Προς το περιεχόμενο

0.99999.... = 1

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλο το ότι όλα είναι πεπερασμένα και άλλο η έννοια του απειροστού και του ορίου, που υπάρχει στη φύση βλ. παράδοξο Αχιλλέα με τη χελώνα.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυτό πάλι λέμε επειδή λαμβάνει τον χρόνο "γιαυτο" και την πάτησε το παράδοξο του ζήνωνα γιατί ο χρόνος δεν τείνει σε κάποιο όριο. συνεχώς αυξάνεται :P

σύμφωνα με τις επικρατέστερες theories το σύμπαν είχε αρχή και πριν το big bang δεν θεωρείται η ύπαρξη του χρόνου γιατί δεν υπάρχει ούτε ύλη.

τώρα για το αν θα επεκτείνεται ep άπειρον η κάποτε θα σταματήσει να μεγαλώνει δε το γνωρίζω

αυτό που σίγουρα είναι άπειρο παντού είναι ο θεός :P

(μη το γυρίσουμε σε θρησκευτική κουβέντα όμως)

largevalues.jpg

Δημοσ.

Παντως αν στο κουμπιουτερακι πατησεις 1/3=0.3333... και μετα πατησεις Χ 3 θα σου βγαλει 1 οχι 0.99999..

ή ξερω γω 1/7 και το αποτελεσμα χ 7.

Κανοντας δηλαδη τις πραξεις και ξεχωριστα,οχι συνολικα με παρενθεσεις.δηλαδη πρωτα το κλασμα και μετα απο τον αριθμο.

Δημοσ.

διαβασες καλα αυτο που εγραψα;

εχω δυο κομπιουτερακια και το ενα βγαζει στην ιδια πραξη διαφορετικο αποτελεσμα απο το αλλο.

Δημοσ.
σύμφωνα με τις επικρατέστερες theories το σύμπαν είχε αρχή και πριν το big bang δεν θεωρείται η ύπαρξη του χρόνου γιατί δεν υπάρχει ούτε ύλη.

Χμ, εγώ δεν πιστεύω ότι είχε αρχή.

Υπάρχει και η (επιστημονική) θεωρία ότι το συμπαν εναλλάσεται μεταξύ φάσεων συστολής και διαστολής (τώρα λένε ότι είμαστε στη φάση που το συμπαν διαστέλλεται).. δηλ... το συμπαν μπορει να διαστέλλεται μέχρι ένα σημείο, από το οποίο και έπειτα θα αρχίσει να συστέλλεται μέχρι να συμπυκνωθεί σε ένα απειροελάχιστο σημείο, το οποίο κάποτε πάλι ύστερα από ένα μελλοντικό big bang θα 'απλωθεί' ξανά κλπ κλπ κλπ. Οπότε δεν πιστεύω στην ύπαρξη μιας απόλυτης 'αρχής' δημιουργίας του κόσμου, αλλά πως το σύμπαν είναι ουσιαστικά αυθύπαρκτο.

Ξεφύγαμε όμως .

Δημοσ.
nick[;1695267']Χμ' date=' εγώ δεν πιστεύω ότι είχε αρχή.

Υπάρχει και η (επιστημονική) θεωρία ότι το συμπαν εναλλάσεται μεταξύ φάσεων συστολής και διαστολής (τώρα λένε ότι είμαστε στη φάση που το συμπαν διαστέλλεται).. δηλ... το συμπαν μπορει να διαστέλλεται μέχρι ένα σημείο, από το οποίο και έπειτα θα αρχίσει να συστέλλεται μέχρι να συμπυκνωθεί σε ένα απειροελάχιστο σημείο, το οποίο κάποτε πάλι ύστερα από ένα μελλοντικό big bang θα 'απλωθεί' ξανά κλπ κλπ κλπ. Οπότε δεν πιστεύω στην ύπαρξη μιας απόλυτης 'αρχής' δημιουργίας του κόσμου, αλλά πως το σύμπαν είναι ουσιαστικά αυθύπαρκτο.

Ξεφύγαμε όμως .[/quote']

offtopic:

μα είπα ότι το big bang είναι η επικρατέστερη θεωρία. όχι η μοναδική :P. αφού για theories μιλάμε τι περίμενες να στο αποδείξω? :-?

Δημοσ.
offtopic:

μα είπα ότι το big bang είναι η επικρατέστερη θεωρία. όχι η μοναδική :P. αφού για theories μιλάμε τι περίμενες να στο αποδείξω? :-?

Οχι φυσικά :)

Απλά ανέφερα τι φαίνεται πιθανότερο σε μένα.

Δημοσ.
διαβασες καλα αυτο που εγραψα;

εχω δυο κομπιουτερακια και το ενα βγαζει στην ιδια πραξη διαφορετικο αποτελεσμα απο το αλλο.

Οχι δεν το ειχα προσεξει το μυνημα σου,με το που ειδα το τοπικ επιασα και εκανα την πραξη στο κομπιουτερακι,δε προσεξα οτι ειχες αναφερει κατι.

Δημοσ.

Φίλε ]nick[ άκου κάτι. Και αν αντι για το π γράψεις 3,14....(100 δεκαδικά ψηφία) θα έχεις έναν αριθμό που θα σου δίνει στις πράξεις τα ίδια αποτελέσματα με το π καθώς θα τον προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό όμως ποτε δε θα είναι ίσος με π.

Το ίδιο ισχύει με τον 1 και τον 0.99999999.Προσεγγίζει το 1 αλλά δεν μπορούμε να πούμε οτι 0.99999999=1. Δεκτό είναι μόνο το όριο που ανέφερε κ ο Praetorian.

Όσο για τα κομπιουτεράκια αφήστε τα και κάντε τον πολ/σμό με το χέρι. Όποιος βγάλει 0,33333....x3=1 ας μου δείξει κ μένα πως τα κατάφερε.

Δημοσ.
Ο λόγος που δημιουργείται αυτή η σύγχιση στους συναδέλφους, αλλά και μαθητές, φοιτητές.

Νομίζω ότι είναι θέμα συμβολισμού στη σύγκλιση ακουλουθιών

π.χ

σε όλα τα βιβλία μαθηματικών γράφουν ότι ο συμβολισμός

α(ν)->α καθώς ν τείνει άπειρο είναι ισοδύναμος με τον συμβολισμό

lima(n)=a καθώς ν τείνει άπειρο

Βλέπετε ο πρώτος έχει το βελάκι και ο δεύτερος το "="

εγω παντως με το βελακι ξερω το lim. ετσι το διδαχθηκα.

Δημοσ.
Φίλε ]nick[ άκου κάτι. Και αν αντι για το π γράψεις 3,14....(100 δεκαδικά ψηφία) θα έχεις έναν αριθμό που θα σου δίνει στις πράξεις τα ίδια αποτελέσματα με το π καθώς θα τον προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό όμως ποτε δε θα είναι ίσος με π.

Το ίδιο ισχύει με τον 1 και τον 0.99999999.Προσεγγίζει το 1 αλλά δεν μπορούμε να πούμε οτι 0.99999999=1. Δεκτό είναι μόνο το όριο που ανέφερε κ ο Praetorian.

Οχι ... Τα ψηφία του π, δεν παρουσιάζουν περιοδικότητα, αυτή είναι και η διαφορά με το 0.9999... το 0.999999 δεν ισούται με 1. το 0.9999999... ισουται με ένα γιατί ουσιαστικά 0.999999... συμβολίζει το όριο της ακολουθίας 9/10 + 9/100 + 9/1000 .... + ... με άπειρους όρους.

Προσέχετε τα γραφόμενά σας μερικοί γιατί εκτείθεστε.

Το θέμα έχει συζητηθεί και από πτυχιούχους μαθηματικούς εδώ:

http://www.edra.gr/phpbb2/viewtopic.php?t=2811

:) :)

Δημοσ.
nick[;1695948'']Οχι ... Τα ψηφία του π, δεν παρουσιάζουν περιοδικότητα, αυτή είναι και η διαφορά με το 0.9999... το 0.999999 δεν ισούται με 1. το 0.9999999... ισουται με ένα γιατί ουσιαστικά 0.999999... συμβολίζει το όριο της ακολουθίας 9/10 + 9/100 + 9/1000 .... + ... με άπειρους όρους.

Σοβαρά δεν έχεις βαρεθεί να το γράφεις ??? :mrgreen: Ή είσαι copy paste συνέχεια ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...