Προς το περιεχόμενο

Roaming με WIND & SUPERFAST FERRIES. απάτη(?)

bill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά και χαρά σε όλους.

Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου συνέβη κατα την διάρκεια του ταξιδιού μου με την SuperFast Ferries και δεν ξέρω αν φταίει και η Wind.

Ταξιδεύοντας λοιπόν προς Ιταλία , μου έρχεται ένα μήνυμα "Καλωσήρθατε στην Ισλανδία..." Λέω και εγώ , θα είναι τίποτα καμιά συνεργασία με τις απέναντι χώρες (Σερβία,Μαυροβούνιο κτλ...) Και συνέχισα να χρησιμοποιώ το κινητό.

Φτάσαμε Ιταλία,πήγαμε Γαλλία,ξαναγυρίσαμε...Τα τηλεφωνήματα γινόντουσαν κανονικά.

Προχθές λοιπόν , μου έρχεται ο λογαριασμός της Wind...

Και βλέπω συνολικό ποσό πληρωμής κανα 200ευρώ. Πάω να δω αναλυτικό και βλέπω:

Roaming Ισλανδία (Oceancell) 37,3ευρώ για διάρκεια 6λεπτά και 50δευτ.

Roaming Ισλανδία (Landssiminn) 13,37ευρώ για 3λεπτά και 11δευτ.

Roaming Ιταλία (ΤΙΜ) 2,75ευρώ για 2λεπτά και 45δευτ.

Roaming Γαλλία (Orange FR) 43,33ευρώ για 38λεπτά και 54δευτ.

Κάνωντας μπακαλίστικους υπολογισμούς έχουμε:

Ισλανδία 0,0909 & 0,07 ανα δευτερόλεπτο

Ιταλία 0,016 ανα δευτερόλεπτο

Γαλλία 0,018 ανα δευτερόλεπτο

Το θέμα είναι οτι την πάτησα και η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να κάνει κάτι για την ειδική δορυφορική υπηρεσία που παρέχει εντός των πλοίων της η SuperFast Ferries. (αυτό το έμαθα στην επιστροφή δυστυχώς...)

Λάβετέ το υπόψην λοιπόν , όσοι θα ταξιδέψετε με την παραπάνω εταιρεία , να μην το χρησιμοποιήσετε το κινητό σας εν πλω , διότι θα πληρώσετε για 6 λεπτά 32ευρώ ενώ στην Ιταλία και στην Γαλλία θα πληρώνατε 5,76ευρώ και 6,48ευρώ αντίστοιχα.

Και για του λόγου το αληθές δείτε και το λογαριασμό μου...

Δεν ξέρω κατα πόσο φταίει και η Wind σε αυτό αλλά λάβετε μέτρα.

Δημοσ.

Αυτή είναι η νέα προσφορά της Wind.Μιλάς 6 λεπτά?Τώρα αντι για 6,5 ευρώ πληρώνεις 32!

ΘΕΛΩ....

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!

Δημοσ.
Αυτή είναι η νέα προσφορά της Wind.Μιλάς 6 λεπτά?Τώρα αντι για 6,5 ευρώ πληρώνεις 32!

ΘΕΛΩ....

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!

Αυτό μάλλον ισχύει για όλες τις εταιρείες καθώς η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ οφείλεται στην ΕΙΔΙΚΗ δορυφορική σύνδεση μέσω Ισλανδίας ... Ισως υπάρχουν και διαφορές στις χρεώσεις , δεν ξέρω.Πρέπει να την πατήσει και άλλος για να συγκρίνουμε :)

Δημοσ.

Επειδή είμαι ναυτικός και έχω δει πολλούς να την πατάνε,πρέπει να διαβάζεις κ τα μικρά γράμματα.Μπορείς να μάθεις ποιες είναι οι χρεώσεις για κάθε δίκτυο που υπάρχει.Εγώ πολλές φορές αλλάζω δίκτυο χειροκίνητα,σε αυτό που με συμφέρει όταν είμαι εξωτερικό.

Δημοσ.

Δεν φταίει κανένας φορέας κινητής. Φταίει η SuperFast που σου ''προσφέρει'' αυτή την υπηρεσία χωρίς εσύ να το ξέρεις (το αναφέρουν κάτι μικροί κατάλογοι που έχουν τυχοκολλημένους στο κατάστρωμα μόνο και μόνο για να είναι εντάξει με τον νόμο!!!!). Επίσης διαφημίζουν ότι τα κινητά κατά την διάρκεια του ταξιδιού λειτουργούν κανονικά χωρίς όμως να αναφέρουν το πώς και το πόσο!!! Το χειρότερο είναι ότι άμα φεύγεις από Πάτρα και μέχρι την Ηγουμενίτσα, όταν το πλοίο είναι κοντά στην ξηρά, συχνά έχεις σήμα (εγώ με Cosmote) αλλά πηγαίνει ο φορέας SuperFast και στο μηδενίζει και σου δίνει μόνο σήμα με την ''σούπερ-συμφέρουσα'' εταιρία τους.

Δημοσ.

ταξιδεύω δύο φορές το χρόνο με αυτήν την εταιρία και δεν είχα ποτέ κανένα παρόμοιο πρόβλημα...^^ τι σήμα είναι αυτό? κάθε φορά που ταξιδεύω ή έχω απο την κοσμοτε ή δεν έχω καθόλου.

Δημοσ.
ταξιδεύω δύο φορές το χρόνο με αυτήν την εταιρία και δεν είχα ποτέ κανένα παρόμοιο πρόβλημα...^^ τι σήμα είναι αυτό? κάθε φορά που ταξιδεύω ή έχω απο την κοσμοτε ή δεν έχω καθόλου.

Εχεις ενεργοποιημένο ROAMING?

Αν σου έρθει μήνυμα "Καλως ήρθατε στην Ισλανδία..." και εσύ βρίσκεσαι στην Αδριατική , τότε κλείσε το κινητό σου γιατί....

Δημοσ.

Παρακάτω η απάντηση της εταιρείας :

Ευχαριστούμε για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ανακοινώνεται μέσω αφισών και του εντύπου υπηρεσιών “On board Guide” που υπάρχει στα πλοία μας. Οι επιβάτες ενημερώνονται με σαφήνεια - DEFINE SAFINIA PLEASE - για τις ειδικές χρεώσεις που ισχύουν για την υπηρεσία και τους συμβουλεύουμε να απευθύνονται στη Ρεσεψιόν του πλοίου για λεπτομέρειες ή να απενεργοποιούν τις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται κατόπιν απαίτησης από τους επιβάτες μας, για την εξυπηρέτηση τους, εκτιμάται δε ιδιαίτερα καθώς υπάρχει μεγάλο μέρος του ταξιδιού που δεν είναι εφικτή η επικοινωνία με κινητό από επίγειο σταθμό κινητής τηλεφωνίας.

Εναλλακτικά, παρέχουμε στα πλοία τηλέφωνα-κερματοδέκτες για τους επιβάτες που επιθυμούν έναν οικονομικότερο τρόπο επικοινωνίας.

Παραθέτουμε τις αφίσες προς ενημέρωσή σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

....

Και εγώ τους απάντησα οτι επειδή δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το θέμα , απλά δεν θα ξαναταξιδέψω με την εταιρεία τους εντός και εκτός Ελλάδος και το ίδιο θα προτείνω σε φίλους και συνεργάτες μου ... Οπότε μακριά απο SuperFast και BlueStar.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω την αφίσα γιατί είναι λίγο μεγάλη.

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι τα φράγκα τα μοιράζονται. Μισά προς Ισλανδία μεριά και μισά προς SuperFast. Άκου ύστερα από απαίτηση του κοινού...

Απλώς να έχετε τα κινητά σας στην χειροκίνητη επιλογή δικτύου και όχι στην αυτόματη. Το ίδιο συμβαίνει όταν ταξιδεύεις προς το ανατολικό Αιγαίο και το κινητό πιάνει σήμα από Τουρκία. Αν δεν το καταλάβεις η χρέωση είναι μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Εναλλακτικά, παρέχουμε στα πλοία τηλέφωνα-κερματοδέκτες για τους επιβάτες που επιθυμούν έναν οικονομικότερο τρόπο επικοινωνίας.

τα σήματα καπνού είναι ακόμα πιο οικονομικά:mrgreen:

πάντως δεν περίμενα να σου δώσουν τέτοια απάντηση...

προσπάθησε να μας ανεβάσεις την αφίσα..

Δημοσ.

Να σας ενημερώσω φυσικά ότι το κόστος χρήσης του κερματοτηλέφωνου προς σταθερά ελλάδος είναι 0,50Ευρώ/λεπτό...

Δεν λέω.. Είναι πιο οικονομικό από κινητό..χα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...