα εικονίδια. Δες εδώ http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/WpsIpod5g Μερικά είναι πολύ ωραία και σίγουρα ανταγωνίζονται την ασπρίλα του ipod! Εκτός αν το μοντάρεις και αυτό ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Το πήρα λοιπόν το νάνο.... Άψογο, ξέχασα ότι ελλάτωμα του έβρισκα πριν, έλλειψη ραδιοφώνου και τέτοια .. Μπορώ πλέον να επιβεβαιώσω ότι λειτουργεί άψογα με το mediamonkey, του μετέφερε ακόμα και τα ratings μου, ελπίζω και το ipod να κάνει το ίδιο. Πάντως χωρίς itunes δεν την βγάζουμε, μόνο μέσω αυτού κάνει update το ipod. :? (το συγχωρούμε και αυτό) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Με γεια ! Επιτέλους θα κουβαλάς και ένα λόγο για να γυρνάνε να σε κοιτάξουν στο δρόμο Πάντως για να πω την αλήθεια, στην αρχή ήθελα κι εγώ να ξηλώσω το iTunes. Αλλά σιγά-σιγά το συνήθισα. Κι έτσι έχω κρατήσει το monkey ως tag editor/converter/ripper, και το iTunes ως player και φυσικά ως iPod companion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Freakster Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Πολύ βαρύ για πλεηερ πλεον :? Πάω να κόψω φλέβες τώρα, τα λέμε. Στην άλλη ζωή. Αν υπάρχει. Εκεί οπου όλοι είναι όμορφοι σαν τον πανκυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 Share Δημοσ. 24 Ιουλίου 2007 To default θέμα είναι απαράδεκτο. Εγώ έχω βάλει 2 θέματα. Ένα γενικότερο και ένα για τα εικονίδια.Δες εδώ http://www.rockbox.org/twiki/bin/view/Main/WpsIpod5g Μερικά είναι πολύ ωραία και σίγουρα ανταγωνίζονται την ασπρίλα του ipod! Εκτός αν το μοντάρεις και αυτό ;) den mou stelneis mia to .rockbox folder sou sto [email protected] me ta plugins eixa faei kolima kai apla usara to build tou senab tora ksilosa ta panta giati eixa ena provlima me to playback alla ta menu einai san ta default tou rockbox tora kai einai to mono pragma pou me enoxlei sto rockbox Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.