ice@man Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ουσιαστικά θες να κάνεις ένα ψευδο-ΒΤΧ. Το έχω δει να δουλεύει μια χαρά. Αν το είχα δει πριν στήσω το μηχάνημά μου (με 830 και εγώ) θα το είχα κάνει έτσι. Τώρα είναι υπερβολικά πολύς κόπος... Σωστά Μια χαρά δουλεύουν τα heat pipes "ανάποδα".Δοκιμασμένο με ASUS P5W DH Deluxe σε Lian Li PC-V2000. Για το όλο project που θες να κάνεις υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να υπολογίσεις για να είναι πιο αποδοτική η ψύξη από πριν. Έχεις να προτείνεις κάτι μιας που έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο, αν και με άλλο case.
madsc Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δυστυχώς ότι Stalker έχω στήσει έχουν φύγει από εδώ για να καθίσω να μελετήσω τί θα πρότεινα για μετατροπή σε BTX κ πίστεψε με δεν είναι λίγες οι παραμετροποιήσεις που μπορείς να κάνεις αν ξεκινήσεις modding. To Lian Li v2k είναι από μαμά ΒΤΧ case οπότε χρειάστηκε ελάχιστο modding για να το φέρω εκεί που το ήθελα. Αν θες πάντος να το επιχειρήσεις ξεκίνα το διάβασμα για τη λογική κυκλοφορίας του αέρα μέσα στο case. Είναι διαφορετική από τη photo για ΑΤΧ που δίνει ο nikosdimos επάνω. /sc
phovos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Αν βαλεις αναποδα τη μητρική στη θεωρια θα εχεις καλυτερη θερμοκρασια επεξεργαστή μιας και ο θερμος αερας ανεβαινει στο πανω μερος του κουτιου... ΑΛΛΑ...Με τη VGA τι θα κανεις? Το fan θα κοιταει πανω και ολη η σκονη θα μαζευεται εκει...σκεψου το λιγο! Ο υπολογιστής της δουλειας εχει αναποδα τη μητρική (λογο case) και ειναι μεγαλη μπαρουφα!
makellarispn Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2007 Καλά τα λέει ο φίλος για τη σκόνη πιο πάνω.Άστο καλύτερα όπως είναι.Stacker πήρες στο κάτω κάτω.Χώρο και ευελιξία πλήρωσες.Η κουτάρα μπάζει αέρα από παντού.Τι άλλο να θελήσεις?Κοίτα να είναι και αθόρυβο με μια καλή CPU ψύκτρα και θα είσαι θεός.Επίσης προσπάθησε να εκμεταλευτείς τις πολλές επιλογές ανεμιστήρων που μπορείς να βάλλεις και την κατεύθυνση ροής αέρα που θα επιλέξεις.Ακόμα δεν είμαι σίγουρος για το Stacker αν πρέπει οι πλαϊνοί ανεμιστήρες πρέπει να κοιτάνε μέσα (κάτω) ή έξω (πάνω).Επιπλέον μπορείς να βάλεις εκεί έναν 140 mm (με ροοστάτη πιθανώς-δεν το χω δοκιμάσει) για να πετύχεις καλή αναλογία θορύβου και θερμοκρασίας στο ύψος της κάρτας γραφικών ή στο ύψος της ψύκτρας CPU, για να τη βοηθήσεις-ξεκουράσεις δουλεύοντάς τη σε χαμηλότερες στροφές και επιτυγχάνοντας πιο αθόρυβο περιβάλλον.
ice@man Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2007 Για το θέμα σκόνης δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά αφού έτσι και αλλιώς δεν την γλυτώνεις με τίποτα αλλά και πάλι εάν πούμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο προσωπικά καθαρίζω το case σχεδόν μια φορά τον μήνα οπότε το προσπερνάμε και αυτό :wink:. Επίσης αργά η γρήγορα το μαμίσιο cooler της κάρτας θα αντικατασταθεί με HR-03 Plus. Anyway, ευχαριστώ για τις απόψεις-προτάσεις και θα το ψάξω ακόμα λίγο επειδή προσωπικά μου αρέσει αυτή η διάταξη.
BiSoNaSs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2007 Πιστευω οτι αυτο το θέμα με την ροή του αέρα το το έχουμε παρατραβήξει λίγο δεν είναι δά και τόσο τραγικό . Ουτε καν παθητική ψύξη δεν έχουμε να πω οτι η ροή του αέρα παιζει κυρίαρχο ρόλο στην ψύξη . Στα συστήματα παθητικής ψύξης , ναι να καταλάβω τοση λεπτομέρεια , τωρα σε pc με cpu fun i gpu fun το παρατραβάμε λίγο . Αντε να δώσουμε λίγο παρπάνω λεπτομέρεια στο watter cooling αλλα ως εκέι. Για όλα τα άλλα συστηματα με funs αρκει να τήρεις 2 πράγμματα για να μην έχεις πρόβήμα. 1.Η συνολική Δυναμη των funs που έξαγουν αέρα να είμαι πάντα περισοτερη απο των funs που είσαγουν αέρα. Πχ . αν έχεις εισαγωγή απο 12cm μποροστα , πρέπει να έχεις 12cm και πίσω ωστε αν προσθέσουμε και το fun του psu n συνολικη δυναμη εξαγωγής να είναι περισοτερή . Ετσι στο κουτί δημιουργείτε μια ελαχιστη υποπίεση που για να ισοσκελιστεί ,το κουτί μπάζει αερά απο οποια τρύπα η δίοδο αέρα υπαρχει. Αυτό το διάγραμα ροής νωρίτερα στο post , δειχνει την ροη αερα γενικά, Οχι πρακτικά . Πρακτικά αν έχεις 8cm μποροστα και 12 πίσω ,η υποπιεση κανει τον αέρα να μπαινει απο παντου , για αυτό βλεπουμε οτι γεμιζουν σκόνη και τα διατρητα καπάκια 5.25 της μουρής αν και δεν υπάρχει fun εκέι. Καλο είναι αυτο και όχι κακό .Οποτε ενώ βασική ροή είναι απο fun σε fun , ερχονται και απο αλλου μικρές ροες αέρα να προστεθουν σε αυτην την κεντρική και πίο δυνατή ροη των in και out fun . 2. Για τον λόγο οτι ο αέρας μπαίνει απο παντου, εκει ειδικά στις 5.25 αδειες θέσεις της μουρής που συνηθίζουμε να μαζέυουμε όλα τα καλώδια για να μην φαινονται , να τα μαζέψουμε καλα να τα βαλουμε όσο άκρη γινεται , να μην εμποδίζεται η απο κεί ρόή. Επειδή αναφέρθηκε πρίν το Stalker , επειδη αυτό το κουτί είναι σχεδόν όλο διατρητο δεν μαζέβει πολυ σκόνη στην εξωτερική επιφένεια. η αργεί πολύ να μαζέψει. Ενα κουτι με διατρητα καπάκια μονο μπροστα, και ενα απλο διατρητο 8 η 12 cm στο πλαινο , μαζεβει πολύ σκόνη σε αυτα τα διατρητα σημεία εκσωτερικά και θελει καθαρισμα συχνα. Επειδή απο κεί μονίμος μπαίνει αέρας ασχετα αν έχει fun απο πισω απο τα διατρητα η οχι. ΥΣ. Οταν λέμε υποπίεση εννοουμε απειροελάχιστη . : )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.