Προς το περιεχόμενο

Κοστολόγιο ? ? ?

merianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους. Επρόκειτο να αναλάβω την κατασκευή μια εφαρμογής για την διαχείριση μιας βάσης δεδομένων. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχω αναλάβει να πουλήσω ποτέ εφαρμογή ηλεκτρονικού υπολογιστή και δεν ξέρω πως θα πρέπει να τον χρεώσω. Ωστόσο ο πελάτης έχει μια πολύ μικρή πείρα σε ότι αναφορά την κατασκευή λογισμικού και έτσι δεν μπορώ να του πουλήσω φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Εννοείτε πως έχω φυσικά την κατάλληλη τεχνογνωσία και μπορώ να αντεπεξέρθω στις όποιες αποτίσεις του αλλά δεν ξέρω πώς να τον χρεώσω.

Ευχαριστώ πολύ για κάθε σας απάντηση

Δημοσ.

Κατ' αρχήν πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να πάρεις μία αξιόπιστη απάντηση εδώ.

Τώρα όσο αναφορά τέτοιου είδους εφαρμογή δεν έχω ιδέα για να σου πω.Πάντως όταν ξεκίναγα να κάνω τις πρώτες μου σελίδες έκανα το εξής:Έπαιρνα εταιρίες που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα και τους έπαιζα τον πελάτη,τους έλεγα ακριβώς τι ήθελα να μου κάνουν και έτσι έπαιρνα αντικειμενικές απαντήσεις.Είναι λίγο καραγκιοζιά το ξέρω....αλλά τουλάχιστον έβγαλα άκρη.

Δημοσ.

Είναι μια καλή τεχνική για να ξεκινήσεις. Αλώστε λίγο πολύ όλοι κατά καιρούς διαπράττουν τέτοιες ενέργειες έμμεσα ή άμεσα. Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα μου είναι κάποιος ποιο απλοϊκό σε σχέση με αυτό που φαίνετε. Θα πρέπει να χρεώσω εργατοώρες, να δώσω μια τιμή στην τύχη και όποιον πάρει ο χάρος, να το παίξω κορόνα γράμματα ?

Η δουλειά δεν είναι τίποτα το τρομακτικό. Μια βάση δεδομένων που έχει ο πελάτης σε Access θέλει να του την μετατρέψω σε κάτι ποιο σοβαρό όπως σε μια MySQL με το ανάλογο Interface για να μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα του και επίσης να μπορεί να προβάλει και μερικά γραφήματα στους λοιπούς εταίρους την εταιρείας του. Αυτό είναι όλο. Δεν απαιτείτε κάτι ποιο εξειδικευμένο. Το πολύ πολύ να χρειαστεί να εξάγω κανένα αρχείο XML για να μπορεί να μεταφέρει μέρος της δουλειάς του και σε άλλα τερματικά εκτός γραφείου.

Όπως καταλαβαίνετε δεν επρόκειτο και για κάτι το τρομακτικό. Εύκολη διατύπωση και υλοποίηση.

Ευχαριστώ ακόμα μια φορά.

Δημοσ.

Μιλάμε για Customize λογισμικό. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να το πληρώσει οπωσδήποτε ένας, και για να γίνω ακόμα ποιο ξεκάθαρος θα το πληρώσουμε όλοι μας. Ο πελάτης είναι το κράτος. Και πέρα από την κατασκευή θέλουν και μόνιμη συνεργασία για υποστήριξη και αναβάθμιση του συστήματος. Λοιπών πόσο χρεώνουν σε αυτή την περίπτωση ? ? ?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Εγώ παντως ξέω πως στο 99,9% του δυτικού κόσμου γίνονται διαγωνισμοί για τα συστήματα μηχανογράφησης κρατικών εταιρειών βάση τεχνικής και οικονομικής προσφοράς.Προφανώς κάποια παρανομία μου μυρίζεται:twisted:

Δημοσ.
Προφανώς κάποια παρανομία μου μυρίζεται:

Όχι ρε φιλε κ παρανομία! Το κράτος? Ποτέεεεεε

Κ μετά έχουν θράσος κ δικάζουν για ληστεία τον κάθε αντιεξουσιαστή.

Φωτιά κ Μπουρλότο που τους χρειάζεται!

Δημοσ.

Το ξέρω. Το θέμα είναι πως δεν έχω βάλει κανένα μέσω για να αναλάβω εγώ την δουλειά. Για να σας δώσω να καταλάβετε το επίπεδο της κρατικής αυτής εταιρείας, αν δεν κατασκευάσω το πρόγραμμα που μου ζητήθηκε η αμέσως επόμενη λύση στο πρόβλημά τους είναι το Office. Access, Excel, Word. Ωραίο δεν ακούγετε. Και μέσα στην απελπισία τους με το που με βρήκαν έκλισαν σχεδόν συμφωνία. Περιμένουν να συμφωνήσουν όλοι τους για την υλοποίηση και επίσης ψάχνουμε και για ένα ρεαλιστικό τρόπο χρέωσης και όχι κάτι στην τύχη.

Δημοσ.
Το ξέρω. Το θέμα είναι πως δεν έχω βάλει κανένα μέσω για να αναλάβω εγώ την δουλειά. Για να σας δώσω να καταλάβετε το επίπεδο της κρατικής αυτής εταιρείας, αν δεν κατασκευάσω το πρόγραμμα που μου ζητήθηκε η αμέσως επόμενη λύση στο πρόβλημά τους είναι το Office. Access, Excel, Word. Ωραίο δεν ακούγετε. Και μέσα στην απελπισία τους με το που με βρήκαν έκλισαν σχεδόν συμφωνία. Περιμένουν να συμφωνήσουν όλοι τους για την υλοποίηση και επίσης ψάχνουμε και για ένα ρεαλιστικό τρόπο χρέωσης και όχι κάτι στην τύχη.

Τσέπωσε όσα περισσότερα μπορείς φίλε

Δημοσ.
Εγώ παντως ξέω πως στο 99,9% του δυτικού κόσμου γίνονται διαγωνισμοί για τα συστήματα μηχανογράφησης κρατικών εταιρειών βάση τεχνικής και οικονομικής προσφοράς.Προφανώς κάποια παρανομία μου μυρίζεται:twisted:

Στην Ελλάδα γίνονται μειοδοτικοί διαγωνισμοί που συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα, αγορά προϊόντων χαμηλής ποιότητας..

Όσον αφορά το κόστος - ζήτησε ένα λογικό ποσό που θα ανταποκρίνεται στο επίπεδο / αποτέλεσμα της δουλειάς σου - άλλωστε ένας ευχαριστημένος πελάτης αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση .. ;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

giayto yparxei kai h analysh apaithsewn kai katagrafh prodiagrafwn.Shmeiwse ta kapoy,ypologise poso xrono tha soy parei na ylopoihseis to kathe feature (skepsoy poso aksizei h wra soy-me bash thn empeiria soy alla kai th poiothta toy kwdika poy mporeis na paradwseis) kai bgale ena synoliko kostos.

Δημοσ.

Ευχαριστώ . . . .

Νομίζω πως έδωσε την ποιο περιεκτική απάντηση από όλους. Όποτε ανάλυση συστήματος(απαιτούμενος χρόνος ανάπτυξης) / αξία σε χρήματα εργατοώρας = τελικό κόστος.

Δημοσ.

Μέχρι ένα ορισμένο ποσό (νομίζω 50 χιλιάδες ευρώ) ένας κρατικός οργανισμός μπορεί να κάνει απευθείας ανάθεση, δεν είναι ανάγκη να γίνει διαγωνισμός, οπότε τίποτα το μεμπτό εδώ. Όσο για το ποσό που θα χρεώσεις νομίζω ότι κάπου γύρω στο 1 χιλιάρικο και ένα ετήσιο πάγιο (της τάξεως των 100 ευρώ πχ) για την υποστήριξη είναι μια χαρά. Κατά τη γνώμη μου πάντα και έχοντας μια σχετικά μικρή εμπειρία σε πάρε-δώσε με δημόσιο.

Δημοσ.

Να μια μικρή πτυχή του θέματος που μου ήταν άγνωστη σε ότι αναφορά την ανάθεση. Όσον αναφορά το κόστος το χιλιάρικο καλό μου φαίνετε αλλά πρέπει να δοκιμάσω την μέθοδο της ανάλυσης γιατί όπως έχω περιγράψει παραπάνω ο επικεφαλής της δουλειάς ήδη γνωρίζει πολύ βασικά από προγραμματισμό και με πιέζει να του βρω ένα αντικειμενικό τρόπο χρέωσης και όχι στου κασίδη το κεφάλι. Όσον αναφορά την υποστήριξη θα πρέπει να μου κόψουν μηνιάτικο γιατί θα είναι εφαρμογή συνεχούς ανάπτυξης και όχι στατικού περιεχομένου.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση σχετικά με την ανάθεση εργασία του δημοσίου

Δημοσ.

File, an den exeis kanei akoma analysh apaithsewn kai anoigeis douleia me to dhmosio dinontas kai timh, sygnomi, alla kalhnyxta...

An den exeis visma na analavei thn paradosh as' to kalytera

Xwris plaka.

Filika.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...