Προς το περιεχόμενο

Ποιόν Laser printer απσρόμαυρο....

talikra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Σκέφτομαι να χτυπήσω έναν printer laser ασπρόμαυρο την επόμενη βδομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για αυτήν την τεχνολογία και δεν ξέρω εν γένει τη παίζει.

Από μια σύντομη έρευνα που έκανα έχω καταλήξει σε 3 προτάσεις

I. ο φτηνός HP: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402702

II. o μεσαίος LEXMARK: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.405470

ΙΙΙ. και η οροφή στο budget μου o HP: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402742

Προορίζεται για να μπει στο οικιακό μου δίκτυο το ανώτερο budget είναι μεχρι και 280 άντε και μέχρι 300.

ο II είναι αλήθεια ότι έχει και ethernet card ενώ duplex έχουν και οι II III.

Τώρα το μόνο αναλώσιμο είναι το toner οκ? εκείνο το Photoconuctor που έχει κάτω από τον Lexmark τι είναι πρέπει και αυτό να ανανεώνεται? δεν γνωρίζω παίδες.

Με βάση τα του e-shop

Ι. έχει μόνο ένα toner και έρχεται σε κόστος 0,026 euro/page

II. έχει μόνο ένα toner Και έρχεται με 0.025 euro/page

ΙΙΙ. έχει 2 ειδών toner και με το φτηνό πάει στα 0.021 euro/page ενώ με το ακριβό πάει στα 0.017 euro/page

Βέβαια εκεί που λέει επικάλυψη τη εννοεί όταν λέει 5%? Αυτό έπαιξε στα Ι και ΙΙ αντίθετα στον ΙΙΙ έλεγε max επικάλυψη.

Γενικά ο II έχει αυτά που χρειάζομαι αντίθετα ο III φαίνεται ποιό στιβαρός και ποιό ποιότηικος ++ ότι σαν HP θα μπορέσω να βρω ποιό εύκολα και refille αν το θελήσω.

Δεν ξέρω παίδες αν έχει κανείς κάποιον από αυτούς θα ήθελα να μου πεί την εμπειρία του. Δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 50 ευρω παραπάνω για να πάρω τον HP έναντι του LExamark που έχει ethernet card.

Αν έχετε στα υπόψη σας και κάποιον άλλον ασπρόμαυρο Laser μέχρι και τα 280 ευρο που τον έχετε δουλέψει πείτε το.

Να σημειώσω τέλος ότι εμπειρία από printers είχα μέ ένα πολύ φτηνό HP inkejet Που είχα πάρει πριν από κανά 4 χρόνια και εκεί μου την έσπαγαν 2 πράγματα τα οποία ούτε για πλάκα δεν θέλω να συναντήσω στο καινούργιο

1. Να τυπώνω τις μονές πρώτα και μετά όταν πήγενε για τις διπλές να ρουφάει 2 και 10 φύλλα => που@@@να η δουλεία

2. Να τυπώνει (με γνήσιο μελάνι HP) Και το μελάνι όταν πήγενα με highlighter να υπογραμίσω κάτι από αυτό που διάβασα να ξεθωριάζει ειδικά αυτό μου την βαράει στα νεύρα είναι σαν να μην έχω printer.

Δημοσ.

Στο budget σου βρίσκεις άνετα κ φτηνό έγχρωμο laser. Σαν εκτύπωση δεν υπάρχει σύγκριση με inkjet, τουλάχιστον τα φτηνά μοντέλα της μίας κατηγορίας και της άλλης.

Έχω τον Aculaser C1100 της EPSON, έχω πάρει κιτ refill για να γεμίζω τονερ κ το κόστος εκτύπωσης είναι πολύ μικρό. Υποστηρίζει manual duplex

Εάν οπωσδήποτε θέλεις ασπρόμαυρο θα έλεγα να πας στον EPSON 6200 περίπου στα 100 γιουράκια. Έχω τον 5200L από αρχαιοτάτων χρόνων και ακόμα δουλεύει σκυλί!

Προσωπικά δεν θα συνέστηνα HP

Δημοσ.

Εγώ συνιστώ το 1022. Έχω πάνω από 10-15 HP1020 και HP1022 (ακριβώς ίδια είναι, οι 1022 είναι δικτυακοί, έχουν ενσωματωμένοι print server) στην επιχείριση και είναι σκυλιά εκτυπωτές.

Έχω έναν P2015n αλλά δεν έχω μείνει πάρα πολύ ευχαιστημένος.

Όσοι EPSON έχω, ή έχουν περάσει από μένα έχουν ή είχαν πρόβλημα με το sharing. Μόνο 2 C900 με print servers από τη μάνα τους λειτουργούν της προκοπής.

Η Lexmark γενικά σαν μάρκα δεν με συγκινεί ιδιαίτερα (πολύ ακριβή στα αναλώσιμα)

Γενικά προτιμώ την HP (βρίσκεις πολύ εύκολα imitation refills για ακόμη πιο οικονομία).

Δημοσ.

Έχω έναν P2015n αλλά δεν έχω μείνει πάρα πολύ ευχαιστημένος.

Τι εννοείς δεν έμεινες πολύ ευχαριστημένος

Στο λέω αυτό διότι από ότι με κόβω προς τα εκεί γέρνω και ποιό συγκεκριμένα στον P2015D o ΙΙΙ στην λίστα μου με τα υποψήφια

Δημοσ.

Όπως είπα έχω έναν P2015n τον οποίο τον έχω στήσει ως δικτυακό. Κολλάει συχνά καθώς επίσης χάνει την IP του και είναι κατά πολύ πιο αργός από τους HP1022n που έχω.

Και τα 2 μοντέλα τα έχω συνδεδεμένα σε θέσεις τιμολόγησης στα υποκαταστήματα μας και τυπώνουν από 150-200 φύλλα την ημέρα. Τα 1022 τα έχω κοντά έναν χρόνο και δεν μου έχουν βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Τον P2015n τον αγόρασα το Φεβρουάριο φέτος.

Με usb σύνδεση και οικιακή χρήση δεν έχω δοκιμάσει τον P2015 αλλά τους HP1020 (ακριβώς ίδιος είναι με τον 1022) τους έχω πάνω από χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.

φίλε leivadith σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου αλλά ρε συ ξέρεις τι έχω βαρεθεί μέχρι αηδίας να λέω print μονά και μετά print τα ζυγά.

Θέλω να γίνεται το printing μου μπαμ και κάτω.

Αυτό πλέον είναι ένα στοιχείο που θα το ήθελα πολύ να παίζει άσχετο αν κάποιοι βέβαια το θεωρούν και λίγο περιττό.

ΤΛΠ θα έχω υπόψην και τον 1020.

Δημοσ.

Για καλούς εκτυπωτές διπλής όψης κάνε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα.

Στο γραφείο έχω κάποιες καλές προσφορές από έναν προμηθευτή μου και θα μπορώ να δημοσιεύσω κάποιες προτάσεις.

cheers.

Δημοσ.

Κοιτάζοντας τις προσφορές, είναι από 1,5 μήνα πριν περίπου, από αυτές που στέλνουν κατά διαστήματα οι προμηθευτές.

Οι εκτυπωτές είναι PANASONIC της σειράς KX-P710x και ΚΧ-Ρ730x και οι τιμές κυμαίνονται από 150 έως 180 ευρώ.

Τον τηλεφώνησα και μου είπε ότι ήταν στοκ εκτυπωτές τους οποίους έβγαλαν με ειδικές εκπτώσεις διότι κόβει τον κλάδο των εκτυπωτών η Panasonic. Απ' ότι μου είπε εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

Από τιμές που ρώτησα για πιο πρόσφατα μοντέλα που τρέχουν τωρα, οι B/W εκτυπωτές διπλής τρέχουν με τιμές από 280-450 ευρώ αναλογα εάν είναι και δικτυακοί ή όχι. Σ' αυτά τα λεφτά θα συνιστούσα έχρωμο laser εκτυπωτής και ας μην έχει διπλής όψη μηχανισμό (σειρές 1600 και 2600 της ΗΡ)

cheers

Δημοσ.

καλός ο έγχρωμος δεν λέω αλλά ποιός τον γεμίζει :)

Τλπ είμαι πλέον ανάμεσα στον

III. που γράφω παραπάνω αλλά και στον έγχρωμο δικτυακό ΗP 2600Ν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402703

Δεν ξέρω αλλά ο ΙΙΙ είναι η επικρατέστερη επιλογή μιας και το duplex το θεωρώ αρκετά σημαντικό για μένα

Μάλλον αύριο ότι είναι να κληρώσει θα παραγγείλω

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ

η δουλεια του εκτυπωτη που θελω ειναι

εκτυπωση αποδειξεων και τιμοκαταλογων

δεν με ενδιαφερει το χρωμα οποτε κοιταω για ασπρομαυρο

μεχρι τωρα εχω ενα cano bjc2100 και δινω 40 ευρω για μονο μαυρη κεφαλη

οι εκτυπωσεις μου ειναι περιπου 500 σελ με 800σελ το μηνα

καταρχας συμφερει να παρω φθηνο laser εκτυπωτη ή το τονερ θα μου φαει ολα τα λεφτα???

ευχαριστω για τον χρονο σας

Δημοσ.
εκείνο το Photoconuctor που έχει κάτω από τον Lexmark τι είναι πρέπει και αυτό να ανανεώνεται? δεν γνωρίζω παίδες.

Το Photoconuctor είναι το τύμπανο. Εγω πήρα τον Ε120 και το τυμπανο του ειναι ανεξάρτητο απο το toner. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου για 10 toner δηλαδή για 20000 εκτυπωσεις χωρίς να είναι απόλυτο αυτό. Για την επικάλυψη 5% εννοεί ότι το αναλώσιμο μπορεί να εκτυπώσει συγκεκριμένο αριθμό σελίδων εφόσον η επικάλυψη της σελίδας είναι 5%. προφανώς αν είναι μεγάλυτερη ελαττώνεται ο αριθμός των εκτυπώσεων. Πάντως Γνώμη μου είναι να ψάξεις ποιο toner γεμίζει εύκολα γιατι δε λέει να δίνεις καθε φορά 60?....

ελπίζω να βοήθησα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...