acv1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Ελπίζω να είμαι στη σωστή κατηγορία... Λοιπόν, προσπαθώ να συνδέσω ένα modem στο PC μέσω ethernet (την οποία δεν έχει χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσω) και δεν τα καταφέρνω, αντίθετα δοκίμασα και με ένα laptop και συνδέεται κανονικά. Άρα δεν φταίει ούτε το modem ούτε η σύνδεση αλλά κάτι γίνεται μάλλον με την κάρτα δικτύου. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ? Αυτά που παρατηρώ είναι: α) Στις συνδέσεις δικτύου το μόνο εικονίδιο που υπάρχει είναι η "Σύνδεση 1394". Στο laptop υπάρχει η "Τοπική σύνδεση" μέ την οποία συνδέθηκε το modem κανονικά δεν θα έπρεπε με υπάρχει και στο pc κάτι ανάλογο ? β) Κοιτάζοντας στους "προσαρμογείς δικτύου" από τη "διαχείριση συσκευών" βλέπω μόνο "προσαρμογέας δικτύου 1394" και τίποτα άλλο. Δεν θα έπρεπε να βλέπω και την κάρτα δικτύου ? Δεν ξέρω τι να ψάξω, αν μπορεί κάποιος να με προσανατολίσει γιατί δεν έχω ξανα-ασχοληθεί με το θέμα. Ευχαριστώ. ΥΓ. Η m/b μου είναι η ASUS P5GD1-VM, έχει από ότι λέει, ethernet και fast ethernet.
washcloud Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 AN to lan kalwdio pou syndeei to modem me thn karta diktyou einai 100% ok, tote anarwtiemai ean exeis perasei ton driver ths kartas.Eksartatai kai ti leitourgiko xrhsimopoieis,poso kainouria einai h en logw karta ktl,alla kata megalh pi8anothta(an h karta DEN einai toso kainouria,enw anti8eta to leitourgiko den einai toso PALIO)tous drivers tous pernaei to leitourgiko giati tous exei hdh.Opote,an to teleutaio isxyei,ginontai ligo pio zorika ta pragmata(ennow an isxyei,kai par ol auta den vlepeis fws) Pantws,sto device manager,an sto section "prosarmogeis diktyou",anaferetai h karta me kitrino erwthmatiko,tote to provlhma einai oti den exei perastei driver.Mia dokimh apegkatastashs tou driver,reboot tou pc,kai meta eite afhneis to leitourgiko na deis ti kanei(an trexei kapoion wizzard egkatastashs,kai poio einai to teliko apotelesma ths diadikasias),mallon 8a se peisei gia to ti trexei.An sou pei o ypo8etikos wizzard oti px "den entopis8hkan drivers sxetikoi me th syskeuh auth",tote prepei na dwseis to cd me ton sxetiko driver.Kai an pali den ginetai egkatastash,isws prepei na parakampseis thn automath diadikasia kai na peraseis driver "manually". Vevaia anarwtiemai an einai pci h en logw karta.Dioti anafereis kati gia "prosarmogeas 1394".Auto mou 8ymizei firewire,kai oxi pci karta(1as kai h firewire syndesh epishma onomazetai " IEEE 1394"...). Gia firewire,na pw den exw idea,alla YPO8ETW oti 8elei STANDAR na egkatasthseis driver apo sxetiko cd. Auta apo mena,an den vgei allos sxetikoteros, elpizw na sou fanoun xrhsima.
acv1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Σε ευχαριστώ για την απάντηση washcloud, Το καλώδιο είναι ok γιατί το έβαλα και στο laptop και λειτουργεί. Την m/b την έχω καμιά διετία άρα και την κάρτα δικτύου που έχει επάνω, αλλά ποτέ δεν την χρησιμοποίησα έως τώρα αφού δεν μου χρειάστηκε. Το λειτουργικό είναι xp home (gr). Στο device manager δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτος από τον προσαρμογέα δικτύου 1394 (τίποτα άλλο δεν δείχνει, ούτε με ερωτηματικό) και πράγματι πρέπει να σχετίζεται με τη firewire psi card που έχω βάλει επιπλέον την οποία είχα χρησιμοποιήσει χωρίς πρόβλημα. Από ότι φαίνεται το σύστημα δεν βλέπει καθόλου την κάρτα δικτύου. Δεν ξέρω τι να κάνω, υπάρχει περίπτωση να είναι στους drivers της m/b to πρόβλημα ?
merkoutio Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Επειδή δεν την είχες ξαναχρησιμοποιήσει, δεν ρίχνεις μιά ματιά στο bios μήπως και είναι disabled;
acv1 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 merkoutio το πέτυχες !!! Δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό και έψαχνα διάφορα άλλα, ενώ ήταν τόσο απλό. Ευχαριστώ πολύ.
gfilippas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Γι αυτό υπάρχει το insomnia. Για αυτά που δεν έχουν περάσει από το δικό μας μυαλό. Αυτό πρέπει να το τσεκάρω και εγώ σε έναν υπολογιστή που έχει παρόμοιο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.