Προς το περιεχόμενο

Προστασία από αυξομειώσεις ρεύματος

filippos!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, στο εξοχικό μου υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος.

Υπάρχει κάτι που να μπορεί να με προφυλάξει?

Φυσικά για το laptop μου μιλάω..και συνυπολογίστε πως όταν δουλεύω με πρίζα την βγάζω την μπαταρία.

Δημοσ.

ε τι να κανεις δεν ξερεις οτι ο μηχανισμος της μπαταριας λειτουργει και ως ups αρα την εχεις πανω 1000% για να γλειτωσεις το μηχανημα αλλιως αμα θες να δωσεις παραπανισια λευτα υπαρχει και αυτο

Δημοσ.

Αν μπορείς να δώσεις γύρω στα 80 με 100 ευρώ πάρε Ups βάλτο στο εξωχικό σου, εάν θέλεις μόνο προστασία από αυξομείωση πάρε βάση Laptop με προστασία από αυξομείωση που κάνει περίπου 20 ευρώ, αλλά αν αγοράσεις την βάση πρέπει να χρησιμοποιείς και την μπαταρία για προστασία από διακοπή.

Δημοσ.

ΓΙα μενα εκτος απο ενα καλο ups και χωρις μεγαλο κοστος -υπαρχουν κοντα στα 70 ευρω- και με ενα πολυμπριζο προστασιας υπερτασεων μπορεις να το προφυλαξεις στο επακρο...

Δημοσ.

@filippos!!!: φιλαράκι, τα προϊόντα που σου πρότειναν τα παιδιά σε προστατεύουν από υπέρταση και όχι από διακυμάνσεις της τάσης! Κοινώς, δεν φιλτράρουν την εισερχόμενη τάση, έχουν κάποια περιθώρια ανοχής, τα οποία όμως κάποιες φορές δεν συνάδουν με την ευαισθησία που παρουσιάζουν οι διάφορες οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές. Εδώ, έρχονται οι διακυμάνσεις είναι εξίσου επικίνδυνες με την υπέρταση, αλλά αντιμετώπιζονται με έναν σταθεροποιητή τάσης σαν αυτόν εδώ. Αν θες, αφού βγάζεις την μπαταρία όταν δουλεύεις με ρεύμα - και πολύ καλά κάνεις - πάρε και ένα line interactive UPS, το βάζεις μεταξύ του σταθεροοιητή και του φορητού καί είσαι κομπλέ!

Δημοσ.

Αυτό που σου προτείνει ο Wizzy καλό είναι αλλά με 30 Ευρώ παραπάνω παίρνεις αυτό

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=835&product=945056&tab=specs

που έχει και μπαταρία οπότε προστατεύει και από διακοπή (σε 10 λεπτά αποθυκεύεις της αλλάγές σου και κλείνεις τον υπολογιστή άνετα και με ασφάλεια).

Αλλά δεν μας είπες τι είδους ασφάλεια θέλεις τελικά (γιατί η επιλογή είναι δική σου).

Δημοσ.
Αν θες, αφού βγάζεις την μπαταρία όταν δουλεύεις με ρεύμα - και πολύ καλά κάνεις - πάρε και ένα line interactive UPS

Επειδή είμαι πρωτάρης στον χώρο των laptop, όταν δουλεύουμε με ρεύμα πρέπει να βγάζουμε την μπαταρία? Γιατί γίνεται αυτό? Μεγαλώνει η διάρκεια ζωής της?

Εγώ πίστευα ότι καλό είναι να την έχουμε μονίμως για καμιά πιθανή διακοπή ρεύματος.

Δημοσ.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:

Η φτηνη λυση:

Ο σταθεροποιητης τασης που ειπε ο Wizzy. Εγω εχω αυτον:

APC ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ 1200VA

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152

Τις ημερες που οι πτωσεις τασεις ειναι εντονες, οπως καυσωνα, καλο ειναι να βαζεις την μπαταρια παλι στο laptop. Τις αλλες μερες δεν χρειαζεται να υπαρχει η μπαταρια. Σκεφτομαι μαλιστα να παρω κι αλλον σταθεροποιητη.

Η ακριβη λυση

APC BACK UPS RS 500

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701102

Στη δευτερη περιπτωση εισαι καλλυμενος για ολα και δεν χρειαζεται καν η μπαταρια του laptop πλεον.

Ολα τα αλλα κατω απο το κοστος της ακριβης λυσης που προτεινω ειναι ημιμετρα.

Δημοσ.

@vigor83: φαντάσου ότι έχεις το κινητό σου στην πρίζα, ανοικτό, να φορτίζει και να μιλάς συνέχεια. Αποχαιρετάς την μπαταρία του με συνοπτικές διαδικασίες. Παρόμοια συμπεριφορά έχουν και οι μπαταρίες των φορητών. Για την ακρίβεια, όταν θα δουλεύεις με μπαταρία, θα πρέπει να αποφορτίζεται πλήρως και μετά να την επαναφορτίζεις. Επίσης θα πρέπει κάθε 1-2 εβδομάδες να δουλεύεις με την μπαταρία μέχρι τέλους, ακριβώς για να μπαίνει στη διαδικασία αποφόρτισης-επαναφόρτισης. Σημείωσε ότι μετά το 1ο άντε το πολύ το 2ο έτος χρήσης, η μπαταρία σου θα πέσει περίπου στο μισό της απόδοσής της.

@ all: παίδες, τα UPS που προτείνετε, είναι μέν line interactive, αλλά δεν κάνουν τη δουλειά του σταθεροποιητή τάσης. Λόγω τεχνολογίας, κάνουν ένα "φιλτράρισμα" της εισερχόμενης τάσης, αλλά δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο φτιάχτηκαν, το κάνουν σαν extra. Γι' αυτό προτείνω σταθεροποιητή ΚΑΙ UPS για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αντιλαμβάνομαι ότι η λύση μου είναι αντιοικονομική, αλλά προσωπικά προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω για να είμαι καλυμένος από εξειδικευμένα μηχανήματα, παρά να δουλεύω με ένα οικονομικότερο μηχάνημα "λίγο-από-όλα" και να μην ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αλλα νομίζω οτι οι καινούργιες μπαταρίες λιθίου δεν πρέπει να αποφορτίζονται τελείως.. Αυτό απο έρευνες που είχαν γίνει έπρεπε να γίνεται στις παλαιότερες καδμίου , μαγγανίου κλπ ουτως ώστε να έχουν μακροβιότερη απόδοση.. και νομίζω οτι έχει μείνει απο τότε για όλες τις μπαταρίες...

Απο ότι έχω διαβάσει όμως στις καινούργιες επιβάλλεται να μην αποφορτίζουν τελείως πρίν την φόρτιση για την καλύτερη λειτουργία τους..

τώρα μπορεί να κάνω και λάθος , απλώς θυμάμαι οτι κάποτε που το είχα ψάξει για μια εργασία εκει ειχα καταλήξει.

Δημοσ.

@roben: ομολογώ ότι η άποψη που εξέφρασα βασίζεται σε ιδία πείρα με φορητά τα πιο πρόσφατο να είναι ήδη 3 ετών καθώς από γνώμες που άκουσα κατά καιρούς από πωλητές σε καταστήματα Πληροφορικής. Οπότε, αν η δική σου βασίζεται σε συμπεράσματα έρευνας, τότε υπερισχύει της δικής μου και παρακαλώ το συγκεκριμένο μέρος του προηγούμενου post μου να μην ληφθεί υπόψη.

Δημοσ.

Wizzy συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις σου για σταθεροποιητή και UPS(πολύ σημαντικό) αλλά και τις προτάσεις για την καλή λειτουργία της μπαταρίας που αναφέρεις απλώς ήθελα να κάνω αυτη την μικρή παρατήρηση όσον αφορά την αποφόρτιση (για καινούργιους τύπους μπαταριών φορητών συσκευών, Li-ion Polymer κλπ) , οτι δηλαδή είναι καλύτερο να μην αποφορτίζει τελείως η μπαταρία αλλά να μένει ένα μικρό ποσοστό διαθέσιμο κατα την επόμενη φόρτιση(ενα ποσοστό 10-15%) για την καλύτερη λειτουργία της μπαταρίας και την αντοχή της απόδοσης της στον χρόνο.Σε όλα τα άλλα που είπες για την μπαταρία συμφωνώ και σε ευχαριστώ που αναγνώρισες αυτην την μικρή παρατήρηση

Δημοσ.

@wizzy....

Αν θελεις την πληρη & καλυτερη οικονομικη λυση εχουμε:

Η αψογη λυση

APC SMART UPS 750VA

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701131

Εχει το Πλασιο SMART UPS με 200 ευρω αλλα στα 500VA.

Παντως εγω θα αγοραζα την ακριβη λυση που προτεινα σε προηγουμενο post. Η παρουσα λυση που προτεινω απευθυνεται περισσοτερο σε servers παρα σε home use.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...