ice@man Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Έχω μια Commando η οποία διαθέτει παθητικό σύστημα ψύξης μέσω heat pipes και σκέπτομαι να την τοποθετήσω ανάποδα σε ένα Stacker830 για λόγους καλύτερης κυκλοφορίας αέρα, έτσι όπως το έχω υπολογίσει τουλάχιστον. Το ζήτημα είναι εάν θα είναι εντάξει τα heat pipes που διαθέτει ή εάν θα υπάρχει πρόβλημα. Έχει δοκιμάσει κανένας κάτι τέτοιο με μητρικές που ακολουθούν την ίδιο τρόπο ψύξης;
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δηλ. πως το έχεις υπολογίσει και η μαμα Αsus δεν το σκέφτηκε ?
ice@man Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Εννοώ καλύτερη κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί επειδή θα είναι btx style. Κάτω μπροστά θα υπάρχει ένας 12αρης που θα βάζει αέρα και ουσιαστικά θα πηγαίνει κατευθείαν στην cpu και μετά θα βγαίνει εκτός κουτιού με άλλον ένα 12άρη. Ακριβώς πάνω απο τον 1ο 12άρη μπροστά θα είναι το hdd cage του stacker το οποίο θα έχει και πάλι έναν 12άρη. Πίσω απο αυτό θα είναι η 8800 που ότι μένει απο αυτή και απο τον 12άρη με τους σκληρούς θα το ρουφάει ο ανεμιστήρας του psu που θα είναι πάνω. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται περίπου πως το σκέπτομαι.
nikosdimos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Καλό ακούγεται, αλλά... όταν ο αέρας θερμαίνεται γίνεται πιο αραιός και έτσι ανεβαίνει ψηλότερα στο case γιαυτό συνήθως "βάζουμε" κρύο αέρα από χαμηλά εμπρός στο κουτί και "βγάζουμε" από ψηλά πίσω. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ρεύμα κρύου αέρα προς τα πιο θερμά σημεία της μητρικής όπως CPU. Και θα συμφωνήσω και με τον προλαλήσαντα Δηλ. πως το έχεις υπολογίσει και η μαμα Αsus δεν το σκέφτηκε ? Και όχι πως δεν το σκέφτηκε μόνο η ASUS αλλά όλες οι εταιρίες που κατασκευάζουν μητρικές, cases. Να και μια εικόνα για να εξηγηθεί καλύτερα αυτό που λέω.
Gary_Kokkin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Και τα οπτικά drives και οι δίσκοι εκπέμπουν θερμότητα,οπότε και να γινόταν να μπεί ανάποδα η μητρική θα "πνιγόταν" περισσότερο η κυκλοφορία αέρα από τα καλώδια και τον όγκο των περιφεριακών
ice@man Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2007 Το ξέρω ότι ο θερμός αέρας πάει προς τα πάνω. Την συγκεκριμένη διάταξη όμως με την μητρική ανάποδα την έχουν υοθετήσει πολλά ακριβά case πχ Stacker 830, Lian Li άρα και αυτοί κάτοι ξέρουν :wink: Για τα καλώδια δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνεται λόγος επειδή έτσι και αλλίως σκοπέυω να τα τακτοποιήσω κυρίως απο την πίσω πλευρά έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την ροή. Επίσης θα βοηθήσει και το γεγονός ότι έχω μόνο sata συσκευές, οπότε φαινομενικά το πιο χοντρό καλώδιο που θα υπάρχει θα είναι το 24αρη του psu. Με τον κλασικό τρόπο τοποθέτησης η cpu δεν πέρνει κατευθείαν κρύο αέρα αφού μέχρι να φτάσει σε αυτήν ο αέρας μεσολαβούν οι δίσκοι και η κάρτα γραφικών που βγάζουν αρκετή θερμότητα. Αυτό που με προβληματίζει μόνο και δεν ξέρω τι παίζει είναι εάν λειτουργούν σωστά τα heat pires της μητρικής με αυτόν τον τρόπο.
ice@man Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Υπάρχει κανένας που να έχει τοποθετήσει με αυτόν τον τρόπο κάποια άλλη μητρική που έχει Heat Pipes?
aspirin Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Βασικά θα ήθελα να έμπαινε κάπου αλλού το τροφοδοτικό ώστε να έχει ανεξάρτητη είδοσο/έξοδο του αέρα. Αλλά πως?
billpeppas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Υπάρχει κανένας που να έχει τοποθετήσει με αυτόν τον τρόπο κάποια άλλη μητρική που έχει Heat Pipes? Μια χαρά 'παίζουνε'. Από την άλλη τα heatpipes της Asus μόνο αποδοτικά δεν είναι ( πόσο μάλλον χάλκινα...ερμ...βαμμένο αλουμίνιο ) όπως και να την βάλεις την mobo μια χαρά θα είναι.
dali13gr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ότι θα παίζουν θα παίζουν. Αλλά έτσι όπως το λες, η θερμότητα από τη GPU θα βγαίνει από την "λάθος" μεριά. Θα βγαίνει η θερμότητα προς τα κάτω και όχι προς το PSU.
iceman79 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 esy mallon 8eleis na kaneis BTX diataksh , asxeta pou i idia h intel eipe oti den 8a to yposthriksei gia to 2007 toulaxiston http://en.wikipedia.org/wiki/BTX_(form_factor) http://www.hexus.net/content/item.php?item=6685 Riskse mia matia mhpos vreis edo kati na se voh8hsei
ice@man Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Μια χαρά 'παίζουνε'.Από την άλλη τα heatpipes της Asus μόνο αποδοτικά δεν είναι ( πόσο μάλλον χάλκινα...ερμ...βαμμένο αλουμίνιο ) όπως και να την βάλεις την mobo μια χαρά θα είναι. Thx για τις πληροφορίες. Ότι θα παίζουν θα παίζουν. Αλλά έτσι όπως το λες, η θερμότητα από τη GPU θα βγαίνει από την "λάθος" μεριά. Θα βγαίνει η θερμότητα προς τα κάτω και όχι προς το PSU. Όπως είναι τώρα το μαμίσιο cooler τον ζεστό αέρα τον βγάζει απο πίσω αλλά έτσι και αλλιώς το fan της κάρτας θα είναι απο πάνω (απο εκεί που είναι το psu).Επειδή όμως μάλλον θα πάρω και μια HR-03 Plus τότε και πάλι ο fan θα είναι απο επάνω.
KWSN_Men Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Ουσιαστικά θες να κάνεις ένα ψευδο-ΒΤΧ. Το έχω δει να δουλεύει μια χαρά. Αν το είχα δει πριν στήσω το μηχάνημά μου (με 830 και εγώ) θα το είχα κάνει έτσι. Τώρα είναι υπερβολικά πολύς κόπος...
madsc Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2007 Υπάρχει κανένας που να έχει τοποθετήσει με αυτόν τον τρόπο κάποια άλλη μητρική που έχει Heat Pipes? Μια χαρά δουλεύουν τα heat pipes "ανάποδα". Δοκιμασμένο με ASUS P5W DH Deluxe σε Lian Li PC-V2000. Για το όλο project που θες να κάνεις υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να υπολογίσεις για να είναι πιο αποδοτική η ψύξη από πριν. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.