Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών με λάθος μήκος.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάρει πριν καρό ένα κουτί HTPCτο SILVERSTONE LC 16 M . Έφτασε λοιπόν ο καιρός να το στίσω . Πήρα μια motherboard GIGABYTE GA-965P-DS4 , ένα τροφοδοτικό Akasa Power+ iQ 670W , ένα σκληρό 500gbκαι έναν 300grWD , ένα ΚΙΤ μνήμες CELLSHOCKDDR2 800 2GB , Tην CPU 6600 της Intelκαι τέλος μια κάρτα γραφικών SAPPHIRE X1950PRO 512mb . Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Η κάρτα Γραφικών δεν χωράει τελικά στο κουτί καθώς το δεύτερο έχει το DVD-Rστο κέντρο με αποτέλεσμα να πέφτει πάνω στην PCI-Eκαι για δύο εκατοστά δε την παίρνει. Δεν παίρνει επίσης ούτε την 1650 Και τι κάνω τώρα ? Πάω σε παλαιότερη κάρτα γραφικών η αλλάζω κουτί?

Πάντως αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα αυτό νομίζω πως στα υπόλοιπα είμαι πολύ καλά.

Μια λύση θα ήταν αν έβρισκα κοντότερο DVD -R αν και νομίζω ότι όλα πάνω κάτω το ίδιο μήκος έχουν. Η κάρτα έχει συνολικό μήκος 24 cm ενώ εμένα με παίρνει μέχρι τα 20cm . Ξέρετε αν όλες οι 1950 έχουν το ίδιο μήκος η μπορεί να βρω από άλλη εταιρία μικρότερή? Και στην τελική αν δεν υπάρχει μπορώ να στραφώ σε Nvidia 8800 αλλά δεν ξέρω αν κι εκεί έχω πρόβλημα.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

h 8800 paizei na einai kai megalyterh pare kanena lite-on pou einai poly poio konta an den kaneis tpt alla3e kouti :P

Δημοσ.

Πάρε άλλο κουτί! Αν δεν μπαίνει ούτε η x1650 τότε λίγες θα μπορούν να μπουν, και σίγουρα όχι οι 8800 της nvidia που είναι ακόμα μεγαλύτερες ή ίσες σε μήκος με τις x1950 (δεν είμαι ακριβώς σίγουρος, πάντως πιο μικρές δεν είναι).

Δημοσ.

Ενας φιλος μου ειχε παρει την 8800 και σε full tower ειχε προβλημα στην τοποθετηση λογω μηκους..! Λιγο ασχετο, αλλα μου εκανε εντυπωση.. Εγω θα επαιρνα καινουριο κουτι και οχι καινουρια καρτα

Δημοσ.

Αν είναι να κατέβω κατηγορία σε κάρτα άστα να κάνε αφού το HTPC στήνεται για HD video . Έχω ένα ακόμα κουτί της silverston το LC10 εκεί χωράει αλλά είναι παλαιότερο μοντέλο και κάπως γκουμούτσα . Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση παιδιά

Δημοσ.
An den thes na allaxeis kouti, allaxe DVD :-D

Oso gnorizo, den exoun ola to idio mikos :mrgreen:

Τα dvd-r πάνω κάτω παίζουν στα 17cm Εγώ αυτή την στιγμή χρειάζομαι κάποιο που να έχει μήκος κάτω από 14cm οπότε χλομό τα κόβω . Τα μόνα που ξέρω με τόσο μήκος είναι κάτι slim που προφανώς δεν θα ταιριάζουν στο κουτί.

Δημοσ.

Για HD Video μπορείς να πάρεις ακόμα και κάποια από τις νέες κάρτες HD2400, HD2600 της ati/amd ή 8400/8600 της nvidia. Έχουν πολύ καλή επιτάχυνση βίντεο (καλύτερη κι από τις x1950, τις 8800 ή τις HD2900) και μπορείς να βρεις και κάποια που να είναι αρκετά μικρή ώστε να μην σου δημιουργεί πρόβλημα. Αλλά μην περιμένεις απόδοση σε παιχνίδια...

Δημοσ.

συμφωνώ με Delirium, ψάξτο λίγο παραπάνω πρώτα (αν δεν έχεις ήδη)

απότι θυμάμαι είχα δύο dvd που είχαν πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ τους

(μιλάμε για μήκος έτσι, βάθος δλδ)

Δημοσ.

Για την ώρα την μόνη από αυτές που έχω δει να κυκλοφορεί είναι η gecube HD2400 στο Πλαίσιο με 59? (και σε low profile, οπότε θα μπαίνει μάλλον άνετα σε κουτί τύπου HTPC), λογικά όμως δεν θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν και άλλες και σε άλλα μαγαζιά...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=985066

EDIT. Όπως βλέπω στο λινκ που έβαλες έχουν φέρει και την αντίστοιχη της Sapphire, δεν την είχα δει πριν....

Δημοσ.

Το λογικο ειναι να αλλαξεις το φτηνοτερο εξαρτημα κι αυτο που δεν εχει μεγαλη σημασια για σενα. Αν θες οπωσδηποτε να φτιαξεις ενα ομορφο pc, τοτε κρατας το κουτι, αλλιως σκεψου ακομα και το ενδεχομενο να βγαινει το dvd πιο εξω. (Αν προσεξεις το dvd εχει και 2 περισσευουμενες τρυπες στο πλαι και μπορει να μπει κατα τετοιο τροπο ωστε να εξεχει απο το κουτι). Παντως την καρτα δε θα την αλλαζα.

Δημοσ.
Το λογικο ειναι να αλλαξεις το φτηνοτερο εξαρτημα κι αυτο που δεν εχει μεγαλη σημασια για σενα. Αν θες οπωσδηποτε να φτιαξεις ενα ομορφο pc, τοτε κρατας το κουτι, αλλιως σκεψου ακομα και το ενδεχομενο να βγαινει το dvd πιο εξω. (Αν προσεξεις το dvd εχει και 2 περισσευουμενες τρυπες στο πλαι και μπορει να μπει κατα τετοιο τροπο ωστε να εξεχει απο το κουτι). Παντως την καρτα δε θα την αλλαζα.

Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται καθώς το πορτάκι του είναι πολύ μικρό. Αυτό βέβαια που μπορεί να γίνει είναι ένα εξωτερικό drive αλλά…..

Το κουτί είναι αυτό: http://www.abcelectronique.com/comparateur/informatique/composant/boitier/boitier_mini_tour/photos/lc16_m_silverstone.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...