Προς το περιεχόμενο

50cc: Aprilia RS 50 vs Derbi GPR 50

savvvas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα μηχανάκι 50cc, τέτοιου τύπου:N_gs613_Memo_1.jpg

Έχω βρει πολλές τέτοιες μηχανές, και τελικά έχω καταλήξει σε δύο:

1) Aprilia RS 50

aprilia_rs_50_schwarz_2006.jpg

Διάβασα από επισημο site, πως η συσκεκριμένη Aprilia, έχει μικρό χρόνο ζωής, καθώς ο κινητήρα της, δουλεύει στα όριά του (12.000 rpm!!!). Και μάλιστα λέει, πως δεν προτείνεται σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική άνεση, καθώς θέλει πολύ συχνό service.

ΤΕΛΙΚΗ: 100 χλμ ++

ΤΙΜΗ: 3.500 ευρώ

2) Derbi GPR 50

22930_0_1_2_gpr%2050%20racing_Image%20credits%20-%20Derbi.jpg

Διάβασα, πως σε αυτήν την μηχανή, η λεπτομέρια κυριαρχεί. Έχει φοβερά φρένα, και πολύ καλή επιτάχυνση. Δεν έχω ακούσει και τοσο ανησυχητικά πράγματα, όσο για την Aprilia. Ωστώσο, αυτό με προβληματίζει, είναι η μάρκα: Δηλαδή δεν έχω και τόσο ακουστά την "Derbi", ενώ η μόνη αντιπροσωπεία της σε όλη την Ελλάδα (δηλαδήγ για να πάρω ανταλλακτικά), είναι στην Αθήνα.

ΤΕΛΙΚΗ: 100 χλμ ++

ΤΙΜΗ: 3.200 ευρώ

--------------------------------------------------------------------------

Ποια μηχανή λέτε να πάρω???

Το κόστος δεν με ενδιαφέρει και τόσο, αλλά δεν θέλω να χαλάσει κιόλας από τον πρώτο χρόνο!!

Έχεις κανείς, τίποιτα από αυτά??? Θέλω εντυπώσεις.

Ευχαριστώ!!!

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ πάλι λέω να κρατήσεις τα λεφτά σου (έλεος 3000ε για μηχανάκι 50cc!!! Με τόσα λεφτά παίρνεις μεταχειρισμένη CRF 450cc ....) και να τα δώσεις για ένα μεταχειρισμένο GLXάκι :wink: Και μή μου πεις ότι δεν φτιάχνεται... Αν έχεις όρεξη χτύπα κάποια Takegawa parts και είσαι κύριος με 54άρη κύλινδρο, και 54άρα διαδρομή στα 125cc :wink:

Αν είσαι μερακλής και θες οπωσδήποτε να σκάσεις 3000ε για παπάκι πάρε:

Takegawa Spa στροφαλόμπιελα, κεφαλή Takegawa + εκκεντροφόρος της ίδιας εταιρείας, εξάτμιση Takegawa, ρεύματα Takegawa ή Daytona (μια χαρά είναι και αυτά), καρμυρατέρ FCR 30mm ή και Mikuni (επίσης τρομερά καρμπυρατέρ!), πήγαινε σε μηχανικό να σου σκάψει τον κύλινδρο, ώστε να φωλιάσει εκεί μέσα με άνεση ένα σφυρήλατο πιστόνι 54mm

Πετάει ή δεν πετάει αυτό το μηχανάκι με άνεση τα 140km/h ? Και είναι πάνω από όλα ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ -----> πολύ λιγότερα προβλήματα από δίχρονα (άκου εκεί Aprillia 50άρα..., κάνα Zetάκι να μου έλεγες να έλεγα ok :wink:)

Δημοσ.

Συμφωνω με το πρωτο σκελος του ^^^... Με 3000 αγοραζεις αγοραζεις super on/off.. Κανα aprilia pegaso-suzuki freewind

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι πως έχω δίπλωμα μόνο για 50αρι, καθώς είμαι 16 χρονών.

Έχω βρει ακριβώς τα ίδια μηχανάκια μεταχειρισμένα, περίπου στα 1500 ευρώ, αλλά έχω ακούσει, πως τέτοια μηχανάκια, δεν είναι για να τα παίρνεις από δεύτερο χέρι, αλλά καινούργια. Ισχύει???

Βασικά θέλω τέτοιο μηχανάκι, για να κάνω εντύπωση, και να βάζω την γκόμενα πάνω!!!

Έχετε να μου προτείνεται τίποτα πιο οικονομικό? Δεν με ενδιαφέρει και τόσο η τελική του, όσο η εμφάνισή του. (μην το παρακάνουμε όμως! να πιάνει πάνω από 60!)

Για να συνοψίσω:

1)Θα έχω προβλήματα αν το αγοράσω μεταχειρισμένο???

2)Υπάρχει τίποτα πιο οικονομικό???

Δημοσ.

Υπομονή δύο χρόνια για να πάρεις κάτι μεγαλύτερο.Δεν αξίζει να αγοράσεις 50αρι,ιδιαίτερα όταν είναι τόσο ακριβό.

Επίσης αν αγοράζεις μηχανάκι για να κάνεις εντύπωση τότε καλύτερα μην αγοράζεις καθόλου!

Δημοσ.

[άσχετος]τα Vespakia είναι φοβερά πάντως...εγώ αν έπαιρνα τώρα vespa θα περνα... αλλά λέω να περιμένω μισό χρόνο ακόμα να βγάλω μια και καλή το δίπλωμά μου που θα 'μαι 21[/άσχετος] :P

Δημοσ.

Άμα δεν υπάρχει θέμα οικονομικό και σου κάνει κλίκ ένα από τα δύο, πάρτο. Για την Derbi μην κολλάς, δεν είναι άγνωστη μάρκα, το έχω δεί από κοντά και είναι κουκλί. Το δίχρονο άμα το προσέξεις και το δουλεύεις όπως πρέπει δεν είναι απαραίτητο πως θα σου βγάλει ζημιά, αλλά και να σου βγάλει το κόστος για επισκευή θα είναι μικρό.

Μιας και προφανώς μπαίνεις τώρα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, κράτα και ένα 500άρικο για ένα μανιτζέβελο κράνος και μπουφανάκι για την προστασία σου. Καλά χιλιόμετρα.

Δημοσ.

το ιδιο πράμα ειναι, απο το ιδιο εργοστασιο βγαινουν, το ιδιο μοτερ φοράνε.

παρεπιπτώντος για εντυπωσιασμό σε γκόμενα μονο στατικά.

πρεπει να βρεις βιτζιόζα που να της αρέσει να κάθεται στον θεό και να βρωμάει λαδίλα οποτε κατεβαινει απο κει πάνω.

Δημοσ.

Φιλαρακο, 50cc οσο βρομογκαζο κι αν ειναι, ειδικα με την γκομενα επανω, θα σου βγαζει το λαδι.

Η καλυτερη λυση ειναι να παρεις ενα παπι τωρα, μεταχειρισμενο, που δεν θα σε νοιαξει και πολυ αμα του χαλασεις την μοστρα στο πρωτο πεσιμο (γιατι σιγουρα θα πεσεις) και μετα απο 2 χρονακια θα εχεις και μεγαλυτερη οικονομικη ανεση να παρεις κανα πιο σοβαρο μηχανακι.

Και προς θεου μεινε μακρια απο καγκουριες του στυλ κυλινδροπιστονα και φτιαξιματα και τα ρεστα...

Δημοσ.

Οκ! Σε ευχαριστω johnnyestia πολυ για την συμβουλη σου.

Μηπως μπορεις να μου πεις κιολας, αν αξιζει να το αγορασω μεταχειρισμενο, ή θα εχω προβληματα?

Δημοσ.

Κοίτα να δείς, η αλήθεια είναι πως τέτοια μηχανάκια μεταχειρισμένα συνήθως είναι σκισμένα (νέοι 16χρονοι ιδιοκτήτες που βράζει το αίμα τους). Αν το βρείς από κανένα γνωστό (απίθανο) και ξέρεις την ιστορία του τότε πάρτο. Είναι γεγονός πως δεν έχουνε καλή μεταπώληση και θα το βρείς σε μισή τιμή.

Ρίσκο είναι, τι να σου πώ. Τουλάχιστον αν το αποφασίσεις πήγαινέ το πρώτα σε έναν μάστορα να του ρίξει μια καλή ματιά.

Δημοσ.

αν δεν σ περισευουν τα περνοεις μεταχειρισμενα κ πας για φτιαξιμο κυλινδροπιστονα καρμπυρατερ γραναζωμα για να ανεβουν ανηφορα:P

k μετα ειναι σαν καινουργιο κανονικα στρωσιμο κτλ...καγκουρια θα ειναι αν βαλεις μπουρι για εξατιμση π βαζουν οι μλκς με τα παπια κ μπλε φωτακια...

για 50αρη παλια θυμαμαι το πιο μαχημο ηταν το gagiva 50arh αλλα δεν θυμαμαι πως το λενε.

βεβαια μην ψωνιστεις,μονο τα παιδια της ηλικιας σ θα σε ζηλευουν οι μεγαλυτεροι λογικα θα σε κραζουν του στυλ...κοιτα κατι μλκς δινουν 3χιλ για 50αρια.

Δημοσ.

Ευχαριστω kage για την συμβουλη σου. Καλο ακουγεται αυτο που λες, πως οταν αλλαξω καρμπυρατερ και τα αλλα που λες,θα ειναι σαν καινουργιο.

Ποσο κοστιζουν ομως ολα αυτα για να τα αλλαξω? Κανα 500 περιπου?

Α! Και θελω να το κανω 80αρι. Ποσο θα μου παει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...