21century Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Λίγες ώρες απέμειναν για την διαδικτυακή ψηφοφορία, μέσω της οποίας θα αναδειχθούν τα σύγχρονα επτά θαύματα του κόσμου. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην ψηφοφορία, που λήγει στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), έχουν λάβει μέρος 90 εκατομμύρια άνθρωποι. Ανάμεσα στους υποψήφιους για μια θέση στην επτάδα είναι το Σινικό Τείχος, το Κολοσσαίο, το Μάτσου Πίτσου στο Περού, η Ακρόπολη της Αθήνας, ο Πύργος του Αϊφελ, το Νησί του Πάσχα, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Ζανέιρο, το Ταζ Μαχάλ και η αρχαία πόλη της Ιορδανίας Πέτρα. Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο στη Λισσαβώνα. Το Κολοσσαίο, το Σινικό Τείχος, το Μάτσου Πίτσου, το Ταζ Μαχάλ και η Πέτρα προηγούνται στην ψηφοφορία, ενώ τάσεις ανόδου παρουσιάζουν η Ακρόπολη και ο Χριστός του Ρίο ντε Ζανέιρο. Αντίθετα, κακές επιδόσεις στην ψηφοφορία παρουσιάζουν το Στόουχεντζ, το Αγαλμα της Ελευθερίας, η Όπερα του Σίδνεϊ, ο ναός του Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη και το Κρεμλίνο. Ένας Ελβετοκαναδός κινηματογραφι- στής, ο Μπέρναρντ Ουέμπερ, είχε την ιδέα να αναδείξει την αρχιτεκτονική του σύγχρονου κόσμου μέσα από το site www. new7wonders. com. Τα επτά θαύματα της αρχαιότηταςμεταξύ των οποίων ο Κολοσσός της Ρόδου και οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας- βρίσκονταν γύρω από τη Μεσόγειο, στα όρια του δυτικού κόσμου. Τέσσερα από τα θαύματα καταστράφηκαν από σεισμούς και δύο από πυρκαγιές και ίσως λίγοι μπορεί να τα ανακαλέσουν στη μνήμη τους όλα σήμερα. Προκειμένου να βρεθούν οι σύγρονοι διάδοχοί τους, έγινε μια λίστα με 20 φιναλίστ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 70 εκατομμύρια ψήφοι. Η λίστα των επτά σύγχρονων θαυμάτων θα ανακοινωθεί το Σάββατο στη Λισαβώνα, χωρίς όμως να δοθεί η κατατακτήρια σειρά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασκούν κριτική στην κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι οι νικητές θα αναδειχθούν λόγω εθνικισμού και όχι χάρη στις αρχιτεκτονικές ή ιστορικές τους αρετές. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Paytor Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Την τελετή θα την δείξει σήμερα κανένα ελληνικό κανάλι???
vasso286 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Σίγουρα το Σινικό Τείχος είναι φαβορί γιατί εκτός από το μεγαλείο του ως μνημείο και ως κατασκευή, υπολόγισε και τα εκατομμύρια των Κινέζων ψηφοφόρων που υπερτερούν έναντι των υπολοίπων!!
kage Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 ποιος το αποφασιζει αυτο μια ιδιωτικη εταιρια π τα τελευταια χρονια ψαρευε ευρα για ψηφους?χααχχαχα τ δωσαν πολυ αξια μεχρι κ στις ειδησεις το ακουσα
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Σίγουρα το Σινικό Τείχος είναι φαβορί γιατί εκτός από το μεγαλείο του ως μνημείο και ως κατασκευή, υπολόγισε και τα εκατομμύρια των Κινέζων ψηφοφόρων που υπερτερούν έναντι των υπολοίπων!! Δε νομίζω οι Κινέζοι να σκέφτονται σαν τους Έλληνες και να ψηφίζουν το Σινικό Τείχος μόνο και μόνο γιατί είναι δικό τους (όπως τόσο καιρό δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λένε "ψηφίστε την Ακρόπολη να κερδίσουμε!" λες και είναι εθνικό ζήτημα ή διαγωνισμός τέτοιου τύπου)
vasso286 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δε νομίζω οι Κινέζοι να σκέφτονται σαν τους Έλληνες και να ψηφίζουν το Σινικό Τείχος μόνο και μόνο γιατί είναι δικό τους (όπως τόσο καιρό δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι λένε "ψηφίστε την Ακρόπολη να κερδίσουμε!" λες και είναι εθνικό ζήτημα ή διαγωνισμός τέτοιου τύπου) Εγώ πάλι νομίζω ότι έτσι ακριβώς σκέφτονται!
ALFR3D Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 πρέπει να αναθεωρήσουν να βάλουν την πάρνηθα ως το πρώτο θαύμα του κόσμου
Paytor Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Και εγώ είμαι υπέρ Σινικού Τείχους(πάνω απο 6350 χλμ) και Ταζ Μαχάλ! Ξανα ρωτάω, θα το δείξει κάποιο κανάλι?
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Εγώ πάλι νομίζω ότι έτσι ακριβώς σκέφτονται! Από πού το βγάζεις αυτό; Έχει υποπέσει στην αντίληψη σου Κινέζος που να λέει "ζήτω η Κίνα!"; Ή θεωρείς ότι όλοι οι λαοί της γης είναι σαν τους Αμερικάνους; (εμείς είμαστε) Ειδικά με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία που έχουν οι Κινέζοι για τη ζωή...
tsakonas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Από πού το βγάζεις αυτό; Έχει υποπέσει στην αντίληψη σου Κινέζος που να λέει "ζήτω η Κίνα!"; Ή θεωρείς ότι όλοι οι λαοί της γης είναι σαν τους Αμερικάνους; (εμείς είμαστε) Ειδικά με τη θρησκεία και τη φιλοσοφία που έχουν οι Κινέζοι για τη ζωή... Εσύ δηλαδή από που το "βγαλες"? έπεσε στην αντίληψη σου κινέζος που ψήφισε κάτι άλλο? άσε που δεν ψηφίζεις μονο ένα...ψηφίζεις πολλά...και εν πάση περιπτώσει απτό το 1.5 δισεκατομμύριο κινέζους το 1.499 σκέφτονται έτσι ...έχω φίλους κινέζουs...τα κινεζικα χωρια και γενικά η επαρχία είναι 25 χρονια πίσω....
KWSN_Men Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Επιτέλους θα σταματήσει να εμφανίζεται στο Insomnia να ψηφίσουμε τουλάχιστον...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2007 Σημερα στις 3 το βραδυ ή κατι τετοιο διαβασα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.