gtsamour Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μην είν'οι κάμποι, μην είναι τα βουνά, μην είν' ο omnislash? LOL
Skia11 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Νομίζω οτι η ερώτηση περι τεκνοποιήσης πρέπει να μπαίνει υποχρεωτικά στα νέα μέλη.
gtsamour Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Σωμφωνώ απόλυτα.... θα πρέπει να αποδεικνύουν αν γνωρίζουν ΠΩΣ γίνεται και συμβαίνει αυτό το πράγμα....
Mithrantir Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ολοι όσοι κάνουν ότι κάνουν το κάνουν εν γνώσει τους.Κανένας(ευτυχώς) δεν υποχρεώνει κανέναν ούτε να γίνει αστυνομικος ούτε αντιεξουσιαστής.Οπότε και οι μεν και οι δε πάνε γυρεύοντας σε κάθε περίπτωση.Και θέλω να επισημάνω 3 ακόμα σημεία: 1. Αν το ΥΔΤ ήθελε να μην επαναληφθούν τα επισόδεια της προηγούμενης συναυλίας(όπως και εξαγγέλει σχετικα με το λόγο αποστολής των αστυνομικών στη συναυλια) θα μπορούσε να υποχρεώσει την εταιρία διοργάνωσης να έχει περισσότερους ανθρώπους στην ασφάλεια της εκδήλωσης.Δεν είναι κανένας ηλίθιος και ιδίως οι άνθωποι που δημιουργούν φαινομενικά τυχαίες καταστάσεις 2.Έχω μεγάλες αμφιβολίες τόσο για τον αριθμό όσο και για το ποιον των λεγόμενων "αντιεξουσιαστών-αναρχικών" που επιτέθηκαν στον αστυνομικό.Όσους γνωστούς είχα που πήγαν στην συναυλία δεν είδαν ούτε άκουσαν κάτι και οι "αντιεξουσιαστές-αναρχικοί" δεν κάνουν δολοφονικές επιθέσεις ούτε κάν εναντίον χρυσαυγιτών,πόσο μάλλον αστυνομικών 3.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Α.Ε. Θα ήθελα να απαντήσω σε ορισμένα σημεία που φαίνονται σε αυτό το ποστ όπως και σε άλλα ποστ. Δεν είμουν στη συγκεκριμένη συναυλία, αλλά ήμουν στη προηγούμενη που είχε γίνει στον ίδιο χώρο με Beastie Boys, Madness. Έτυχε να έχω πάει με παρέα που έχει γνωστούς στο και καλά "αντιεξουσιαστικό" χώρο, το παίζει και ολίγον τι αντιεξουσιάστρια (άσχετο αν όμως σε κάθε συζήτηση που κάνουμε φαίνεται η παντελής έλλειψη επηχειρημάτων ή σαθρών απόψεων). Έξω απ' τη συναυλία έτυχε να βρεθεί γνωστός κόσμος από τον εκείνο χώρο. Όπως μου είπε μετά τα τυπάκια περιμένανε να αρχίσει η συναυλία για να κάνουν ντου και να μπουν μέσα. Τουλάχιστον αυτό. Είμαστε μέσα στη συναυλία και εκεί που παίζουν οι Beastie ξαφνικά ακούμε το τραγουδιστή να λέει ευχαριστούμε και γειά, και εξαφανίστηκαν. Όλοι από κάτω μείναμε. Μετά γυρνάμε προς τα πίσω και βλέπουμε καπνό και φλόγες να βγαίνουν από κάπου. Οι σεκιουριτάδες εξαφανίστηκαν. Βγαίνουμε έξω και αρχίζω να μαθαίνω και το υπόλοιπο μέρος της ιστορίας. Η παρέα φώναζε οτι τόσο καιρό ακουγόταν οτι θα γίνουν φασαρίες και είναι λάθος της αστυνομίας που δεν είχε φέρει κόσμο. Και καλά οι Beastie είναι φασίστες (εντωμεταξύ οι άνθρωποι είναι Εβραίοι) και ότι οι αναρχικοί σκεφτόντουσαν να σκάσουν μύτη και να κάνουν φασαρίες. Επίσης το ντου εν τέλει δεν ήταν επιτυχημένο (οι σεκιουριτάδες κράτησαν τα στενά) με αποτέλεσμα να τα πάρουν στο κρανίο που δεν επιτράπηκε η είσοδος για να απολαύσουν τη συναυλία που άλλοι πλήρωσαν. Όποτε για εκδίκηση πήγαν στο πάρκινγκ και έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα καθώς επίσης έβαλαν και φωτιά στο χώρο πίσω από τη σκηνή θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συγκροτημάτων καθώς και του κοινού. Αν αυτό λέγεται αναρχική ιδεολογία λυπάμαι αλλά δε θα πάρω. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η δημοκρατία μας είναι πλέον ο φασισμός δύο πόλων. Σαν Έλληνες έχουμε μείνει πλέον σε χαρακτηρισμούς παρελθόντων χρόνων και σε ίδια νοοτροπία. Αυτό το Αριστεροί-Δεξιοί μας έχει κάψει και μας έχει κρατήσει πίσω. Πρόβλημα νοοτροπίας, εκπαίδευσης και πλύσης εγκεφάλου. Όλοι φταίμε γι' αυτό, μιας και το σύστημα δεν συντηρείται από 300 άτομα αλλά από όλους. Και απ' τους αντιεξουσιαστές και απ' το Κράτος. Αλλά εν τέλει τι είναι αυτές οι δύο έννοιες? Μήπως είναι δύο ομάδες που έχουν σα μέλη εμάς? Μήπως αρνούμαστε να δούμε οτι εμείς είμαστε το πρόβλημα? Μήπως ήρθε η ώρα αντί να προσπαθούμε να αλλάξουμε το κόσμο, να κάνουμε καλύτερο τον εαυτό μας? Η επανάσταση κανονικά πρώτα γίνεται μέσα μας και μετά απλώνεται προς τα έξω. Το να κατηγορούμε και να βρίζουμε αυτούς που είναι στην εξουσία, μόνο και μόνο για να την πάρουμε εμείς και να κάνουμε τα ίδια και χειρότερα είναι τουλάχιστον υποκριτικό. Τυφλές "επαναστάσεις" χωρίς προφανείς λόγους και στόχους, που μόνο σκοπό έχουν απλά να αλλάξουν τα πρόσωπα και όχι τις τακτικές. Όσον αφορά το Δημητράκη και οποιονδήποτε άλλο που παίρνει τη ταυτότητα αντιεξουσιαστής όταν τον πιάνουν για αξιόποινες πράξεις. Κυκλοφορεί ένα πόστερ που κάνει την ερώτηση "Αν ήσουν αόρατος δε θα έκλεβες μια τράπεζα?" Λοιπόν ΟΧΙ δεν θα την έκλεβα γιατί απλούστατα δεν θα κέρδιζα τίποτα άλλο εκτός απ' το να δυσκολέψω τη ζωή των συμπολιτών μου, που θα ήταν αναγκασμένοι να πληρώσουν τα σπασμένα κατ' ουσία μέσω επιτοκίων κτλ. Αυτός δεν έκλεβε για να τα δώσει στους μη έχοντες. Ούτε γύρναγε στους δρόμους για να τα μοιράζει στους άστεγους, ούτε το βροντοφώναζε ότι έκανε, μπας και έρθει κάποιος που είχε ανάγκη για να του ζητήσει. Για να τα τρώει αυτός και οι κολλητοί του το έκανε.
djapal Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Αυτός δεν έκλεβε για να τα δώσει στους μη έχοντες. Ούτε γύρναγε στους δρόμους για να τα μοιράζει στους άστεγους, ούτε το βροντοφώναζε ότι έκανε, μπας και έρθει κάποιος που είχε ανάγκη για να του ζητήσει. Για να τα τρώει αυτός και οι κολλητοί του το έκανε. Χεχε αυτά τα προσπερνούν όταν έρχεται η συζήτηση για αυτό το θέμα. Επίσης μπορεί να σου πετάξουν την κορυφαία δικαιολογία.... εεεε αφού ο άλλος τα έχει, άσε να πάρουμε κι εμείς τίποτα ή να του καταστρέψουμε τίποτα για να μην έχει περισσότερα από εμάς!!
fireflies Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Σαν Έλληνες έχουμε μείνει πλέον σε χαρακτηρισμούς παρελθόντων χρόνων και σε ίδια νοοτροπία. Αυτό το Αριστεροί-Δεξιοί μας έχει κάψει και μας έχει κρατήσει πίσω. Πρόβλημα νοοτροπίας, εκπαίδευσης και πλύσης εγκεφάλου. Όλοι φταίμε γι' αυτό, μιας και το σύστημα δεν συντηρείται από 300 άτομα αλλά από όλους. . Ακριβώς αυτό.
KWSN_Men Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ακριβώς αυτό. Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι δε φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα;
fireflies Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ναι βρε παιδί μου, εννοείται όλοι οι άλλοι* φταίνε. Αλλά λέμε πού και πού να το παίζουμε λιγάκι grand και ανοιχτόμυαλοι. * Εδώ συνήθως εννοούμε η κυβέρνηση, (οι "όλοι ίδιοι είναι") καθώς και "οι μπάτσοι, τα γουρούνια και οι δολοφόνοι", ή και τα τρία μαζί. Όλοι οι άλλοι είναι οι καλοί.
Skia11 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μπράβο Mithrantir για το αξιόλογο post σου, πραγμάτικά έτσι είναι και θα προσθέσω ότι και οι δύο αυτοί "ιδεολόγικοι χώροι" αποτελούνται απο τραμπούκους και με τραμπουκισμό πορεύονται. Υ.Γ. Όσο για τα περι "προκαλείς με το κάμπριο" σχόλια μια λέξη αρμόζει...ΟΥΣΤ!!!!
gtsamour Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Ε καλά τι καλύτερο περίμενες να πει ο omni? Ξεχάσαμε να γίνουμε όλοι απένταροι loosers για να μην προκαλούνται οι αλήτες της κοινωνίας.
punky Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δε φθονώ, δε ζηλεύω τον πλούτο των άλλων. Δεν εύχομαι το κακό κανενός. Ίσως γιατί επηρεάστηκα από την ευγένεια των κειμένων του Χρόνη Μίσιου όταν ήμουν παιδί: "Υπάρχουν δυο ειδών επαναστάτες. Αυτοί που πιστεύουν σε έναν άλλο πολιτισμό και θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα και αυτοί που είναι εκτός του συστήματος και των απολαβών του και θέλουν απλώς να το καταλάβουν για να μετάσχουν κι αυτοί στο παιχνίδι." Δεν μπορώ να χαίρομαι που κάποιος χαροπαλεύει και το περιβάλλον του θα ζήσει ένα δράμα εφεξής. Όμως εξίσου αληθές είναι και αυτό: Είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχει ΜΙΣΟΣ σε μεγάλο κομμάτι της νεολαίας και όχι μόνο, το οποίο είναι κατανοητό εξ αιτίας των προσωπικών τους βιωμάτων από την επαφή της με την αστυνομία κι ας μην είναι "πολιτισμένο", "λογικό", κι ας στερείται επιχειρημάτων. Και για αυτό μπορεί να μη χαίρομαι, αλλά και ούτε λυπάμαι με το συμβάν. Κι ας ακουστεί απάνθρωπο. Γιατί όποιος έχει βρεθεί στα 14 του να είναι δεμένος χειροπόδαρα σε ένα αστυνομικό τμήμα και να τον χτυπάνε μέχρι το πρωί χωρίς λόγο, όποιος είχε τη χαρά να του κολλήσει ασφαλίτης το περίστροφο στον κρόταφο, θα καταλάβει. Διαβάζω το thread εδώ και μέρες, αλλά δε συμμετέχω. Όλοι δίκιο έχουν. Δεν έχουν ζήσει όμως όλοι τα ίδια.
neTTor Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Εγω τα εχω με το κρατος που το βλεπω πολυ χαλαρο σε αυτο το ζητημα. Ακομα και η συνοριφυλακες δεν πηροβολανε τους αλβανους που κουβαλανε ναρκοτικα να δεν πυροβολησουν πρωτοι αυτοι. ξες ποσα παλικαρια χαθηκαν ετσι εδω απο καστορια. Αυτους του σκεφτηκε κανεις? +1 για το post +1 για τις κούπες (κατω στην υπογραφή) nick[;1695475']Για να μην δείχνουμε επιλεκτική ευαισθησίαΚαταγγέλλει ξυλοδαρμό νεαρού από τα ΜΑΤ ΑΥΤΟΠΤΗΣ μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού νεαρού από αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου έγινε χθες το βράδυ ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Μουσσιώνης. .... ο κ. Μουσσιώνης και πρόσθεσε πως τέτοια περιστατικά καταδεικνύουν έλλειμμα δημοκρατίας στις δυνάμεις καταστολής. === Κοιτά να δεις 20 χρόνια είχε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να βρεθεί σε σκηνικό Αστυνομικής βίας και ως δια μαγίας του τελευταίους μήνες όλο και κάποιος είναι παρόν,ρε κατι συμπτώσης...
Mithrantir Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Μπράβο Mithrantir για το αξιόλογο post σου, πραγμάτικά έτσι είναι και θα προσθέσω ότι και οι δύο αυτοί "ιδεολόγικοι χώροι" αποτελούνται απο τραμπούκους και με τραμπουκισμό πορεύονται. Υ.Γ. Όσο για τα περι "προκαλείς με το κάμπριο" σχόλια μια λέξη αρμόζει...ΟΥΣΤ!!!! Όσον αφορά τους ιδεολογικούς χώρους όπως και εν γένει τις ιδεολογίες, επέτρεψε μου να πω ότι όχι δεν αποτελούνται αποκλειστικά από τα άτομα τα οποία είναι τραμπούκοι. Το κακό έχει να κάνει οτι συνήθως τα προβληματικά άτομα είναι αυτά που φωνάζουν (άρα και ακούγονται) πιο πολύ. Οι περισσότεροι μετριοπαθείς ή και πιο προσγειωμένοι αν θες, απλά δεν έχουν στη νοοτροπία τους το να επιβληθούν στο χώρο τους μέσω της φωνής ή/και άλλων τακτικών. Οι ελάχιστες φορές που κάποιος που όντως είναι άξιος συνεχιστής/ακόλουθος/(αναπτυξιακός καταλύτης) μιας ιδεολογίας (με την ευρεία έννοια) και μπορεί να διαχειριστεί την καθοδήγηση του πλήθους που ακολουθεί την αυτή ιδεολογία με σωστό τρόπο, δυστυχώς όλο και περισσότερο σπανίζουν. Συνήθως οι περισσότεροι "οδηγητές" και πρωτοστάτες είναι απλά φωνακλάδες, που στη πραγματικότητα είναι υποχείρια και εργαλεία ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τις προσπάθειες πολλών για τα δικά τους συμφέροντα. Το πρόβλημα δεν έγκειται επίσης στο ποιος είναι και ποιός δεν είναι τραμπούκος, αλλά στο γιατί γίνεται κάποιος τραμπούκος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αστυνομία και οι επιδράσεις που έχει σε πολίτες που έχουν κάθε μορφή συναλλαγής με αυτήν. Έχω παρατηρήσει οτι συνήθως αυτοί που έχουν μια απαξιωτική συμπεριφορά και ιδεολογία προς τους αστυνομικούς, εν τέλει όταν εμπλέκουν με αυτήν (ακόμα και για την έκδοση ταυτότητας) οι απόψεις τους δικαιώνονται. Άλλοι που απλά πάνε να κάνουν τη δουλειά τους αντιμετωπίζονται ευγενικά και κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα ίσως. Απλούστατα γιατί οι ίδιοι με το που μπαίνουν στο αστυνομικό τμήμα, έχουν στη φάτσα τους (και καμιά φορά και στους τρόπους τους) γραμμένη αυτή την αηδία και μίσος που κάποιος άλλος με τις διηγήσεις του τους εμφύτεψε, ασυναίσθητα ίσως αλλά . Με αποτέλεσμα να λαμβάνουν την ίδια απαξιωτική συμπεριφορά από τους αστυνομικούς, χωρίς να καταλαβαίνουν οτι και οι ίδιοι την προκάλεσαν με το τρόπο τους. Το κακό είναι οτι εμείς σαν πολίτες αυτής της χώρας έχουμε εγκαταλείψει το μέλλον και ζούμε στο παρελθόν, όσον αφορά τη κοινωνία μας και το πολιτικό σκηνικό. Φταίμε που αντί να κοιτάμε τι λέει ο καθένας και να καταλαβαίνουμε το νόημα αυτών και την επίπτωση των λόγων και πράξεων, κοιτάμε την ταμπέλα που έχει κολληθεί σ' αυτόν που τα λέει. Και τα κρίνουμε με βάση τη ταμπέλα.
fireflies Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δεν έχουν ζήσει όμως όλοι τα ίδια. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλες οι απόψεις με τις οποίες ταυτιζόμαστε επιχειρήματα και να ακούγονται "λογικές". Τις περισσότερες φορές, κρίνουμε γεγονότα και επιλέγουμε στάσεις βάσει αυτού που είπες, των δικών μας βιωμάτων, κι ας έχουμε την υποψία (ενδεχομένως) ότι είναι λιγάκι άδικο να αξιολογούμε ένα (άσχετο) περιστατικό βάσει μιας δικής μας εμπειρίας. Το πρόβλημα μου με τη συγκεκριμένη συζήτηση είναι απλοικό αλλά ειλικρινές (αν και ξέρω ότι απλώς ανατροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο). Προσωπικά, ποτέ δεν κατάλαβα τι διαφορά έχει ο ένας (αναίτια, το τονίζω) ξυλοδαρμένος από τον άλλο. Μπάτσος, πρεζόνι, βουλευτής, τραγουδιστής , φοιτητής της Νομικής, εξαρχειώτης κλπ. Μπορεί η δική μου προσέγγιση να είναι αφελής και να παραβλέπει το "αξίωμα" που παρέθεσες περί μίσους κατά της αστυνομίας, έχω όμως την υποψία ότι αν ήμουν γκόμενα ξυλοδαρμένου μπάτσου, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ακριβώς το ίδιο αξίωμα, απλώς με αντιστραμμένους όρους, και θα είχα όλα τα δίκια του κόσμου να το κάνω. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Που όμως, υστερώ, απ'ό,τι φαίνεται, σε κάτι : δεν έχω ζήσει ούτε τα ίδια ούτε τα άλλα. Και γι αυτό δεν ξέρω αν οι απόψεις μου είναι απλώς αφελείς ή αναλόγου επιπέδου με ανάλυση γκόμενας στο ποδόσφαιρο κατά το γνωστό "δεν έχεις παίξει μπάλα γι'αυτό μην μιλάς". Ο μόνος μου ιδεαλισμός είναι ότι θα θελα να πιστεύω ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες, και ανεξαρτήτως βιωμάτων, ο τρόπος που έμαθα να σκέφτομαι, δεν θα αλλάξει. Δεν είναι και πολύ ρομαντική η "αντικειμενικότητα" ως στόχος, αλλά καμιά φορά είναι αναγκαία.
Skia11 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2007 Οι περισσότεροι μετριοπαθείς ή και πιο προσγειωμένοι αν θες, απλά δεν έχουν στη νοοτροπία τους το να επιβληθούν στο χώρο τους μέσω της φωνής ή/και άλλων τακτικών. Όταν πνίγεις την φωνή των άλλων με τις άναθρες κραυγές σου - χουλιγκανισμό τότε είσαι τραμπούκος , και όσον αφορά τις πολιτικές ιδεολογίες στην Ελλάδα κυβερνώνται απο τέτοιους τραμπούκους με αποτέλεσμα ο σκεπτόμενος άνθρωπος να καταλήγει να μην συμμετέχει. Ένα παράδειγμα: Κολλητός μου παλιά είχε ένα συγκρότημα οι οποίοι κατά την γνώμη μου ήταν φοβεροί. Κάποια μέρα με κάλεσε σε ένα φεστιβάλ της ΚΝΕ όπου θα παίζανε. Παρόλο που δεν ήταν/είναι του γούστου μου ό συγκέκριμένος πολιτικός χώρος δέχτηκα να πάω για να τους ακούσω. Πήγα λοιπόν , μια χαρά βραδάκι καλοκαιρινό και αφού τελειώσανε τα πολιτικά ανέβηκαν οι φίλοι μου να παίξουνε , ξεκινάνε λοιπόν με το "Lovesong" των "The Cure" , ξαφνικά στα μισά του τραγουδίου κόβονται ήχος-φώτα. Τεσπα μετά απο λίγο βλέπω τον κολλητό μου έξαλλο να βρίζει ακατάσχετα. Ρωτόντας τον τι συνέβει μου απάντησε ότι οι "σύντροφοι" τους τράβηξαν την πρίζα γιατί έπαιζαν "Αγγλόφωνα αντιδραστικά τραγούδια". Αν δεν είναι αυτό τραμπουκισμός και φασισμός τότε τι είναι? Τέτοια μυαλά είναι που θέλουν να διάμορφώσουν και να έχουν...μη σκεπτόμενους ηλίθιους που να παίζουν την κασσέτα του/της εκάστοτε πουλημένου κομματάρχη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.